RUOKABOKSI HELPOTTAA ARKEA HERKULLISESTI

by Beachhousekitchen

Blogiyhteistyö

Kerron ja vinkkaan mielelläni arkea helpottavista tuotteista ja palveluista, kuten uudesta Ruokaboksi-palvelusta. Testasin palvelua ja suosittelen kokeilemaan, miten se vapauttaa omia resursseja vaikkapa harrastuksiin tai siihen yhdessäoloon perheen kanssa. Mikä sen mukavampaa kuin yhdessä kokkailu (kun joku muu on miettinyt reseptit valmiiksi ja käynyt kaupassa) sekä päivän kuulumisten vaihto samalla kun ruoka valmistuu.

MIKÄ ON RUOKABOKSI?

Ruokaboksi on arkiruoan kotiintoimituspalvelu, joka sisältää reseptiikan ja raaka-aineet. Voit valita itse toimitustiheyden, joka viikko, joka toinen tai harvemmin. Ruokaboksi tilataan aina edellisviikon keskiviikkoon mennessä ja se toimitetaan kotiovelle maanantai-iltaisin. Boksista riittää aterioita valitusti joko kolmelle tai neljälle arki-illalle (aina 4 hengelle) ja ne on helppo valmistaa, valmistusaika noin 30 minuuttia.

Ruokaboksi-palvelun taustajoukoista löytyvät perheelliset Juhana Rintala, Vappu Pimiä ja Jesse Fryckman, joiden arkipäivän tuntien riittämättömyydestä jalostui ajatus delegoida kaupassa käynti ja ruokien suunnittelu toisaalle. Kuinka monelle kauppaan lähtö maanantai-illalla töiden jälkeen ei ole ihan ensimmäisenä mielipuuhien listalla? Nyt sen voi ulkoistaa aika kätevästi tämän palvelun avulla.

Ruokaboksi

RUOKABOKSIN HYÖDYT JA KENELLE SE SOPII

Ruokaboksi tuo sitä kaivattua lisäaikaa arjen keskelle, vähän samoin kuin siivoojan palkkaaminen. Kaikkea ei tarvitse itse tehdä ja tuskailla. Kun arki sujuu ilman suurempia haasteita, niin koko perhe voi paremmin. Oman testijakson pohjalta kokosin kiistattomat hyödyt ja plussat, mitä palvelu meille tarjosi.

 • Vähentää ateriasuunnitteluun käytettyä aikaa ja stressiä. Vaikka kuinka rakastaa keittiössä kokkailua ja viikonlopun ruoanlaitto- ja leivontamaratoneja, niin ei vaan aina jaksa itse miettiä ja ideoita mitä nopeasti valmistuvaa sitä tänään perheelle laittaisi.
 • Monipuoliset reseptit, joista löytyy niin kasviksia, lihaa, kanaa kuin kalaakin. Lautasmallia sopivasti hyödyntäen ja tuoden ne kasvikset/salaatin siihen lautaselle myöskin.
 • Innostaa kokeilemaan uusia raaka-aineita ja ehkä pääsemään eroon omista ruokarajoitteista. Itse en juurikaan käytä juuriselleriä, mutta virnistellen on myönnettävä, miten hyvin se sopi testijakson linssi-bologneseen.
 • Terveellistä ja oivaltavaa ruokaa, rasvaisen noutoruoan sijaan se parempi vaihtoehto arkeen. Inkiväärilohi viikonlopun jälkeen oli ihanan raikas ja kevytkin aloitus testijaksolla!
 • Joku voi kritisoida boksin hintaa, mutta kannattaa miettiä miten monelta heräteostokselta säästyy, kun ei tarvitse mennä niin usein kauppaan viikolla. Lisäksi se säästynyt aika, kyllä silläkin on arvonsa ja minä maksan mielelläni palvelusta, joka toimii takuuvarmasti ja tuo sen kaivatun lisätunnin jokaiseen iltaan.
 • Reseptit ovat selkeitä ja ohjeet onnistuvat takuuvarmasti myös kömpelömmältäkin kotikokilta. ISO plussa kauniista ruokakuvista, visuaalisuutta arvostavalle on kiva nähdä miltä se valmis annos näyttää.
 • Reseptivihkonen jää käyttöön myöhemmiksi ajoiksi, siitä voi tarkistaa uudet lempireseptit kätevästi ja käyttää vihkosta ostoslistana.
 • Tuo konkreettisesti perheen syömään saman pöydän äärelle, alkuillan paras hetki tutkia reseptivihkosta ja mielenkiinnolla odottaa miltä sen illan päivällinen maistuu.
 • Laadukkaat raaka-aineet! Lihat ovat kotimaisilta tuottajilta, myös luomulaatua, mutta aina vastuullisilta tukkureilta tai pientuottajilta. Tällä kertaa boksista löytyi mm. Reinin lihan tuoretta, viljalla ja kasviksilla ruokittua broileria sekä Tammisen vähärasvaista naudanlihaa.
 • Ei sitoutumista, voin itse päättää miten usein tilaan palvelun, pitää taukoa lomien aikana tai voin perua tilauksen milloin tahansa, jos siltä tuntuu.
 • Ruokaboksi sisältää kaiken tarvittavan, ainoastaan öljyt, rasvat ja perusmausteet tulee löytyä kotoa valmiina.

Erinomainen LAHJAIDEA!  Itse ilahtuisin kovasti. Jos ei kerää tai tarvitse krääsää, tässä mainio lahja hääparille, juuri lapsen saaneille, tasapainottamaan työntäytteistä tai vaativaa elämänvaihetta – ihan kenelle tahansa hyvän ruoan ystävälle. Kenties sille omalle tai kummilapselle ruoka-avuksi opiskelun ja oman kodin perustamisen ensiaskeleille? Kevään reissuviikoilla voisin hyvinkin tilata boksin kotiin jääville perheenjäsenille.

Nyt ei ole hintakaan esteenä kokeilla ruokaboksia, sillä koodilla bhk50 saat sitoumuksetta ja aika riskittömästi ensimmäisen boksin puoleen hintaan. Laadukas boksi täynnä herkkuruokaa vain 37 eurolla (3 päivän ateriat) tai 44,50 eurolla (neljän päivän ateriat), tekisi mieli lohkaista, ettet varmasti pety, sen verran minua vakuutti tämä konsepti!

Tilauksen toimituspaikkakunnat ja alueet ovat tällä hetkellä: pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku sekä näiden lähikunnat, Pääset tarkistamaan täältä tilaussivulta, toimitetaanko boksia juuri sinun asuinalueellesi. Alennuskoodi bhk50 on voimassa 23.3.2018 saakka, joten nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla, miltä maistuvat huolellisesti laaditut ja herkulliset reseptit teidän perheellenne!

Kun teet tilauksen viimeistään keskiviikkona 7.3., saapuu Ruokaboksi ovellesi maanantaina 12.3. Viikon 11 neljän aterian listalta löytyy mm. thaipyttipannua, kalkkuna-lehtikaalipastaa, linssi-jauhelihakeittoa sekä bataattifrittereitä punasipulitsatsikilla, NAM!

Ruokaboksi

Kahden aikuisen ja taaperon taloudessa ruokaa jäi aina seuraavan päivän lounaiksi. Jatkojalostin niitä aina hieman ja kaikki syötiin, hävikkiä ei siis tullut ollenkaan. Pakkauksessa olleesta riisipaketista on syöty useamminkin kerran testiviikon jälkeen, joten boksin sisältämät kuivatarvikkeet jäävät mukavasti käyttöön.

Neljän päivän kokonaisuus sisälsi seuraavat herkulliset ateriat: inkiväärilohta parsakaalilla, linssi-perunasoselaatikkoa, Dijon-kanaa sekä fetalihapullasubeja. Reseptivihkosta löytyvät raaka-aineet lueteltuna ja ne on helppo tarkistaa ja jaotella jääkaappiin järjestyksessä. Niin mietittyä ja omaa elämää helpottavaa!

Lämmin ja vilpitön suositus sekä peukku Ruokaboksille ♥

Ruokaboksi

Ruokaboksi

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 04/03/2018 - 12:24

Kokeilin itsekin yhtä ruokapalvelua. Helpotti superkiireistä viikkoa ihanasti, kun ei tarvinnut sekoilla kaupassa hämmästelemässä iltamyöhällä sen illan syömisiä. Vaikka rakastankin ruoanlaittoa ja uusien ruokien ideointia, arkena ei aina vain jaksa.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/03/2018 - 19:33

Ihan samaa mieltä. Tuntui jotenkin ihanalta lepuuttaa aivoja sen testiviikon ajan, ihan varmasti tulen käyttämään jatkossa. Kaiken lisäksi ruoka oli valtavan hyvää ja sitä oli riittävästi : )

Vastaa
Tiia K 04/03/2018 - 10:41

Testattiin juuri toista vastaavaa ja mistä eniten ehkä oltiin innoissaan, että saatiin tehdä sellaisia ruokia, joita ei olisi ikinä varmaan muuten tehty. Joten uusia vinkkejä saatiin. Olisi ihan huippu vaikka kahdelle kiireiselle työssäkäyvällä tai arjen ruuhkatilanteisiin.

Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 05/03/2018 - 19:35

Kiitos. Se näiden palveluiden yksi parhaita puolia on juuri, että tulee ihan uusiakin ruokia kokeiluun ja niistä voi tulla suosikkeja omaan ruokapöytään! Lihapullasubeja tehdään jatkossakin : )

Vastaa
Outi 03/03/2018 - 23:23

Tuollainen ruokaboxi kyllä helpottaisi välillä arkisten ruokien miettimistä. Minä vielä käyn siellä kaupassa, mutta välillä on ärsyttävää miettiä, että mitä taas laittaisi ruoaksi.
Mukavaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 05/03/2018 - 19:37

Kiitos : ) Olen itse niin vakuuttunut ja voin vaan lämpimästi suositella näitä palveluita, vapauttaa kyllä kummasti tunteja arki-illoista, kun ei tarvitse joka ilta hypätä kaupassa!

Vastaa
Viikonloppukokki 03/03/2018 - 21:16

Mä niin toivon, että ruokaboksi alkaisi toimittaa meillekin! Olen tehnyt testiviikon jälkeen inkiväärilohta ja parsakaalia jo monta kertaa. Lihapullasub oli apukokkien mielestä eeppinen 🤩

Vastaa
Beachhousekitchen 05/03/2018 - 19:38

Lihapullasubit maistuivat täälläkin, niin hyvää että tehdään uudestaankin. Nyt täytyy toivoa, että toimitusalue laajenee, minulla montakin ystävää tai sukulaista pohjoisempana, joille tämä olisi täydellinen juttu!

Vastaa

Kommentoi