KUOHKEA MÄTIMOUSSE

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö Kauppahalli24.fi

Herkullinen mätimousse on jo klassikko ja maistuu vuoden ympäri, mutta ehdottomasti sitä on löydyttävä joulupöydästä. Saaristolaisleivän, blinien sekä ruis-ja perunalastujen maistuvin seuralainen, toimii myös alkupalana, brunssipöydässä ja vaikka uusien perunoiden kanssa pääruokana!

Voit käyttää mousseen omaa suosikkimätiäsi, huolehdi vain, että se on hyvin valutettu ennen raaka-aineiden yhdistämistä. Kalaruokia kannattaa yleensäkin laittaa tarjolle vain se määrä, mikä kullakin kerralla menee. Mätimousse säilyy 3 vuorokautta kylmässä.

Huomioi ruokarajoitteet ja kun käytät aina esim. laktoosittomia tuotteita, niin ne sopivat suurimmalle osalle vieraista. Pidä voimakkaat ja mielipiteitä jakavat maut esim. punasipuli ja tilli omissa kulhoissaan, joista jokainen voi annostella itse.

Helpota joulukiireitä ja hanki ruokaostokset kätevästi kotiinkuljetettuna Kauppahalli24-verkkoruokakaupasta. Klikkaa tästä mätimoussen ainekset ostoskoriin ja käy katsomassa myös muut joulun herkkureseptit.

Mätimousse

MÄTIMOUSSE

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

250 g kirjolohen mätiä 2 dl laktoositonta kuohukermaa 200 g laktoositonta smetanaa (esim. Arla Lempi) 2 rkl sitruunamehua 2 rkl pieneksi silputtua ruohosipulia ½ tl suolaa ½ tl mustapippuria Tarjoiluun punasipulia ja tilliä, mustapippuria

Ohje:

  1. Sulata mäti jääkaapissa ja jos se on sulatuksen jälkeen vetistä, niin valuta liika neste siivilän läpi.
  2. Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi. Lusikoi smetana kerman sekaan varovasti lusikalla käännellen. Lisää myös sitruunamehu, ruohosipuli, suola ja mustapippuri.
  3. Lisää lopuksi mäti. Jätä koristeluun pari lusikallista mätiä. Laita tarjolle myös pieneksi kuutioitua punasipulia ja tillihakkelusta.
  4. Säilytä ilmatiiviissä purkissa ja laita tarjolle vain se määrä, mikä kullakin kerralla menee.

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra 21/12/2022 - 11:58

Mätitahnaa, mätiä, kalaa ja saaristoleipää on joulupöydässä pakko olla. Kinkun puutetta kestän helpommin 🙂.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:23

Kinkkua ei enää tehdä meillä jouluna, onneksi on kaiki kalat, mädit ja muut itselle mieluiset jouluruoat : )

Vastaa
Taru 11/12/2022 - 11:45

MÄ RAKASTAN MÄTIÄ, se on mulle joulupöydän kunkku. Rentoa sunnuntaita Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:25

Sama täällä, mäti on pöydässä vuoden ympäri! Sellaisenaan tai moussena : )

Vastaa
Jael 06/12/2022 - 14:52

Ihanaa herkkua taas😋Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Heli🇫🇮💙

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:28

Kiitos <3 Tämä muuten sopii blinienkin kanssa.

Vastaa
Maarit / Sopusointuja_lifestyle 05/12/2022 - 20:24

Ah mäti on niin herkullista ja maistuu muulloinkin kuin jouluna. Olen ostanut pääasiassa muikun mätiä mutta kirjolohta voisikin kokeilla vaihteeksi. Ja tämä että kerma vatkataan vaahdoksi, vaikuttaa ihanan kuohkealta.
Ja miten ihanan houkuttelevat kuvat jälleen <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:29

Sama täällä, mätiä löytyy meiltä niin jouluna kuin juhannuksenakin! Tässä tosiaan salaisuus se, että kerma vaahdotetaan jämäkäksi, niin pysyy mousse kuohkeana monta päivää.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 05/12/2022 - 10:53

Mätimoussea onkin aina joulupöydässä. Huomenna teen suolaisia vohveleita mätivaahdon kera Itsenäisyyspäivän illalliselle.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:29

Oih, suolaisten vohvelien kanssa varmastikin superhyvää!

Vastaa
Tiia Koivusalo 04/12/2022 - 16:18

Mitkä kuvat mikä herkku! Rakastan rakastan mätiä ja kaikki tahnoja ja mousseja. Tätä haluan kokeilla ja kävisi vaikka myös uuden vuoden herkuksi. <3

Ihanaa sunnuntaita Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:40

Täällä myös kaikkine moussejen, tahnojen ja dippien fani : )

Vastaa

Kommentoi