Nimikkodrinkkini ON THE BEACH nyt myynnissä Clarionissa

by Beachhousekitchen

Yhteistyö Lucas Bolsin ja Clarion Hotel Helsingin kanssa

Reilu vuosi sitten opiskeltiin cocktailien anatomiaa ja valokuvausta Bol Bartending Academy -opinahjossa Amsterdamissa, nyt suunniteltiin jo oma nimikkodrinkki Clarion Hotel Helsingin näköalabaariin! Kuulostaa melko glamoroosilta ja nopealta urapolulta, mutta ainakin ensi viikon ajan voin hehkuttaa täysillä omaa drinkkiäni, jonka loin toukokuisella Bolsin Cocktail Master Class – oppitunnilla Clarionin Jätkäsaaren näköalahotellissa. Aika innoissani olen tästä mahdollisuudesta, jihaa ja onhan se käytävä itsekin testaamassa miltä tuntuu tilata oma nimikkococktail ja miltä se maistuu ammattilaisten tekemänä.

DRINKKIEN MESTARIN OPISSA

Lucas Bols juomien Pohjoismaiden brändilähettiläänä toimiva Marcin Cebula tuli Tukholmasta kouluttamaan meitä bloggaajia ja kertomaan mm. mistä elementeistä elämyksellinen cocktail syntyy! Koulutusiltapäivän päätteeksi meitä odotti yllätys, jokainen saisi suunnitella ja koota oman nimikkococktailinsa, joka kuvantaisi blogin tai bloggaajan makumaailmaa tai persoonaa ja sillä saisi olla myös tarina. Harjoittelupaikkana toimi tietysti upea 16. kerroksen Sky Room – näköalabaari. Ja kirsikkana cocktailissa: jokaisen drinkki pääsisi viikon cocktailiksi ja oikeasti myyntiin juuri sopivasti kesäaikana!

Ympäristöystävällisyys on lähtökohtana myös drinkkien maailmassa nykyään, muovipillit saavat väistyä bambu- tai muiden luonnon- tai kierrätysmateriaalien tieltä ja hedelmistä hyötykäytetään myös kuorta ja lehtiä esim. drinkkien koristelussa. Tuoreet suomalaiset marjat ja yrtit tuoksuvat ja maistuvat taivaallisen hyviltä cocktaileissa myöskin!

Opettajamme Marcin Cebula painotti cocktailien luomisessa viittä tärkeää seikkaa: raaka-aineet, koristelu, lasi, ulkonäkö ja tarina taustalla. Niistä lähtökohdista pääsimme miettimään miltä maistuisi ja näyttäisi juuri se oma nimikkodrinkki ja mikä tarina sen taustalta löytyy.

Matkoilla ja varsinkin trooppisissa kohteissa auringonlasku on se hetki, jolloin tekee mieli istua upottavaan rantatuoliin ja tilata jääkylmä drinkki juhlistamaan loman huippuhetkeä! Pina Colada on yksi suosikkidrinkeistäni ja kun olin jo Amsterdamin kurssilla luonut Passiota sisältävän Passionate Pina Coladan, nyt mentiin eri kärjellä. Beach House Kitchen -blogin sielunmaisemaa on ranta, englanniksi beach, joka löytyy blogin nimestäkin. Siitä notkeasti hyppy ehkäpä yhteen maailman tunnetuimmista cocktaileista, eli otetaanpas uusintakäsittelyyn syntisen makea Sex On the Beach!

Floridassa 1980-luvulla kehitetty Sex On the Beach -cocktail sisältää vodkaa, persikkalikööriä sekä appelsiini- ja karpalomehua. Koska rakastan veriappelsiineja, lähdin kokeilemaan miten niistä puristettu mehu sopisi yhteen vodkan ja Bolsin persikkaliköörin kanssa. Hyvin sopikin!

Hiekkarannan tuntua ja meristä makua drinkkiini tuo ananaslehden (hyötykäyttöön sekin osa) kanssa drinkkiä koristava japanilainen merilevä, eli nori sekä suolareunus. Koska rannalla voi tehdä mitä tahansa, jätetään arvoitukseksi, mitä siellä voisi tapahtua…siksi drinkin nimeksi muotoutui yksinkertaisesti On the Beach (=rannalla).

Mehuna Clarionissa oli tuorepuristettu veriappelsiinimehu, itse käytin kotona oikein punaisia veriappelsiineja, joista puristin itse mehun. Siksi väri näissä kotitekoisissa on punaisempi kuin saatavilla olevassa On the Beach -drinkissä Sky Room- baarissa. Lasina rannan tuulelta ja pärskeiltä suojaava pelkistetty matala cocktaillasi.

Oman drinkkini maku-ja tuoksumaailmalla haluan tuoda sinulle tuulahduksen trooppista lämpöä hieman koleahkoon kesään, toivottavasti pidät♥

ON THE BEACH – DRINKKI ON VIIKON COCKTAIL AJALLA 15.7.-21.7.2019

Sky Room -näköalabaari Clarion Hotel Helsingin 16. kerroksessa on yksi Helsingin kauneimpia ja sykähdyttävimpiä kohtaamispaikkoja. Kansainvälinen, moderni ja tyylikäs, silti sopivan rento astua sisään nauttimaan hulppeista maisemista melkeinpä 360 asteen säteellä. Täydellinen paikka nauttia kesäistä drinkkiä, vaikka sataisi vettä ja asteita olisi vain +10. On the Beach – drinkin maku- ja tuoksumaailma ihan taatusti tuo auringon, lämmön ja meren tuoksun kaikkien aistien ulottuville♥

Hurauta siis maisemista nauttien 16. kerrokseen, tilaa On the Beach ja kerro miltä maistui! Instagramiin voi myös juoman kuvata ja tägätä: #onthebeachdrink #skyroomhelsinki. Drinkkini on siis myynnissä koko viikon maanantaista sunnuntaihin asti (15.7.-21.7.2019).

SKY ROOM HELSINKI, Tyynenmerenkatu 2, 00220 Helsinki

Aukioloajat: Ma-To 18.00-01.00, Pe-La 15.00-2.00, Su 18-24.00.

P.S. En itse saa provikkaa myydyistä juomista, enkä rahaa tämän jutun kirjoittamisesta – olen mukana vain kilpailemassa hyväntahtoisesti ja rennosti muiden blogien (Lumo lifestyle, Hellan ja viinilasin välissä, Viimeistä murua myöten ja Liemessä) kanssa kenen drinkki myy eniten viikon koejaksolla! Käy siis testaamassa ja laita viestiä maistuiko♥

HAUSKOJA DRINKKEJÄ JA IDEOITA

Tässä muutama hauska drinkki-idea Marcin Cebulan vetämästä iltapäivästä!

Proseccoa, Passoaa ja oma pärstä, tämä maistui aika makealta (ks. alla). Juotava nopeasti!

Kesän hittidrinkki tarjoillaan kenties kastelukannusta?

Vaahtokarkki on makea ja näyttävä elementti drinkeissä.

Hehkulampusta tarjoiltu juoma, tunnetaan myös nimellä Red Light Negroni.

Kiitos Bols & Marcin upeasta päivästä♥

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Jaana Garber 16/07/2019 - 23:43

Ystävältäni Heleneltä (Irkku) kuulin tästä upeasta drinkki kilpailusta. Pääsisinpäs maistamaan, mutta kun asun rapakon takana, Atlantassa, Georgian osavaltiossa. Toivottavasti suunnittelemasta drinkistäsi tulisi niin suosittu, että se jäisi suosituksi optioniksi (en muista suomalaista sanaa) sinne Clarioniin! Onnea kilpailuun!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/07/2019 - 09:34

Kiitos ihanasta kommentista sieltä rapakon takaa <3 Katsotaan miten käy, mukana olijoiden kilpailijoiden drinkit kun kaikki olivat niin herkullisia! Ihanaa kesää sinne kauas!

Vastaa
Tiia 16/07/2019 - 13:10

Onnea mielettömän paljon. Niin upea juttu tämä ja aah cocktail kuulostaa todella herkulliselta. Mielettömät kuvat taas. <3

Ihanaa tiistaita Heli ihana. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 21/07/2019 - 20:22

Kiitos <3 Ihanaa uuden viikon alkua!

Vastaa
Sari 15/07/2019 - 23:07

Onnittelut! Tämä jos mikä tuo tuulahduksen kuumaa kesämieltä 😉

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2019 - 08:58

Kiitos <3 Eksoottisia ja raikkaita kesämakuja koleahkoon kesään! Ihania kesäpäiviä rannikolle!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 15/07/2019 - 12:54

Cocktailkoulu oli niin hauska! Oli myös kokemus käydä juomassa oma cocktail kesäkuun lopussa Sky Roomissa samalla upeita maisemia ihaillen.

On the beach oli herkullinen maultaan ja niin kaunis väriltään. Onnea matkaan, loppukesästä sitten selviää kenen cocktail houkutteli eniten.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2019 - 08:53

Oli ihan superkiva kokemus ja nyt vähän jännittää! Mutta tärkeintä tässäkään ei ole voitto vaan kaikki muu hauska sen ympärillä mitä saimme kokea Clarionissa Bolsin vieraina!

Vastaa
Tuula / Tuula’s life 14/07/2019 - 22:41

Ihanan kuuloinen drinkki! Ja niin onnistunut nimi, ”On the Beach”. Rannallahan voi tapahtua mitä vain. Vodkaa, persikkalikööriä, veriappelsiinimehua – kesänmakua! Jos olen tuolla viikolla Hgissä, niin suuntaan Clarioniin. Upea postaus ja upeat kuvat! Onnittelut Heli nimikkodrinkistäsi <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2019 - 08:54

Kiitos paljon Tuula <3 Itse pääsen vasta lauantaina paikan päälle, pakkohan se on käydä oma drinksu testaamassa ja samalla ihailla maisemia yli kaupungin!

Vastaa

Kommentoi