PERSIMONISTA MARMELADI JUUSTOLAUTASELLE

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa

Lempeän makea ja mehukas persimon on kuin kaivattu aurinko marraskuiseen harmauteen! Monipuolinen persimon on sellaisenaan syötävää, mutta se sopii hyvin myös leivontaan, smoothieihin, salaatteihin sekä suolaisiin ruokiin mm. vuohenjuuston ja sinihomejuustojen makupariksi. Persimonista saa myös erinomaista marmeladia, joka maistuu juustojen, keksien sekä paahtoleivän kanssa. Tämän luomani reseptin löydät myös uudesta Pirkka-lehdestä!

persimon

Eksoottisen persimonin voi löytää hedelmäosastolta myös nimellä kaki tai sharon. Nimi viittaa hedelmän – tai jos oikeaoppisesta puhutaan, niin marjan – lajikkeeseen tai alkuperämaahan. Näistä sharonhedelmää viljellään Israelissa, kun taas kaki on kotoisin joko Kiinasta tai Japanista.

Espanjalaisen persimonin, jota olen itse käyttänyt, sesonki on juuri alkanut. Iloisen oranssi hedelmä on makeimmillaan, kun sen pintaan on ilmestynyt ruskeita pilkkuja. Persimonin leikkuupinta paljastaa kauniin tähtikuvion, siksi se sopii hyvin annosasetelmiin ja koristeeksi. Persimon maistuu myös suolaisissa ruoissa, miltä kuulostaisi raikas persimon-tomaatti-korianterisalsa lohen kanssa?

Persimonit ovat siis komeimmillaan ja maukkaimmillaan juuri nyt ja löytyvät useimpien K-ruokakauppojen hedelmä- ja vihannestiskeiltä. Eksotiikkaa ja hieman vaihtelua kotimaisen sadon hedelmille. Kypsät persimonit suositellaan säilytettävän jääkaapissa, vielä raa’at kypsyvät syötäviksi huoneenlämmössä.

JOULULAHJAVINKKI

Itsetehty marmeladi on mitä herkuin lahjavinkki. Persimonista tehty hilloke ei ole liian makeaa ja se on juuri siksi täydellistä juustopöytään. Kun marmeladin keittää jouluviikolla, niin se säilyy sopivasti loppiaiseen saakka. Toki avaamattomana kauemminkin. Tämä vaan ei kauan säily, jos sen avaa, sillä yhdistelmä juustot & marmeladi on aika addiktoiva, ja purkki tyhjenee ennätysvahtia. Lasiseen purkkiin saajalle käsinkirjoitettu kaunis joulun toivotus ja lahjaongelmat on ratkaistu. Täydellinen lahja, joka ei jää pölyttymään!

persimon

Vinkki: Ota juustotarjottimen juustot huoneenlämpöön vähintään tunti ennen tarjoilua. Voit lämmittää Brie -valkohomejuustoa n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa, lusikoi päälle runsaasti persimonmarmeladia ja tarjoa esim. siemennäkkärin kanssa. Herkullista marraskuun alkua!

persimon

Persimon marmeladi

PERSIMONMARMELADI

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa Lempeän makea ja mehukas persimon on kuin kaivattu aurinko marraskuiseen harmauteen! Monipuolinen persimon on sellaisenaan syötävää, mutta se sopii hyvin… Joululahjavinkkejä PERSIMONISTA MARMELADI JUUSTOLAUTASELLE European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 kg Persimon hedelmiä (n. 8 kpl)

330 g Hillo-marmeladisokeria

½ dl sitruunamehua

Ohje:

1.       Pese ja kuori persimonit. Kuutioi hedelmäliha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

2.       Laita kuutiot kattilaan, lisää sokeri ja sitruunamehu.

3.       Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia sekoittaen.

4.       Kuori vaahto ja kaada hillo puhtaisiin purkkeihin.

5.       Säilytä jääkaapissa.

persimonWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Mari 11/12/2017 - 18:54

Niin kauniit kuvat!

Vastaa
Beachhousekitchen 12/12/2017 - 10:20

Kiitos, ihania nämä satokaudet värikkäät kuvattavat!

Vastaa
Tiia K 03/11/2017 - 09:16

Oijoi mahtaa olla herkullinen ja veikeä maku ja kivan twistin tuo sitruuna. Oma lemppari on oikea peribrittiläinen appelsiinihillo, sellainen vähän kitkerä. 🙂 Joten Persimon saattaisi olla minun juttu.

Kaunista viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2017 - 10:48

Sinun pitää ehdottomasti kokeilla persimonia, ei ole ollenkaan äklömakea, vaan maussa on muuta syvyyttä : )

Vastaa
Outi 01/11/2017 - 19:16

Kuulostaa ihanalta marmeladilta. Saattoi juuri tippua kuolatippa läppärin näppäimille kun näin tuon juuston ja marmeladin kuvan 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2017 - 10:49

Lämmin ja hieman valuva brie oli täydellistä tämän hillokkeen kanssa : )

Vastaa
Jael 01/11/2017 - 16:04

Nam, ihanan näköistä:) Persimoneja näkee just nyt paljon täällä,ja se oli ensimmäinen hedelmä minkä aikoinaan tarjosin pojalleni , neuvolan ohjeiden mukaan (täällä siis;D)

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2017 - 10:51

Persimonista kyllä tykkäväät lapsetkin, Amoksen lempihedelmä on ananas, mutta kyllä nuo persimonlohkotkin hävisivät lautaselta : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 01/11/2017 - 15:45

Herkullinen resepti idea, tässä vaiheessa alan miettimäänkin mitä itse tehtyä antaisi lahjaksi. Persimon/kaksi/sharon on muutenkin lempihedelmiäni, ei kun siis marjoja.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/11/2017 - 10:51

Itsetehdyt lahjat ovat kyllä parhaita : )

Vastaa

Kommentoi