TOP10 KIINNOSTAVIMMAT RUOKAUUTUUDET

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Koko K-ryhmän yhteinen ammattitapahtuma K-Team Päivät järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa viime viikonloppuna. Samassa tapahtumassa K-Ruoka Awards palkitsi ensimmäistä kertaa ruokamaailman parhaat uutuudet, kiinnostavimmat ihmiset ja puhuttavimmat ilmiöt. Beach house kitchen -blogini oli ehdokkaana yhtenä kolmesta blogista kisaamassa Vuoden yhteistyöblogi-kategoriassa. Suomen ruokabloggauksen pioneeri Hellapoliisin Kati Jaakonen jakoi bloggaajan palkinnon Vappu Pimiän juontamassa palkintotilaisuudessa.

ruokauutuudet

Voiton nappasi……………..PALA KAKKUA– blogi ja minä jäin iloitsemaan hopeasta! Messukeskuksessa esiteltiin myös loppuvuoden kiinnostavimmat ruokauutuudet ja niistä valitsin omat TOP10 suosikkini. On melkoinen tuotetykitys luvassa ja aika monta gluteenitonta huippu-uutuutta. Olkaa hyvä!

1. K-JUUSTOMESTARIN JUUSTOSARJAN HERKUTTELUJUUSTOT

Pääsin tutustumaan herkuttelun kannalta juuri sopivankokoisiin juustoihin (13 erilaista, meiltä ja maailmalta) ja suosikikseni nousi täyteläisen kermainen Stilton. Juuri sopivankokoinen pakkaus, ei jää jääkaapin nurkkiin vanhentumaan. Näistä on helppo koota pikkujoulujen ja glögi-iltojen juustotarjottimet. Valitsemista helpottaa mm. juuston voimakkuutta pakkauksessa osoittava asteikko 1-5.

ruokauutuudet

ruokauutuudet

2. PIRKKA GLUTEENITTOMAT JA LAKTOOSITTOMAT UUTUUSKAKUT

Pitkään odotettuja uutuuksia kelpasi hurrata oikein sambakulkueen voimin! Aiemmin on ollut haaste löytää tuote, joka olisi sekä laktoositon että gluteeniton. Tässä monien juhlien pelastaja ja kun pöydästä löytyy tämä pari, niin varmasti jokainen löytää suosikkinsa.

ruokauutuudet

Pakasteina myytävät mustikkakermakakku 300g  ja sacherkakku 300g ovat Suomessa valmistettuja ja ne maistuivat todella hyviltä.

ruokauutuudet

3. DR. OETKERIN GLUTEENITTOMAT PIZZAT

Aina on paikka pakastimessa ja aika (kun iskee se pizzakuume!) markkinoiden maistuvimmille pakastepizzoille. Keliaakikkokaverini tulevat ilahtumaan näistä herkkulätyistä ja pizzat sopivat vaikkapa uudenvuoden pikkusuolaiseksi. Nämä maistuvat ihan jokaiselle, sillä osastolta kuulin, että myös ei-keliaakikot ovat ylistäneet rapeaa pohjaa jopa tavallista pizzapohjaa paremmaksi. Makuina mozzarella ja salami, aivan superhyviä molemmat.

ruokauutuudet4. SPRING VOIMA- JUOMAUUTUUDET

Juon maustamatonta vichyä päivittäin ja nyt talven lähestyessä täytän jääkaappini näillä raikkailla ja kuplivilla vitamiini- ja mineraalijuomilla. Kun hyvinvointijuomilla on sellaiset nimet kuin Ryhti (mango-lime), Nätti (mansikka-guava) ja Puhti (guarana), niin talven pimeys ja voimattomuus ovat selätetyt. Paljon vitamiineja, makua, elinvoimaa ja vähän sokeria!

ruokauutuudet

5. GRANADILLA-PASSION, ELI KELTAINEN PASSIONHEDELMÄ

Perinteisen passionhedelmän keltainen versio oli miellyttävä tuttavuus. Maistui hyvältä ja sopii mm. talven hedelmäsalaatteihin ja jälkiruokiin kuten juustokakkuihin. Tätä voisi lusikoida suoraan suuhun ja se toimii myös terveellisenä korvikkeena akuuttiin makeanhimoon.

ruokauutuudet

6. POLVEN JUUSTOLAN SALMIAKKI CHEDDAR

Kyllä, luit oikein. Meidän salmiakkifanien hifistelyjuusto on tässä. Voimakkaan salmiakkinen cheddar, joka marmorikuosissa myös näyttää hyvältä. Polvelan Juustola on kouvolalainen perheyritys, joka valmistaa päätuotteinaan Valion keräämästä luomumaidosta leipäjuustoa ja pitojuustoa. Salmiakki cheddarit kannattaa hakea kaupoista ennen kuin loppuvat.

ruokauutuuksia

7. MYRSKYLÄN SAVUN KYLMÄSAVUHAUKI

Hauki taipuu myös savukalaksi, tämä kylmäsavuversio on suussa sulavaa. Joulupöytään ehdoton uutuustuote. Myrskylän Savu on vuonna 2011 perustettu pieni kala-alan yritys, joka valmistaa monenlaisia lämminsavustettuja tuotteita, kylmäsavustettuja fileitä sekä kauden herkkutuotteita.

top10

8. LEIPOMO SULOISET JA GLUTEENITON PIPARITAIKINA

Jo 1998 perustettu auralainen perheyritys Leipomo Suloiset Oy valmistaa perinteisellä tavalla käsityönä gluteenittomia tuotteita ja tämä tuore piparitaikina maistui taivaalliselta – se on myös maidoton.

top10 ruokauutuuksia9. KOLMEN KAVERIN VEGAANISET JÄÄTELÖT

Sympaattinen 3 kaverin jäätelötehdas oli ehdokkaana K-Ruoka Awards Vuoden lähituottaja -kategoriassa. Uudet 100% vegaaniset jäätelöt makuina suklaa & piparminttu sekä suklaa pähkinä-kinuskikastikkeella vastaavat tämän päivän vegaanitrendiin ja maidottomina ovat myös vatsaystävällisiä. Mainio herkku, jolle voisi povata myös vientimenestystä!

 

photos-195

10. LEIPOMO VÄYRYSEN SAARISTOLAISLIMPPU

Nyt löysin oman saaristolaisleipäsuosikkini. Muutaman millin paksuisiksi siivuiksi siivutettu Helsingin saariston limppu on täydellistä savukalan tai mädin kera. Leipomo Väyrysen tuotteiden myyntipaikat kannattaa tarkistaa täältä.

top10 ruokauutuudet

Valmiiksi siivutetut leipäpalat jätetään turhan usein liian paksuiksi, nämä olivat täydellisiä ja leivistä valmistui herkulliset cocktailpalat. Paahdetun saaristolaisleivän päällä on ranskankermaa, punasipulia, mätiä ja mustapippuria.

Aika hienoja uutuuksia kaupoissa siis loppuvuodeksi luvassa. Jos omasta K-kaupasta ei löydy, niin kannattaa sille kauppiaalle vinkata – monia näistä saa pieniäkin koe-eriä myyntiin.

Mitä tuoteuutuuksia sinä kaipaisit K-kauppaasi?

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Jael 11/11/2016 - 23:21

Onnea hienosta kakkossijasta:) Eilen muuten yritin kommentoida tähän myös puhelimen kautta,ei onnistunut..Hienoja uutuuksia joita olisi kiva maistaa.Tosin tuo salmiakkijuusto kuulostaa hieman oudolta,mutta miksei,on varmaan mielenkiintoisen makuista.

Vastaa
Beachhousekitchen 13/11/2016 - 08:14

Voih, testikommentoin puhelimen kautta ja onnistui…pitääpä seurata. Kivoja uutuuksia tosiaan tullut joulumarkkinoille!

Vastaa
Outi 11/11/2016 - 07:58

Onnittelut, upea saavutus. Mielenkiintoisia uutuuksia, salmiakki cheddar menee ainakin ostoslistalle heti. 🙂 Hyvää viikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 11/11/2016 - 09:08

Lämmin kiitos <3 Salmiakki cheddar oli kyllä herkullista. En tohtisi ehkä leivän päälle, mutta herkuttelujuustona mainio!

Vastaa
Kimmo Ollila 10/11/2016 - 17:51

Hyviä ja mielenkiintoisia tuoteuutuuksia. Vaikkakaan en edelleenkään ymmärrä miksi juustot pitää pakata noihin muovikelmuihin. Juustohan on elävä tuote, joka pitäisi pakata juustopaperiin tai muuhun hengittävään materiaaliin.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/11/2016 - 09:13

Niinpä, kun juustopuodista juuston ostaa, niin silloin kääritään paperiin! Ehkä näitä käytännöllisyysjuttuja. Itse annan juuston levähtää ja hengittää parikin tuntia ilman kääreitä ja huoneenlämmössä – parasta silloin!

Vastaa
tuulanneli 10/11/2016 - 12:38

Hei, onnea upea saavutus!

Kiitos näistä vinkeistä varsinkin nuo vesien nimet olivat kivat.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/11/2016 - 09:17

Näissä oli ideaa! Nuo vedet vielä maistuivat niin ihanan raikkailtakin! Voisin kuvitella jopa kilistysjuomina : )

Vastaa
tyynenkaa 10/11/2016 - 12:32

Ihania uutuuksia! Salmiakki cheddar kuulostaa just siltä, että pakko maistaa ! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 11/11/2016 - 09:18

Se oli aika herkkua! Just sopivaa vaikka perjantai-iltaan, kun ei tiedä tekeekö mieli suolaista vai makeaa : )

Vastaa
Lumo 10/11/2016 - 12:28

Leipomo Väyrystä symppaan jo senkin takia, että se on noussut tutun suvun kaatuneen perhefirman raunioilta useamman sukupolven leipomoperineitä kunnioittaen.

Kolmen kaverin jäätelöt ovat herkullisia ja suklaa-pähkinä kinuskikastikkeella kuulostaa taivaalliselta.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/11/2016 - 09:20

Täältäkin peukut Väyrysille! On jotenkin mahtavaa, kun on valinnanvaraa ja kyllä pitää aina pitää mielessä nämä pienet ruoka-alan yritykset kun noita valintoja kaupassa tekee : )

Vastaa

Kommentoi