Äänestä paras lasten hotelliaamiainen!

by Beachhousekitchen

Yksi tärkeimmistä kriteereistä valitessani lomahotellia on juuri hotelliaamiainen; miten siitä kerrotaan hotellin nettisivuilla ja mitä siitä on arvosteluissa kirjoitettu. Lapsinäkökulmaa hotelliaamiaisiin on toimittanut tähän saakka sukulaislasten ja kavereiden muksujen kanssa matkoilla nähdyt ja koetut lasten aamiaispöydät, joista nyt ei niin kehuttavaa löydy. Aika sokerista ja sitä samaa joka paikassa! Tosin lomalla voi hieman hieman löysätä, vaikka kotona syötäisiinkin terveellisesti. Silti olisi mukavaa nähdä lasten pöydässä muutakin kuin nakkeja ja karkkia.

Pääsin ideoimaan Sokos Hotellien uudistuvaan lasten buffetiin päätyviä aamupalavaihtoehtoja yhdessä kolmen lapsen superäidin ja lasten PR-toimistoa pyörittävän Riikan blogin kanssa. Aamiaissettejä ideoitiin ja valmisteltiin parisen viikkoa sitten ja niistä – te ihanat lukijat – saitte ensimakua raakaherkkuja käsittelevässä postauksessa.

lasten aamiainen

Lasten aamiaisbuffet samoin kuin aikuistenkin kaipaa aika ajoin uutta inspiraatiota ja uudistumista, joten meidät kaksi, ihan eri alan bloggaajaa, saatettiin yhteen miettimään ja luomaan maistuvaista aamiaissettiä nykylapsille. Sokos Hotellien lapsiasiakkaille jo yli 10 vuotta sitten luotu Onni Oravat perhehotellit -konseptin aamiainen kaipasi siis pientä uudistusta, vaikka itse Onni Orava on edelleen todella suosittu ja odotettu vieras hotelleissa.

Meriittejä miettimään lasten mielimakuja itselläni on vasta muutamalta viikolta, mutta tuoreena vanhempana lasten ruoka ja eri vaihtoehdot kiinnostavat kovasti. Toki tässä tuli tehtyä kyselykierros lähipiirin lapsille ja vanhemmille niistä suosikeista hotellin aamiaispöytään ja vaikka sieltä nousi monta samaa juttua, niin mieliruokia ja -makuja on melkein yhtä paljon kuin lapsiakin!

Riikan kolme lasta olivat siis tärkeässä asemassa mietittäessä hieman terveellisempiä vaihtoehtoja,  suositaanhan heidän perheessänsä mm. sokeritonta elämäntapaa. Saimme luotua kolme aika erilaistakin aamiaissettiä, jotka kyllä meille ja lapsista koostuvalle arvosteluraadille maistuivat.

Maistuisiko myös sinun lapsillesi, siitä voi antaa äänensä ja jättää mielipiteensä postauksen lopussa olevasta linkistä! Arvostan myös blogin kommenttikenttään jättämääsi arvokasta mielipidettäsi : )

Tässä siis kolme erilaista vaihtoehtoa, mikä on suosikkisi?

  1. Luomuaamiainen: Aamiainen sisältää luomuleipää ja levitettä, luomupuuroa tai luonnonjogurttia marjoilla ja pähkinöillä, kasvispaletin dipillä sekä raakasuklaapaloja ja mehua.

lasten aamiainen

suklaa

lasten aamiainen

2. Kokoa itse -aamiainen: Tämä aamiainen sisältää mehushotin, itse mallin mukaan koottavan sämpylän, pöllöpannukakkuja sekä omaan vartaaseen koottavia hedelmiä.

lasten hotelliaamiainen

 

lasten aamiainen

lasten aamiainen

3. Herkuttelijan loma-aamiainen: Herkutteluaamiaisella nautitaan marjasmoothie, melonilohkoja, minicroissantteja, karjalanpiirakoita sekä herkullinen lettubaari lisukkeineen.

hotelliaamiainen

lasten aamiainen

lasten aamiainen

Sokos Hotellien uudistettu lasten aamiainen on tarjolla isoimmissa perhehotelleissa ensi kesänä 2016! Sen jälkeen aamiainen on esillä isoimmissa lapsiperheitä majoittavissa hotelleissa aina talvi- kesä- ja syyslomasesonkeina. Toki lapset voivat jatkossakin syödä mitä haluavat myös aikuisten aamiaisbuffetista!

Käy siis antamassa äänesi tästä linkistä ja voit voittaa koko perheen hotelliloman (1 vrk perhemajoitus, 2 aikuista ja perheen lapset, arvo 250 €).

Aamiaisia testataan livenä Sokos Hotel Pasilassa lauantaina 5.3. Onni Oravan kera. Kannattaa käydä nauttimassa buffetin antimista koko perheen kera, jos pääkaupunkiseudulla ja Pasilassa sopivasti liikut!

#onniorava #lastenkanssa #perheloma #lastenaamiainen

*Yhteistyössä Sokos Hotels ja Pieni Ideapuoti Oy

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Rouva Sana 23/02/2016 - 10:08

Ihan hulppeaa, että Sokos Hotels on ketjuna lähtenyt tällaisen uudistuksen tielle. Lapsiperheet ovat iso matkailijaryhmä, ja on selvä juttu, että se, mitä heille tarjotaan vaikuttaa päätökseen yöpyä hotellissa. Huippua!

Lapsista puhuttaessa on tärkeä muistaa, että on kaksi eri asiaa, mitä me aikuiset ja vanhemmat haluamme (!) lastemme syövän ja mitä lapset syövät todellisuudessa. On se ja sama, kuinka terveellistä ja ravintoarvoltaan oikeaa ruokaa lapsille on tarjolle valittu, jos he eivät suin surminkaan halua laittaa niitä suuhunsa. Yksinkertaisuus on kaunista usein tässäkin (ja yksinkertaisen synonyyminä voi pitää myös tuttua ja turvallista ;)…).

Ja loppuun vielä toinen näkökulma: suuri osa lapsista syö kovin huonosti aamulla. Tuhdit hotelliaamiaiset ovat lasten vinkkelistä usein jopa hyvinkin aikaisin. On siis ihan sama, vaikka pöydät notkuisivat lasten herkkuja, jos ne eivät maistu niin eivät maistu. Tylsä juttu, mutta kouluterveydenhoitajien mukaan tämä aamulla syömättömien lasten joukko on vuosi vuodelta yhä suurempi.

Mutta sitten se vastaus. Jos äidiltä kysyttäisiin, valinta olisi vaihtoehdoista ehdottomasti ykkönen, mutta nyt äidiltä ei kysytä vaan lapsilta. Siksi vastaus on kolmonen. Siitä ei ole minkäänlaista epäselvyyttä. Vähän jotain uutta ja paljon tuttua <3.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/02/2016 - 20:24

Kiitos arvokkaista tiedoista & mielipiteestä! Ihan uusi juttu minulle tuo lasten kasvava joukko, joka ei aamiaista nauti. Siinäpä on pohtimista vanhemmille ja kouluterveydenhuoltoon. Sokos Hotelleille kymmenen pinnaa siitä, että ovat lähteneet uudistusprosessiin mukaan, eletäänhän jo vuotta 2016….; )

Vastaa
Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi 22/02/2016 - 14:47

Loistoidea! Matkoilla, niin koti- kuin ulkomailla, näkee aivan liian usein huonoja lastenbuffeita. Erityisesti illallisbuffet ranskalaisineen, eineslihapullineen ja nakkeineen ovat kauhistus, joissa pahimmillaan kasvikset, hedelmät ja marjat loistavat poissaolollaan. Siksi meidän lapset yleensä ottavatkin ruuan aikuisten buffesta.

Mielestämme hyvässä hotelliaamiaisessa panostetaan laatuun määrän sijaan sekä kauniiseen esille laittoon. Hyvä aamiainen koostuu laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista, jossa mielellään suositaan paikallisuutta ja lähituotantoa. Hedelmiä, kasviksia ja marjoja toivoisi olevan saatavilla muussakin muodossa kuin säilykehedelmäsalaattina.

Pyysin 5- ja 8-vuotiaita matkakavereitani antamaan äänensä suosikilleen näistä kolmesta herkullisesta vaihtoehdosta ja ykkösvaihtoehto tuli kuin ydestä suusta: 3. Herkuttelijan loma-aamiainen!

Heidän mielestään tässä oli kaikkea, mitä he loman aamiaiselta toivovat: marjasmoothie vadelmineen sekä perhosmelonit ihastuttivat, pannukakut valinnaisilla lisukkeillä houkuttelivat ja minicroissantit ja karjalanpiirakat – ne nyt vaan kuulemma ovat niin hyviä!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 22/02/2016 - 21:47

Kiitos loistavasta ja aidosta lasten antamasta palautteesta! Olen samaa mieltä että less is more ja kaikki mitä on lasten pöydässä pitäisi käydä läpi tarkemmat laatuvaatimukset!

Vastaa
Aila Kuparinen 21/02/2016 - 10:14

Herkuttelijan loma-aamiainen

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/02/2016 - 16:46

Lomalla saa ehdottomasti herkutella : )

Vastaa
Tiia K 21/02/2016 - 09:40

Äänestin kolmosta, lomalla herkutellaan ja lettubaari oli yksi ratkaiseva tekijä. 🙂 Mukavaa sunnuntaita Heli<3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/02/2016 - 17:15

Kiitos : ) Lettubaari on ehdoton, saa lettuset juuri omilla mielitäytteillänsä!
Ihan huippua sunnuntaita sinnekin!

Vastaa
Hannele Kähkönen 20/02/2016 - 21:08

Luomuaamiainen

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/02/2016 - 16:50

Tässä on vatsaa ja mieltä hemmotteleva setti!

Vastaa
Pauliina / PauMau 20/02/2016 - 15:21

Tein pikaisen kyselyn ja arvovaltainen raati (8,10,12,14 ja 17 v.) oli ehdottomasti sitä mieltä, että kakkonen on pop 🙂 Olisivat kyllä haluneet lisäksi vielä kolmosen minicroissantit…

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/02/2016 - 17:16

Kiitos mielipiteestäsi, lapset ovat aina oikeassa : )

Vastaa
Outi 20/02/2016 - 15:01

Nuo hedelmät ovatkin hyviä aamupalalla ja vielä ei ole tullut vastaan lasta, joka ei pitäisi vesimelonista 🙂
Herkullista <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/02/2016 - 17:17

Vesimeloni on aikuistenkin herkkua ja siitä niin tulee kesä aina mieleen : )

Vastaa
Sanja 20/02/2016 - 09:38

Ihanasti suunnitteltu. Harmi kun asun kaukana, enkä pääse paikalle.
Kävin osallistumaan arvontaan. Sen voittaminen olisi helpottanut ainakin yhden vierailu blogien tapahtumissa :)))
Omien lapsien toive on vielä Nutella pannukakkun päällä; )

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/02/2016 - 17:18

Nutella, namskis, täydellistä myös lettujen päällä!
Onnea arvontaan!

Vastaa

Kommentoi