NYHTÖ SITÄ, NYHTÖ TÄTÄ & JUONIPALJASTUS

by Beachhousekitchen

Toistaiseksi olemattomalla menestyksellä olen metsästänyt sitä nyhtökauraa, josta on meuhkattu jo kuukauden ajan! Kun olin saamaisillani vihjeen perusteella (kiitos Mukana maku – blogin Dick) oman paketin, niin suoraan sanottuna se napattiin nenäni edestä lähikaupan tiskillä. Kun nyhtöpossu maistuu vieläkin kaikkien huumavuosien jälkeen, niin sitähän tuli tehtyä sitten nyhtökauran sijaan viikonloppuna. Jotta lihasta tulee unelmaisen suussa sulavaa, niin 4 tunnin sijaan meillä possu köllöttelee uunissa vähintään 8 tuntia tai yön yli.

pulled pork

Allergiavieraiden vuoksi possu sai pataan seuraksensa hyvin luontaisia mausteita ja makuja: pari sipulia, 3 valkosipulinkynttä sekä suolaa. Muille järjestin toiseen astiaan  52 weeks of deliciousness – blogissa tehtyä  glazemaista maustekastiketta, jolla maustaa liha! Nopea ja helppo ohje, kannattaa kokeilla!

nyhtö

nyhtö

Maustekastike nyhtölihalle

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 dl balsamicoa 1 dl ketsuppia 0,7 dl kookossokeria 0,7 dl hunajaa 2,5 rkl Worchestershire-kastiketta suolaa ja mustapippuria 2 valkosipulinkynttä

Ohje:

OHJE: 1. kun nyhtöpossu alkaa olla uunissa valmista, sekoita kastikkeen ainekset kulhossa 2. kaada kastike paistinpannulle, lämmitä keskilämmölle ja sekoita kunnes kastike on tahmeaa ja paksua 3. maista ja mausta lisää jos tarve 4. sekoita kastike nyhtöpossuun juuri ennen tarjoilua

Nyhtöpossu maistuu hampurilaisissa, tacoissa, quesadilloissa ja kevyempänä versiona rapeissa salaatin kuorissa. Mukaan vain chiliä, korianteria ja paahdettua cashew- tai maapähkinää – SLURPS!

Samalla on pakko paljastaa tulevasta projektista, jossa olen kehittelemässä reseptejä suomalaiselle toimijalle, jonka tuotteet ovat 100 % kasvispohjaisia, GMO-vapaita, gluteenittomia, vähärasvaisia ja proteiinipitoisia. Tässä hieman teaserikuvaa aamun kuvauksesta!

nyhtö

Yleensä en etukäteen hehkuttele tulevia, mutta nyt onnistui resepti ensi yrittämällä ja maku on TAIVAALLINEN! Blogissa juttua enemmän ja herkkureseptit parin viikon sisällä. Mukavaa viikkoa!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tiina K 22/06/2016 - 11:50

Onpa kiva resepti ja taas aivan ihanat kuvatkin. Nyhtökauraa olen etsinyt itsekin, ilman tulosta. 🙁 Ehkä jonain päivänä onnistaa. Mukavaa päivää Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 22/06/2016 - 18:01

Kiitos : ) Etsintä jatkuu täälläkin, no onneksi on näitä korvikkeita mitä tehdä sillä välin!

Vastaa
Nanna 21/06/2016 - 15:48

Eikä nämä sun nyhtisreseptit koskaan petä!

Vastaa
Beachhousekitchen 22/06/2016 - 18:04

Heh..samoilla linjoilla ja salaatinkuorilla sielläkin viikkoa vietetty! Kävinkin ihailemassa bulgogejasi, nams!

Vastaa
Tiia K 20/06/2016 - 13:17

Uuh mikä teaser, jään innolla odottamaan mitä tuleman pitää. Nyhtöpossuhan on ihan sairaan hyvää, toki olen pahaakin maistanut, kun kaikki muut elementit ovat vaan olleet niin pielessä. Mutta elämäni paras hamppari olikin nyhtöpossuhamppari.

Kivaa viikkoa, täällä valokuvamuistikortti kadonnut, olen ollut ihan down, mutta hei onneksi ei ollut nakukuvia ja hei siivoamalla paha mieli väistyy. 😉

Muiskuja päivään. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/06/2016 - 21:30

Kiitos <3 Possua useammin tuli aiemmin tehtyä kanaa, mutta nyt on taas sianniskakin maistunut! On tulossa jotakin käsittämättömän hyvää kasvisruokaa, testikeittiössä helisee : )

Vastaa
Outi 20/06/2016 - 13:02

Näyttääpä herkulliselta.
Nyhtökauraa haluaisin minäkin maistaa.
Syötiin yhtenä viikonloppuna nyhtökanahampurilaisia.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/06/2016 - 21:30

Nyhtöliha on niin pop, kasvisversioinakin!

Vastaa

Kommentoi