MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN? -OHJELMAN KULISSEISSA

by Beachhousekitchen

Mitä tänään syötäisiin? –ohjelma on tuonut helpot ja nopeat arkiruoat suomalaisiin koteihin jo liki 2 000 jakson verran ja 8 vuoden ajan. Suosittu ja toimiva konsepti tarvitsee sekin aika ajoin uudistumista ja uutta ilmettä, sitä siihen tuovat muutama uusi kokkikasvo ja ihan uusi lähetysaika!

beach house kitchen

Pääsin mukaan Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman ensimmäisten uusien jaksojen nauhoituksiin ja olipa mielenkiintoista seurata ammattilaisten työskentelyä kulisseissa. Televisiossa kaikki näyttää niin helpolta, mutta todellisuudessa muutaman minuutin lähetykseen vaaditaan vähintään kahdeksan eri ihmisen työ, runsaasti taustavalmistelua sekä itse kuvaustilanteessa monen monta eri ottoa.

Kaikki ei todellakaan aina mene niin kuin strömsöössä, mutta onneksi näissä kulisseissa huumorinkukka kukki ja ammattilaisten työskentelyä oli vaan niin viihdyttävää seurata. Voin jo paljastaa, että priimaa pukkaa televisiosta 4.1.2016, kun ensimmäinen uusittu ohjelma pamahtaa kuvaruutuihin!

beach house kitchen

Ohjelman uusi tuotantokausi tuo ruutuihin uusina kasvoina soppamies ja kokki Harri Syrjäsen, tv-juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiän sekä jo aiemmilta kausilta tutun tv-kokin Alex Nurmen.

Lähetys kestää puolitoista minuuttia ja se tulee joka arki-ilta klo 18.55. Alkuviikon ohjelmissa painotus on helpoissa ja nopeissa arkiresepteissä. Torstain ja perjantain lähetyksissä keskitytään viikonloppuun ja herkutteluun! Sunnuntain TV-spoteissa mietitään tulevan viikon ruokalistaa ja jaetaan arkea helpottavia vinkkejä K-koekeittiön Sannan ja Lauran seurassa.

Reseptivinkit kuuluvat myös Radio Novalla joka arkiaamu sekä arki-iltapäivä. Mitä tänään syötäisiin?kulisseissa nauhoitettiin myös tulevia radioklippejä. Tv-studion keskelle rakentui hetkessä äänitysstudio ja kuvausmiehet taipuivat myös tällaiseen rooliin!

beach house kitchen

beach house kitchen

Tiesittekö muuten, että tv-ohjelmien taustalla häärää ja annokset esivalmistaa apukokki, jonka työpäivä alkaa jo kello 6. Hän valmistelee eri valmistusvaiheisiin sopivat annokset ja myös huolehtii miehistön muonituksesta. Very Important Person siis!

beach house kitchen

Vaikka mukana on sanavalmiita ammattilaisia ja kameran edessä työskentelyyn tottuneita, niin keskittymistäkin tarvitaan ja kokonaisuuden hallintaa. Pitää sisäistää, mikä resepti, mitä ainesosia, mitä pitää ehtiä sanoa ja missä järjestyksessä. Eikä Vappu ole pelkkä puhuva pää vaan tämä timantin kova ammattilainen myös viimeistelee ja valmistaa annokset loppuun lyhyen lähetyksen aikana omien spiikkiensä lomassa.

beach house kitchen

Kolme kameraa kuvaa koko ajan ja kuvakulmia mietitään moneen kertaan. Onhan basilikasta se kukkein puoli esillä ja  ketsuppipullo pöydällä juuri niin päin, että siitä puristettaessa etiketti näkyy kameraan päin? 

Käsikirjoituksesta vastaava taustatiimi toimissa. Onko aikajärjestys kronologinen ja voisiko tässä kohtaa jo sanoa pari sanaa tulevista ohjelmista ja teemoista? Paras ratkaisu löydetään näihinkin kysymyksiin koko tiimin asiantuntevin voimin.

beach house kitchen

Mikä kuvauskulma toimii tässä parhaiten? Kuuluuko ääni? Ääni- ja kuvausmiehet aina valppaina.

beach house kitchen

Loppuvarmistus, että hedelmistä näkyy se paras puoli kameralle. Vappu saa napakan ohjeistuksen mehua lingotessaan, että ensin kone päälle, sitten kone kiinni ja puhe vasta, kun kone ei käy.

Rapatessa roiskuu ja taas saa naurahtaa. Kasviskeiton kuvaus joudutaan myös ottamaan uusiksi, kun sulatejuuston folio ei aukea. Senhän piti olla ihan helppo homma, mutta hymythän tämäkin kommellus sai meidän kaikkien huulille!

beach house kitchen

Näissä kuvauksissa jouduttiin myös vaihtamaan sauvasekoitin blenderiin, kun ei tullut tarpeeksi hienoa sosetta ja otosta olisi tullut muuten liian pitkä. Nopea tiimi toimii ja muutoksia tehdään sitä mukaa, kun käytäntö sitä vaatii!

Jos blenderista lurahtaa nestettä hieman pöydälle, sanavalmis tv-kokki siihen vain tokaisee, että lentelee niin kuin vähän keittiössä pitääkin! Näitä ohjelmia ei ryppyotsalla tehdä. Toki reseptit ovat K-koekekittiön testaamia, toimivia ja koko tuotantoa miehittää vankka ammattilaisporukka, mutta työt tehdään pilke silmäkulmassa.

beach house kitchen

Todellakin, kaikki kuvausannokset syödään! Näistä kuvauksista ei koskaan synny hävikkiä. Tammikuussa on tulossa sellainen reseptikimara raikkaita uuden vuoden ruokia ja kevyempiä herkkuja, että ei tätä ohjelmaa kannata jättää väliin. Mehulinko on viimeistään nyt hankittava, sillä mehustus on se tulevan vuoden iso hitti!

Päivän varsinainen lounas venyykin sitten pitkälle iltapäivään. Apukokki oli valmistanut fantastisen hyvää chili con carnea koko tv crew’ille ja seisovan lounaan parissa tehdään yhteenvetoa ja kiitellään tästä kuvauspäivästä kaikkia asianomaisia!

beach house kitchen

P.S. Näissä kulisseissa viihtyi myös Vappu Pimiän nuorimmainen, jota me kulisseissa häärivät pääsimme hoitamaan ja leikittämään! Jos kuulette jokellusta ja naurun remahduksia taustalta tulevissa ohjelmissa, niin se on vaan Vapun tytär, joka jokeltelee tämän ruokabloggaajan sylissä tyytyväisenä!

beach house kitchen

Kannattaa käydä kurkistamassa K-ruokamedioiden behind the scenes –materiaalia instagramissa @KRUOKA, jonne on myös tulossa taustamatskua Mitä tänään syötäisiin? –ohjelmasta. Televisiot auki siis ensi maanantaina 4.1.2015 klo 18.55, hieno kattaus arkiruokareseptejä tulossa uuteen vuoteen!

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

With ♥ from beach house kitchen 

 

 

 

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi 31/12/2015 - 14:41

Olipa mukava päästä kurkistamaan kulisseihin tämän postauksen myötä. Mahtavaa, että pääsit mukaan kuvauksiin tutustumaan kuvausammattilaisten päivään ja työhön! Ja vielä aina yhtä ihanan Harri the Soppamiehen kanssa! 🙂
Ihanaa uutta vuotta!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/01/2016 - 21:23

Kiitos paljon. Ihan mahtava työkeikka olikin…Opettavaista & hauskaakin!
Upeaa uutta vuotta 2016!

Vastaa
Sari Pylsy 31/12/2015 - 13:08

kiitos mukavasta ja viihdyttävästä postauksesta, taatusti ollut mieleenpainuva kokemus 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/01/2016 - 21:25

Kiva kuulla : ) Tällaisiin kun pääsisi mukaan useamminkin! Ihanaa uutta vuotta 2016!

Vastaa
Lumo 30/12/2015 - 23:06

Itse en ole ollut ruokaohjelman kuvauksissa, mutta mieheni on kuvannut niitäkin. Kyllähän niissä sattuu aja tapahtuu. Katsojat eivät tajuakaan, kuinka paljon kuvataan parin minuutin kohtaukseen/ohjelmaan.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/01/2016 - 21:27

Juuri näin…ja mikä ilo oli seurata ammattilaisten työskentelyä. Uskomaton supliikki ja miten tilanteet voidaankaan pelastaa…: )

Vastaa
Tiia K 30/12/2015 - 13:29

Vitsi miten mahtavaa, että olet ollut tuolla mukana ja no tietenkin olet, mutta siis täältä omasta näkövinkkelistä katsottuna, että olispahan mahtavaa päästä ruokaohjelman kulisseihin kurkkimaan. Nam ja kivaa näyttää olleen. 🙂 Iloista uutta vuotta <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/12/2015 - 17:32

Ihan mieletön kokemus! Nyt on taas hieman viisaampi ja huh mikä arvostus ammattilaisia kohtaan.
Mitä ihaninta uutta vuotta 2016!

Vastaa
Marja 30/12/2015 - 12:51

Olipas hauska postaus kulisseista! 🙂 Sitä ei tosiaan näin maallikkona pysty edes hahmottamaan kuinka paljon työtä ja ison tiimin tuollainen parin minuutin pätkä vaatiikaan.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/12/2015 - 17:34

Täällä oli kiva päästä vierailemaan. Ja todella miten paljon työtä vaaditaan lyhyenkin spotin tekemiseen..ja mitä ohjeita sieltä onkaan luvassa! Kannattaa seurata ohjelmaa:)

Vastaa
Outi 30/12/2015 - 11:19

Olisi kyllä mahtavaa päästä seuraamaan mitä nauhoituksissa oikeasti tapahtuu.
Tuo Alex Nurmi on vielä niin komeakin ☆☆☆

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/12/2015 - 17:47

Edustava ja niin ammattitaitoinen tv-tiimi : ) Ilo oli seurata!
Hauskaakin oli kun sanat menivät solmuun…

Vastaa

Kommentoi