Mademoiselle Panini avautuu #keittiöpahe

by Beachhousekitchen

Ruokablogeissa kiertää tällä hetkellä haaste paljastaa omat syvimmät, iljettävimmät ja ei olisi voinut millään arvata – keittiöpaheensa. Ruokabloggaajakin kun on ihminen, joka saattaa käydä narskuttamassa (kylmiä) nakkeja jääkaapilla klo 2 yöllä, juoda purkin suusta sekä himoita esimerkiksi kaupan lihiksiä.

Minulle haaste napsahti kaikkien ruokablogien äidiltä ja 10-vuotiasta blogiansa juhlivalta Liemessä -blogin Jenniltä, jonka hienoa menestystarinaa ja uraa bloggailun maailmassa olenkin jo tovin seurannut! Jennin pahe eli pakastepizza toi muistoja mieleen liki parin vuoden takaa, kun voitimme Dr. Oetkerin pizza- ja pihabileet 35 kaverille kotonamme! Ja voi sitä pizzan määrää, meillä koukututtiin silloin varsinkin siihen pesto-mozzarellaan. Eipä tuosta pakastepizzahimosta paljoa some päivittynyt, samoin kuin ei pikanuudeleista, joihin minulla aina silloin tällöin iskee himo. Viimeksi tammikuussa, kun sain ärtsyn oksennustaudin. Mikään muu ei toiminut toipilasvaiheessa kuin kananmakuiset nuudelit ja ananas light.

Ja mikä onkaan se kaikkein salaisin keittiöpahe ja rasvainen himotus meidän keittiössämme? Täytyy kyllä tähän väliin kehaista, että aika hyvin pääsääntöisesti tuo ruokapuoli toimii: 80-85 %:sti itse tehtyä, suht’ terveellistä ja pitkälti blogin kuvauksen mukaisesti: sesonkisapuskaa, jopa itsepyydettyä kalaa (kun saa) ja suosien lähiseudun tuottajien ruokaa ja luomuakin aina kun se hinta-laatusuhteiltaan on järkevää. Ja itsetehty laadukas pizza lasketaan tällaiseksi…Pizzaahan meillä tehdään usein!

Sitten on se pieni himotus ja pahe, joka alkoi pitkillä automatkoilla, kun huoltsikoiden seisovat pöydät eivät houkutelleet. Vitriinistä tuli joskus napattua sellainen muoviin pakattu, kornin kuuloinen Mr. Panini. Tämä rasvaisella majoneesilla ja juustolla + muutamalla lisäaineella kyllästetty, täytetty vaalea patonki grillataan parilalla kuumaksi hottikseksi, jota ei voi vastustaa. No siitä se sitten alkoi.

keittiöpahe

Oma parilagrilli kaivetaan siis esille, kun paninihimo iskee. Makuja noissa Mr. Panineissa on kymmenkunta ja oma suosikki on mozzarella, BBQ- kana-pakoni tulee hyvänä kakkosena! Ei näitä ihan joka viikko nauttisi, sillä vaikka paninit laadultaan ovat vuosien aikana kehittyneet ja kotimaisuusaste noussut, niin silti aika kaloripommeja ja e-ainekyllästettyjä nämä ovat.

Kaikista kaupoista kun noita Mr. Paninin tuotteita ei löydy, niin silloin kelpaa oikein hyvin Pirkan tonnikala kolmioleipä, joka on hinta-laatusuhteeltaan noiden kolmioleipien aatelia. Voileipägrillissä kostunut paahtoleipä tulee kivan rapsakaksi ja kyllä sillä pieni nälkä lähtee. Ehkä aavistuksen siedettävämpi pahe kuin opiskeluaikojen ykkönen, eli tonnikalaroiskeläppä. Liekö niitä vielä valmistetaan?

Mikä tahansa panini tai kolmioleipä huuhdellaan alas Alpron soijasuklaajuomalla, täydellistä!

keittiöpahe

Jotta kauneimmatkaan ruokablogit eivät olisi liian täydellisiä, niin laitetaan #keittiöpahehaaste eteenpäin seuraaville ruokablogeille:

♥ Yksi inspiroivimmista, kauneimmista & taitavimmista ruokablogeista, eli Mari & Jotain maukasta, löytyykö sieltä yhden yhtä pahetta?

♥ Kysymys herkullista ja terveellistä kasvisruokaa ja ruokakuvia suoltavaan Jaelin Appelsiineja ja hunajaa -blogiin, onko jokainen syömäsi ateria aina yhtä terveellinen vitamiini- ja kasvispommi?

♥ Laadukkaita raaka-aineita suosivaan, silmänruokaa muille tuottavaan ja varsinkin Espanjan ja Lähi-idän makumaailmasta inspiraatioita ammentavaan Andalusian auringossa -keittiöön, löytäisinkö Erja sinua koskaan snägärilta (valeasuisena) tai salaa juustoherkkuja ahmimassa?

Ottakaa siis ihanat kollegat tämä haaste #keittiöpahe vastaan ja kertokaa kaikelle kansalle, mitä teidän keittiössänne nautitaan sellaista, joka ei kirkasta päivänvaloa kestä?

Ja kaikille muillekin, paljastakaa mikä teidän paheenne on, haluaa uteliaana tietää 😆

keittiöpahe

With ♥ from beach house kithen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Minttu-Maaria 31/03/2016 - 23:27

Mä pystyin ennen syömään panineja ja odotin automatkoja sen takia, että pääsen paninille 😀 Nykyisin ne ei enää sovi mun mahalle 🙁

Mun ruokapahe on keitetty makaroni, kananuggetit ja pussibearnaisekastike! Joskus aikanaan katsoin silloin tällöin lauantai-iltapäivänä leffan, söin samalla valtavan annoksen herkkuruokaani ja sitten olin maha pömpöllään, mut söin vielä irttareita 😀 Sitten olinkin taas kurissa ja herran nuhteessa pitkään. Jatkuvasti tollasta ei pysty syömään enkä ole aikoihin syönyt nuggetteja enkä bearnaise-kastiketta. Nuggetteja täytyy tehdä itse, ne kun menis jos taaperollekin 🙂

Toinen paheksuttava herkku on lihikset 🙂 Väliin leikkelettä, tomaattia, ketsuppia ja maustekurkkua. Välillä syön lihiksen ja siitä tulee hirveän hyvä mieli ja jää kiva lihva litalakeen :D. Joskus pitää nauttia rasvaisita ja vähän hävettävistäkin ruoista, mut en kyllä pystyisi lihiksiä jatkuvasti syömään

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 10:06

Juu, ei noita panineja enää montaa vuodessa mene. Jännä miten moneen epäterveelliseen on jo kyllästynyt…nyt uppoavat tuorepuristetut mehut ja raikkaat smoothiet! Kananuggetteja kannattaa kyllä itse tehdä aidosta kananrintafileestä, maistuvat superhyviltä! Kun olen Kuopiossa siskoni luona käymässä, niin silloin maistuvat paikalisten leipomoiden lihikset : )

Vastaa
Tiia K 18/02/2016 - 09:14

Mielestäni Mr.Panini on todella onnistunut ja jossain kohti söin niitä enemmänkin. Olikohan silloin sellainen maku, jossa oli sipulia, metukkaa ja homejuustoa, jos muistan oikein. Täällä on parilakone niin tulee usein matkittua Mr.Paninia ja juuri tuota omaa lemppari Mr.Panini versiota jota silloin joskus söin paljonkin, ai että kun juuri nyt saisinkin homejuusto, metukka, sipuli!

Iloa päivään <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/02/2016 - 22:09

Thanks. Mr. Panini on kehittynyt valtavasti, nyt täytteet oikein tursuavat ja patonki itse on kuitenkin kokojyvää! Ehkä tämä on pienempi pahe kuin esim. ranskalaiset, joista en perusta ollenkaan! Uusimpaan kana-homejuusto-paniniin olin hieman pettynyt, sillä jotenkin se juusto maistui saippualta. Haluamme suomalaista aura-juustoa panineihin!!

Vastaa
Outi 17/02/2016 - 21:39

Mun pahe ilmestyy huomenna blogiin…siihen liittyy pikanuudelit 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/02/2016 - 22:15

Piti käydä lukemassa reseptisi, sehän oli ihan oikeata ruokaa ja varsin mainiota & helppoa arkeen!

Vastaa

Kommentoi