PALUU ARKEEN: Hiusten ja kynsien hyvinvointi pääosassa

by Beachhousekitchen
Kaupallinen yhteistyö Helein & 40+ blogit

Paluu arkeen on yhtä kuin ryhtiliike ja ruotuun palaaminen – lomalla kun tuli herkuteltua, valvottua ja lipsuttua normirutiineista. Lämmin kesä toisaalta helli omaa mieltä, varastoin D-vitamiinia auringon säteistä ja nautin virkistävistä uintihetkistä, oli säiden puolesta hieno kesä! Niin huoleton kuin kesä onkin, on sillä myös haittavaikutuksia: kynnet helposti haurastuvat ja lohkeilevat jatkuvasta uimisesta ja auringossa olosta, samoin joutuvat koetukselle myös hiuksemme. Vaikka ne suojaisi hyvin ja käytössä olisi korkeimmat aurinkosuojakertoimet. Omat kynnet joutuvat koetukselle myös puutarhatöissä ja ihan omassa keittiössä, jossa käsiä ja tiskejä pestään usein. On siis aika laittaa oma hyvinvointi pääosaan ja päivittää hoitorutiinit syksyn varalle!

Täällä blogissani olen kovasti puhunut ruoasta ja jakanut hyvän olon reseptiikkaa. Varmastikin ravitsemuksellisesti tulee syötyä monipuolisesti, mutta aina arjessa ei ehdi olla täydellinen. Silloin apuun tulevat vitamiinit ja ravintolisät.

Sain testattavaksi kevään korvalla kotimaisen ja Suomen johtaviin itsehoitovalmisteiden myyjiin kuuluvan Vermanin Helein-tuoteperheen Strong Biotin+ -kauneuslisän hiusten ja kynsien hyvinvointiin. Nyt on tulosten raportoinnin aika.

HELEIN HOITAA KAUNEUTTA SISÄLTÄPÄIN

Helein -kauneusravintolisäsarja auttaa vahvistamaan sisäistä hyvinvointia ja se on suunniteltu helpottamaan kauneudenhoitoa myös sisältäpäin. Onhan se selvää, että kun iho, hiukset ja kynnet voivat hyvin, saa se mielenkin voimaan paremmin. Hyvinvoiva mieli näkyy ulospäin ja kun ei mistään kiristä, niin huomaahan sen hymystä ja muustakin olemuksesta.

Olen aina kärsinyt hauraista kynsistä ja minut tuntevat tietävät, että kynnet eivät ole todellakaan olleet käyntikorttini; pidin ne aina lyhyinä ja jotenkin huomaamattomina. Vaikka käytän kynnenkovettajia, niin ei ne kynnet koskaan ole kasvaneet siihen mittaan, että näyttäisivät hyviltä lakattuina. Aina yksi katkeaa kasvatusprosessissa ja siksi on ollut käytännöllistä pitää kynnet lyhyinä. Lisäksi olin varmaan lähemmäs kymmenen vuotta rakennekynsikierteessä, jossa 3-4 viikon välein istuin kynsihuolloissa, jotka veivät sen pari tuntia kerta aikaa ja en uskalla edes laskea miten paljon rahaa! Rakennekynnet nekin varmasti rasittivat omaa kynttä ja kesti aikansa saada omat kynnet jonkinlaiseen kuntoon vuosien “rääkin” jälkeen.

Hiuksissa vähän sama vika. Kuivan karhea hiuslaatu ja siihen kun yhdistetään raidoitus/värjäys, niin hiusten kunto on koetuksella sekin. Karhean ja hitaasti kasvavan hiuslaadun hoito vaatii kyllä hyvät hoitotuotteet ja eipä haittaa olisi, jos ravintolisät auttaisivat myös sisäisesti hiusten kuntoon. Raskauden jälkeen koin saman kuin moni muukin nainen: voimakasta hiustenlähtöä ja letin ohenemista, jolle ei näy tulevan loppua.

Siksi lähdin toiveikkaana testaamaan Strong Biotin + – kauneusravintolisää, joka sisältää mm. hiuksia ja kynsiä vahvistavaa biotiinia.

Biotiini on juuri se välttämätön vitamiini, jolla on tärkeä aineenvaihdunnallinen merkitys sekä hiuksia ja kynsiä vahvistava koostumus. Biotiinin (5 mg/päiväannos) lisäksi Strong Biotin+ sisältää C-vitamiinia (80 mg), sinkkiä (15 mg) sekä iholle kestävyyteen ja joustavuuteen vaikuttavaa kysteiini-aminohappoa (60 mg). Sinkki -biotiini yhdistelmän on tutkittu edistävän myös ihon ja limakalvojen hyvinvointia. Monipuolinen koostumus siis kynsien ja hiusten hyvinvoinnille tärkeitä ravintoaineita ja niin tärkeä vitamiinilisä meille 40+ naisille!

Heleinin Strong Biotin+ -kauneuslisä on apteekeissa ja verkkoapteekeissa myytävä valmiste ja yksi purkki riittää kahdeksi kuukaudeksi. Vain yksi tabletti per päivä ja se on helppo muistaa ottaa vaikka aamiaisen yhteydessä. Sinkkiä sisältävät valmisteet ovat joskus aiheuttaneet vatsalle vähän kipristelyä, mutta en huomannut tämän valmisteen kohdalla sellaista sivuvaikutusta. Siksikin voin suositella valmistetta herkkävatsaisille. Tuote on myös laktoositon, maidoton, liivatteeton, ei sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia, eikä eläinperäisiä aineita.

TULOKSIA: MINULLA ON VIHDOINKIN VAHVAT KYNNET

Olin kyllä tietoinen ollut ihmeaineesta biotiini ja kuullut nopeistakin tuloksista juuri kynsien kasvuun liittyen, mutta kyllähän se yllätti omalla kohdalla. Minulla on nyt kynnet, vihdoinkin vahvat ja katkeamattomat kynnet – ja siis ihan omat ja aidot! Siihen meni vajaa pari kuukautta ja aion kyllä jatkaa Strong Biotin+ -valmisteen käyttöä, sillä haluan myös nähdä tuloksia hiusten kunnon kohenemisessa. Hiushan uusiutuu hitaammin kuin esim. kynsi, joten biotiinia suositellaan otettavan pidempi kuuri, että vaikutukset näkyvät. Jo tuo selvä kynsien vahvistuminen kertoo, että tuotteessa on tehoja. Samat tehot näkyvät Kristallin hohtoa -blogin Kristan upeissa kynsissä!

Jospa se unelmani pitkästä ja vahvasta tukasta vielä on joku päivä totta. Säteilevä Tiia vannoo myös biotiinin nimeen, upean vahvat hiukset ja kynnet, käy lukemassa myös hänen Hiukset hyvin, kynnet hyvin, kaikki hyvin -tarinansa. Nämä tarinat ja kuvat antavat siis toivoa meille haperotukille ja ovat sitä todisteaineistoa osoittaen, etteivät nämä tutkitut ravintolisät ole mitään lumevalmisteita.

HELEINKIN RYPISTYY

Jokainen yli neljänkympin tuleva lisävuosi tuntuu näkyvän yhä enemmän kasvoissa ja kehossa. Paikat alkavat repsottamaan ja ihonväri on samea kuin syksyinen rapakko. Heleinkin iho rypistyy jossakin vaiheessa. Itse olen aina kärsinyt kuivasta ja vähän kiristävästä ihosta. Siksi taidan aloittaa Lumolifestyle- blogin Tuulin innoittamana Heleinin kollageenivalmisteen Strong Collagen -kuurin. Tuuli testasi sitä rohkaisevin tuloksin, aika upea iho hänellä onkin! Kollageeni on ihmiskehon tärkeimpiä proteiineja joten sillä on vaikutusta ihon kuntoon. Heleinin Strong Collagen sisältää kollageenia hyvin imeytyvässä peptidimuodossa sekä myös C-vitamiinia, joka auttaa ihoa kehittämään ja ylläpitämään kollageenin muodostumista.

Kun elimistö alkaa ikääntyessä vähän hidastelemaan ja jarruttelemaan, eivätkä rypyt enää madallu samalla tavalla kauneusnaamioilla kuin kaksvitosena, on otettava koko huoltoarsenaali käyttöön. Minulle jo ihon elastisuuden ja kimmoisuuden lisäys on tervetullutta. Ulkoisesti ja sisäisesti kosteutettu ja ravittu iho hehkuu ja kyllä se vaan näkyy ulospäin eri tavalla kuin kireä iho.

Tällaisin askelin kohti syksyä, ainakin kynnet ovat iskussa ja vitamiinilisillä saadaan vastustuskykyä myös flunssia vastaan. Meille pohjoisessa asuville D-vitamiini on tärkeä vastustuskyvylle, siksi senkin otin aamun vitamiinicocktailiin kesätauon jälkeen. Pakko peukuttaa tässä kohtaa Vermanin Minisun vahvaa oliiviöljykapseli-muotoista D-vitamiinivalmistetta, ei voi enää talvea kohdata olla ilman sitä.

Mikä on sinun kynsiesi tai hiusten salaisuus? Kuuluvatko kauneuslisät hyvinvointirutiineihisi?

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Marika 30/09/2020 - 00:34

Vieläkö käytät Zinzino Balance öljyjä?🤨

Vastaa
Beachhousekitchen 30/09/2020 - 08:19

Käytin viime syksynä 2 kk ajan, koska minulla noilla Omega-3 öljyillä on niin suora vaikutus jaksamiseen, stressin hallintaan ja selviämiseen pimeästä kaudesta. Muutenkin käytän kuuriluontoisesti kutakin ravintolisää, jottei maksa rasitu liikaa ja tehot säilyvät : )

Vastaa
Tiia 31/08/2020 - 13:00

Mahtavasti siellä lähteneet kynnet kasvuun. <3 Täällä biotiini kuuri auttaa jo viikossa. Ei ole ongelmia kasvussa, mutta ovat pehmeät ja nyt taas niin kovat, että ihan parasta, kestävät paremmin ja kynnet näyttävät niin hyvältä. Hienoa myös, että Helein on suomalainen perheyritys eli Verman ja heiltä olen löytänyt mm. maailman parhaan melatoniinin ja pureskeltavat D-vitamiinit, joita teinitkin syö.

Ihanaa uutta viikkoa Heli. <3

Vastaa
Outi 30/08/2020 - 17:01

Kollageenia syödään täälläkin. Tuntuu, että minun töissäni ovat kädet erityisen kovilla, kun koko ajan pestään ja puunataan. Lisäksi sitten vielä se käsidesi, huoh!
Näytät säteilevältä kuvissa <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 30/08/2020 - 11:11

Kolageeni on min lle ihan must! Biotiiniakin käytän ja myös hiukset ovatkin nyt vahvat ja hyväkuntoiset. Myös yli kahdeksankymppinen äitinikin vannoo Biotiinin nimeen, hänellä onkin edelleen vahvat, kauniit hiukset.

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2020 - 15:45

Biotiini on kyllä ihmeaine ja äitisi viisas! Minulla ei ole koskaan ollut tällaisia kynsiä kuin nyt parin kuukauden kuurin jälkeen. Arvaa vaan olenko onnellinen, jihaa! Minulla on aika kuivat (ja pitkät) latvat, joten varmasti kestää hetken ennenkuin vaikuttaa hiuksissa, mutta siksi jatkankin käyttöä : )

Vastaa
Jael 30/08/2020 - 09:53

Ihana kesä teillä olikin Suomessa 💚
Minullekin tuollainen kuuri olisi niim tarpeen:kynnet nyt lohkeilleet yksi toisensa jälkeen, ja auringon kuivattamat hiukset katkeilevat koko ajan. Kiva kuulla että tuli hyviä tuloksia,ja kyntesi nyt vahvat 👍
Oikein kaunista sunnuntaita Heli ❤

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2020 - 15:47

Kiitos. Ollaan kyllä saatu nauttia lämmmöstä – jatkuisipa vielä pitkälle syyskuuhun!
Olen kyllä tyytyväinen kynsiini ja kun saan vielä kasvatettua hieman, niin lupaan maalata räväkän punaisiksi, sitähän en ole voinut tehdä nysäkynsiin, hih!

Vastaa

Kommentoi