Jaan rakkauden juhliin ja niiden järjestämiseen ihanan ystävän ja kollegan Peggyn kanssa. Juhlat – mikä mainio aihe muhkeaan kirjaan! Peggyn pieni punainen keittiö – blogin hurmaava Peggy Thomas tempaisi ja kirjoitti jo toisen ruokakirjansa tänä vuonna, ONNEA, mikä saavutus ♥ Eikä pelkästään kirjoittanut, vaan suunnitteli, kokkasi, kuvasi ja teki siis kaiken juhlia käsittelevään ruokakirjaansa itse. Niin innostavan kaunis on tuo lopputulema ja kun kirjaa selaa, haluaa tehdä elämästä juhlaa ja järjestää pirskeet vaikka joka viikonloppu.

Peggyn tavoin hymyssä suin ja vähän hullutellen valitsin kirjasta heti ystävänpäivän juhlaosiosta rakastamani risoton, punajuuren punaisena ja vuohenjuustolla maustettuna. Kun on liian vähän järjestänyt aikaa nähdä ystäviä, niin pitäisiköhän tempaista ja järkätä ystävänpäiväjuhlat ensi helmikuussa? Tosin tämä punajuuririsotto olisi täydellinen alkuruoka mihin tahansa juhliin! Vaikka olen itse ihan työksenikin järjestänyt tapahtumia ja eri teemaisia juhlia, antoi kirja uusia ideoita ja vinkkejä myös minulle – kiitos herkullisten reseptien, kattausvinkkien ja inspiraatiokuvien!
Pidän todella paljon risotosta, ja se tuo mieleeni aina sanan sielunruokaa. Senpä vuoksi haluan hemmotella myös ystävääni ruoalla, joka saa sydämen hypähtelemään ilosta, koska jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja onni. Rakkauden värinen punajuuririsotto, muutama viipale vuohenjuustoa, ripaus tuoretta yrttiä ja makeaa hunajaa. Pure love – kuin ystävyys. – Peggy
Tässä syvänpunaista ja rakkaudellista risottoa, seuraavaksi aion tehdä Juhlaruokakirjasta laku-mutakakkua Halloween-iltaan, suklaata ja lakritsaa, voiko olla mitään parempaa ♥ Kirjan saa tilattua täältä, sitä saa myös mm. hyvin varustelluista marketeista ja ruokakaupoista sekä Akateemisesta kirjakaupasta.


Ainesosat:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 isoa punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
10 g voita
1 1/2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä (esim. Santa Helena Chardonnay)
5 dl kasvislientä
1/2 dl parmesaaniraastetta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
60 g vuohenjuustoviipaleita
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 timjamin oksaa (kotoa ei löytynyt kuin kuivattuna, joten turvauduin persiljaan, hyvää oli sekin)
Ohje:
Kuori ja hienonna sipulit. Raasta kuorittu punajuuri. Lämmitä kasvisliemi valmiiksi sivuun odottamaan.
Sulata voi kattilassa ja lisää oliiviöljy. Kuullota sipulit keskilämmöllä. Lisää riisi ja punajuuriraaste, sekoita muutama minuutti. Kaada valkoviini kattilaan koko ajan sekoittaen, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Kaada kuumaa kasvislientä kattilaan pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää uutta nestettä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka risoton kypsentämistä, välillä sekoittaen, kunnes nestettä ei valu enää reunoille.
Mausta parmesaanilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Paista vuohenjuustoviipaleet nopeasti pannulla. Nosta ne risoton päälle, viimeistele hunajalla ja timjamilla.
KIRJAJULKKAREIDEN KUVASATOA
Ihan kirjailijan itsensä näköiset ja riehakkaan herkulliset olivat Juhlaruokakirja – kirjan julkistamispippalotkin! Pernod Ricardin ja Juomavinkin tiloissa järjestetyistä julkkareista ei puuttunut show’ta, hyvää ruokaa ja viiniä – parasta olivat kuitenkin nuo juhlavieraat, jotka juhlan tekivät, kiitos että sain juhlistaa tärkeätä päivää kanssasi Peggy ja kiitos seurasta muut upeat vieraat! Tässä iloisia tunnelmia vielä kerran ♥

10 Kommenttia
Olihan niin hauskat juhlat mahtavat tarjoilut ja mikä upea kirja, joka houkuttelee kokkaamaamiseen ja juhlien järjestämiseen.
Ei ole niin pientä syytä tai tapahtumaa, etteikö siitä saisi luotu juhlan henkeä! Ennen tuli järjestettyä jos jonkinmoista illanistujaista, nyt pitää ryhdistäytyä ; )
Herkullisen kuuloinen resepti. Tuosta kirjasta varmasti löytyy aivan ihania ohjeita ja kuvia <3
Kivaa sunnuntaita sinulle Heli <3
Risotot ovat parasta lohturuokaa : ) Ihanaa uutta viikkoa!
Ostin juuri pussin punajuuria ja risottoriisiä joten tää resepti menee hetimiten kokeiluun! Ihanaa su!
Punajuuri <3 vuohenjuusto = täydellinen kombo!
Laku-mutakakku minullakin seuraavana listalla – Peggyn ohjeella totta kai. Tuossa kirjassa on monta kokeiltavaa 🙂
Oikein odotan sitä, nam!
Kiitos Heli, että sain viettää itselleni ikimuistoisen päivän seurassasi <3 Itken pillitän täällä, niin kauniisti kirjoitettu postaus. Love Y!
Ihanaa uutta viikkoa & terkkuja laivalta!