RUOKABLOGGAAJAN TOP 5 PING HELSINKI

by Beachhousekitchen

PING Helsinki kokosi yli 600 sisällöntuottajaa, markkinoijaa, somettajaa ja alasta kiinnostunutta yritystä Clarion Hotel Helsinkiin perjantaina 28.4.2017. Tapahtuman ja organisaation tarkoituksena on edistää vaikuttajamarkkinoinnin sanomaa ja viestiä sen tuloksellisuudesta, yhdistää yritykset ja somettajat sekä kertoa alan kehitysnäkymistä. PING Helsinki on pohjoismaiden suurin sisältö- ja vaikuttajamarkkinoinnin festivaali, joka myös ravistelee tarjoamalla tuoreita näkökulmia- ja -kantoja. Minulla oli kunnia päästä mukaan kolmannen kerran sisällöntuottajana ja bloggaajana. Mitä tuntoja ja ajatuksia tapahtuma herätti tällä kertaa?

1. KAIKKI ALKAA TARINASTA

Kohta kolme vuotta oman ruokablogin emännöintiä ja mikä uusi maailma minulle on auennut! Olen löytänyt kanavan jakaa intohimoni hyvään ruokaan ja resepteihin. Miksikö olen tohkeissani vieläkin? Haluan näyttää, että ruoka on paljon enemmän kuin pelkkä tankkaus 5 x päivässä. Haluan jakaa vinkit miten arjessa saa nopeasti herkullista ruokaa, viikonloppuisin tehdä hieman pidemmän kaavan mukaan ja mitä makumatkoilla kannattaa kokea ja maistaa!

Vauvavuosi on hieman tahtia on hidastanut, mutta samalla on ollut huikeata ja opettavaista seurata blogien kehityskulkuja, ahmia entistä inpsiroivampia sisältöjä ja seurata silmät leiskuen myös visuaalisen puolen hurjia kehitysaskelia. Luen kymmeniä inspiroivia ja lukuelämyksiä antavia blogeja päivittäin ja olen löytänyt idoleita, esikuvia, tsemppareita ja mikä tärkeintä – luotettavia ystäviä myös muista bloggaajista. Näitä talentteja, ihailemiani ihmisiä, hauskoja seuranaisia ja -miehiä sekä äärimmäisen mielenkiintoisten keskustelujen osapuolia minä kohtasin PING Helsinki 2017– tapahtumassa viime perjantaina. KIITOS, että olette olemassa.

Ping Helsinki

Kuvassa yllä vasemmalta Peggy Peggyn pieni punainen keittiö- blogista, Johanna Hellan ja viinilasin välissä- blogista, minä itse sekä aivan uusi saman henkinen tuttavuus ja kollega Maria Kanelia ja kardemummaa- blogista.

Tärkeä henkinen blogikoti ja se pyyteetön ja vilpitön tuki tulee ehdottomasti 40+ blogien kanssabloggaajilta. Olin jo ihan ensimmäisessä PING Helsinki- tapahtumassa tutustunut 12 vuotta bloganneeseen Pinkit korkokengät- blogin Maijuun ja PINGissä 2015 ajatus aikuisbloggaajien omasta kanavasta syntyi. Kuvassa alla vasemmalla toinen aito, karismaattinen ja yksi Suomen suosituimpia aikuislifestylebloggaajia Minäkö keski-ikäinen- blogin Tiia, joka kadehtittavan aktiivisesti kirjoittaa laadukasta ja tärkeitä asioita esille nostattavaa blogia. Seurassamme alla olevassa kuvassa myös hulvattoman positiiviset ja hauskat Iki lomalla- blogin Titta ja Thomas. PING Helsinki saattoi yhteen kaikkien genrejen bloggaajia ja kaikenikäisiä – inspiroiduin juuri siitä positiivisesta voimasta, hyväntahtoisuudesta ja energiasta, jota niin moni pursusi!

Ping Helsinki

2. JOKAINEN ON UPEA JA ARVOKAS

On paikkansa kaikenlaisille ruokablogeille ja persoonille. On niille, jotka listaavat sen takuuvarman makaronilaatikon reseptin ja piste, niille jotka hifistelevät trendituotteilla ja ruokaelämyksillä, niille joiden kuvat ovat kauniimpia kuin maalaukset ja niille, joissa myös kerrotaan resepteihin liittyviä tarinoita.

Omassa blogissa eletään kyllä sitä tavallistakin arkea, ihan jokainen taltioitu ja kuvattu annos myös syödään. Ruoan herkullisuus edellä mennään, aina ei ole aikaa hienosäätöihin ja niihin upeisiin sommitteluihin, mutta toivon, että lukijajoukkokin matkalla monipuolistuu ja laajenee. Moni pienten lasten vanhempi on jo löytänyt tänne. Haluanhan myös kasvattaa lapseni nauttimaan ruoasta tarjoamalla hyvinvointia lisäävää, maukasta ja mahdollisimman eettisesti tuotettua ruokaa myös pienestä pitäen. Muutenkin blogissani arvostetaan suomalaista perinneruokaa, innokkaasti maistellaan makuja maailmalta ja paljon sitä mikä on in juuri tällä hetkellä. En ehkä ole aina se ensimmäinen trendinenä, mutta kun jostakin innostun, niin siitä sitten kokkaillaan ja paljon.

Ping Helsinki

Minä olen blogin kuvien suhteen more is more. Kun ruoka on onnistunut, niin kuvaan sen edestä, takaa, sivuilta ja ylhäältä. Ja voi valtava että olen innoissani jokaisesta uudesta tuotteesta tai palvelusta, joka voi arkea helpottaa ja joka minulle maistuu. Oman blogin yksi kantava voima on positiivisuus! Kun löydän jonkun hyvän asian, reseptin, kirjan, ravintolan tms. niin kerron sen hihkuen ja rehellisesti koko maailmalle! Niin kauan kun jaksan innostua, niin tämä blogi hengittää ja voi monipuolisen hyvin!

Ja oltiinhan ruoankin suhteen PING Helsingissä niin ajan hermoilla, oli vegaania ja gluteenitonta ruokaa ja aika pitkälle kasvispainotteista. En ollut ainoa joka huokaili tämän Clarionin Kitchen & Table – ravintolan tarjoaman lounaan (ja tuon jälkiruoan yllä) pauloissa.

Ping Helsinki

3. KAUPALLISUUS JA AITOUS

Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että olen saanut nauttia monen yrityksen luottamuksesta ja luoda reseptiikkaa yhteistyöprojekteissa. Joku saattaa kritisoida blogien kaupallistumista ja aitouden hälvenemistä, mutta uskallan olla eri mieltä. Minä olen hyljännyt monta yhteistyöehdotusta, jos ne eivät ole tuntuneet oikeilta ja sopivilta blogini linjaan. Moneen olen innoissani lähtenyt mukaan ja se on tuonut entistä enemmän vastuuta ja myös haastanut kekseliäisyyden ja luovuuden saralla.

Kun saan luoda reseptiikkaa ihan maksusta, niin senkin teen äärimmäisellä huolellisuudella ja haluan antaa itsestäni kaiken niin lukijoille kuin yhteistyöyrityksillekin! Tätä työtä minä aidosti rakastan! Innostuneisuus kokeilla ja testata raaka-aineita sekä kehitellä erilaisia reseptejä on  juuri se, miksi useinkaan tämä ei tunnu työltä, eikä näppäimistön syke hiljene vaikka kello lähestyy klo 16. Vaikka joskus väsyttää ja töitä ahmii liikaakin. Tärkein ja kannustavin palaute aina tulee lukijoilta, niiltä jotka kertovat kokeilleensa reseptejäni ja löytäneensä uusia suosikkiruokia.

Ping Helsinki

PING Helsingissä kuunnellessani onnistuneita sisältömarkkinointikampanjoiden projekteja ja niiden menestystekijöitä, nousi esille se, että kun yritys löytää oman äänitorvensa, sen täydellisen brand match bloggaajan/somettajan, niin hänestä ei kannata luopua. Pitkäaikaiset blogiyhteistyökuviot hyödyntävät molempia osapuolia, yhteistyö syvenee ja paranee – tähän uskon kokemuksella itsekin!

Olen itse allekirjoittanut Ping Ethicsin ja näiden alan pelisääntöjen mukaan merkitsen selvästi, avoimesti ja rehellisesti kaikki yhteistyöpostaukset.

4. LUOVUUDEN RAVISTELU JA AINUTLAATUISET ELÄMYKSET

Kun PING Helsinki käskee jättämään kiristävät solmiot ja jakkupuvut kotiin, niin bisnestapaamisten lomassa on repäisevää heittäytyä askartelemaan tapahtuman sponsorin Fazerin karkeista ja kukista omannäköisensä mielenmaiseman. Muita ihania- blogin Tiina oli juuri niin ihana, aito ja rempseä kuin näyttääkin. Hän veti karkkiworkshopin täydelle salille ja vinkkilistausten sijaan laittoi meidät itse hommiin.

Ping Helsinki

Ping Helsinki

Luovia tarinoita, sitouttavia sisältöjä ja älä liikaa pelaa varman päälle. Uskalla. Näitä tapahtumassa esiintyneet markkinointiguru Ann Hadley ja youtube-tähti Casey Neistat korostivat vauhdikkaissa puheenvuoroissansa. Laatikon ulkopuolelle on itsekin hyvä joskus kurkistaa ja varmasti itsekin jäin miettimään miten voisin olla parempi, luovempi ja yllättävämpi. On aika helppo suojautua keskinkertaisuuteen.

Jos oli upea ja luovuutta herättelevä Långvikin miljöö viime vuonna, niin nyt saimme nauttia auringosta ja korkeuksista Clarion Hotel Helsingissä. Hotellin tyylikäs Sky bar tulee tutuksi varmasti uudemman kerran, sen verran hieno kokemus oli ihastella Helsinkiä korkeuksista käsin.

Ping Helsinki

Ping Helsinki

5. HURRAA PING HELSINKI 2017 JA TE TEITTE SEN TAAS INNA, AKU, SANNA & CO

Asiansa 10+ osaavat, ammattilaiset ja vaikuttajamarkkinoinnin pohjoismaiden ykkösasiantuntijat – kiitos että te olette niitä tien raivaajia ja järjestätte alan tapahtuman, joka ei häpeä, eikä kainostele. Asioista puhutaan, keskustellaan ja jokainen voi ottaa sen oman annoksensa päivän annista, verkostoitua tai vaan nauttia!

Ping Helsinki

Nyt on hyvä sulatella tämänvuotista tapahtumaa, inspiroitua uudelleen ja uudelleen upeista blogikirjoituksista, lukea puhelimesta niitä päivän voimalauseita, jotka kolahtivat ja suunnata selvemmin kohti sitä omaa unelmaa. PING Helsingissä esiintyneen tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan puheenvuoroa kuunnellessa valkeni, että minähän olen jo tainnut valita tulevaisuuden yrittäjän lifestylen! Olen sanonut goodbye  kuuden viikon lomille, säännöllisille työajoille tai palkalle, mutta yksikään aamu ei harmita lähteä tähän duuniin, oli se sitten sunnuntai tai maanantai.

Lisää tunnelmia PING Helsinki- tapahtumasta voit lukea mm. Meriharakka- blogista, joka tiivisti nasevasti päivän pääsanomat ja puhujien esitykset. Lyhyenä hetkenä- blogin luovasti pingahtelevaan ajatusvirtaan ja unelmiin on helppo samaistua. Veera Bianca – matkablogissa tiivistyy se olennainen: ”Biggest missed opportunities come from playing it safe.” Koska meillä on vain yksi elämä, voi alkaa toteuttamaan sitä unelmaansa vaikka heti. Niin minäkin teen ja kiitän PINGIÄ siitä, että jaksan uskoa unelmaan.

Business & pleasure, seven days a week 😆  

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 05/05/2017 - 10:25

Hurraa, mikä riemukas tarina! Tuo tarinan merkitys sopii niin kaikkeen postaamiseen. Ja innostuminen, minäkin täällä ruudun takana innostun kertomastasi. Ja kaupallisuus ja aitous – komppaan.
Tässä postauksessasi on niin paljon sisältöä, että tähän täytyy palata uudelleen (ja vielä uudelleen).
Kaikesta kuultaa läpi, että sinulla on palo ruuanlaittoon ja kirjoittamiseen. Ja se kuuluu tarinoissasi.
Kiitos Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:08

Kiitos ihanasta kommentistasi. Ei tätä oikein muuten voisi tehdä, onneksi sitä innostuneisuutta riittää vaikka muille jakaa : )

Vastaa
Lady of The Mess 04/05/2017 - 12:24

Kiitos – itselleni kolahtaa heti ensimmäinen kohta – tarinan merkitys:) Ja kohdat 2 ja 3…ja lisään vielä, että yhdessä olemme enemmän 🙂

Vastaa
Kanelia ja kardemummaa 03/05/2017 - 21:25

Mahtava postaus, kunnon tykitystä! Oli niin huikeaa päästä mukaan ensimmäistä kertaa ja viettää päivä (ja yö :D) ihan loistoseurassa! <3 Sulattelen itse edelleen PING-antia ja mieleen pulpahtelee jatkuvasti uusia juttuja ja oivalluksia. Tästä on hyvä jatkaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2017 - 23:05

Olipas mahtava kohtaaminen ja niin tunnuit heti hengenheimolaiselta – magic in the air! Iltajameista ja niistä pizzoista voisi saada jatkokertomuksen, mutta what happens in PING, stays in PING….; ) ja meidän tapauksessa ei kyllä kyllä juorun juorua aikaan!

Vastaa
Outi 03/05/2017 - 20:54

Puitteet on kyllä ollut kohdillaan tänäkin vuonna. Tuntuu, että tämä tapahtuma on kuin hyvä viini, paranee vuosi vuodelta.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2017 - 23:23

Toisaalta jokainen vuosi ja tapahtuma on uniikkinsa ja erilainen, viime vuoden hengen nostatus ja puheenvuorot, paikka (lievää kotiseuturakkautta) ja Anssi Kelan yllätysesiintyminen loivat oman hurmoksensa. Puhumattakaan ekasta Tallinnan pingistä <3 Uskomattomia nämä voimanaiset taustalla, ei voi kuin nostaa hattua ja..uskoa unelmiinsa...

Vastaa
Pinkit korkokengat 03/05/2017 - 20:20

Ihanaa Heli, että aikoinaan suhun tutustuin ensimmäisessä PING Helsinki tapahtumassa. Mahtavaa, että lähdit kehittämään tätä 40+ yhteisöä. Minä uskon, että tälle on kysyntää, olen aina uskonut ja uskon edelleenkin, minä uskon myös suhun, aina ja iänkaikkisesti <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2017 - 23:25

Voi että se kodikas Eckerö line, ne matalat laivan kokoustilat, jotka pursusivat meitä samanhenkisiä…Mahatava vastaanotto Tallinassa, kyllä siinä olivat tähdet ja kuut kohillaan kun kohdattiin!

Vastaa
Tiia K 03/05/2017 - 19:48

Ihan mieletön ja kattava juttu upeasta Pingistä, jonka monet merkitykset hiljakseen sulaa mieleen ajan kanssa. Mikä etuoikeus oli saada olla jo toistamiseen mukana. Kiitos niin paljon kauniista sanoista, täällä silmät kostuneena metrossa.💚💚💚

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2017 - 23:27

Olet ihan huikea esikuva minulle! Nyt vasta tajusin, mitä kaikkea jäi uupumaan raportista…paljon paljon siitä päivästä. Siksi tämä PING Helsinki on ainutlaatuinen juttu ja niin intensiivinen päivä, josta voi työstää ja jatkojalostaa omia ajatuksia, miettiä ja pohtia tulevaa. Kunnia oli saada olla mukana tänäkin vuonna.

Vastaa

Kommentoi