SALAMAIHASTUS: AURA JA LAKRITSI

by Beachhousekitchen

Tämä syksy on ollut hienojen tapahtumien aikaa! Viimeksi olin mukana Valion juustokauden avajaisissa ja siellä riemuitsimme mm. sitä kuinka vahvat juustot tulevat herkuttelupöytiin myös arkena. Ja homejuustojen kultakausi jatkuu – yhä useammat ovat löytäneet tuon aromaattisen juustojen kuninkaallisen! Sommelier Samuil Angelovin nerokkaat makuparit ja niihin rimmaavat viinit yhdessä Liemessä – ruokablogin Jennin stailaaman tunnelmallisen kauniin kellariravintolan miljöön kanssa loivat unohtumattoman elämyksen!

valio juustojuhlat

juustojuhlat

Jennin mestarillista kädenjälkeä sain myös ihailla syyskuisissa sadonkorjuujuhlissa, joista pääset kurkkaamaan tunnelmia täältä. Noissa juhlissa oli kaikki täydellisesti kohdillaan alkaen Benjamin Frostellin mestarillisista ruoka-annoksista hersyävän ihanaan seuraan, josta mm. Hanna Sumari kirjoitti oivallisesti. Olipa mukava tutustua uusiin ihmisiin ja kiehtovien keskusteluiden (muustakin kuin ruoasta) ääreltä ei olisi malttanut lähteä kotiin ollenkaan.

sadonkorjuujuhlat

sadonkorjuujuhlat

Tapahtuma on silloin onnistunut, kun siellä kokee tai oppii jotakin sellaista, jonka haluaa myös kotona toteuttaa ja testata. Sellainen oli juustokauden avajaisten makupari, jota voisi kuvailla sanoin salamaihastus. Jo paikan päällä olin myyty ajatukselle yhdistää rakastamani sinihomejuusto ja lakritsi. Valion juustoista Aura Gold on suosikkini ja sen kanssa tarjoiltu pehmoinen lakritsi ja portviini olivat sellainen makuelämys, jota suosittelen kokeilemaan! Yllättävän toimiva ja jopa vaarallisen koukuttava.

Yhdistin makupaloihin myös mehevää sharonhedelmää ja niistähän tuli mitä kaunein alkupala vaikkapa aikuisten Halloween-juhliin!

aura lakritsi

aura lakritsi

AURA-LAKRITSI ALKUPALAT

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Aura Gold sinihomejuustoa

lakritsia esim. lakritsi- tai turkinpippurirakeita

hedelmälohkoja esim. sharonhedelmää tai päärynöitä

aura lakritsi

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Noora Särkinen 17/11/2017 - 22:27

Vautsi, hienolta näyttää! Harmi kun itse en oikein välitä tuosta sinihomejuustosta. Voisikohan sitä korvata jollakin?

Vastaa
Beachhousekitchen 20/11/2017 - 09:33

Fetavaahto tai pehmeä vuohenjuustomousse voisivat hyvin toimia tässä : )

Vastaa
Viikonloppukokki 26/10/2017 - 15:47

Salmiakki-cheddar oli juustona vähän pettymys – se ei maistunut tarpeeksi salmiakille eikä tarpeeksi cheddarille. Tällä tavoin saa makua sekä karkista että juustosta. En yhtään epäile, etteikö toimisi.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/10/2017 - 14:03

Minäkin olen päässyt maistamaan salmiakki-cheddaria, ja se oli aika mietoa kyllä! Tässä saa itse säädellä makumaailmaa ja itse ainakin ihastuin : )

Vastaa
Viikonloppukokki 26/10/2017 - 15:47

Salmiakki-cheddar oli juustona vähän pettymys – se ei maistunut tarpeeksi salmiakille eikä tarpeeksi cheddarille. Tällä tavoin saa makua sekä karkista että juustosta. En yhtään epäile, etteikö toimisi.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 26/10/2017 - 11:29

Hieno idea – ja kuinka yksinkertainen toteuttaa, pakko kokeilla kotona!

Sadonkorjuujuhlat olivat kyllä kivat, niin herkulliset ja kauniisti stailatut

Vastaa
Beachhousekitchen 29/10/2017 - 14:04

On ollut kivoja tapahtumia tänä syksynä, paljon hyviä vinkkejä tullut ja inspiraatioita omiin juhliin : )

Vastaa
Outi Krimou 26/10/2017 - 07:42

Näyttääpä tosi hyvältä ja helppo pikkupurtava myös toteutettavaksi.
Mukavaa torstaita sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 29/10/2017 - 14:05

Kiitos, tässä hieman erilaisempi juttu, suosittelen kokeilemaan : )

Vastaa

Kommentoi