YLTÄKYLLÄISYYS JA YHTEISVASTUU 2018

by Beachhousekitchen

Ylen määrin kylläinen, liiankin runsas, yltäkylläinen. Aika monen meistä elämä on, vaikkei seteleissä pyöriskelisikään, verrattain hyvää ja ruokaa riittää joka päivä. Niinkin nautinnollista ja etuoikeutettua, että voimme jopa valita useasta eri vaihtoehdosta, mitä ihanaa söisin tänään ja valitsenko kotiruoan sijasta ravintolan valmiin annoksen. Pudotus totutusta tasosta ja elämänlaadusta voi kuitenkin odottaa tulevaisuudessa ja hyvinkin arvaamattomasti. Työpaikan menetys, sairaus, ero, läheisen kuolema tai jokin muu yllättävä tapahtuma voi suistaa elämän ahdinkoon ja se tilanne, että joutuu miettimään mistä sitä ruokaa saisi tänään, voi olla raainta todellisuutta ihan kenelle meistä tahansa.

Minulla on hyvä elämä juuri nyt. Minä voin koristella ruokaani, leikitellä sillä, kuvata sitä ja nautiskella vaikka toisenkin kulhollisen. Saan harmaita haivenia ja heikotusta  ainoastaan siitä, etten osaa päättää mitä upeuksia keittiöstäni tänään valmistuu, en juurikaan siitä millä rahoitan sen ruoan. Siksi minun, kuten sinunkin, tulee auttaa ♥

yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu 2018 keräys (4.2. – 1.5.2018) torjuu nälkää ja köyhyyttä. Haastan nyt sinut lukijani hetkeksi niihin raskaisiin saappaisiin, kun joka sentti merkitsee ja nälkä on läsnä joka päivä. Milloin sinulla oli viimeksi nälkä? Siis oikea nälkä? Minä en edes muista. Siksi nyt on helppo auttaa antamalla oman talouden mukainen lahjoitus Diakoniakeräykseen. Kerätyillä varoilla tuetaan nälkää näkeviä maailman katastrofialueilla ja Suomessa.

Minulle oli helpointa tehdä lahjoitus puhelimitse. Lähetä tekstiviesti numeroon 16588 ja kirjoita viestikenttään:

APU5 (5 €)
APU10 (10 €)
APU20 (20 €)

Voit tehdä kertalahjoituksen (10 eurosta ylöspäin) tai jatkuvan lahjoittamisen myös todella nopeasti täällä. Lahjoittaa voi myös lipaskerääjille kauppakeskuksissa, kauppojen liepeillä ja kadulla.

yhteisvastuukeräys

#RUOKATRENDIT2018

Taisin minäkin alkuvuonna pohtia blogissa, mitä uutta jännittävää ruokarintamalla tapahtuu ja mistä raaka-aineesta kohistaan eniten. Enpä tullut miettineeksi sitä, että yksi ruokatrendi, joka on valitettavan totta myös Suomessa, on se, ettei ruokaa ole. Se on totta liki puolelle miljoonalle suomalaiselle joiden tulotaso ei riitä jokapäiväiseen ruokaan. Suomessa yhteisvastuukeräyksellä tuetaan seurakuntien diakoniatyön kautta yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneita ihmisiä kertaluonteisin lahjoituksin sekä jatkuvan ruoka-avun kautta vähävaraisten ihmisten arkea.

Ulkomailla yhteisvastuuvarat kanavoidaan katastrofeissa ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa eniten kärsineille ihmisille. Heille turvataan riittävä ravinto ja puhdas vesi sekä mm. terveydenhoito, majoitus ja lasten koulunkäynti.

Pienikin avustus on tärkeä ja se on konkreettinen apu joko leivän tai puhtaan veden muodossa. Olethan sinäkin mukana?

Minä sain tämän postauksen teosta vain hyvän mielen, se ei ole maksettu mainos.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Senda 27/02/2018 - 13:52

Thanks guys I promise I am literate! Just having a major panic.

Vastaa
Lady of The Mess 24/02/2018 - 14:30

Kiitos, Heli-Hannele tästä hienosta postauksesta. Kuten tiedät, on Yhteisvastuu -keräys lähellä sydäntäni – ja tänä vuonna erityisen lähellä.

Vastaa
Beachhousekitchen 25/02/2018 - 14:23

Ihana Arja, olen aiemmin osallistunut itse keräykseen, mutta nyt tuli tunne että on kirjoitettavakin asiasta, sillä se on niin valtavan tärkeä aihe ja koskettaa monia.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 23/02/2018 - 15:19

Hyvällä asialla olet <3 Elämme todella yltäkylläisyyden maailmassa josta monet vain haaveilevat, se tulisi muistaa kun omia pikku ongelmiaan voivottelee.

Puhelinkeräykset olisivat käteviä, mutta työsuhdepuhelimella en voi niihin osallistua. Sen sijaan sujautan keräyslippaisiin usein muutaman euron.

Vastaa
Beachhousekitchen 25/02/2018 - 15:42

Aivan, on onni elää näinkin hienossa maassa ja vielä kun ruokaa on pöydässä joka päivä, siksi onkin tärkeää antaa lahjoitus ja auttaa niitä, joilla ei ole ylimääräistä.

Vastaa
Tuula / Tuula's life 22/02/2018 - 20:10

Hieno kirjoitus! Todella tärkeästä asiasta kirjoitat. Apua annettu. Se kävi helposti tekstiviestillä. Kiitos Heli, että muistutit!

Vastaa
Beachhousekitchen 25/02/2018 - 15:43

Mahtavaa että osallistuit – on niin helppo auttaa apua tarvitsevia : )

Vastaa
Outi 21/02/2018 - 19:00

Apua annettu. Tärkeästä asiasta kirjoitat.

Vastaa
Beachhousekitchen 22/02/2018 - 19:15

<3 Toivottavasti mahdollisimman moni tekee saman, ihanaa loppuviikkoa!

Vastaa

Kommentoi