JOULUISIA ALKUPALOJA JA SILJA LINEN JOULUPÖYTÄ

by Beachhousekitchen

Jos etsit maukkaita pikkusuolaisia tai alkupaloja, niin löytyisikö näistä sopivia tuleviin pikkujouluihin, itse jouluun tai muihin illanistujaisiin? Kokosin parhaita suosikkialkupaloja blogin arkistoista ja tässä muutama ehdotus. Sitä ennen visiitti* Silja Linen joulupöytään mallia 2016.

Joulubuffeteissa ja -noutopöydissä kaikista mielenkiintoisimmat makuelämykset löytyvät usein alkupaloista ja juuri sieltä kalapuolelta. Silja Symphonyn joulubuffet on elämys perinteisistä ja modernimmista jouluruoista pitäville, sillä sieltä löytyy kaikkea, modernisti raikkaana ja ajanhenkeen sovitettuina. Ihastuin itse mm. suupalakokoisiin miniblineihin sekä laajaan mätivalikoimaan.

silja line

Katkarapuja on laivalla aina ja ne kuuluvat myös joulumenuun. Simpukat, sillit sekä kalasalaatit ja -mousset maistuivat erinomaiselta nekin!

 

silja lineMakeiden herkkujen pöytä ja jälkiruokien lista oli pitkä kuin mikä – ehdin maistamaan vain juustoja ja suklaista halkokakkua. Paljon erilaisia vaihtoehtoja ja vähäsokerisia vaihtoehtoja mukana myöskin.

silja line

silja line

Lisää herkullisia ruokakuvia joulupöydän herkuista löytyy mm. Marjon matkassa- blogista, käy kurkistamassa sieltä muut pöydän tärpit. Silja Linen joulupöytä on tarjolla laivoilla 26.12.2016 saakka.

Sitten blogin arkistoista kolme suosikkia, jotka voisivat sopia alkupaloiksi ja hieman erilaisiksi nälänherättäjiksi joulukuun juhlapöytiin. Höyrytetyistä pork bun (tai dim sum) sämpylöistä on tullut hitti maailmalla ja harmi, kun niitä ei taida vielä kovinkaan monesta ravintolasta Suomessa saada. Resepti on kuitenkin aika yksinkertainen tehdä ja näihin voisi nyhtölihan sijaan sujauttaa vaikka härkistä tai nyhtökauraa.

pikkujoulupurtavaa

Minikokoiset punajuuri-vuohenjuusto quichet vievät hieman aikaa, kun jokainen käsityönä vuokaan muotoillaan, mutta kyllä nämä aika elegantteja pikkusuolaisia ovat, eikös? Taikinan voi tehdä myös levypiiraaksi ja leikata veitsellä neliön muotoisiksi cocktailpalasiksi.

pikkujoulupurtavaa

Hunajamarinoitu siika piparjuurella maustetun ranskankerman kanssa ja paistetun perunaveneen päällä suorastaan lipuu suuhun. Alkupala on gluteeniton ja sopii hyvin kalapöytään. Reseptin löydät täältä. Maistuvaista joulukuuta!

silja line

*pressikutsu

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

52weeksofdeliciousness 11/12/2016 - 10:39

Oi oi, pitäisiköhän tänä jouluna nostaa pöytään kuorellisia rapuja. Ne ovat NIIIN ihania <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/12/2016 - 07:55

Kyllä voisi! On oikeata seurusteluruokaa : )

Vastaa
Kulinaari 10/12/2016 - 11:35

Fsiljan joulupöytä lunasti kyllä odotukset kaikin puolin!

Vastaa
Beachhousekitchen 10/12/2016 - 16:01

Samoin täällä : ) Oikeastaan voisi olla mukavaakin vaihtelua olla joku joulu valmiissa pöydässä ja juuri risteilyllä!

Vastaa
Tiia k 09/12/2016 - 22:14

Just nautittiin laivalla kyseinen buffa. Kaikki oli täydellistä laivan puolelta, mutta tällä kertaa oli aikamoinen pikkujoulumeno nuorten taholta ja elämys, etenkin synttärinä, ei ollut niin kokonaisvaltainen, kuin aiemmin. Kertoo vaan, että ai hitsi oon vanha. Ruualle ja henkilökunnalle isot peukut.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/12/2016 - 16:08

Voi ei..ikävä kuulla! Harmi kun ihmiset ovat malttamattomia (kaikenikäiset) ja rynnivät päälle. Ja tietysti vielä jos kovan juhlinnan säestämänä..
Ruokaelämys oli oikein mieluisa ja mieleen jäävä!

Vastaa
Lumo 08/12/2016 - 23:09

Hyvää oli! Buffassa tulee keskityttyä graavikaloihin ja mätiin. Jälkkäreitä on tietysti maisteltava, mutta yleensä hyppään lämpimät ruoat yli. Siljallakin santsasin mätejä ja sitten olikin jo kiirehdittävä jälkkäripöydän pariin.

Vastaa

Kommentoi