TERVAMARINOITUA LOHTA JA JOULUN FIILISTELYÄ TAMMER-TUKUSSA

by Beachhousekitchen

Joulun ensimmäiset tuoksut ja maut on nyt koettu – Kiitos Tammer-Tukun pressipäivän! Pääsimme viime viikolla bloggaaja-toimittajajoukolla tutustumaan tukun 9 000 m2 hulppeisiin tiloihin sekä tulevan syksyn ja talven tuotenäyttelyihin Tampereen Nekalassa.

Joulu oli siis pääosassa hienosti järjestetyssä pressitapahtumassa ja heti alkuun tunnustus, en ole mikään perinteinen jouluihminen. Jouluruoat kyllä maistuvat ja pidän kovasti tunnelmallisista kynttilä- ja takka-illoista ennen joulua talven makuja maistellen, mutta jotenkin karsastan sitä yletöntä hössötystä. Olen kyllä jouluruokafani ja omaan joulupöytään tulee perinteisten laatikoiden, savukalojen ja rosollin rinnalle joka vuosi jotakin uutta. Omalla kohdalla se joulun odotus on aina jotenkin jännittävämpää ja kun aatto kääntyy joulupäivän puolelle minä jo haikailen uuteen vuoteen. Enkä ole ihan päässyt vielä jyvälle noiden joulukoristeiden ja somisteiden maailmaan, mutta tuon näkemämme tukun fantastisen hienon joulumaailman jälkeen KYLLÄ, taisin hieman innostua, ainakin nyt on saatava jotain jouluista kotiin. Siitä lisää myöhemmin. Nyt ensin joulumakujen maailmaan!

JOULUISIA MAKUJA Á LA ARTO RASTAS

Tammer-Tukun omassa Bistro-ravintolassa meidät joulun modernien makujen maailmaan vei paikallinen kokki Arto Rastas ja hänen cateringtiiminsä. Tampereella sijaitsevista ravintoloistaan mm. Hella ja Huone sekä Dining26 tuttu kokki oli kattanut pöytään mm. marinoituja (ja varhain sinä aamuna luomutilalta poimittuja, eli varmasti tuoreita) salaatteja ja rusinavinaigrettea sekä paahdettua palsternakkaa, taatelia ja rakuunakreemiä. Mitä makuja, ja mihin olin unohtanut palsternakan! Paahtamalla uunissa siitä saa ihan taivaallisen hyvän lisukkeen.

Tammer-Tukku

Salaatti metsän sienistä, ohrasta ja kaalista (kuva alla). Syyssesongin parhaita herkkuja täynnä koko menu ja miksei tällainenkin kulhoruoka voisi näkyä omassa joulupöydässä?

Tammer-Tukku joulu

Sitten se makutajunnan räjäyttänyt kala, eli tervalla maustettua lohta, pikkelöityä kurpitsaa ja ketunleipää. Tässä paljastettakoon yksinkertainen kokin vinkki tervaisan maun saamiseksi: laita aski tervapastilleja kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Odota miedolla lämmöllä, että pastillit liukenevat. Sitten jäähtynyt liemi lohen päälle ja kylmään marinoitumaan! Niin hyvää ja uusi tervetullut makuelämys kalan ystäville.

Vaikka lihaa syönkin harvemmin, niin kinkusta pidän kovasti ja se saa olla juuri sellaista ylikypsää ja hajoavaa! Joululounaallamme tarjottiin possunniskasta tehtyä ‘kinkkua’. joka oli savustettu juuri sopivan aromiseksi. Tässä mainio vaihtoehto joulupöytään, jos ei jaksa kymmenkiloista mätkälettä nauttia viikon ajan.

Joulu tammertukkuSuomi 100-iltapäiväkahvit Bistrossa juhlavuoden kunniaksi. Alakuvassa herukanlehti-omenaglögi, suomipipari ja punajuuri-piparjuurikeksi. Itsenäisyyspäivän juhlintaan ehdoton tuo suomimuotti, sillä saa tehtyä niin suolaiset cocktailpalat saaristolaislimpusta kuin pikkuleivätkin.

joulu tammer-tukku

Aika loistavia makuja ja niin sesongissa kuin vain voi olla! Saimme myös Maku kitchen lifen pisteellä maistella Arto Rastaan hiilihappojäällä nopeasti valmistuvaa jäätelöä tervakinuskilla höystettynä, terva taitaa olla aika trendikäs juttu ruoanvalmistuksessa tänä syksynä!

MAKU KITCHEN LIFE

Tammer-Tukun edustamat Rento-kylpytuotteet sekä Katri Helena Collection olivat ennestään minulle tuttuja. Samoin loistavan hinta-laatusuhteen ja ajattoman designin ehdoton ykkönen Maku Kitchen life, jonka valikoimista löytyy kattiloita, paistinpannuja, tarjoiluastioita, uunivuokia, keittiö- ja leivontatarvikkeita, aterimia, astioita jne. Nyt uutuutena viinilasit, joiden muoto kyllä viehätti silmää.

Joulu Tammer-TukkuMikä loistava idea pukea viinipullo trendikkääseen keittiöpyyhkeeseen, viinilahja muuttuu astetta kestävämmäksi ja onhan tämä tyylikäskin vaihtoehto.

joulu tammer-Tukku

Joulu tulee kotiin leivonnaisten muodossa ja onhan oma taapero otettava mukaan leipomispuuhiin. Nämä kuparisen väriset muotit ovat kuin koruja!

Joulu TammertukkuMaku Kitchen lifen fonduepata (kuva alla) ja fondueista ehdottomasti se juustoinen versio, johon dipata leipää. Noihin minipatoihin voisi laittaa muhimaan vaikka aromikkaan sipulikeiton!

fonduepata tammer-tukku

Tämä tyylikäs lävikkö taisi olla monen mieleen. Itsessään jo kaunis keittiön sisuste.

maku kitchen lifeMaku Kitchen life- sarjasta löytyy myös kahvia, teetä, öljyjä sekä makusuoloja. Savunmaku näissäkin on se syksyn the juttu!

Tammer-Tukku

JOULUMAAILMA 2017

Tammer-Tukun trendinenät kertoivat, että monta vuotta vallalla olleen valkoisen tilalle ovat tulossa kovaa vauhtia takaisin perinteiset joulun värit kuten punainen ja olki.

Tammer-TukkuEhkäpä jo tänä jouluna kotini valtaavat vaikka nämä Winter Seasonin hassun hauskat eläintyypit!

tammer-tukkuTässä vielä upeimmat ja omaa silmää viehättävät joulumaisemat, joista löytyy mieluisia tuotteita, sävyjä ja muotoja myös omaan jouluun!

Tammer-tukku

Tammer-tukku

Tammer-Tukku joulu

Finnlumorin STAR 30 LED LED-TÄHTI ja LED-VALOPUU alla.

Tammer-Tukku

Innostuin myös lappihenkisyydestä ja onneksi eläinteema jatkuu sisustuksessa.

Tammer-Tukku

Tammer-Tukku

Tammer-Tukku

PIENI KURKISTUS KEVÄÄSEEN 2018

Vuoden ympäri grillaaminen on jo monelle ihan itsestään selvää. Kotona savustaminen ja loimutus ovat kasvamassa hurjaa vauhtia ja siihen Tammer-Tukulta löytyy jo apuvälineitä savustimien muodossa ja loimuttamaankin pääsee aika kätevin varustein (lehdistökuva alla).

Tammer-Tukku

Viime kevään hitti olivat nämä kesäkeittiöiden grillikatokset, aika säävapaata ulkona grillailua, ISO peukku! Nämä katokset saattavat loppua kaupoista jo maaliskuun alussa, jos innostus jatkuu samanlaisena kuin tänä vuonna. Tällainen hankintalistalle, ettei tarvitse sateenvarjon kanssa tupeloida kesäkeittiössä.

Tammer-Tukku

Lämmittävät pöydät yleistyvät ja esim. katetulla terassilla kesä jatkuu lokakuulle tämän pöydän ääressä. Keskeltä tuleva lämpö jakautuu tasaisesti ympärillä istuville.

Tammer-Tukku

Ajatukset siis retkeilevät jo kovasti ensi kesässä ja ideoissa miten saada siitä omasta pihasta mahdollisimman viihtyisä ja monipuolinen oleskelualue. Kylmät ja sateiset kesät ovat tuoneet paljon vaihtoehtoja, katosmalleja ja muita ratkaisuja, nyt on hyvä alkaa suunnittelemaan & ideoimaan. Mutta sitä ennen joulu ja nyt alan minäkin tekemään sitä joulua ja ehkä luvan kanssa riehaantumaan ainakin noista jouluvaloista, lyhdyistä ja taljoista.

Tammer-Tukku

P.S.  Jos liikut Tampereella, pistäydy ihmeessä syyskuun alussa avatussa Tammer-Tukun kaikille avoimessa Tammer Outletissa (Ajokinkuja 3). Sieltä löytyi paljon kotiin viemisiä ja tuliaisia mm. leluja ja Jamie Oliverin astioita todella edulliseen hintaan.

Tammer-Tukun pressipäivästä ja tuotteista voit lukea lisää ainakin näistä alla olevista blogeista:

Casa mimi

Kristallinhohtoa

Masutoaitemu

Minäkö keski-ikäinen

Optimismia ja energiaa

Saatavuus: tuotteet myynnissä syksyn 2017 aikana sisustusosastoilla kautta maan.

Kiitos kutsusta & mielenkiintoisesta pressipäivästä, juttua reissumme ihastuttavasta lappihotellista tulossa pian!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 04/10/2017 - 13:47

Tervamarinoitua lohta. Se kuulostaa minusta aidolta saaristoruualta. Kiitos mainiosta vinkistä. Ja muutenkin, aikamoiset herkuttelut ja hemmottelut teillä.
Kauniita tuotteita on Tammer-Tukussa. Jos ja kun Tampereelle tulee menoa, niin tuolla olisi hienoa käydä. Simo Frangenin sanoin: “Minä lähden nyt Tampereelle”.
Siis jossakin vaiheessa 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 18:09

Tuo lohi oli erinomaisen hyvää! Tammer-Tukusta löytyy vaikka mitä ja onneksi heidän edustamiaan tuotteita löytyy laajasti läpi Suomen tavarataloista ja sisustusliikkeistä.

Vastaa
Johanna - Omamaamansikka -blogi 30/09/2017 - 07:32

Vesi kielellä täällä kaipailen suomalaisia makuja. Siis kyllähän oli hemmottelut! Fondue on meidän herkkua, mutta olosuhteiden pakosta sveitsiläisessä muodossa 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 03/10/2017 - 09:28

Virtuaaliset makuterkut Suomesta, itsekin aikoinaan ulkosuomalaisena aina kaipasin suomimakuja, vaikka silloiset kotimaat olivatkin erinomaisia ruokamaita : )

Vastaa
Sanja 28/09/2017 - 17:35

Ihana päivä teillä oli. Pitäisi joskus käydä siellä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 03/10/2017 - 10:13

Ehdottomasti visiitin arvoinen juttu, jos liikutte Tampereella : )

Vastaa
Riitta 28/09/2017 - 11:07

Vitsit nuo ruoat oli kyllä hyviä, ja juuri sopivan maltillisen jouluisia vielä tähän vuodenaikaan. 😀 Rusina-vinaigrette jäi mullekin mieleen, kerro jos kehität hyvän ohjeen.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/10/2017 - 10:13

Pitääpäs laittaa ideamylly raksuttamaan, se rusina-vinaigrette oli aika namia!

Vastaa
Outi 27/09/2017 - 22:14

Herkullista, kaunista, jouluisaa ja kotoisaa. Kaikkea ihanaa on mahtunut tuohon Tammer Tukun vierailuun.
Ihanaa keskiviikkoiltaa sinulle!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/10/2017 - 10:50

Kyllä mulle pienesti joulumieltä tarttui, hienosti järjestetty päivä ja monta uuttaa ideaa sisusutukseenkin : )

Vastaa
Tiia K 27/09/2017 - 16:41

Miten ihanat kuvat ja miten mieletön reissu meillä olikaan. Ei voi kieltää, Tammer Tukun Showroom teki sen, että täällä on nyt koko ajan joulufiilis. Ihan mieletön oli myös outletti, harmittaa etten ollut autolla liikenteessä, olisin ostanut joululahjat sieltä. Eli sinne vaan kaikki. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/10/2017 - 11:03

Kyllähän oli upeat tilat ja päivä, matkalaukku pursusi ihan kivasti ostoksia ) ) Jamien lautaset pääsevät tänään kuvauksiin!
Ehdottomasti visiitin arvoisen tuo Outlet : )

Vastaa

Kommentoi