Kesän aikana inspiraatioita on haettu vuosittain ilmestyvästä satokausikalenterista, jonka soisi löytyvän ihan jokaisesta kodista. Arjen helposti valmistuvat reseptit ja kauppojen tuoreimmat sesongituotteet löytyvät kalenterinomaisesti rakennetusta kierrekantisesta kirjasta. Resepteistä tämän vuoden painoksessa vastasi suositun Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.
Kirja on yhtä valloittava ja monipuolinen kuin Hannan ruokablogi: kauniita kuvia, kekseliäitä ja toimivia reseptejä. Satokausikalenterista löytyy yli 150 Suomessa tarjolla olevan kasviksen satokaudet. Vuodesta 2013 ilmestynyt Satokausikalenteri on ollut menestys ja se on opettanut suomalaiset perheet syömään kasviksia ja arvostamaan paikallistuottajia.
Olen niin samaa mieltä. Värikäs kirja ja herkulliset reseptit ikään kuin puolivahingossa tekevät iloisen remontin ruokavalioon. Kalenterikuukausia seuraamalla tulee automaattisesti suosittua enemmän kasviksia ja juuri niitä satokauden mehevimpiä ja tuoreimpia kasvimaiden kunkkuja, vaikka kirjasta löytyy myös liha- ja kalareseptejä.
Alkukesästä pakastin raparperia ja löysinkin sille loistavan käyttökohteen, raparperimaustevoin! Grillikausihan ei missään nimessä ole ohi, joten tämä kokeiluun viikonloppuna muissakin kodeissa. Grillatun broilerin kanssa oikein maistuvaa!
Elokuun kohdalta kalenterista löytyvä gazpacho tulee olemaan tämänvuotisten rapujuhlien alkukeitto, suurimman osan raaka-aineista saa omasta kasvimaasta! Satokausikalenteri 2017 on muuten ennakkotilattavissa ja ennen sunnuntaita 21.8.2016 tehdyt tilaukset toimitetaan ilman postituskuluja. Uutta ennen tietysti kannattaa hankkia tämä 2016 kirja, ajattomat reseptit eivät koskaan vanhene. Lämmin suositus!
Raparperivoi Mittaa pilkottu raparperi, appelsiini, hunaja ja inkivääri pieneen kattilaan ja kuumenna kiuhuvaksi. Anna poreilla noin viisi minuuttia ja siirrä jäähtymään. Vaahdota pehmeä voi ja raparperiseos käsivatkaimella. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi voi voipaperille ja kääri siitä tanko. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään ja leikkaa siivuiksi ennen tarjoilua. Sopii hyvin esimerkiksi broilerin kanssa tarjottavaksi. Gazpacho Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Paloittele kurkku, tomaatit ja paprika. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi sosekeitoksi. Lisää tomaattimehua (tai vichyä) tarpeen mukaan. Tarkista maku ja laita keitto jääkaappiin tekeytymään hetkeksi ennen tarjoilua.Ohje:
*Kirja saatu lehdistönäytteenä
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Tuo Satokausikalenteri kuulostaa ihanalta:) Ja samoin raparperivoi jännältä!
Odotan erityisesti ensi vuoden kalenteria, siinä enemmän tietoa kasviksista ja uutena villiyrtit -osio!
Raparperivoi, saako sanoa, oh my God! Rakastan rapsua ihan hulluna, on varmaan aivan mielettömän makuista. <3
Kun pitää rajoittaa tuota sokerien saantia, niin silloin täytyy raparperikin nauttia suolaisena tarjottavana. Ei muuten tullut kokeiltua sitä kesän pekoniin käärityt raparperin varret -reseptiä..olisi voinut maistuakin!
Satokausikalenteri on kyllä niin loistava opus 🙂 ja tuo raparperivoi, oi että, kuulostaa taivaalliselta.
Valtion pitäisi sponssata tämä jokaiselle perheelle, on nimittäin vaikuttanut jo merkittävästi kasvisten myyntiin monessa kauppaketjussa!
Ehdottomasti!
Raparperivoi kuulostaa kyllä aikamoiselta. Aikamoiselta herkulta. Pakkoa kehua nyt vähän tässä samalla: nämä sun kuvat on kyllä uskomattoman upeita. Niin upea fiilis!
Oi kiitos! Nyt on tällainen rehevä kohti syksyä -fiilis menossa…more is more : ) Raparperivoilla sivellään tänään grillattavat broilerit ja kesäkurpitsat!
Raparperivoi kuulostaa niin erikoiselta, että sitä voisi vallan testata.
Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle <3
Kiitos : ) On niin hauskaa testata uusia juttuja ja kyllä raparperi maustevoihin oikein hyvin sopikin!