HERKUTTELIJAN KIRSIKKA-VUOHENJUUSTOFOCACCIA

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa

Kreikan auringon alla meheviksi ja makeiksi kypsyvät kirsikat paketoitiin niiden ollessa herkullisimmillaan ja nyt ne löytyvät pakastealtaista Pirkka Parhaat – tuotemerkin alta. Pirkka Parhaat brändilähettiläänä saan tietoa uutuuksista usein jo ennen muita ja näiden pakastekirsikoiden tulosta olin erityisen ilahtunut – rakastan kirsikoita! Talvisin kaupoista saa useimmiten vain niitä sokeriliemessä uinuvia säilykekirsikoita, nämä pakastetut tuovat aitojen kirsikoiden kesäisen maun – todella ihastuttava uutuustuote. Pakastekirsikat suositellaan syömään hieman kohmeisina ja ne sopivat erinomaisesti vaikkapa jäätelön kanssa nautittaviksi. Itse keksin näille jo monta kivaa käyttötarkoitusta esim. smoothiehin ja booleihin sekä leivontaan.

Pirkka Parhaat kirsikka

Tykkään itse yhdistää samassa ruoassa tai leivonnaisessa jotakin suolaista ja makeaa. Nyt kirsikat lähtivät onnistuneesti mehevöittämään italialaistyyppistä focaccialeipää ja makupariksi valikoitui vuohenjuusto. Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutiot ovat kätevästi pakattuja, niissä ei ole kovia reunoja ja varsin miedonmakuisina varmasti maistuvat monelle. Pirkka Parhaat sormisuola sopii viimeistelyyn sekä toimii gourmet pöytäsuolana, varsinkin tuleva kesänä grillistä tulevat herkut saavat loppusilauksen juuri näillä suolahippusilla.

Voilà, tässä oman testikeittiön innovoinnin tulos – kirsikka-vuohenjuustofocaccia, joka sai niin makua kuin iloisen värikkään ulkonäön näistä tummanpunaisista palleroista!

Pirkka Parhaat tuotteet

Focaccia on niitä leivonnaisia, joiden teon oletetaan olevan vaikeaa ja monimutkaista. Tällä testatulla ohjeella focaccia valmistuu ennätyshelposti ja nopeasti. Taikinaa ei tarvitse vaivata tai alustaa voimakkaasti, riittää kun sekoitat ainesosat ja vaivaat hetken. Taikina saa todellakin jäädä löysäksi, sillä sitä ei tarvitse ns. leipoa, levitys pellille ja uuni hoitaa homman. Uunista pois otettaessa pinta voi tuntua kovalta, mutta kun heti sivelet ja tupsuttelet öljyn pintaan (sitäkään ei tarvitse lotrata), niin pinnasta tulee juuri kuin se olisi leipomossa valmistettu!

kirsikkavuohenjuustofocaccia

Kirsikka-vuohenjuustofocaccia voisi tuoda uutta tuulahdusta ja makumaailmaa myös kevään ja kesään juhlapöytiin. Vaikka siinä on makeata kirsikkaa, sijoittaisin sen kuitenkin suolaiselle puolelle. Tämän leivonnaisen voi tehdä jo vaikka viikkoa aiemmin valmiiksi, pakastaa ja ottaa sulamaan juhlapäivän aamuna. Tein testin ja se suli parissa tunnissa tarjoilukuntoon. Nopea käyttö (pari minuuttia) uunissa ja focaccia on kuin juuri tehty.

kirsikka-vuohenjuustofocaccia

kiriskka-vuohenjuusto focaccia

HERKULLINEN FOCACCIA

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Taikina:

50 g hiivaa

5 dl vettä

1 tl hunajaa

8 dl Pirkka puolikarkea vehnäjauhoja

1 1/2 tl suolaa

1/2 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä

Pinnalle:

1 pkt (250 g) Pirkka Parhaat kirsikoita

1 prk (365 g/150 g) Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita

kolmen rosmariinioksan lehdet

ripaus Pirkka Parhaat sormisuolaa

Paiston jälkeen 1 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä pinnalle

Ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja.
  2. Lisää jauhoja desi kerrallaan kevyesti alustaen.
  3. Puolessa välissä lisää suola ja öljy. Lisää loput jauhot.
  4. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna vielä kohota 20 minuuttia.
  6. Painele pakastekirsikat (ei tarvitse sulattaa) tasaisesti taikinalevylle ja murustele vuohenjuusto pinnalle.
  7. Ripottele pinnalle myös rosmariinin lehdet ja sormisuola ennen uuniin laittoa.
  8. Paista 220 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.
  9. Sivele sudilla kevyesti öljy juuri uunista tulleen focaccian pinnalle.
  10. Leikkaa paloiksi ja nauti.

kirsikka-vuohenjuusto focaccia

P.S. Pirkka Parhaat pakastekirsikkapaketin takakannesta löytyy gluteenittoman mutakakun ohje. Mutakakun ja vaniljajäätelön kanssa kirsikat varmasti maistuvat täydellisiltä, täytyypä testata seuraavaksi! Uusin Pirkka-lehti ilmestyy tänään ja sieltäkin löytyy monta reseptivinkkiä toukokuun juhliin!

PIRKKA PARHAAT TUOTEVINKIT KEVÄÄN JUHLIIN JA HERKUTTELUUN

Innokkaana testailen Pirkka Parhaat uutuuksia ja tässä muutama oma suosikkini kevään juhliin.

Espanjalaiset ja niin suloisen makeat Pirkka Parhaat Calinda mansikat (900 g) sopivat salaatteihin, kakun koristeiksi ja vaikka hedelmävartaisiin. Ennen kotimaan mansikoiden satokautta, tässä markettien laadukkain ja parhaimman makuinen vastine. Oletko kokeillut koskaan yhdistää mansikkaa ja kotijuustoa? Puolita mansikat, lohko kotijuusto, sekoita kulhossa yhdessä Pirkka sitruunapeston kanssa ja rouhi päälle runsaasti mustapippuria – lopputulos sekin kelpaisi juhlapöytään!

Pirkka Parhaat calinda mansikka

Tammitynnyrissä kypsytetty Pirkka Parhaat kuohujuoma sopii kilistelyyn ja löytyy limonadiosastolta, ehdottomasti makutestin kärkipäätä, jos vaikka vertaa alkoholittomiin kuohuviineihin. Raikas ja edullinen vaihtoehto.

Pirkka Parhaat juustohillo

Laadukasta Pirkka Parhaat Master Blend tummapaahtoista kahvia tarjoillaan meillä niin arkena kuin paremmissakin hetkissä. Kahvia saa myös vaaleampi paahtoisena, mutta oma suosikki on tuo tumma paahto. Sen seuraksi valitsen Pirkka Parhaat tummia suklaakonvehteja, joiden täytteenä on karamellisuklaata ja pinnalla aitoa merisuolaa.

Åirkka Parhaat

Juhlia seuraavana aamuna ja juustojen ystävänä iloitsen kovasti näistä minikokoista Pirkka Parhaat juustohilloista (á 40 g), ne tuovat sitä luksusta ja tyhjenevät kerralla. Jääkaappiin kun ei kaipaa yhtään sinne unohtuvaa puolikasta purkkia. Juustohilloissa on kolme eri makua: viikuna, inkivääri ja greippi. Viikunahillon paras kaveri on täyteläinen homejuusto, inkiväärille sopivat goudamaiset juustot ja greippihillo on sopiva avec voimakkaille Port Salut – tyyppisille juustoille. Tässä vain osa Pirkka Parhaat tuotteista ja uutuuksista, käy lukemassa lisää hemmottelijan tuotesarjasta ja ihastu!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Kanelitytön kakkuparatiisi 03/05/2018 - 14:06

Vau onpa kivan erilainen focaccia! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 07/05/2018 - 13:23

Tämä kyllä yhdisti suolaisen ja makean aika herkullisesti, focaccia on niin helppo tehdäkin!

Vastaa
Tiia K 03/05/2018 - 09:28

Apua miten hyvältä näyttää kaikki ja tiedätkö en ole ikinä tehnyt focacciaa, mutta vieraille olisi kiva laittaa. Täällähän nautitaan mm. Pirkka ananaslimppaa joka päivä, se on todella hyvää. <3

Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 07/05/2018 - 13:25

Pirkan ananaslimppari pesee kyllä niin hinnassa kuin maussakin monet kilpailijansa. Toivottavasti innostut kokeilemaan reseptiä, maistuisi varmasti vieraillesi!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 02/05/2018 - 18:53

Focacciassa on varmasti makean ja suolaisen liitto parhaimmillaan.

Viikonloppuna juuri tein mansikkaita salaattia, mansikka on suosikkejani johon en koskaan kyllästy.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/05/2018 - 13:27

Kyllä! Ihana kun kesä tulee ja saa myös niitä tuoreita kirsikoita, vaikka nämä pakasteisetkin olivat ihan mainioita juuri leivonnassa ja smoothieissa!

Vastaa
Outi 02/05/2018 - 17:13

Ihania Pirkan uutuuksia. Tuo leipä sopii kivasti salaatin kaveriksi ja kyllä sitä herkuttelisi vaikka iltateen kanssa 🙂
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa

Kommentoi