Helppoon herkutteluun antipastofrittata

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Frittata on italialainen munakas, josta saa helposti näyttävän brunssi- tai alkuruoan! Frittata valmistuu uunissa ja juhlavan siitä tekevät Pirkka Parhaat antipasto- tai tapasleikkeleet. Vain omat makumieltymykset ja mielikuvitus ovat rajana, miten koristelet frittatan!

Antipastoleikkelelajitelma kokoaa yhteen parhaat Italian maut: Prosciutto crudo -ilmakuivattua kinkkua sekä milanolaista ja napolilaista salamia. Tapasleikkelelajitelma taas sisältää siivutettua Jamón Serrano -kinkkua sekä Chorizo – ja Salchichon Hidalgo -makkaraa. Kumpikin leikkelelajitelma sopii ruokaistamaan frittatan, leikkeleet maistuvat myös sellaisenaan. 

antipastofrittataFrittata on uskomattoman helppo ja nopea valmistaa, jauhottomana se sopii myös keliaakikoille. Reseptin ohjeesta tulee kuusi alkupala-annosta, maistuu myös huoneenlämpöisenä, joten antipastofrittata sopii myös juhlapöytään. Näyttävä suolainen herkku tulevan kevään juhliin, eikös?

Frittata muistuttaa hieman espanjalaista tortilla -munakasta ja makua siihen saa käyttämällä sipuleita ja esimerkiksi juuri pinaattia. Frittatan päällisiä voi vaihdella sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy tai sillä hetkellä tekee mieli! Nämä valmiit antipasto- ja tapaslajitelmat ovat juuri sopivan kokoisia ja makuyhdistelmiltään täydellisiä päällisiä uunimunakkaille.

antipastofrittata

antipastofrittata

ANTIPASTOFRITTATA (6 annosta)

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa Frittata on italialainen munakas, josta saa helposti näyttävän brunssi- tai alkuruoan! Frittata valmistuu uunissa ja juhlavan siitä tekevät Pirkka… Juhlamenu Helppoon herkutteluun antipastofrittata European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 (55 g) punasipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl Pirkka rypsiöljyä

1 pss (65 g) Pirkka Luomu babypinaattia

1 rasia (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja (puolet koristeeksi)

½ tl suolaa ja mustapippuria

6 kananmunaa

1 dl kermaa

2 dl Pirkka Parhaat vanhaa goudaa raastettuna

öljyä pannun/vuoan (24 cm) voiteluun

LISÄKSI

1 pkt (120 g) Pirkka Parhaat antipastoleikkeleitä tai 1 pkt (150 g) tapasleikkeleitä

2 rkl Pirkka vihreää pestoa salaattia (esim. rucolaa)

basilikaa

varrellisia kapriksia (tai viikunoita)

Ohje:

1.       Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä.

2.       Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää pannulle pinaatti ja puolet kirsikkatomaateista. Lisää suola ja pippuri.

3.       Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste.

4.       Voitele uuninkestävä vuoka tai paistinpannu (halkaisija 24 cm).

5.       Kaada munakasmassa vuokaan/pannulle ja nostele päälle freesatut sipulit, pinaatti ja kirsikkatomaatit.

6.       Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.

7.       Koristele frittata: kieputa leikkeleet ’ruusuiksi’ ja asettele kimpun muotoon frittatan päälle. Aseta pinnalle loput kirsikkatomaatit, varrelliset kaprikset tai lohkotut viikunat. Viimeistele vihreällä pestolla sekä salaatin- ja basilikan lehdillä.


antipastofrittata

Pirkka Parhaat on oikea hemmottelijan valinta ja sarjasta löytyy jatkuvasti uusia suosikkeja tuomaan inspiraatiota omaan keittiöön ja kokkauksiin. Joka kuukausi sarjaan tulee uusia, tarkoin valikoituja tuotteita, kannattaa käydä täältä katsomassa ja ihastelemassa ihmisiä sekä tarinoita tuotteiden takaa.

antipastofrittata

VINKKI. Erilaiset herkuttelu- ja napostelulautaset ovat nyt ruokamaailman trendikkäintä settiä. Kun oikein haluat kattaa pöydän kutsuvaksi, niin päällystä Pirkka Parhaat crissinikeksit sarjan leikkeleillä, tarjolle viinirypäleitä, Pirkka Parhaat juustoja, kirsikkatomaatteja sekä haluamiasi hedelmiä. Vaivattomasti kaunista tarjoiltavaa! 

antipastofrittata Pirkka Parhaat

P.S. Tämä reseptini löytyy myös uusimmasta Pirkasta (4/2018), käy lukemassa kevään muhkeasta lehdestä myös muut herkulliset ruokaideat ja -reseptit!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 29/03/2018 - 18:08

Kylläpä näyttääkin herkulliselta. Tapas lautasia ollaan Karkkilassa asuvan ystäväni kanssa harrastettu. On kiva napostella ja höpötellä samalla 🙂
Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 09:29

Tapastelu onkin ihan parasta ja jaettavat ruoat : )

Vastaa
Sari/Saaran lautasella 29/03/2018 - 14:45

Oi nam ja maiskis! Tämä on juuri sellainen hidastempoisen sunnuntaiaamun herkullinen aamiainen. Taidanpa toteuttaa jo tuleva viikonloppuna.
Aurinkoista ja herkullista pääsiäistä sinulle Heli <3.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 09:33

Kiitos, todellakin sopivaa brunssiruokaa hitaisiin aamuihin : )

Vastaa
Tiia Koivusalo 29/03/2018 - 14:36

Ihan huippu! Lähtee taas kuule sun reseptit kokeiluun seuraavaksi vieraille. <3 Ihanaa pääsiäistä Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 08:43

Kiitos & mitä upeinta pääsiäistä <3 Tämä on helpompi toteuttaa kuin miltä näyttää ; )

Vastaa

Kommentoi