ON NIITÄ ILMAISIA LOUNAITA – ESPECIALLY FOR YOU

by Beachhousekitchen

ILMAISIA LOUNAITA TARJOLLA! Oma intohimoinen hurahtaminen aina johonkin tiettyyn ruokaan lyö makumuistojälkiä kullekin vuodelle. Vaikka blogiuraa on takana vasta kaksi ja puoli vuotta, niin siitäkin historiasta näkee milloin olivat mm. kuppikakut kuumimmillaan leivontamuodissa ja milloin alkoi kvinoa-, matcha- ja lehtikaalivillitys!

Nyt on sitten syöty tänä vuonna kulhoista ruokia, joihin tulee kymmenen tai jopa kaksikymmentä eri komponenttia. Erityisesti kasvis- ja vegaanikulhot ovat viehättäneet jotenkin erilaisina vaihtoehtoina! Näillä kulhoilla ja niiden runsaalla makumaailmalla on kyllä monta lihansyöjääkin yllätetty. On ollut hellyttävää nähdä se reaktio ja ihmetys, että eikös tässä siis ollutkaan lihaa…

ilmaisia lounaita

Paljon on ruoka kirvoittanut bloggaajienkin kielenkantoja avautumaan vallalla olevista ilmiöistä ja tänä vuonna villinneistä eri lihan korvikkeista vai pitäisikö sanoa kasviproteiineista. Oma ruokafilosofiani (sopivasti fleksaaja) on sen verran laaja, että mikä tahansa maultaan itselle miellyttävä jää pysyvästi omaan ruokarepertuaariin, niin kuin näyttävät jääneen tofu ja härkis.

Vielä parempi, jos jonkun suuntauksen suosiminen ja siihen uppoutuminen on myös maailmoja parantavaa. Kyllä minä niihin talkoisiin lähden, joissa yhdellä tai kahdella kasvisruokapäivällä viikossa ennaltaehkäistään ilmastonmuutoksen aiheuttamia haittoja tai edistetään eläinten hyvinvointia. Vaikka itse syön myös lihaa, niin jaksan kyllä rohkaista ihmisiä kokeilemaan myös muita vaihtoehtoja ja niistä aion vouhottaa myös jatkossa 😆

Olen niin vakuuttunut siitä, että kasvisruoka ja vegaanisuus jäävät elämään ja muuttuvat ihan mainstreamiksi, eli tavoittavat laajalti tiedostavia kuluttajia – ei pelkästään tänä vuonna vaan myös tulevaisuudessa – eikä pelkästään kehäkolmosen sisäpuolella. Siksi tahdonkin arpoa nyt lounaat kahdelle lukijalle Helsingin City-käytävässä (Keskuskatu 6) sijaitsevassa Food Labin Suupissa.

Erityisesti rohkaisen vannoutuneita lihan purijoita osallistumaan, sillä ennakkoluulot on tehty voitettaviksi ja siinä SUUP on onnistunut hyvin. Heidän vegaaninen ruokansa on niin maukasta, erinomaisesti maustettua ja täyttävää, ei ole kyse pelkistä iduista tai salaatin varsista, vaan se on hyvin ravintorikasta ja täynnä makua!

Palkintona on siis SUUPin vegaaninen lounas ja päivän raikas mocktail- juoma (2 kpl lounaslahjakortteja). Lounasvaihtoehtoina on joko keitto tai kulho. Keittojen liemet keitetään itse ja niihin, samoin kuin kvinoapohjaisiin kulhoihin, saa valita lisukkeen esim. tofua tai härkistä päivän valikoiman mukaan. Itse rakastan paikan kookospohjaisia liemiä, joihin saa muut lisukkeet mm. riisiä tai nuudeleita, vihanneksia ja tuoreita yrttejä poimia itse salaattibaarista.

Lahjakortit* tulee käyttää 16.12.2016 mennessä ja SUUP on auki viikolla ma-pe 9.30-16.00. Arvontaan osallistut kommentoimalla mitä ajatuksia kasvisruoka sinussa herättää. Lounaslahjakortit (2 kpl) arvotaan sunnuntai-iltana 27.11.2016 klo 20.00 ja voittajille ilmoitetaan sähköpostitse voitosta (lahjakortit postitetaan voittajille heti maanantaina).

ONNEA ARVONTAAN!
*saatu

ilmaisia lounaita

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

22 Kommenttia

Beachhousekitchen 27/11/2016 - 20:12

Alea acta est! Ilmaiset lounaat voittivat Hanna ja Sari – teille on juuri lähtenyt sähköpostia. ONNEA ja herkullisia lounashetkiä!

Vastaa
Anni 27/11/2016 - 13:21

Itse en ole täysin kasvissyöjä. Kasvispainotteista ruokaa kylläkin syön, eikä sellainen kunnon pihvi houkuttele. Ongelmia tuo välillä se, että talouden mies tykkää hyvinkin paljon liharuoista. Olen kyllä päässyt yllättäämään lihansyöjänkin monesti sillä, kuinka hyviä kasvisruoat ovat!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/11/2016 - 20:05

Sama juttu täällä : ) Onnea arvontaan!

Vastaa
Hannnna 26/11/2016 - 22:26

Kasvissyönnillä on ikuisesti paikka sydämessäni. Olin 7 vuotta täysin kasvissyöjä. Nykyään syön jonkin verran lihaakin..

Vastaa
Beachhousekitchen 27/11/2016 - 20:07

Sekasyöjä – tosin kasvis- ja kalapainotteinen täälläkin : ) Arvontaonnea!

Vastaa
Jael 26/11/2016 - 19:07

Nam,harmi etten voi olla mukana arvonnassa;minä kun rakastan kasvisruokaa.Jätin lihansyönnin pois teininä,punaisesta lihasta en ole koskaan pitänytkään ,eli lähinnä jätin kanan pois. Kun olin raskaana sain kuulla että ihan kamalaa etten syö lihaa kun odottelen beibiä. Siitä pelästyneenä otin kanan takaisin ruokavalioon ,josta se jäi seuraavan kerran pois 9 vuotta sitten. Onnekseni asun alueella jossa esim. vegaaniruoan tarjonta on mahtavaa ,samoin kuin raaka-aineet,ja kasvisruoka onkin sitä mitä yleensä laitan ja syön.

Vastaa
Sanna 25/11/2016 - 18:23

Ensimmäinen kasvisruokaherätykseni tapahtui reilu parikymmentä vuotta sitten, jolloin eläinoikeidet herättivät nuoren naisen mielenkiinnon ja ryhdyin itse valmistamaan vegeruokia. Äitini nimittäin ilmoitti silloin “Mikäli sellaista ruokavaliota haluat noudattaa, valmistat itse ruokasi.” Viisas äippä, sillä nyt parikymmentä vuotta myöhemmin ja vegevaihtoehtoon perusteellisesti tutustuneena valmistan työkseni mm. vegaaniruokaa. Parin kymmenen vuoden aikana on kauppojen hyllyillä ja ihmisten ajatuksissa tapahtunut ilahduttava muutos ja jopa paatuneimmatkin lihansyöjät ovat avoimia ainakin kokeilemaan näitä “hippiruokia”. Suurin muutos tapahtuu ihmisen ajatuksissa, ja ripaus rohkeutta yhdistettynä hyviin kasvisruokakokemuksiin auttavat muutoksessa kohti kasvisruokien lisäämistä omaan arkeen. Itse olen pari vuotta hokenut “hyvä ravintola kasvisruokavaihtoehdosta tunnetaan”. Eli mikäli ravintola panostaa kasvisruokavaihtoehtoon yhtä paljon kuin “sekaanivaihtoehtoihin”, pääsee ko. ravintola suositeltavien listoilleni.

En osallistu itse arvontaan, vaan lempeästi toivon, että joku vielä vähän kasvisruokaa vieroksuva saisi myönteisen uuden kokemuksen kasviruokalounaasta.

<3

Vastaa
Beachhousekitchen 26/11/2016 - 19:05

Mahtava lukea tarinaasi, ajatusmaailman muutos on ollut eritysien nopeaa tänä vuonna ja on hienoa nähdä myös se eettinen puoli ja heräääminen monissa kuluttajissa : )

Vastaa
Alexander Trivedi 25/11/2016 - 09:32

Kävelen 5 kertaa viikossa tuon paikan ohitse 😀 kasvispainotteisesti on tullut syötyä jo useampi vuosi joten näkemystä löytyy jonkinverran. Arvelisin alueella olevan aika kova kilpailu lounasruokailijoista 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 26/11/2016 - 19:06

Suupista on tullut oma suosikkini ja suosittelen paikkaa siksikin, että sieltä saa todella herkullisesti marinoitua ja paistettua tofua!

Vastaa
Sari Haitio-Laakso 25/11/2016 - 02:07

Pakko sanoa että olen todellinen lihansyöjä mutta olisi todella mielenkiintoista kokeilla vaihtoehtoa…:) Miksi ei?

Vastaa
Beachhousekitchen 26/11/2016 - 19:07

Miksipä ei, sitä minäkin kysyn monesti niiltä kavereilta, jotka epäröivät kun kyseessä vegaaninen ruoka. Onnea arvontaan!

Vastaa
Lady of The Mess 25/11/2016 - 01:38

Vaikka en olekaan kummoinenkaan kokki, olen kieli pitkällä näitä kasvisreseptejä katsastanut. Sillä keväällä tulee taas ekopaasto ja jospa tänä vuonna osaisin jo nauttiakin siihen kuuluvasta lihattomuudesta (ainakin osittaisesta).
Onneksi tuli tuo härkis markkinoille – sillä pystyn isännänkin ruokkimaan ilman, että heti on valittamassa lihattomuutta;)
Arvontaan en tällä kertaa osallistu – ei taida olla Helsingin reissuja ennen joulua tiedossa, mutta toivotan herkullisia ruokahetkiä voittajalle.

Vastaa
Beachhousekitchen 26/11/2016 - 19:09

Ekopaastosi on kyllä niin mahtava juttu ja seuraan sitä innolla : ) Härkistä syön itsekin viikoittain, aivan loistotuote!

Vastaa
Annika.J 24/11/2016 - 22:38

Kasvisvaihtoehdot kiinnostavat, olen testannut erilaisia kasvisruokia ja haluan jatkossa testata lisää 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 26/11/2016 - 19:11

Sama juttu täällä. On niin kiva kertoa näistä erinomaista kasvisruokaa tarjoavista paikoista, niitäkin alkaa jo löytymään : )

Vastaa
Noora 24/11/2016 - 13:31

Mä oon vasta tänä vuonna herännyt siihen, että pelkkä kasvisruoka ja etenkin vegaanius voi olla maistuvaa ja ravitsevaa. Siksi olen pikkuhiljaa ottanut repertuaariini vegaani-reseptejä ja haluan ehdottomasti jatkaa tällä linjalla 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 24/11/2016 - 19:13

Kuulostaa kuin oma tarinani : ) Ennen en katsonutkaan ravintoloiden menujen kasvisruokavaihtoehtoja, nyt sieltä löytyy jo lihan kanssa oikeasti kilpailevia annoksia!

Vastaa
Nanna 24/11/2016 - 13:23

Mä olen alkanut suhtautua siihen ruokana. Ruoka on ruokaa, on siinä lihaa tai ei. En syä liharuokaa tai kasvisruokaa lihan tai kasvisten takia, vaan koska joku tietty ruoka on hyvää. Onneksi mulla ei ole mitään ruokarajoituksia.

Vastaa
Beachhousekitchen 24/11/2016 - 19:16

Olen myös itse onnellisessa asemassa, ettei ole allergioita tai sairauksia liittyen ruoka-aineisiin, joten kaikkea pystyy syömään! Omia valintoja olen ennakkoluulottomasti lähtenyt suuntaamaan myös toisenlaisiin vaihtoehtoihin ja kasvisruoka on siinä samalla korvannut monta liha-ateriaa! Oman kehon ja sen tarpeiden kuuntelu on tärkeää : )

Vastaa
Anu 24/11/2016 - 10:56

Kasviksista tehdyt ruuat ja ruokakokonaisuudet ovat mielestäni luovuuden taidonnäyte ruuanlaitossa. Voi valmistaa ihan minkä maanosan tai ruokakulttuurin menukokonaisuuden, aina löytyy reseptejä ja vaihtoehtoja. Voi leikitellä väreillä kaikessa kirjossaan, mikä on tähän synkkään vuodenaikaan mahtava mahdollisuus piristää ruokailijaa. Kasvisruokaa voi valmistaa kylmänä versiona tai sitten lämmittävän kuumana, ihan tilanteen mukaan. Eniten tarvitaan kokilta mielikuvitusta ja rohkeutta!

Vastaa
Beachhousekitchen 24/11/2016 - 19:18

Onneksi on tullut valtava määrä kasvisruokaan erikoistuneita kirjoja markkinoille, joista löytyy juuri reseptejä monesta eri maanosasta ja ruokakulttuurista! Itseäni kiehtovat mausteiset ja eksoottiset kasvisruoat : )

Vastaa

Kommentoi