• Etusivu
  • Blogin takana
  • Reseptit
    • Alkulämmittelyyn
    • BBQ
    • Chickeniä à la chic
    • Fisua, kalaa, fiskiä
    • Gluteeniton
    • Kasvissafkaa
    • Leivonnaiset
    • Makeata mahan täydeltä
    • Meat lover’s heaven
    • Quickies
    • Seafoodia
    • Soppaa sullekin
  • Vuoroin vieraissa
  • Yhteistyössä tehtyä
  • Medianäkyvyys ja reseptikilpailut
  • YRITYSYHTEISTYÖ
  • Ota yhteyttä

Beach house kitchen

ruokablogi

BBQ

JUUSTOINEN HATSAPURI

01/05/2017

hatsapuri

Hatsapuri (khachapuri) on georgialainen, runsaasti juustoa ja rasvaa sisältävä piiras. Netistä löytyy jos monenmoista ohjetta, on avointa ja täytteet sisäänsä kätkevää, pannupizzaakin muistuttavaa lättyä. Oma versioni tästä syntisen herkullisesta ruoasta ei sisällä ihan niin paljoa rasvaa ja taikina on enemmän pizzamainen. Kananmunan laitoin paiston loppuvaiheessa, että se hieman hyytyi. Perinteisessä hatsapurissa kananmuna lisätään pinnalle, eikä sitä enää paisteta, jolloin siitä tulee ns. dippi, kun kuuma juusto- ja voimassa sekä kananmuna sekoittuvat! Herkullinen voisi olla sekin versio.

Vaikka oma hatsapurini on vähärasvaisempi, niin makua tästä ei puutu. Maukas cheddarjuusto, pinaatti, valkosipuli ja pinjansiemenet yhdistyvät aika viekoittelevaksi elämykseksi. Kun tätä piirasta maistaa, saa juusto melkein valua suupielistä.

Paisto pizzakiven päällä onnistui oikein hyvin ja makua tuli lisää hiiligrillistä. Ihastuin ja varmasti tulee tehtyä uudestaan, salaisuus juuri juustoisassa koostumuksessa!

hatsapuri

HATSAPURI

2-3 kpl

TAIKINA

2,5 dl maitoa

11 g kuivahiivaa

1 tl siirappia

4 – 4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl sulatettua voita

1/2 tl suolaa

TÄYTE

300 g voimakkaanmakuista juustoa esim. cheddaria

1 kananmuna

1 dl sulatettua pinaattia

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 muna

kunnon rouhaukset mustapippuria ja suolaa

LISÄKSI

2-3 kananmunaa

3-4 dl paahdettuja pinjansiemeniä

yrttejä päälle

  1. Tee ensin taikina: Lämmitä maito 42-asteiseksi, lisää kuivahiiva ja siirappi. Lisää jauhot voimakkaasti alustaen, kaada mukaan sulatettu voi ja suola. Anna kohota hetki (n. puolisen tuntia), taikina saa jäädä hieman löysäksi. Sitä maukkaampaa!
  2. Tee täyte: Raasta juustot, lisää sulanut pinaatti, valkosipulinkynsi, mausteet ja muna.
  3. Leivo taikinasta  kaksi tai kolme suorakaiteen kokoista levyä. Rullaa kummastakin reunasta sisäänpäin, jotta keskelle jää n. 10 cm alue, johon täyte tulee. Nipistä ja kieritä ylä- ja alaosat yhteen ja lusikoi täyte piiraille.
  4. Paista uunissa tai grillaa 10-15 minuutin ajan. Riko paiston loppuvaiheessa kananmuna kunkin hatsapurin päälle. Jatka paistoa n. 1 minuutin ajan. Rouhi valmiiden päälle mustapippuria ja yrttejä.

www.beachhousekitchen.fi

hatsapuri

With ♥ from beach house kitchen

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Comments Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Marika/Ranteita myöjen taikinasa says

    02/05/2017 at 21:44

    Tämä näyttää kyllä, niin hyvältä 😍 Näin nälkäisenä ei olisi pitänyt tulla ohjetta lukemaan *pyyhkii suupieliä* 😋

    Reply
    • Beachhousekitchen says

      03/05/2017 at 23:47

      Tästä täytyy kehitellä se täydellinen gluteeniton versio ; )

      Reply
  2. Jael says

    02/05/2017 at 19:39

    On kyllä niin herkullisen näköinen hatsapuri,nam:) Olen joskus täällä syönyt hatsapurista sellaisen kasvisversion missä oli linssejä ja sieniä. Täällähän on tosi monta georgialaista ruokapaikkaa,koska georgialaisia on paljon. Itse asiassa,ennen kuin muutin tähän nykyiseen asuntooni,kävin läpi samalla seudulla muitakin asuntoja,ja yksi oli hyvä,mutta sitten pihalla oli iso joukko georgialaisia kortinpeluussa,niin en sitten muuttanutkaan sinne;D Ihanaa viikkoa Heli:)

    Reply
    • Beachhousekitchen says

      03/05/2017 at 23:48

      Kiitos : ) Helsingissä taitaa olla vain yksi georgialainen ravintola ; ) Linssiversio kuulostaa herkulliselta!

      Reply
  3. Sari says

    02/05/2017 at 14:44

    Mä täällä nuolen läppäriä ja mietin, että vielä kolme tuntia ennenkuin pääsen kotiin, miks ihmeessä ei voi vain painaa jotain nappulaa läppäristä ja tuo herkullinen Hatsapuri (nimikin niin hassu :D) pomppais ulos kuvaruudusta ja mä pääsisin haukkaamaan ja nuolemaan rasvoja poskilta. Tätä on ihan ehdottomasti kokeiltava, naaaaaaam!

    Reply
    • Beachhousekitchen says

      04/05/2017 at 00:41

      Tuo nimi, niin hassu mutta miten herkullisen syötävä…; )

      Reply
  4. Tiia K says

    02/05/2017 at 08:12

    OOh älyttömän hyvän näköistä ja nyt on sellainen resepti, että minäkin osaisin tehdä. 🙂 Aurinkoa uuteen viikkoon Heli <3

    Reply
    • Beachhousekitchen says

      04/05/2017 at 00:42

      Sanoisin, että kyseessä aika blondivarmaresepti, juustoa kun varaa tarpeeksi : )

      Reply
  5. Outi says

    01/05/2017 at 22:12

    No nyt on kyllä sellainen piirakka, että tätä pitää testata. Olen muutenkin nyt kovasti ihastunut pinaattiin ja muihin vihreisiin kasviksiin. Mukavaa viikkoa Heli <3

    Reply
    • Beachhousekitchen says

      04/05/2017 at 00:44

      Kiitos, tämä on kaiken vaivan (ei itse asiassa edes mikään suuritöinenkään…) arvoinen…Mitä mahtavinta loppuviikkoa!

      Reply

Instagram

  • Kaunis huomen aurinkoiseen päivään heräävästä Tallinnasta🌄🇪🇪 Kylläpä nukutti sikeän makeasti rauhallisessa Tallink City Hotellissa, kohta kehutulle, erikoisuuksiakin kuulemma sisältävälle aamiaiselle☕🍳🥪🧀🥨🥐🍓
Eilinen täynnä actionia: visuaalisesti viekoitteleva Katariina I balettiesitys, monen monta releveetä ja nyt pohkeissa tuntuu, hurmaavaa seuraa & ihastusta herättäviä makuelämyksiä. Tänään jotain uutta & jännää mitä kaupungissa voi tehdä, stay tuned😉😘 #sweetmorningworld #40plusbaletissa #tallink #tallinkmegastar #tallinkhotels #tasapisitasakaal
#visittallinn #tallinna #ballet #sparkling #delicious #chocolate #catherinei #instacake #foodphotography #huaweisuomi #instasweet #nelkytplusblogit
  • 🎼Catherine I - Pictures of the life of Catherine I. Ballet by Thomas Edur🎼 Pian nautimme Katariina I elämästä baletin muodossa kuvan kaunotarten @souliina ja @koivusalo & upean muun #40plusbaletissa bloggaajaakaartin sekä emäntiemme @marikanojd ja @kalamajamall kanssa🌺🌺🌺
#tallinkhotels #visittallinn #tallinna #ballet #visitestonia #nelkytplusblogit #foodbloggertravels #beachhousekitchen
  • Amazing Sume restaurant🍽️
Balettitunnin jälkeen hieman huikopalaa tukikohdassamme Tallink City hotellissa sijaitsevassa Sume-ravintolassa. Lohitartaria ja blinejä🐟
#tallink #tallinkhotels #visittallinn  #tallinna #salmon #tartar #sparklingwine #pellegrino #40plusbaletissa #foodblogger #foodphotography #foodbloggertravels #nelkytplusblogit #beachhousekitchen
  • G O O D m o r n i n g 🍾
Katsotaan tänään miten body taipuu balettiin🧜‍♀️🧘‍♀️ mielettämällä #40plusbaletissa powewomen reissulla Tallinnassa❤️ Bon voyage & ihanaa viikonloppua😘😘😘
#tallink #tallinkmegastar #tallinkhotels #visittallinn #businesslounge #breakfast #hemmottelumatkalla #brunch #foodbloggertravels #tallinklicious #foodphotography #tallinna #nelkytplusblogit
  • Sumac and yoghurt marinated smoked salmon - super delicious & healthy💛

Oletko koskaan savustanut jogurttimarinoitua ja sumakilla maustettua lohta🐟? Blogissa (linkki profiilissa) nyt tämän onnistuneen eksperimentin resepti😉👌 Ja nuo bataattiranskikset, myönnän ostavani niitä pakastinaltaiden  parhaimpia @pirkkafi useammin kuin teen itse🙈🙈🙈 #arkiruokaa #arjenpelastus #smokedsalmon #sumac #sweetpotatofries #savulohi #sumakkilohi #foodblogger #foodphotography #f52grams #nelkytplusblogit #beachhousekitchen

Summa summarum

Tämä blogi syntyi rakkaudesta ruokaan, hyvinvointiin, elämän kauniisiin ja inspiroiviin nautintoihin sekä merelliseen elämään. Tervetuloa keittiöömme!

Ota yhteyttä

Suomen 40+ Blogit Oy
y-tunnus: 2695349-1
[email protected]
[email protected]

© 2015 Beach house kitchen | All rights reserved