Tämä syksy on ollut hienojen tapahtumien aikaa! Viimeksi olin mukana Valion juustokauden avajaisissa ja siellä riemuitsimme mm. sitä kuinka vahvat juustot tulevat herkuttelupöytiin myös arkena. Ja homejuustojen kultakausi jatkuu – yhä useammat ovat löytäneet tuon aromaattisen juustojen kuninkaallisen! Sommelier Samuil Angelovin nerokkaat makuparit ja niihin rimmaavat viinit yhdessä Liemessä – ruokablogin Jennin stailaaman tunnelmallisen kauniin kellariravintolan miljöön kanssa loivat unohtumattoman elämyksen!
Jennin mestarillista kädenjälkeä sain myös ihailla syyskuisissa sadonkorjuujuhlissa, joista pääset kurkkaamaan tunnelmia täältä. Noissa juhlissa oli kaikki täydellisesti kohdillaan alkaen Benjamin Frostellin mestarillisista ruoka-annoksista hersyävän ihanaan seuraan, josta mm. Hanna Sumari kirjoitti oivallisesti. Olipa mukava tutustua uusiin ihmisiin ja kiehtovien keskusteluiden (muustakin kuin ruoasta) ääreltä ei olisi malttanut lähteä kotiin ollenkaan.
Tapahtuma on silloin onnistunut, kun siellä kokee tai oppii jotakin sellaista, jonka haluaa myös kotona toteuttaa ja testata. Sellainen oli juustokauden avajaisten makupari, jota voisi kuvailla sanoin salamaihastus. Jo paikan päällä olin myyty ajatukselle yhdistää rakastamani sinihomejuusto ja lakritsi. Valion juustoista Aura Gold on suosikkini ja sen kanssa tarjoiltu pehmoinen lakritsi ja portviini olivat sellainen makuelämys, jota suosittelen kokeilemaan! Yllättävän toimiva ja jopa vaarallisen koukuttava.
Yhdistin makupaloihin myös mehevää sharonhedelmää ja niistähän tuli mitä kaunein alkupala vaikkapa aikuisten Halloween-juhliin!
Aura Gold sinihomejuustoa lakritsia esim. lakritsi- tai turkinpippurirakeita hedelmälohkoja esim. sharonhedelmää tai päärynöitäAinesosat:
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
Vautsi, hienolta näyttää! Harmi kun itse en oikein välitä tuosta sinihomejuustosta. Voisikohan sitä korvata jollakin?
Fetavaahto tai pehmeä vuohenjuustomousse voisivat hyvin toimia tässä : )
Salmiakki-cheddar oli juustona vähän pettymys – se ei maistunut tarpeeksi salmiakille eikä tarpeeksi cheddarille. Tällä tavoin saa makua sekä karkista että juustosta. En yhtään epäile, etteikö toimisi.
Minäkin olen päässyt maistamaan salmiakki-cheddaria, ja se oli aika mietoa kyllä! Tässä saa itse säädellä makumaailmaa ja itse ainakin ihastuin : )
Salmiakki-cheddar oli juustona vähän pettymys – se ei maistunut tarpeeksi salmiakille eikä tarpeeksi cheddarille. Tällä tavoin saa makua sekä karkista että juustosta. En yhtään epäile, etteikö toimisi.
Hieno idea – ja kuinka yksinkertainen toteuttaa, pakko kokeilla kotona!
Sadonkorjuujuhlat olivat kyllä kivat, niin herkulliset ja kauniisti stailatut
On ollut kivoja tapahtumia tänä syksynä, paljon hyviä vinkkejä tullut ja inspiraatioita omiin juhliin : )
Näyttääpä tosi hyvältä ja helppo pikkupurtava myös toteutettavaksi.
Mukavaa torstaita sinulle Heli ❤️
Kiitos, tässä hieman erilaisempi juttu, suosittelen kokeilemaan : )