Aina on aihetta juhlaan: Mionetton pirskahtelevat proseccot sopivat täydellisesti kesään!

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö: Mionetto

Tervetuloa heinäkuu ja toivottavasti jälleen kerran kaikkien aikojen kesä♥ Yhteistyön merkeissä olen tutustunut Mionetton kupliviin proseccoihin ja ne ovat olleet mukana juhlistamassa alkukesän onnen ja ystävyyden hetkiä! Valoisana ja lämpimänä kesäaikana on otettava takaisin kaikki se, minkä pitkä talvi unohti: kylmä ja pimeä vuodenaika sai liian usein jäämään kotiin neljän seinän sisään ilman kontakteja ulkomaailmaan. Nyt vaikka keksitään aihetta juhlaan, olkoon se kesäinen sunnuntai-tai maanantai-ilta, jolloin laitetaan proseccot kylmään ja kutsutaan ystävä kylään. POKS, nyt nautitaan ja fiilistellään kesää!

Kesällä toivotetaan tervetulleiksi myös ne ex tempore -vieraat, siksi loihdinkin muutaman todella simppelin ja helposti valmistuvat herkun, jotka maistuvat erinomaisesti Mionetton vadelmaisen Rosé Extra Dryn ja viheromenaisen Mionetto Vino Biologico Prosecco Extra Dryn kanssa.

LUOMUPROSECCOA JA MOZZARELLA-MUSTIKKAVARTAITA

Kepeän veikeä ja hedelmäinen prosecco on parasta seuraa piknikille ja rentoihin illanistujaisiin. Mionetton kuiva ja hapokas Vino Biologico Prosecco Extra Dry (hinta 13,49/0,75 l) on kyllä yksi parhaita luomukuplivia joihin olen törmännyt! Todella tasapainoinen ja helppo nauttia. Luomuproseccon rypäleet tulevat luomusertifikaatin saaneilta viinitarhoilta Vazzolan kylästä Italian Trevisosta. Trevison alue Koillis-Italiassa on tunnettu varsinaisena prosecco-alueena.

Tätä luomuproseccoa suositellaan nautittavaksi pikkusuolaisen, salaattien, kasvisruokien ja vähärasvaisen kalan kanssa ja se on erinomainen myös aperitiivina.

Nämä todella nopeasti syntyvät värikkäät vartaat ovat juuri se alkupala, joilla voi toivottaa tervetulleiksi kesävieraat.

Italian makumaailmasta lainasin muutamaa ainesosasta ja lisäsin vartaisiin vähän mustikkaa! Lämpimänä kesäpäivänä pakataan viinit ja vartaat mukaan rantapiknikille, ei ollenkaan hassumpi tapa juhlistaa kesää.

PISTAASI-KAMPASIMPUKKAVARTAITA, MANSIKKASALSAA JA ROOSAN VÄRISIÄ POREITA

Mionetton kevyesti yrttinen, intensiivinen ja marjainen Rosé Extra Dry (10,29 €/0,75 l) on näyttävä ja monipuolinen maljajuoma kuin myös monen eri ruoan kanssa sopiva nautittavaksi. Sen pariksi suositellaan erityisesti kalaruokia, vaaleita lihoja sekä äyriäisiä, minä halusin kokeilla miten herkullisen vaaleanpunainen Rosé sopii kampasimpukoiden kanssa.

Pistaasipähkinällä kuorrutetut kampasimpukat saavat aika jännän makulisän mansikkasalsasta, valmista sitä kerralla suurempi määrä, sillä se menee myös bruchettojen päällä!

KEVYEMPI BANOFFEE

Eton Mess – ja Banoffee-tyyliset helpot jälkiruoat tyyliin “heitä raaka-aineet lasiin ja nauti” eivät vaadi etukäteisvalmisteluita ja valmistuvat melkeinpä vartissa. Syntisen ihanasta Banoffee -jälkiruoasta syntyi astetta kevyempi jälkiruoka, kun se kinuskikastike oli mökkireissulle unohtunut ottaa mukaan mutta kaapista löytyneillä vanhan ajan vohveleilla tulikin kaivattua makua ja täyteläisyyttä jälkiruokaa. Voit tehdä sen kulhoon tai annospikareihin, klassisessa boolikulhossa jälkiruoka näyttää aika hauskan retrolta.

Sanomattakin selvää, että Rosé oli myös jälkiruoan kanssa todella nautinnollinen elämys!

Mionetton

Makupareja proseccoille

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

MOZZARELLA-MUSTIKKAVARTAAT

1/2 maalaisleipä tai esim. ciabatta

1 valkosipulinkynsi

öljyä paistamiseen

1 pss (120-125 g) Mozzarella-palloja

1 rs kirsikka- tai miniluumutomaatteja

kupillinen mustikoita

basilikan lehtiä

1 dl valmista pestokastiketta

varrastikkuja

KAMPASIMPUKAT PISTAASILLA JA MANSIKKASALSALLA

1 pkt (150 g) kampasimpukoita 

öljyä, suolaa ja mustapippuria

2 rkl murskattuja pistaasipähkinöitä

silputtua persiljaa

Mansikkasalsa

3 dl mansikoita

1 pieni salottisipuli

pirskautus valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

1 rkl laadukasta oliiviöljyä

pari lehteä minttua

ripaus mustapippuria ja suolaa

KEVYEMPI BANOFFEE-VAAHTO

2,5 dl vispi- ja kuohukermaa

200 g mascarponejuustoa tai vaniljarahkaa

1 - 2 rkl tomusokeria 

1 tl vaniljasokeria

8  suklaavohvelia

3 banaania

Ohje:

VARTAAT

  1. Kuutioi leipä ja paista leipäkuutiot öljyssä yhdessä valkosipulin kynnen kanssa kauniin kullanruskeiksi.
  2. Pujottele varrastikkuihin vuorotellen leipäkuutiot, mozzarellapallot, basilikan lehdet, mustikat ja tomaatit.
  3. Voit valuttaa päälle pestokastiketta tai käyttää sitä dippinä. 

KAMPASIMPUKAT

  1. Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan, ellet löydä tuoreita.
  2. Kuivaa talouspaperilla ja suolaa/pippuroi kevyesti. 
  3. Murskaa pistaasipähkinät ja silppua persilja, sekoita kulhossa.
  4. Paista öljyssä kypsiksi ja dippaa simpukka pistaasipähkinä-persiljamurskassa.
  5. Tee mansikkasalsa: kuutio mansikat ja sipuli niin pieneksi kun saat. Silppua minttu ja sekoita kulhossa kaikki ainesosat varovasti sekaisin ja tarjoa salsa kampasimpukoiden kanssa. 

 BANOFFEE-VAAHTO

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone tai rahka, makeuta tomu- ja vaniljasokerilla.
  2. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja murskaa vohvelit veitsellä.
  3. Kokoa laseihin tai isoon kulhoon, alle kermavaahtoa, sitten banaania ja vohvelirouhetta, sitten taas kermavaahtoa jne.

Näiden kesäisten reseptien välityksellä toivotan Sinulle onnellista & ikimuistoista kesää♥

Olen kiitollinen jokaisesta kommentista, mutta Valviran ohjeistuksen mukaan tämän artikkelin viinejä ei voi ylistää kommenteissa, ruokia ja kesäisiä kuvia saa hehkuttaa!

MUUTAMA SANA TUOTTAJASTA

Mionetton viinitalo on perustettu vuonna 1887 ja se on siitä lähtien toiminut Valdobbiadenessä, Proseccon DOC:n sydämessä. Mionetton filosofia linkittyy vahvasti perinteisiin ja viinitalo syntyi perustajan, Francesco Mionetton, rakkaudesta ja intohimosta. Mionetto on yksi tärkeimmistä prosecco-kuohuviinien tuottajista. Vuodesta 2008 viinitalo on ollut osa saksalaista kuohuvinikonsernia Henkell Freixenet Groupia.

Lähde: www.henkell.fi

Lue nämäkin

14 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 05/07/2019 - 00:00

Mansikkasalsa kuulostaa ihanalta, näin mansikkakaudella lautasella on päivittäin mansikkaa muodossa jos toisessa.

Viinivalintani on ollut rose koko kesän. Maukasta Mionetton rosetakin on lasissa ollut pariinkin kertaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 11:03

Mansikat ovat kyllä parhaimmillaan juuri nyt syötyinä, tosin pakastimeenkin pitäisi ehtiä säilöä vielä talven varalle : )

Vastaa
Tiia Koivusalo 01/07/2019 - 15:43

Mionetto on hyvää ja jäätävän upeita kuvia, täydellistä.

Ihanaa heinäkuun ekaa viikkoa Heli🤗🌼🌺🌼🤗

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:47

Kiitos ihana kollega <3 Nyt nautitaan kesästä ja herkutellaankin vähän!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 01/07/2019 - 11:46

Voitko tulla meille rakentamaan piknikin? 🥰

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:47

Hih, kylläpä voisinkin! Jos pakataan sitten eväät ja juomat mukaan jazzeillekin : )

Vastaa
Jael 30/06/2019 - 20:15

Hups, voit poistaa tuon edellisen kommenttini kun tuli vahingossa mainittua tuota juomaa;D Ihania vartaita ja herkkuja, ja upeita kuvia. Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa Heli:)

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:48

Nyt on herkutteluiden aika, täytyy niin nauttia lyhyestä kesästä!

Vastaa
Taru 30/06/2019 - 09:08

Voi, että mitä herkkuja, erityiskiitos mainioista varrasvinkistä <3!

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:49

Noi vartaat menivät hetkessä, täytyy tehdä kesävieraille uudestaan!

Vastaa
Outi 29/06/2019 - 20:29

Upeita kuvia ja herkullisia reseptejä. Ihana idea yhdistää mustikka vartaisiin <3
Kivaa viikonloppua sinulle Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:51

Mustikka tuo Suomi-twistiä Italo-vartaisiin : ) Ihania lomapäiviä!

Vastaa
Suvi Maarit 29/06/2019 - 19:47

Ihanan ja herkullisen näköistä 👍😋😊 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:51

Oi kiitos, näitä repeatilla koko kesä : )

Vastaa

Kommentoi