Kesän herkutteluiden jälkeen heittäydyn helposti terveyshiteiksi itseänsä mainostavien klikkien ja keventävien ruokamainosten syövereihin. Kermainen pasta ilman kermaa? Kyllä, sitähän on kokeiltava ihan lauantairuoaksi. Sussexin herttuatar ja Prinssi Harryn tuore vaimo Meghan Markle luottaa vihreän voimaan ja siksi varmasti hänen vartensa on sorja kuin ruohosipulin varsi. Meghanin resepti- ja internethitiksi nousseen kesäkurpitsabolognesen salaisuus on neljä tuntia haudutettu kesäkurpitsa. Ei kermaa, ei voita, sentään vähän parmesaania.
– Pastakastikkeesta tulee niin kermainen, että voisit vannoa sen sisältävän kilokaupalla voita ja öljyä. Mutta se on vain kesäkurpitsaa, vettä ja hieman kasvislientä, Markle kuvaili Delish.com-sivustolle.
Minä haudutin zucchineita (tein puolet alkuperäisohjeen määrästä samoilla suhteilla) neljä ja puoli tuntia, kermaiseksi en sitä harmaata mössöä saanut edes sauvasekoittimella. Nälkä kurni ja kello läheni illallisaikaa, miten pelastan kastikkeen tai saan siitä jollakin keinolla syöntikelpoista? Kypsä avokado toi vähän väriä ja pari valkosipulinkynttä makua, mutta valjun haljua silti.
Kuulemma tämä kesäkurpitsabolognese on saanut Prinssi Harryn sukat pyörimään jaloissa, mutta sen valmistusprosessi sai meidän kodin tuoksumaan lähinnä märiltä villasukilta. Arvatkaas muuten miten vahvasti se tuoksu oikein pinttyy koko kotiin? Tässä intensiivisessä haudutusurakassa varmasti haihtuivat taivaan tuuliin myös kaikki kesäkurpitsoiden vitamiinit ja antioksidantit, what a waste, sanon minä.
Ja mitä ihmettä, tuon yllä linkkaamani jutun mukaan brittimedia Daily Mail on testannut reseptiä ja se oli saanut kehuja. Puuttuuko minulta jokin herkkä kuninkaallinen makunystyrä, keittiötaito vai mikä meni pieleen? En sortunut kuitenkaan noutoruokaan vaan viimeiseksi oljenkorreksi sulatin jättikatkoja ja grillattuina ne ehkä vähän pelastivat oudohkoa ruokakokemusta. Ainakin ihan nätti annoksesta tuli! Oletko sinä testannut tätä ihmepastaa?
Kuvan ruusukultaiset aterimet Maku Kitchen lifen tulevaa syksyn mallistoa/aiempi kaupallinen yhteistyö

Ainesosat:
2 kesäkurpitsaa (yht. 700 g)
1 pieni sipuli
1 tl öljyä
1 dl vettä
1 kpl kasvisfondikuutio
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl parmesaania
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria ja chilirouhetta
150-200 g Rigatoni-pastaa (lisäsin alkuperäisestä ohjeesta poiketen myös yhden murskatun avokadon, pari valkosipulinkynttä, jättirapuja sekä korianteria)
Ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli. Kuullota noin 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat, vesi ja kasvisfondi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 4 tuntia, kunnes kesäkurpitsat soseutuvat. (Lisäsin loppuvaiheessa myös valkosipulinkynnet).
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta pasta.
- Mausta kastike vielä sitruunamehulla, chilillä ja parmesaaniraasteella. Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoa heti!
- (Lisäsin kastikkeeseen myös murskatun avokadon ja korianteria sekä paistetut/grillatut jättikatkaravut).
www.beachhousekitchen.fi
12 Kommenttia
Niin lohdullista, kun “ammattilainenkaan” ei aina onnistu herkullisen ruuan loihtimisessa;)
Ja ei – en ole testannut tätä ihmereseptiä – jo neljän tunnin haudutus karsii sen minun kyökistäni!
Hih, tuo haudutusaika oli kyllä melkoisen väärin mitoitettu ; )
Enpä ole testannut tätä kuninkaallista herkkua, koska vähän karsastan kesäkurpitsaa. Ei kyllä nyt kuulosta kovin hyvältä ja juuri tuosta syystä, mistä sanoit. Eihän tuohon jää mitään ravinteita enää jäljelle kun haudutus kestää noin kauan.
Ihanaa uutta viikkoa sinulle Heli <3
Kesäkurpitsa on mielestäni parasta grillattuna ja kunnolla maustettuna, kun on niin miedon näköinen muuten!
Kun minä aikoinani luin tuosta Meghanin bravuurista, niin kyllä kävi epäilys mielessä.. Hauskasti kirjoitit tuosta Heli😁
Juu, olisi pitänyt uskoa intuitiota ; )
No en ole testannut enkä tämän kertomuksen jälkeen taida testatakaan… Lopputuloksena varmaan vähän samanlainen makuelämys kuin se ylihaudutettu kaali, joka aikoinaan Englannissa kielikurssilla syötynä vierotti minut kaikista kaaleista vuosikymmeniksi.
Muutenkin tykkään kesäkurpitsasta vähän silleen alikypsennettynä ja vielä pikkuisen rapsakkana.
Haju oli kyllä aika etova, ei kesäkurpitsakaan kestä 4 tunnin haudutuksia, kaalista puhumattakaan, hih!
Luin aiemmin tästä pastasta, mutta 4 h haudutus sai jo peruuttamaan… Ja jos sinäkään et ole saanut onnistumaan kunnolla, en taida kokeillakaan. Toisaalta valkosipulilla voi tosiaan pelastaa aika monta ruokaa.
Kesäkurpitsaa olen käyttänyt nyt tuorepuuroon. Sinne se uppoaa näppärästi ja kun lisää hedelmää, marjoja tai kaakaojauhetta ja kuivattuja hedelmiä, ei kesäkurpitsa maistu lainkaan.
Kesäkurpitsa on kyllä hiukan haastava juttu, tykkään eniten kun se on saanut grillin makua ja kyljessä joku itämainen tahinijogurttisoosi!
Mitä kesäkurpitsasta jää jäljelle, kun sitä hauduttaa neljä tuntia? Hauskasti olit kirjoittanut. Oikein alkoi naurattamaan. Veikkaan, että haudutellessa ei naurattanut.
Olihan erikoinen ohje ja ei tarvitse uudestaan kokeilla, hih, vieläkin naurattaa!