Ruokataiteen ABC ja astetta parempi palkinto

by Beachhousekitchen

Muutama viikko sitten esittelin täällä blogissa Arla Ingmannin uutuusjogurteista ja niihin käytetyistä raaka-aineista tehtyjä ruokataideannoksia. Ruokataidetta tai ei, se lienee katsojan silmissä, mutta ihan uuden suunnan se blogin perinteiselle annos- ja reseptilinjalle toi. Jokainen tähän Luonto+ -reseptikilpailuun osallistunut bloggaaja sai kutsun norjalaisen Ida Froskin ruokataideworkshoppiin. Ida Frosk (taitelijanimi Frosk on norjan kieltä ja muuten sammakko suomeksi…) tuli Berliinistä pitämään työpajaa Helsinkiin eilen perjantaina ja paikan päälle meitä bloggaajia oli saapunut kymmenkunta.

Arla Ingman

Hienosti järjestetyssä tilaisuudessa Ida kertoi rennosti mistä ruokataiteilussa on kyse ja antoi vinkkejä kuinka alkaa food artistiksi. Tuonnempana Idan esityksestä muutama vinkki, itse hurahdin tähän lajiin ja nykyään muutkin kuin jogurtit lähtevät elämään lautasella ja saavat uusia muotoja. Suosittelen muuten maistamaan uusia Arlan Luonto+ vihannes-marjamakuja, niissä on vähemmän sokeria ja aika kivoja uusia makuyhdistelmiä.

Ida Frosk

Kaikennäköistä reseptikilpailua on meneillään koko ajan ja sitten on niitä joihin on ihan must osallistua. Tämä jogurttitaidekilpailu oli selkeästi ohjeistettu ja huolellisesti briiffattu alusta saakka, valmistusraaka-aineet lähetettiin kotiin ja palkinto oli merkityksellinen, jokainen aiheesta postaava saisi kutsun ruokataideworkhoppiin. Oikeita kokkeja tai muuten vaan ruoan parissa työskenteleviä on ihan superhienoa tavata livenä, melkeinpä ihan paras palkinto jo se itsessään.

Idan esityksestä pomittuja vinkkejä!

  1. Tee summittainen suunnitelma, idea  tai luonnos mitä haluat taiteilla. Teetkö taidetta raaka-aine edellä esim. mietit miksi eläimeksi vaikka banaani taipuu (esim. joutsenen kaulaksi) ja lähdet työstämään annosta sitä kautta. Vai onko sinulla mielessä ensin kuva loppuannoksesta ja sitten mietit kuinka ja mitä raaka-aineita käyttämällä lopputulokseen pääsee.
  2. Kokeile alussa yksinkertaisia juttuja kuten eläimiin, luontoon tai kasvoihin liittyviä ideoita. Possun naama syntyy vain muutamalla vadelman marjalla, rusinalla ja punajuuren palalla. Kun olet oppinut perusjutut, siirry sitten yksityiskohtaisempiin taideteoksiin.Arla Ingman
  3. Valitse raaka-aineet. Liian juoksevat raaka-aineet ovat haastavia, rakenna tällöin lautaselle reunaesteitä, jotta raaka-aine pysyy muotissaan.  Helppoja vihanneksia, hedelmiä ja marjoja ovat kurkku, sokeriherne, omena, päärynä, mustikka ja mansikka.
  4. Pidä huolta että kaikki työvälineet ovat käden ulottuvilla. Sinulla tulee olla hyvä leikkuulauta, terävä veitsi ja sitruunamehua esim. avokadon ja omenan värin säilyttämiseksi ja hedelmien tummumisen estämiseksi.
  5. Alustan valinta. Mieti minkälaiselta lautaselta tai muulta alustalta ruokataide näyttää parhaimmalta. Jos ruoka on värikäs, valkoinen lautanen on paras. Leikkuulauta luo rustiikkista fiilistä. Värikkäät lautaset tuovat särmää pelkistettyyn annokseen!
  6. Pese kädet! Ennen ja jälkeen. Sekä välillä. Pidä kulho vettä ja talouspyyhkeitä lähettyvillä.
  7. Käytä luovuutta saadaksesi raaka-aineet mahdollisimman herkullisen näköisiksi ja niiden puolet parhaiten esille. Vinkkejä! Silmät: oliiveja, mustikoita, rusinoita. Suu: vadelmia, mansikoita, paprikaa. Hiukset: suikaloitua porkkanaa, juustoa, Pretzel -suolatikkuja. Kasvot: sämpylä, paahtoleipä, ohukainen.
  8. Leikittele ja kokeile eri variaatioita, annoksen ei tarvitse olla täydellinen.
  9. Etsi paras kuvakulma ja luonnonvalo. Nappaa kuva ja ihastele lopputulosta.
  10. Syö annos ja nauti. Älä heitä mitään hukkaan.

Ida FroskIda Frosk antoi meille bloggaajille workshopin aikana paritehtäviä ja yhdessä  Smoothiempaa menoa -blogin Piikun kanssa saimme aikaan tällaisen keväisen luontokuvaparin!

Ida FroskTerveys aiheena sai minut purjeveneen kannelle joogailemaan!

Ida Frosk

Aika hienoa ruokataidetta suomalaisbloggaajien kätösistä!

Ida Frosk

Jo itse workshop tuntui makealta palkinnolta ja kun vielä voitto napsahti kotiin, niin perjantaista tuli täydellinen. Tässä kaksi onnellista kruunattua ruokataitelijaa, Peggy Peggyn pieni punainen keittiö -blogista sekä minä. Kolmannen palkitun Perinneruokaa prkl -blogin edustajisto ei valitettavasti päässyt paikalle.

Peggy ja Beach house

ISO kiitos Ida Frosk, Arla Ingman ja Miltton, tähän kilpailuun oli ilo osallistua!

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

14 Kommenttia

souliina 19/04/2016 - 13:14

Aivan mahtava juttu, Onnea Heli <3 On muuten mahtavia vinkkejä sekä upeita teoksia 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2016 - 07:38

Kiitos valtavasti <3 Hieno projekti oli tuo ja paljon itsekin oppi!

Vastaa
Maiju 18/04/2016 - 19:27

Onnea ladyille. Harmi kun en päässyt mukaan, mutta välistä on näitä itsestä riippumattomia kiireitä. Upeita taideteoksia

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2016 - 20:50

Kiitos <3 Tämä oli kyllä yksi parhaimmista koskaan reseptikisoista niin järjestelyiden kuin palkintojenkin osalta.

Vastaa
Peggy 18/04/2016 - 16:02

Onnea ihanainen. Taiteesi olivat upeita <3

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2016 - 20:55

Kiitos <3 Olipa jännä miten erilaista taidetta meiltä syntyikään, jokaisella ihan oma tyylinsä : ) Tällaisia kilpailuja lisää!

Vastaa
Nanna 18/04/2016 - 13:35

Onnittelut Hannele! Sä oot !

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2016 - 20:57

No kiitos <3 Aika makee kisa olikin osallistua, vaikkei tällainen taiteilu ollutkaan ihan tuttua... Taitaa olla yli 20 vuotta sitten lukiossa kun viimeksi tuli jotakin taiteellista tehtyä!

Vastaa
Rouva Sana 18/04/2016 - 08:41

Te ihanat: olette Peggyn kanssa palkintonne ansainneet <3. Todelliset herkkutaiturit!

Vastaa
Beachhousekitchen 18/04/2016 - 21:00

Voi kiitos siellä toinen ihanainen! Tällaisiin kisoihin on kiva osallistua ja mikäpäs se on haastavampaa kuin yrittää olla luova tässä meluisassa maailmassa: )

Vastaa
Lumo 17/04/2016 - 00:13

Onnea onnea! Hienoja annoksia olit taiteillut!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/04/2016 - 11:51

Kiitos <3 Ainakin hauskaa oli... Jokaisessa asuu pieni taitelija, kun uskaltaa kokeilla!

Vastaa
Outi 16/04/2016 - 21:26

Upeaa saavutus Heli!
Ihania annoksia siellä on taas syntynyt. Purjevene voisi purjehtia tänne meille syötäväksi.
Aurinkoista viikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/04/2016 - 11:52

Kiitos <3 Juu, kaikki piti olla syötävää ja osin söimmekin workshopin jälkeen...; )

Vastaa

Kommentoi