PIZZAUUNI KESÄKEITTIÖÖN

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö Preeco

Tämän kesän ehdoton hittituote pihoilla ja kesäkeittiöissä on varmastikin pizzauuni, jolla saa valmistettua kotioloissa premium-luokan pizzoja! Sain testattavaksi suomalaisen verkkokauppa Preecon kaasukäyttöisen pizzauunin ja nyt parin testikerran jälkeen tahdon jakaa kokemukseni tästä virtaviivaisesta komistuksesta.

Kooltaan (58 x 59,5 x 54 cm, 18 kg) olevan pizzauunin (ruostumatonta terästä) saa sijoitettua näppärästi tasaiselle alustalle esimerkiksi tukevalle puutarhapöydälle ja se on helppo ottaa heti käyttöön. Pizzauuneja löytyy myös pellettikäyttöisinä, mutta itse valitsin juuri helppokäyttöisemmän kaasuversion.

Pizzauunin luukku on helposti avattavissa ja pizzan saa nopeasti lapiolla sisään. Uunin lämpöä (sivu- ja alalämpö) voi säädellä kahdella eri säätimellä.

Pizzauuni tulee siis kokonaisena, ei tarvitse kasailla ja pakettiin sisältyy valkoinen laadukas pizzakivi. Erikseen täytyy hankkia 1 x AA patteri sytyttimeen, kaasuletku sekä kaasupullo, joita saa mm. Prismoista, Citymarketeista sekä puutarha- ja rautaliikkeistä.

PIZZAUNELMAT TODEKSI

Omasta keittiöstä löytyy jo aika kattavasti eri laitteita ruoanvalmistukseen, mutta nyt jo vuoden verran mielessä sykkinyt unelma pizzauunista on vihdoin totta! Olin vertaillut hintoja, googlaillut käyttäjäkokemuksia sekä kysellyt kavereilta mielipiteitä, että mikä olisi omaan käyttöön sopivin uuni kesäkeittiöön. Eipä olisi siis voinut parempaan saumaan tulla tämä mahdollisuus testata Preecon maahantuomaa BigHorn -pizzauunia! Preeco* on siis Lahdesta operoiva verkkokauppa, jonka valikoimista löytyy kattava valikoima pizzauuneja sekä paljon erilaisia kesäkalusteita – kannattaa käydä tutustumassa!

Ensimmäiselle testikerralle olin valmistanut yhden vuorokauden kylmäkohotuksella taikinan, josta saisimme kuusi pizzaa. Siinä oli laskettu varaa siihen, että jos ne ensimmäiset kärähtävät, niin ehkä pari onnistuu.

BigHorn -pizzauuni oli helppo napsauttaa päälle, uunin etuosassa on hyvät ohjeet siihen ja muutenkin laite tuntui turvalliselta ihan ensikäyttäjällekin. Pizzauuni on käyttövalmis 15 minuutissa ja pizzauunin oikeassa yläkulmassa olevasta mittarista voi seurata uunin lämpeämistä. Pizzauuni voi saavuttaa jopa 400 asteen lämpötilan ja kun löydettiin sopivat säädöt, joissa pizza kypsyy tasaisesti pohjasta ja reunoilta, niin lämpötila oli n. +350-380 asteessa.

Leveä ja lämmönkestävä pizzalapio on ehdoton apuri, että pizzan saa nopeasti uuniin ja valmiin sieltä pois. Pizzan saamista lastalle helpottaa kun leipomisalustalla on paljon irtojauhoa, näin pizza sujahtaa lastalle kuin itsestään. Luukku kannattaa avata kerran ja pizzaa pyöräyttää, jotta se paistuu tasaisesti. Paistoaika oli n. 3 minuuttia/pizza. Paistoaikaan vaikuttaa pizzan koko sekä täytteiden runsaus, suosittelen valitsemaan vähemmän mutta laadukkaampaa täytettä ja koko halkaisijaltaan max. 30 cm.

Ensimmäinen pizza uuniin ja odotukset korkealla. Kurkistus uuniin ja aika herkulliselta näyttää! Kolme eri täytekomboa tällä kertaa: salami-mozzarella-basilika, peruna-kapris-timjami-smetana sekä tonnikala-katkarapu-sinihomejuusto-punasipuli.

Arvatkaas miten pizzat onnistuivat? Ei yhtään palanutta yksilöä ja kyllä tulivat Napolin pizzat näistä ensimmäisistä jo mieleen! Pihallakin tuoksui huumaavasti kuin pizzeriassa konsanaan.

Pizzojen valmistaminen ja paistaminen on oma taiteenlajinsa, on hifistelijöitä, jotka uskovat vain tietyn jauholaadun, uunin tai kosteustasapainon nimiin, itse otan rennosti, testailen eri taikinoita/täytteitä ja ihan varmasti tämä pizzauuni tulee pöhisemään viikottain tänä kesänä.

Pizzauuneja saa myös pellettikäyttöisinä, silloin tarvitaan hiukka enemmän puuhastelua, toki voi vaikuttaa makuun, mutta omaan käyttöön tuo “kaasullinen” on täydellinen! Uuni on muuten helppo ottaa myös mökille mukaan, helppo nostella ja mahtuu peräkonttiin.

BIGHORN PIZZAUUNI

Pari testikertaa takana ja uskallan jo hehkuttaa tätä pizzauunia kesän parhaaksi hankinnaksi! Hintalaatusuhde todella houkutteleva, pizzauunien hinnat kun helposti nousevat tonniin ja tämän tehopakkauksen saa alle 300 euron.

  • Käyttöönotto sekunneissa, nosta ulos paketista, aseta paistokivi ja kytke kaasu päälle.
  • Pizzauuni on käyttövalmis 15 minuutissa ja sillä voi saavuttaa jopa 400 asteen lämpötilan.
  • Luukku nopea avata ja pizzat paistuvat tasaisesti säädettävän lämpötilan vuoksi.
  • Sopii myös muiden ruokien valmistukseen.

Seuraavaksi aion kokeilla miten naanleipä tai rieskat valmistuvat kuumalla pizzakivellä. Taitaa vain mielikuvitus olla rajana, miten tätä voi hyödyntää ja mitä herkkuja sieltä nouseekaan! Ainakin muutamat pizzapippalot järkätään periaatteella, että kukin saa täyttää ja paistaa oman pizzansa. Tervetuloa kaikkien aikojen pizzakesä ♥

P.S. Pizzauuni sopii hyvin pizzaslaissien uudelleen lämmitykseen, pieni hetki pizzakivellä ja niistä tuli kuin vastaleivottuja!

pizzauuni kesäkeittiöön

PIZZATAIKINA

Kaupallinen yhteistyö Preeco Tämän kesän ehdoton hittituote pihoilla ja kesäkeittiöissä on varmastikin pizzauuni, jolla saa valmistettua kotioloissa premium-luokan pizzoja! Sain testattavaksi suomalaisen verkkokauppa… Ajankohtaista PIZZAUUNI KESÄKEITTIÖÖN European Tulosta resepti
Annoksia: 6 pizzaa
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PIZZATAIKINA (6 pizzaa)

6 dl haaleaa vettä

14-15 dl pizzajauhoja/00-jauhoja (n. 1 kg)

1 tl kuivahiivaa

1 1/2 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

LISÄKSI

400 g tomaattikastiketta pohjalle

600 g juustoraastetta päälle

TÄYTEVAIHTOEHTOJA

peruna-kapris-timjami-smetana

tonnikala-katkarapu-punasipuli-sinihomejuusto

salami-mozzarella-basilika

Ohje:

Ohje:

  1. Mittaa haalea vesi kulhoon. Sekoita vispilällä veden sekaan 1 dl jauhoja, joihin olet sekoittanut kuivahiivan.
  2. Ala lisäämään jauhoja pikkuhiljaa ja anna koneen vaivata taikinaa n. 10 minuutin ajan. Lisää oliiviöljy (jossa myös  suola) taikinaan ja anna vielä käydä tasaiseksi. 
  3. Kaada taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin 1-3 vuorokaudeksi.
  4. Muista herätellä taikinaa pari kertaa vaivaamalla sitä hetki puukapustalla ja laita sitten takaisin jääkaappiin.
  5. Leivontapäivänä ota taikina paria tuntia aiemmin huoneenlämpöön. Kaada se sitten jauhotetulle leivinalustalle ja jaa kuuteen osaan. 
  6. Valmistele/leikkaa/pilko täytteet etukäteen ja laita lautasille/kulhoihin.
  7. Taputtele pizzat pyöreiksi tai liuskan muotoisiksi hyvin jauhotetulla leivonta-alustalla ja täytä mieluisin täyttein. 
  8. Siirrä valmis pizza kuumalle paistokivelle pizzauuniin ison lastan avulla. Paista kunnes pohjan reuna alkaa tummumaan ja juusto kuplii. Koristele yrtein ja lisää myllystä mustapippuria valmiiden päälle.
Oma suosikkipizza: tonnikalaa, katkarapuja, sinihomejuustoa sekä punasipulia. Tämä yksilö ehti kohota melko muhkeaksi paistovuoroaan odotellessa ja paistui näin komiaksi : )

*Preeco Trading Oy

Kotimainen verkkokauppa tarjoaa yli 5000 tuotteen valikoiman. Valikoimasta löydät supersuositut kesäkalusteet, ajoneuvot, hierontapöydät, sekä paljon muuta kotiin ja harrastuksiin. Varasto sijaitsee Lahdessa. Vuonna 2012 perustettu yritys työllistää 15 henkilöä. Preeco.fi.

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Marita Oljakka 30/07/2021 - 18:55

Tämä on ihan unelma Salusiinin lasten leirillä. Kyllä nyt nassikat tykkää, vai miten se sanonta meni. Yksi pulma on ?, se pitsakivi nuhraantuu nopeasti käytössä. Mikä on paras/helpoin tapa sen puhdistamiseen.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/08/2021 - 10:43

On unelmepeli ja on sama huomattu, että itse kivi menee nopeasti todella nuhjuisen ja likaisen näköiseksi. Löysin puhdistusvideon netistä ja juustohöylällä saa aika kätevästi palaneet pois ja sitten loput talouspaperilla. Kiven palaneet mustat kohdat eivät vaikuta paistoon, se koko kivi varmaan mustuu lopulta, tärkeää vaan, että saa pois ne irtoliat!

Vastaa
Jael 02/06/2021 - 21:11

Vau, kuulostaa kyllä mahtavalta tuo pizzauuni

Vastaa
Tiia 25/05/2021 - 16:21

Ai että mitä pitsoja! Kuten Instan puolelle kirjoittelinkin, että tilasimme Preecosilta minitakan ja tilaus lauantaina ja tuli maanantaina kotiovelle, missään, ei niin missään ole näin hyvää palvelua. Olen aika paljon somettanut tekotakasta ja annoinkin Preecosille vinkin palautelomakkeessa, että kannattaa jakaa ihmisten kehuja. <3

Ihanaa viikon jatkoa Heli ja herkullista sellaista. <3

Vastaa
Outi 21/05/2021 - 16:54

Tuohan olisi ihan mun unelma. Minä olen meillä se joka tekee pizzat ja olen vähän haaveillut pizzauunista. Voin vaan kuvitella ihanan pizzan tuoksun pihalla, aah!
Herkullista viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa
Sari 21/05/2021 - 15:41

Mä sanon vaan wow!!! Itsellä on ollut jo vuoden mielessä pizzauunin hankkiminen, joten tämä postaus tuli kuin tilauksesta.
Varsin näppärältä laitteelta näyttää tämä testaamasi ja noi tekemäsi pizzat varsinaisilta gourmet versioilta, nam.
Pitänee mennä tutustumaan tuonne Preecon sivuille enemmän.
Kivoja ja herkullisia pizzahetkiä.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 21/05/2021 - 14:15

Herkullisen näköistä; kuin gourmetpizzeriassa!

Minulla on vakiotaikina, jonka olen hyväksi havainnut, siitä paistelen aina pizzanhimoon. 00-jauhoja käytän, mutta olen kokeillut eri valmistajien jauhoja. Ihanaa kun niistäkin on isot valikoimat marketeissa, ei tarvitse lähteä etsimään.

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2021 - 15:02

Tämä uuni nosti nyt pizzat entistä aidommalle tasolle – ihan jo tuoksusta ja mausta lähtien! Lämmin suositus <3 On mahtavaa myös, että tulee uusia jauhoja ja juuri pizzan tekoon sopivia, muutama löytyykin kaapeista testattavaksi!

Vastaa

Kommentoi