HopLop lasten seikkailupuiston ja ravintola Rosterin yhteistyöstä syntynyt lasten pop up -huippuravintola Hoplopster on jälleen auki! Toista kertaa järjestettävä kolmen viikonlopun ruokakimara polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna ja saimme kutsun* tulla mukaan maistelemaan tämänvuotista menua ravintola Rosteriin.
Tapahtuma järjestetään tänä vuonna edellisvuodesta poiketen myös Turussa ja kattauksia on seuraavina kahtena viikonloppuna 3.-4.2.2018 ja 10.-11.2.2018. Helsingissä lapsiystävällisestä ravintolaelämyksestä pääsee nauttimaan vielä tulevana lauantaina ja sunnuntaina 3.-4.2.2018. Täältä pääset varaamaan ja ostamaan pöydän aika ainutlaatuiselle ravintolakäynnille, siellä näyttäisi vielä muutama pöytä löytyvän, osa kattauksista oli jo loppuunmyytyjä.
Minähän olen ihan innoissani ja blogissa ehdottomasti kerron näistä lapsiystävällisistä tempauksista ja ravintolatapahtumista. Olen sitä mieltä, että myös pieni lapsi aistii elämykset, nauttii huomiosta ja uusista mauista – samalla oppii ruokailemaan ravintolassa jo pienestä pitäen. Hoplopsterissa viihdyimme sen reilun pari tuntia, jonka sunnuntain 1. kattaus kesti ja ehdottomasti suosittelen kokemaan saman, sopii kaikenikäisille lapsiperheille.
Peukutan sille, että lapsi huomioidaan aidolla hymyllä, kysytään heti kuulumisia ja minkä alkudrinkin hän ottaisi. Kaksivuotiasta oli toki autettava alkudrinkin valinnassa, hieman isommille lapsille näiden juomien nimet tuovat varmasti hymyn huulille! Jos vanhemmille olisi tarjoiltu näitä drinkkejä, oma valinta olisi ollut passionhedelmää sisältävä apinan aivolima.
Iloisen punainen mansikan kosto sisälsi mansikkapyreetä, greippimehua ja karpaloita. Karpalot ja niiden kirpeys olivat tuttuja jo aamupuurosta, juoma ei onneksi ollut äklön makea ja siitä löytyi myös kivasti hampaissa rouskuvaa kuivattua appelsiinia, jonka sai sitten lopulta äiti.
HOPLOPSTER ON RAVINTOLAELÄMYS LASTEN EHDOILLA
HopLopster pop up -ravintolan taustatiimeihin kuuluvat HopLopin toimitusjohtaja Tomi Pulkki sekä Ravintola Rosterin keittiöpäällikkö Kari ‘Kape’ Aihinen uskovat, että lapsiperheet voivat paremmin, kun he esimerkiksi syövät joka päivä yhdessä. Hoplopster-konseptissa annetaan reilusti tilaa rennolle leikkimielisyydelle ja halutaan, että myös vanhemmat löysäävät krakojaan ja lopettavat stressaamisen hetkeksi. Vaikka lapsille annetaan tilaa temmeltää, niin viime vuoden kokemus osoitti, että silti lapset osaavat käyttäytyä ravintolamiljöössä varsin mallikkaasti.
Tunnelma Rosterissa olikin leppoisan odottava ja hyväntuulinen. Kivan vauhdikas ja letkeä musiikki (ei lasten rallatuksia) sekä diskovalot toivottivat iloiset asiakkaat tervetulleiksi. Pöydissä oli sopivasti piirustusvälineitä valmiina. Yhteinen ruokaretki voi alkaa ♥
Henkilökunta oli niin mukana ja huomioi lapset joka hetki. Ravintolassa tarjoillaan näinä pop up -päivinä sama neljän ruokalajin menu kaikille (hinta 23,50-47€ iästä riippuen, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi) tietysti allergiat ja ruokarajoitteet huomioiden. Ruokalajeille on keksitty hauskat nimet ja ne ovat jaettavia annoksia. Ruokaa tulee runsaasti, joten näistä huippuravintolan annoksista ei jää nälkä kaivertamaan vatsan pohjaa.
Nälän herättäjänä valtavan mehevää popcorn-jauheella paneroitua kanaa tikuissa, majoneesia sekä kulhon pohjalla tietysti popcorneja. Tikkumuoto toimii ainakin tällä pienokaisella, kaikki mikä on tikutettu maistuu. Annoksia olivat tuomassa pöytään talon tarjoilijan lisäksi joukko innokkaita pikkuapulaisia. Helsingin tulevan viikonlopun tapahtumassa voi muuten vilahtaa Junior Master Chefissäkin kisannut juniorhuippukokki Tuomas Holappa.
Päivän suosituin annos taisi olla tämä, ainakin lasten mielestä. Pinaattivohveleita, puolukkahilloa, porkkana-kaalisalaattia, yrtti-lardoa sekä jännittäviä (riisijauhoista?) tehtyjä matosia. Häthätään sain kuvan otettua annoksesta ennen kuin pikkusormet hiipivät lautaselle ja kaikki meni. Kyllähän meillä syödään melkein viikoittain pinaattilättyjä, mutta nyt taidetaan tehdä ne vohveliraudalla.
Tämä oli sitten äidin suosikki: lämminsavustettua lohta, perunasipsiä ja remoulade-kastiketta. Täydellinen annos, jota taapero ei kuitenkaan suostunut maistamaan, mutta onneksi oli ne vohvelit.
Pääruokana oli ohuen ohuita ja laadukkaasta lihasta leikattuja lehtipihvejä, oma suosikki lapsuudesta. Annoksessa oli myös sipulirenkaita, paahdettuja sieniä sekä Rosterin todella maukasta maustevoita, lisukkeena paahdettuja perunoita sekä salaattia. Kun kauhaisin salaattia lautaselle, siellä pohjallahan oli nallekarkkeja – oliko tämä kenties keino houkutella lapsia ottamaan salaattia?? Tiukkisminä olisi saattanut nyrpistellä, mutta kun oltiin rennon paikan ravintelissa ja lasten ehdoilla, niin laitoinpa itsekin nallekarkin suuhun siinä pääruokaa aloitellessani.
Olimme jo huomanneet, että jotakin jännää tapahtuu pääruoan jälkeen: lapset hellästi ryöstetään ja vanhemmat jätetään yksin istumaan. Mitäkö tapahtui? Taidan säilyttää hieman jännitystä niille, jotka menevät tulevina viikonloppuina kokemaan tämän elämyksen. Kaikki päättyy kuitenkin onnellisesti ja ainakin omalla lapsella oli tuon jälkeen yksi sana lisää sanavarastossa (ka:aakki).
Jälkiruokana saimme ravintolan erinomaista mansikkajäätelöä ja monta kulhoa härpäkkeitä (mansikoita, mustikoita, vaniljakermavaahtoa, hunajakennokeksiä ja suklaakastiketta), joilla tehdä siitä omasta annoksesta just oman maun mukaan mieleisen.
Todella suositeltava kokemus – jokainen lapsi saa mukaansa myös lahjakortin HopLopiin. Aika täydellinen elämys vaikkapa tulevalle viikonlopulle ♥
* Ravintola tarjosi ruoan, kokemuksen arviointi subjektiivinen ja rehellinen.
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Näyttää tosi kivalta tapahtumalta. Olen itse aika arka ravintolassa kävijä lasteni kanssa, ettei sitten vain aiheutetaa kenellekään ruokarauhan menetystä. Tälläiseen olisi kivan rento osallistua.
Ps. Nou niet, en ehkä kestä 😀
Täällä sai lapset olla lapsia, eikä heitä katsottu nenän vartta pitkin. Meilläkin touhusi ja sottasi (toki siivottiin itse pahimmat pois) ja oli niin rennon vapautunut olo. Suosittelen!
Näyttääpä herkulliselta, mukava saada vähän esimakua mitä ensi viikonloppuna saamme maistella 😉 Noi drinkit, miten hauskat nimet niillä on! 😀 Tämä kamppis on kyllä tosi kiva, minusta lasten paikka on myös siellä hienoissakin ravintoloissa ja omien kaksostemme kanssa aloitimmekin ravintoloissa käynnit myös niissä hienommissa, kun pojat olivat noin yksi vee, aina käynnit ei menneet putkeen, mutta tarpeeksi kun usein kävimme alkoivat pojat tottua ravintolamaailmaan ja missä muuallakaan niitä lapsia voisi opettaa ravintolakulttuuriin, kuin ravintoloissa!
Juuri näin! Olen niin samaa mieltä. Ihanan nautinnollista Hoplopsteria teidän koko perheelle tulevan viikonloppuna <3
Tosi hyviä ruokia tuolla. Jotenkin ei osaa yhdistää HopLopia noin hyviin tarjoiluihin. Ihana tuo Kaakki 🙂
Ruka oli kyllä hyvää ja sitä oli riittävästi! ‘Kaakkiin tuli nyt ensimakukosketus, oli ihan ihmeissään ja tietysti tykkäsi. No meillä ei syödä karkkia useinkaan, joten ei tule tavaksi : )