RUOKATAIDETTA JA TERVEELLISEMPIÄ VÄLIPALOJA!

by Beachhousekitchen

Sain kutsun osallistua Arla Luonto+ – ruokataidekilpailuun, jota tuomaroi norjalainen ruokataitelija Ida Frosk. Hurmaavan Idan kiehtovaa tarinaa pääsin kuulemaan vuosi sitten sisällöntuottajien (eli bloggaajien, vloggaajien ja muiden somettajien) ensimmäisessä PING Helsinki – tapahtumassa Tallinnassa. Tänä vuonnahan tuo jo Pohjoismaiden suurimmaksi sisältömarkkinoinnin tapahtumaksi kasvanut business-festari järjestetään Kirkkonummen Långvikissa, jossa minulla on suuri kunnia jälleen olla mukana bloggaajana!

Ida Frosk on siis supersuosittu instagrammaaja ja bloggaaja, joka aloitti ruokataiteen tekemisen jo vuonna 2012. Hän haluaa tehdä ruoasta hauskan ja värikkään näköistä, joka olisi samalla terveellistä ja luovaa. Juuri luovuuden käyttöön myös meitä kisaan kutsuttuja ruokabloggaajia haastettiin!

Luovien ideoiden keksiminen arkielämän tiimellyksessä on muuten aika haastavaa. Varsinkin kolme kuukautta vanhan pienokaisen vanhempana. Kun huomaa talsivansa vielä klo 16 aamutakissa tai unohtavansa kestovärit kulmiin koko päiväksi, niin varsinaiset älynvälähdykset tai nerokkaat uudet keksinnöt ovat kyllä valovuosien päässä.

Inspiraation lähteenä meillä kilpailuun osallistuvilla oli Arlan uudet vihanneshedelmäjogurtit*, joita löytyy kolmea eri makua: omena-pinaatti, appelsiini-porkkana ja vadelma-punajuuri. Olipa raikkaita makuja ja kivalla tavalla innovatiivisia, varsinkin kun ei ole tapana ostella valmisjogurtteja juuri runsaan sokerin ja pliisujen makujen vuoksi.  Sattuipa silmään pakkauksesta vielä takuu, että jos ei tykkäisikään vihanneksia sisältävien jogurttien mausta, niin rahat saa takaisin vielä huhtikuun ajan! Todellakin, näissä on vähemmän sokeria, eikä mitään lisäaineita, vatsalle hyödyllisiä maitohappobakteerejakin sisältävät!

ruokataidetta

Alussa piti ihan googlailla koko ruokataide-sanaa ja jotakin kättä pidempää löytyikin lukuisista lintujen kuvista, joita oli jo käytetty ruokataideannoksissa. Kiitos lähestyvän kevään –  joka niin herkistää mieltä, pääsin pian kukkais- ja lintunenmoodiin. Eli hyvin hempeissä tunnelmissa tuli aluksi irroiteltua raikkaan omena-pinaattijogurtin kanssa.

ruokataidetta

Hempeilystä lampeen reunalle ja sammakon kanssa kosioreissulle. Vai mikä lie vesihiisi tuolta kurkistaa?

Ruokataidetta

Appelsiini-porkkana maku innoitti sukeltamaan keväisessä hengessä perhospeltoon. Lisukkeena hieman rouskuvaa saksanpähkinää ja herneenversoja!

ruokataidetta

Jogurttimaku vadelma-punajuuri räiskyi ruusutarhan muodossa ja sai mahtavan maun uunissa paahdetuista punajuurilastuista!

ruokataidettaTästä tulikin oma suosikkimaku ja terveellisillä lisukkeilla jatkettiin seuraavanakin aamuna!

ruokataidetta

Ruokataiteilusta tuli ainakin viikoksi joka-aamuinen perinne ja pääsiäisen viettoon lähdettinkin sitten tipumaisissa tunnelmissa!

sorsa

  • Kiitos Arlalle tykötarpeista & osallistumismahdollisuudesta Ida Froskin pitämään tulevaan workshoppiin. Toivottavasti huhtikuussa nähdään!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

19 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 06/04/2016 - 23:32

Minä niin ihailen teitä ruokataiteilijoita. Niin upeaa ja herkullista taidetta olet loihtinut.
Noita jugurtteja pitää maistaa. Kuulostavat niin terveellisiltä ja maut ovat kohdillaan niinkuin kerroit.
Osaisinkohan minäkin tehdä ruokataidetta? Siihen en oikein usko, mutta kauniimpia annoksia voisin opetella tekemään.
Kiitos inspiroivasta postauksesta!

Vastaa
souliina 31/03/2016 - 15:40

Mahtavaa ruokataidetta! appelsiini-porkkana on minun suosikki näistä :) Pitäisi oikeasti itsekkin, hieman nähdä vaivaa ruoan esillepanoon, ei siitä ainankaan haittaa ole :)

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 10:07

Silloin kun aikaa on, niin on kiva taiteilla…mutta ilman stressiä : )

Vastaa
Marjo 30/03/2016 - 19:57

Ihanaa ruokataidetta :) Minun suosikkini on ehdottomasti tuo vadelma-punajuuri….alkoi juuri tehdä mieli syödä sitä. Onnea ruokataide kilpailuun!

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:08

Kiitos paljon <3 Se oli omakin suosikkini näistä mauista!

Vastaa
Pauliina/PauMau 30/03/2016 - 17:38

Lintu-taide..eikun ruokataideteos on ihan ehdoton lemppari. Oivaltava idea, mutta ennen kaikkea värimaailma on tosi kaunis!

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:09

Kiitos…tämä oli kyllä hauska projekti toteuttaa!

Vastaa
Lady of The Mess 30/03/2016 - 15:06

Ruokataidetta! Herkkuja kaikille aisteille! Nams!

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:12

Veit sanat suustani, todellakin kaikilla aisteilla koettavaa : )

Vastaa
Peggy 30/03/2016 - 11:58

Ihana sammakko <3 Mä olen niin sammakko-fani! Tosi mukava nähdä pian :)

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:13

Ujo sammakko : ) Kiva nähdä taas tulevissa happeningeissa. Vilkas huhtikuu tulossa!

Vastaa
sari 30/03/2016 - 11:26

oih, miten ihana tuo punajuuri-vadelmajugurtti annos, kuin punaiset unikot auringonlaskussa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:13

Kiitos <3 Tätä uutta harrastusta olisi kiva jatkaa jos olisi muutama ylimääräinen minuutti aamuisin....

Vastaa
Outi 30/03/2016 - 01:22

Aivan ihania annoksia. Kevättä ja kesää rakastavana odotan jo niin perhosten näkemistä ♡
Nyt voin sanoa, että ekat oon nähnyt, Helin lautasella tosin :)

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:15

Tuli niin kesäfiilis näistä…Minäkin olen ehdottomasti kesäihminen! Odotan niin sitä hetkeä, kun voi aamuisin vain astella pihalle kahvikuppi kädessä ja jogurtti toisessa : )

Vastaa
Maiju 29/03/2016 - 23:02

Se PING Helsinki ja nämä foodartit siellä jäi munkin mieleeni jo silloin kummittelemaan. Se on varmaan se syy, miksi itsekin rakastan näiden ruokien kanssa leikkimistä ajoittain. Nyt vasta hokasin, että se oli lintu tuossa sun ekassa kuvassa… Instagramissa en sitä tajunnut. Nämä on niin ihania. Tykkään ihan valtavasti. Upeaa Heli, upeita onnistumisia. Leikitään ruualla ;)

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:16

Oi kiitos : ) Voi että ihanaa taas olla Pingissä mukana ja nähdä mahtavat blogikamut! Minulle avautui ihan uusi maailman tämän foodartin kautta…Sinulla on kyllä se taito hallussa kun katsoo mm. instagram-tiliäsi!

Vastaa
Rommirusina 29/03/2016 - 22:07

Hienoja luomuksia, tuo tipu nousi erityisesti suosikikseni. :D

Vastaa
Beachhousekitchen 31/03/2016 - 07:17

Kiitos, kokeilevaa taidetta : )

Oli kyllä mukava juttu tehdä ja ihan uusi sellainen…

Vastaa

Kommentoi