Onhan sitä jo kaapit täynnä jos jonkinmoista ruoanlaittovehjettä, mutta tämän toivotin erityisen lämpimästi tervetulleeksi! Uusi silmänteräni Crock-Pot- haudutuspata* löysi paikkansa keittiön paraatipaikalta, jotta sitä tulee käytettyä, eikä se pölyty kaappeihin. Aloinkin tässä laskemaan montako keittiölaitetta- tai vehjettä omistan ja kuinka montaa ilman en voisi elää. TOP-10:ssä ja käytetyimpiä ovat tällä hetkellä kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen lisäksi uusi vichykone, kymmenen vuotta sitten Thaimaasta tuotu riisinkeitin, sauvasekoitin joka-aamuisen smoothien tekoon, monitoimikone sekä voileipärauta. Raclettepannu on lojunut aivan liian kauan käyttämättömänä, joten sen ympärille on pian järjestettävä illanistujaiset. Samoin on kaivettava pastakone esiin, kun kevään ensimmäiset nokkoset ovat valmiina poimittaviksi herkulliseen spagettiin!
Crock-Pot – haudutuspadan idea on kypsentää ruoka valmiiksi miedolla lämmöllä ja hyvin pienellä rasvamäärällä, täten ruoasta tulee erittäin maukasta, terveellistä ja se valmistuu kuin itsestään. Trendikästä ja niin… ajateltua! Perheenjäsen, jota ilman en taida voida enää elää.
Crock-Pot -patoja löytyy erikokoisina, oma mallini on reilu perhekoko Crock-Pot DuraCeramic 5,0 L, jonka sisäpadalla voi ensin ruskistaa pataan tulevat sipulit ja lihat induktiolieden päällä ennen haudutusosuutta. Todella helppokäyttöinen tuo keraaminen pinta, eikä tartu kiinni. Sähkökäyttöisen Crock-Pot – haudutuspadan mukana tulee reseptivihkonen ja sieltä on kokeiluvuorossa mm. padan vesihauteessa valmistuva suklaavanukas ganachekuorrutuksella sekä liuta suussa sulavan herkullisia nyhtölihareseptejä. Padassa olen jo testannut mm. filippiiniläistyyppistä chicken adoboa sekä ohrapuuroa. Kummatkin näistä maistuivat erinomaisesti myös vuoden vanhalle ruokaintoilijataaperollenikin!
Samettiseen ohrapuuroon käytin 2 1/2 dl täysjyväohrasuurimoita, 1 l vettä sekä ripauksen suolaa. Kypsennyksen loppuvaiheessa (2 tuntia aloituksesta), lisäsin n. 6 dl punaista laktoositonta maitoa ja annoin kypsentyä vielä 40 minuuttia. Maitopohjaiset tuotteet kannattaa lisätä haudutuspataan vasta loppuvaiheessa (viimeisen tunnin aikana), jotteivat juoksetu.
Adobo on Filippiinien tunnetuimpia ruokia, usein jopa kansallisruoaksikin nimetty, kanasta tai possusta valmistettu riisin kanssa tarjoiltava ruoka. Netistä ohjeita löytyy useita, niistä muodostin yhdistelemällä mahdollisimman yksinkertaisen ja helposti toteutettavan! Haudutuspataan sopivat erinomaisesti luulliset lihapalat, joten pataan meni maustamattomia koipipaloja.
Haudutuspadassa valmistettava ruoan maku kannattaa tarkistaa vasta loppuvaiheessa ja lisätä tarvittaessa mausteita, sillä tuntien hautumisessa maut jo automaattisesti syvenevät. Kantta ei suositella avattavaksi, sillä silloin lämmönhukka on melkoinen, siksi nestettä on padassa ruoan valmistuessa usein enemmän kuin aloitusvaiheessa. Haudutuspadassa on kaksi eri lämpötilaa low (7 – 8 tuntia kiehumispisteen saavuttamiseen) ja high (3 – 4 tuntia kiehumispisteen saavuttamiseen).
1 kg maustamattomia kanankoipipaloja 1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta 2 rkl valkoviinietikkaa 3-4 kpl kokonaisia mustapippureita 2 laakerinlehteä 4-5 valkosipulinkynttä (lisää suolaa tarvittaessa) tarjoiluun yrttejä (esim. persiljaa tai korianteria) Lado koipipalat haudutuspataan (high toiminto). Lisää nesteet ja mausteet. Anna hautua ainakin 3-4 tuntia. Haudutuspadan kätevällä lämpimänä pito- toiminnolla ruoka pysyy lämpimänä esim. siihen saakka kun vieraat saapuvat! Ripottele pinnalle yrttejä ja tarjoile riisin kanssa.Ainesosat:
Ohje:
P.S. Haudutuspatoja voi ostaa/tilata mm. Gigantista, Experteistä, Verkkokaupasta sekä Kitchen Time- verkkokaupasta!
*PR-näyte saatu testiin
With ♥ from beach house kitchen
10 Kommenttia
Ooh mahtaa tulla pehmeää ja suloista puuroa. Rakastetaan puuroa, joten oispa oiva laite meillekin. Ihania unia <3
Tuolla tulikin vinkkejä, että riisipuurosta saisi erityisen helposti eväät tässä padassa maidon palamatta pohjaan!
Jotenkin tuntuu, että pitkään haudutus saa ruoasta vatsaystävällisempääkin…; )
Mä olen kanssa ihan koukussa omaan Crock-Potiin! Nyt viimeksi valmistin kokonaisen broilerin ja ensimmäistä kertaa ei tullut kuivaa. Samalla hautuivat lisäkejuurekset meheviksi.
Kuulostaa valtavan hyvältä, joku ihmeen taika tässä on ja ruoasta tulee extramaistuvaa : )
No siis lukemattomia Facebookin ruokavideoita olen katsonut missä on tällä tehty ruokaa.. joutuu ehkä vielä hankkimaan 😀
On kyllä ihan ykköslaite ja haaveilen nyt sellaisesta monta tuntia hautuneesta, aromaattisen muerasta bolognese-kastikkeesta!
Tämä haudutuspata on todella kätevä. Meille hankittiin tämä kattila ennen joulua ja riisipuuron teko ei ole koskaan ollut niin helppoa.
Suosikki ruokamme tai meidän miesväki tekee naudanpaistin tämän avulla. Liha on todella uskomattoman mureaa valmiina. Kanaa en ole vielä kokeillut, koska tykkään siitä enemmän wokattuna.
Kivoja kokkailuhetkiä 🙂
Kiitos., niin on ihan loistovehje! Niin helppokäyttöinen ja saa terveellistä ruokaa : )
Meidän haudutuskattila vetelee viimeisiään. Odotellaan vaan, että joku jaksaisi tuoda meille uuden Marokosta. Tuo patahan on todella upea ja hirmuisen monikäyttöinen.
Hyviä kokkailuja <3
Olen kyllä 100%:n tyytyväinen tähänkin, vaikka ne marokkolaiset aidot padat on upeita, sellaisenkin kun saisi : )