UUSIN PERHEENJÄSEN CROCK-POT

by Beachhousekitchen

Onhan sitä jo kaapit täynnä jos jonkinmoista ruoanlaittovehjettä, mutta tämän toivotin erityisen lämpimästi tervetulleeksi!  Uusi silmänteräni Crock-Pot- haudutuspata* löysi paikkansa keittiön paraatipaikalta, jotta sitä tulee käytettyä, eikä se pölyty kaappeihin. Aloinkin tässä laskemaan montako keittiölaitetta- tai vehjettä omistan ja kuinka montaa ilman en voisi elää. TOP-10:ssä ja käytetyimpiä ovat tällä hetkellä kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen lisäksi uusi vichykone, kymmenen vuotta sitten Thaimaasta tuotu riisinkeitin, sauvasekoitin joka-aamuisen smoothien tekoon, monitoimikone sekä voileipärauta. Raclettepannu on lojunut aivan liian kauan käyttämättömänä, joten sen ympärille on pian järjestettävä illanistujaiset. Samoin on kaivettava pastakone esiin, kun kevään ensimmäiset nokkoset ovat valmiina poimittaviksi herkulliseen spagettiin!

Crock-Pot – haudutuspadan idea on kypsentää ruoka valmiiksi miedolla lämmöllä ja hyvin pienellä rasvamäärällä, täten ruoasta tulee erittäin maukasta, terveellistä ja se valmistuu kuin itsestään. Trendikästä ja niin… ajateltua! Perheenjäsen, jota ilman en taida voida enää elää.

crock pot

Crock-Pot -patoja löytyy erikokoisina, oma mallini on reilu perhekoko Crock-Pot DuraCeramic 5,0 L, jonka sisäpadalla voi ensin ruskistaa pataan tulevat sipulit ja lihat induktiolieden päällä ennen haudutusosuutta. Todella helppokäyttöinen tuo keraaminen pinta, eikä tartu kiinni. Sähkökäyttöisen Crock-Pot – haudutuspadan mukana tulee reseptivihkonen ja sieltä on kokeiluvuorossa mm. padan vesihauteessa valmistuva suklaavanukas ganachekuorrutuksella sekä liuta suussa sulavan herkullisia nyhtölihareseptejä. Padassa olen jo testannut mm. filippiiniläistyyppistä chicken adoboa sekä ohrapuuroa. Kummatkin näistä maistuivat erinomaisesti myös vuoden vanhalle ruokaintoilijataaperollenikin!

Samettiseen ohrapuuroon käytin 2 1/2 dl täysjyväohrasuurimoita, 1 l vettä sekä ripauksen suolaa. Kypsennyksen loppuvaiheessa (2 tuntia aloituksesta), lisäsin n. 6 dl punaista laktoositonta maitoa ja annoin kypsentyä vielä 40 minuuttia. Maitopohjaiset tuotteet kannattaa lisätä haudutuspataan vasta loppuvaiheessa (viimeisen tunnin aikana), jotteivat juoksetu.

crock pot

Adobo on Filippiinien tunnetuimpia ruokia, usein jopa kansallisruoaksikin nimetty, kanasta tai possusta valmistettu riisin kanssa tarjoiltava ruoka. Netistä ohjeita löytyy useita, niistä muodostin yhdistelemällä mahdollisimman yksinkertaisen ja helposti toteutettavan! Haudutuspataan sopivat erinomaisesti luulliset lihapalat, joten pataan meni maustamattomia koipipaloja.

Haudutuspadassa valmistettava ruoan maku kannattaa tarkistaa vasta loppuvaiheessa ja lisätä tarvittaessa mausteita, sillä tuntien hautumisessa maut jo automaattisesti syvenevät. Kantta ei suositella avattavaksi, sillä silloin lämmönhukka on melkoinen, siksi nestettä on padassa ruoan valmistuessa usein enemmän kuin aloitusvaiheessa. Haudutuspadassa on kaksi eri lämpötilaa low (7 – 8 tuntia kiehumispisteen saavuttamiseen) ja high (3 – 4 tuntia kiehumispisteen saavuttamiseen).

crock pot

crock pot

Chicken Adobo

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 kg maustamattomia kanankoipipaloja

1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta

2 rkl valkoviinietikkaa

3-4 kpl kokonaisia mustapippureita

2 laakerinlehteä

4-5 valkosipulinkynttä (lisää suolaa tarvittaessa)

tarjoiluun yrttejä (esim. persiljaa tai korianteria)

Ohje:

Lado koipipalat haudutuspataan (high toiminto). Lisää nesteet ja mausteet. Anna hautua ainakin 3-4 tuntia. Haudutuspadan kätevällä lämpimänä pito- toiminnolla ruoka pysyy lämpimänä esim. siihen saakka kun vieraat saapuvat! Ripottele pinnalle yrttejä ja tarjoile riisin kanssa.

P.S. Haudutuspatoja voi ostaa/tilata mm. Gigantista, Experteistä, Verkkokaupasta sekä Kitchen Time- verkkokaupasta!

*PR-näyte saatu testiin

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Tiia K 15/02/2017 - 21:39

Ooh mahtaa tulla pehmeää ja suloista puuroa. Rakastetaan puuroa, joten oispa oiva laite meillekin. Ihania unia <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/02/2017 - 13:39

Tuolla tulikin vinkkejä, että riisipuurosta saisi erityisen helposti eväät tässä padassa maidon palamatta pohjaan!
Jotenkin tuntuu, että pitkään haudutus saa ruoasta vatsaystävällisempääkin…; )

Vastaa
Kimmo Ollila 15/02/2017 - 21:31

Mä olen kanssa ihan koukussa omaan Crock-Potiin! Nyt viimeksi valmistin kokonaisen broilerin ja ensimmäistä kertaa ei tullut kuivaa. Samalla hautuivat lisäkejuurekset meheviksi.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/02/2017 - 13:40

Kuulostaa valtavan hyvältä, joku ihmeen taika tässä on ja ruoasta tulee extramaistuvaa : )

Vastaa
Mika/Voita ja Suolaa 15/02/2017 - 18:09

No siis lukemattomia Facebookin ruokavideoita olen katsonut missä on tällä tehty ruokaa.. joutuu ehkä vielä hankkimaan 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 15/02/2017 - 19:23

On kyllä ihan ykköslaite ja haaveilen nyt sellaisesta monta tuntia hautuneesta, aromaattisen muerasta bolognese-kastikkeesta!

Vastaa
tuulanneli 15/02/2017 - 09:32

Tämä haudutuspata on todella kätevä. Meille hankittiin tämä kattila ennen joulua ja riisipuuron teko ei ole koskaan ollut niin helppoa.

Suosikki ruokamme tai meidän miesväki tekee naudanpaistin tämän avulla. Liha on todella uskomattoman mureaa valmiina. Kanaa en ole vielä kokeillut, koska tykkään siitä enemmän wokattuna.

Kivoja kokkailuhetkiä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 15/02/2017 - 19:34

Kiitos., niin on ihan loistovehje! Niin helppokäyttöinen ja saa terveellistä ruokaa : )

Vastaa
Outi 15/02/2017 - 01:02

Meidän haudutuskattila vetelee viimeisiään. Odotellaan vaan, että joku jaksaisi tuoda meille uuden Marokosta. Tuo patahan on todella upea ja hirmuisen monikäyttöinen.
Hyviä kokkailuja <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/02/2017 - 19:35

Olen kyllä 100%:n tyytyväinen tähänkin, vaikka ne marokkolaiset aidot padat on upeita, sellaisenkin kun saisi : )

Vastaa

Kommentoi