Koko ateria savustimesta: lohta & herkkusieniä yrttipesto- ja auratäyttein

by Beachhousekitchen

Tiedättekö sen tunteen, kun ajatus tai idea valmistettavasta ruoasta kaihertaa jossakin pääkopan sisällä ja tulee vihdoinkin se hetki, kun sen idean ehtii toteuttamaan! Ja se vielä onnistuu, jihaa! Rakastan to do -listojen tekoa ja varmastikin siellä kallon perukoilla on vielä kymmeniä toteuttamattomia ideoita, mutta nyt oli niiden savustettujen sienien vuoro. Antaisiko savustaminen hyvää makua sienille?

Kun kesäkeittiöstä löytyy iso kaksiritiläinen Mustangin (todella kovassa käytössä oleva) sähkösavustin, niin miksei valmisteta koko ateria savustamalla. Sieniksi valikoituivat (kotimaiset) herkkusienet, sillä niihin mahtuu hyvin tuhtikin täyte, eivätkä ole niin herkkiä hajoilemaan. Kun googlailin, löysin mm. kantarelleja savustetun, varmasti mainion makuista nyt kun satoa löytyy kuulemma runsaasti metsistämme!

Rakastan muuten sitä aurajuustolla kuorrutettua lohta, mitä ainakin saa valmiiksi savustettuna Siuntion Four Seasons Fish -kalasavustamolta ja Merikarvialta Eljas Santa – kalastamo-savustamolta, jota emännöi ihastuttava Mari. Käykää jos liikutte lähimain. Lohen kanssa sopivat siis hyvin sinihomejuustot tai lisukkeet, joista tätä sinistä juustojen aatelia löytyy!

Eli auraa sieniin ja yrttipestoa ihan kotipihan yrteistä: näihin tuli rosmariinia, timjamia, persiljaa ja basilikaa. Helppo jättää pois jos joku ei miellytä ja lisätä jotain toista tuplamäärä. Sekoitin 4/5 osaa yrttipestoa homejuuston kanssa ja jätin vähän valmiiden sienten koristeluun. Yrttipesto mukavasti pehmensi homejuuston ja täytteestä tuli helposti käsiteltävää. VINKKI: aura-yrttipestolevite muuten sopii mainiosti suolakekseille ja pikkunaposteluun sellaisenaan!

Täytetyt herkkusienet yläritilälle ja lohifilee alaritilälle – savustusaika 25 minuuttia ja herkullista tuli! Ei turhia hiilihydraatteja ja eikös tätä voisi melkeinpä ketoateriaksi kutsua? Hyvä koostumus sienissä ja maultaan erinomaisia ♥

koko ateria savustimesta

SAVUSTETUT HERKKUSIENET JA YRTTIPESTO

Tiedättekö sen tunteen, kun ajatus tai idea valmistettavasta ruoasta kaihertaa jossakin pääkopan sisällä ja tulee vihdoinkin se hetki, kun sen idean ehtii toteuttamaan!… Vähähiilihydraattinen Koko ateria savustimesta: lohta & herkkusieniä yrttipesto- ja auratäyttein European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

n. 500 g herkkusieniä

YRTTIPESTO

3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

3 rkl tuoretta silputtua persiljaa

2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

kourallinen basilikaa

1/2 luomusitruunan kuori raastettuna

1 rkl luomusitruunan mehua

 1 raastettu valkosipulin kynsi

2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä 

1/ 2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 dl laadukasta oliiviöljyä

1 tl hunajaa

LISÄKSI

1 pkt (170-200 g) sinihomejuustoa esim. Valion Auraa

yrttejä ja sitruunalohkoja koristeeksi (tai jätä hieman yrttipestoa tarjoiluun)

Ohje:

  1. Pese herkkusienet ja irrota niiden kannat. Kuivaa talouspaperin päällä. 
  2. Tee yrttipesto: nuiji tai aja yrttisilppurissa kaikki ainesosat sekaisin öljyä ja hunajaa lukuun ottamatta. Lisää sitten öljy ja hunaja, sekoita tasaiseksi.
  3. Pehmennä aurajuusto haarukalla laakealla lautasella ja lisää yrttipesto.
  4. Lusikoi täytettä reilusti herkkusienille. Savusta n. 25 minuuttia. 

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 19/08/2020 - 12:06

Niin hyvää. Pesto kruunaa kyllä kaiken!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2020 - 15:57

Kyllä, sen se tekee! Ja onneksi pestoon käy mitkä tahansa omat lempiyrtit : )

Vastaa
Outi 18/08/2020 - 13:00

Taas teillä on tehty mun miehen lemppariryikia, nam!
Herkullista tiistaita sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2020 - 15:58

Kiitos! Herkkua uutta viikkoa sinnekin : )

Vastaa

Kommentoi