Kaupallinen yhteistyö: Mionetto
Tervetuloa heinäkuu ja toivottavasti jälleen kerran kaikkien aikojen kesä♥ Yhteistyön merkeissä olen tutustunut Mionetton kupliviin proseccoihin ja ne ovat olleet mukana juhlistamassa alkukesän onnen ja ystävyyden hetkiä! Valoisana ja lämpimänä kesäaikana on otettava takaisin kaikki se, minkä pitkä talvi unohti: kylmä ja pimeä vuodenaika sai liian usein jäämään kotiin neljän seinän sisään ilman kontakteja ulkomaailmaan. Nyt vaikka keksitään aihetta juhlaan, olkoon se kesäinen sunnuntai-tai maanantai-ilta, jolloin laitetaan proseccot kylmään ja kutsutaan ystävä kylään. POKS, nyt nautitaan ja fiilistellään kesää!
Kesällä toivotetaan tervetulleiksi myös ne ex tempore -vieraat, siksi loihdinkin muutaman todella simppelin ja helposti valmistuvat herkun, jotka maistuvat erinomaisesti Mionetton vadelmaisen Rosé Extra Dryn ja viheromenaisen Mionetto Vino Biologico Prosecco Extra Dryn kanssa.

LUOMUPROSECCOA JA MOZZARELLA-MUSTIKKAVARTAITA
Kepeän veikeä ja hedelmäinen prosecco on parasta seuraa piknikille ja rentoihin illanistujaisiin. Mionetton kuiva ja hapokas Vino Biologico Prosecco Extra Dry (hinta 13,49/0,75 l) on kyllä yksi parhaita luomukuplivia joihin olen törmännyt! Todella tasapainoinen ja helppo nauttia. Luomuproseccon rypäleet tulevat luomusertifikaatin saaneilta viinitarhoilta Vazzolan kylästä Italian Trevisosta. Trevison alue Koillis-Italiassa on tunnettu varsinaisena prosecco-alueena.
Tätä luomuproseccoa suositellaan nautittavaksi pikkusuolaisen, salaattien, kasvisruokien ja vähärasvaisen kalan kanssa ja se on erinomainen myös aperitiivina.
Nämä todella nopeasti syntyvät värikkäät vartaat ovat juuri se alkupala, joilla voi toivottaa tervetulleiksi kesävieraat.
Italian makumaailmasta lainasin muutamaa ainesosasta ja lisäsin vartaisiin vähän mustikkaa! Lämpimänä kesäpäivänä pakataan viinit ja vartaat mukaan rantapiknikille, ei ollenkaan hassumpi tapa juhlistaa kesää.

PISTAASI-KAMPASIMPUKKAVARTAITA, MANSIKKASALSAA JA ROOSAN VÄRISIÄ POREITA
Mionetton kevyesti yrttinen, intensiivinen ja marjainen Rosé Extra Dry (10,29 €/0,75 l) on näyttävä ja monipuolinen maljajuoma kuin myös monen eri ruoan kanssa sopiva nautittavaksi. Sen pariksi suositellaan erityisesti kalaruokia, vaaleita lihoja sekä äyriäisiä, minä halusin kokeilla miten herkullisen vaaleanpunainen Rosé sopii kampasimpukoiden kanssa.

Pistaasipähkinällä kuorrutetut kampasimpukat saavat aika jännän makulisän mansikkasalsasta, valmista sitä kerralla suurempi määrä, sillä se menee myös bruchettojen päällä!


KEVYEMPI BANOFFEE
Eton Mess – ja Banoffee-tyyliset helpot jälkiruoat tyyliin “heitä raaka-aineet lasiin ja nauti” eivät vaadi etukäteisvalmisteluita ja valmistuvat melkeinpä vartissa. Syntisen ihanasta Banoffee -jälkiruoasta syntyi astetta kevyempi jälkiruoka, kun se kinuskikastike oli mökkireissulle unohtunut ottaa mukaan mutta kaapista löytyneillä vanhan ajan vohveleilla tulikin kaivattua makua ja täyteläisyyttä jälkiruokaa. Voit tehdä sen kulhoon tai annospikareihin, klassisessa boolikulhossa jälkiruoka näyttää aika hauskan retrolta.
Sanomattakin selvää, että Rosé oli myös jälkiruoan kanssa todella nautinnollinen elämys!

Ainesosat:
MOZZARELLA-MUSTIKKAVARTAAT
1/2 maalaisleipä tai esim. ciabatta
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
1 pss (120-125 g) Mozzarella-palloja
1 rs kirsikka- tai miniluumutomaatteja
kupillinen mustikoita
basilikan lehtiä
1 dl valmista pestokastiketta
varrastikkuja
KAMPASIMPUKAT PISTAASILLA JA MANSIKKASALSALLA
1 pkt (150 g) kampasimpukoita
öljyä, suolaa ja mustapippuria
2 rkl murskattuja pistaasipähkinöitä
silputtua persiljaa
Mansikkasalsa
3 dl mansikoita
1 pieni salottisipuli
pirskautus valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 rkl laadukasta oliiviöljyä
pari lehteä minttua
ripaus mustapippuria ja suolaa
KEVYEMPI BANOFFEE-VAAHTO
2,5 dl vispi- ja kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa tai vaniljarahkaa
1 - 2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
8 suklaavohvelia
3 banaania
Ohje:
VARTAAT
- Kuutioi leipä ja paista leipäkuutiot öljyssä yhdessä valkosipulin kynnen kanssa kauniin kullanruskeiksi.
- Pujottele varrastikkuihin vuorotellen leipäkuutiot, mozzarellapallot, basilikan lehdet, mustikat ja tomaatit.
- Voit valuttaa päälle pestokastiketta tai käyttää sitä dippinä.
KAMPASIMPUKAT
- Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan, ellet löydä tuoreita.
- Kuivaa talouspaperilla ja suolaa/pippuroi kevyesti.
- Murskaa pistaasipähkinät ja silppua persilja, sekoita kulhossa.
- Paista öljyssä kypsiksi ja dippaa simpukka pistaasipähkinä-persiljamurskassa.
- Tee mansikkasalsa: kuutio mansikat ja sipuli niin pieneksi kun saat. Silppua minttu ja sekoita kulhossa kaikki ainesosat varovasti sekaisin ja tarjoa salsa kampasimpukoiden kanssa.
BANOFFEE-VAAHTO
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone tai rahka, makeuta tomu- ja vaniljasokerilla.
- Leikkaa banaanit viipaleiksi ja murskaa vohvelit veitsellä.
- Kokoa laseihin tai isoon kulhoon, alle kermavaahtoa, sitten banaania ja vohvelirouhetta, sitten taas kermavaahtoa jne.
Näiden kesäisten reseptien välityksellä toivotan Sinulle onnellista & ikimuistoista kesää♥
Olen kiitollinen jokaisesta kommentista, mutta Valviran ohjeistuksen mukaan tämän artikkelin viinejä ei voi ylistää kommenteissa, ruokia ja kesäisiä kuvia saa hehkuttaa!
MUUTAMA SANA TUOTTAJASTA
Mionetton viinitalo on perustettu vuonna 1887 ja se on siitä lähtien toiminut Valdobbiadenessä, Proseccon DOC:n sydämessä. Mionetton filosofia linkittyy vahvasti perinteisiin ja viinitalo syntyi perustajan, Francesco Mionetton, rakkaudesta ja intohimosta. Mionetto on yksi tärkeimmistä prosecco-kuohuviinien tuottajista. Vuodesta 2008 viinitalo on ollut osa saksalaista kuohuvinikonsernia Henkell Freixenet Groupia.
Lähde: www.henkell.fi


14 Kommenttia
Mansikkasalsa kuulostaa ihanalta, näin mansikkakaudella lautasella on päivittäin mansikkaa muodossa jos toisessa.
Viinivalintani on ollut rose koko kesän. Maukasta Mionetton rosetakin on lasissa ollut pariinkin kertaan.
Mansikat ovat kyllä parhaimmillaan juuri nyt syötyinä, tosin pakastimeenkin pitäisi ehtiä säilöä vielä talven varalle : )
Mionetto on hyvää ja jäätävän upeita kuvia, täydellistä.
Ihanaa heinäkuun ekaa viikkoa Heli🤗🌼🌺🌼🤗
Kiitos ihana kollega <3 Nyt nautitaan kesästä ja herkutellaankin vähän!
Voitko tulla meille rakentamaan piknikin? 🥰
Hih, kylläpä voisinkin! Jos pakataan sitten eväät ja juomat mukaan jazzeillekin : )
Hups, voit poistaa tuon edellisen kommenttini kun tuli vahingossa mainittua tuota juomaa;D Ihania vartaita ja herkkuja, ja upeita kuvia. Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa Heli:)
Nyt on herkutteluiden aika, täytyy niin nauttia lyhyestä kesästä!
Voi, että mitä herkkuja, erityiskiitos mainioista varrasvinkistä <3!
Noi vartaat menivät hetkessä, täytyy tehdä kesävieraille uudestaan!
Upeita kuvia ja herkullisia reseptejä. Ihana idea yhdistää mustikka vartaisiin <3
Kivaa viikonloppua sinulle Heli!
Mustikka tuo Suomi-twistiä Italo-vartaisiin : ) Ihania lomapäiviä!
Ihanan ja herkullisen näköistä 👍😋😊 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)
Oi kiitos, näitä repeatilla koko kesä : )