Riisipuuro ja viikuna-pekonihillo

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Olen riisipuurofani ja keittelen sitä jopa kesällä, parhaiten riisipuuro maistuu voisilmän ja kanelin kanssa. Kun sitä puuroa nauttii saman kaavan mukaan ympäri vuoden, niin tekee mieli kokeilla jotakin uutta! Kamera ja kauha -blogin viikuna-pekonihilloke oli jäänyt jonnekin muistisyövereihin ja nythän oli sen innoittamana tehtävä oma versioni.

Koska se “läskikammo”, niin pekoneista poistin kypsennyksen jälkeen sen laardiosan ja pilkoin vaan “lihat” hilloon. Savuinen pekoni antaa jännällä ja uudella tavalla makua makeahkoon hilloon. Perusviikunahillon ohje löytyy täältä, nyt maustoin suolaista hilloketta mm. timjamilla ja mustapippurilla. Puuroon lisäsin myös viikuna-pekonihillon lisäksi korianteria ja murskattua pistaasipähkinää, lopputulos oli häkellyttävän outo ja jopa koukuttava.

Tätä hilloa on maisteltu myös emmentalin ja valkohomejuuston kanssa, täytin sillä glögi-iltaan voitaikinataskut ja uskoisin, että se voisi maistua mainiosti grillatun lihan kanssa pienellä vuohenjuustolisällä.

Viikuna-pekonihillo

Viikuna-pekonihillo

Olen riisipuurofani ja keittelen sitä jopa kesällä, parhaiten riisipuuro maistuu voisilmän ja kanelin kanssa. Kun sitä puuroa nauttii saman kaavan mukaan ympäri vuoden,… Joulu Riisipuuro ja viikuna-pekonihillo European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

200 g kuivattua viikunaa, 3 rkl hillosokeria, n. 2 dl vettä, 1 pkt (120-140 g) pekonia, 3/4 tl mustapippuria ja timjamia

Ohje:

  1. Poista viikunoista kova kantaosa ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, lisää viikunakuutiot. Lisää myös mausteet.
  3. Kypsennä miedolla lämmöllä vartin verran. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.
  4. Levitä pekonisiivut leivinpaperille ja paista 220-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, nosta siivut talouspaperin päälle.
  5. Silppua pekoni ja lisää viikunahilloon.
  6. Purkita hillo ja säilytä se kylmässä.
  7. Nauti puuron tai juustojen kanssa, voisi sopia myös piirakan täytteeksi tai lihan kaveriksi.
riisipuuro

www.beachhousekitchen.fi

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 23/12/2018 - 23:08

Makea ja suolainen sopivat yleensä hyvin yhteen, vaikka kuulostaakin vähän kokeelliselta kokkailulta 🙂
Minä olen viime viikkoina tehnyt jo useasti riisipuuroa ja aina se vaan maistuu yhtä hyvältä <3
Mukavaa iltaa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:34

Kokeellista kokkausta harrastan viikoittain, samaa ruokaa olisi puuduttavaa syödä!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 23/12/2018 - 14:02

Jännä maku varmasti. Meillekin tulee viikunaa ja pekonia joulupöytään; keittelin eilen viikunahilloketta pateiden kanssa tarjottavaksi ja bataatilaatikkoon tulee pekoni-pekaanikuorrutus.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:41

Jännä, mutta ihan älyttömän hyvä : ) Pekoni-pekaani, nam, pitääpäs testata!

Vastaa
Tiia 23/12/2018 - 12:15

Namiskuukkelis ja oikein ihanaa joulua Heli teidän ihanalle perheelle. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:45

Kiitos : ) Nyt sitten kohti uutta vuotta!

Vastaa

Kommentoi