KALA-LAPPI TARJOAA: Mehevä savuahven-perunapiirakka herkkusuille

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Pressitilaisuus/Kala-Lappi, Kaartilan Mallaspossu ja Saimaa Brewing Company

Kala-Lappi Oy on suomalainen gourmetkalojen ja -kalatuotteiden valmistaja, joka lupaa aitoa Lapin makua savolaisella twistillä. Toivalassa päämajaansa pitävä yritys rantautui taannoin Helsinkiin ja kutsui yhdessä toisen suomalaisen laatulihayrityksen Kaartilan Mallaspossun kanssa joukon ruokavaikuttajia kokkausworkshoppiin.

Pöytä notkui illan päätteeksi kalaisia ja lopuksi lihaisia makuja ja ruokia, erinomaisia tuote- ja reseptilöytöjä – varmastikin tulevissa postauksissa tulee näkymään näiden vastuullista tuotantotapaa korostavien yritysten tuotteita. Iso peukku kotimaisuudelle sekä eläinten hyvinvoinnin huomioimiselle kasvatusprosessissa.

savuahven-perunapiiras

Valmistimme kahden hengen tiimeissä Kala-Lapin tuotteista alkupalapöytään mm. kylmäsavu-tuorejuustorullia, savukala-rosollia, graavilohitartar-paholaisen munia, lumouspihvi-joululeipäsiä, graavilohta sinappi dressing-vaahdolla sekä savumuikkumoussea.

Kala-Lappi

Oman tiimini tehtävänä oli valmistaa savuahventa ja -muikkua sisältävä piirakka, siitä tulikin superduper hyvää! Aika vaivattomasti valmiista voitaikinasta valmistuva peltipiiras on kyllä täydellinen tarjottava pikkujouluihin, mihin tahansa juhliin ja vaikkapa uudenvuoden yöpalaksi! Kalana voi olla pelkästään jompaakumpaa, jos toista ei satu löytymään lähikaupasta. Peruna, parsakaali ja purjo antavat lisämakua ja mehevyyttä. Lupaan, että tämä piirakka ei jää vanhenemaan, se on petollisen hyvää!

Kalalappi

Kala-Lappi savuahven

LAPIN SAVUKALA-PERUNAPIIRAS

Pressitilaisuus/Kala-Lappi, Kaartilan Mallaspossu ja Saimaa Brewing Company Kala-Lappi Oy on suomalainen gourmetkalojen ja -kalatuotteiden valmistaja, joka lupaa aitoa Lapin makua savolaisella twistillä. Toivalassa… Juhlamenu KALA-LAPPI TARJOAA: Mehevä savuahven-perunapiirakka herkkusuille European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 iso voitaikinalevy tai 10 pientä levyä

400 g savuahvenia tai -muikkuja öljyssä (valutettuna)

200 g keitettyä perunaa

1 parsakaali

1/2 punttia tilliä

1 kpl purjo

4 dl smetanaa

4 dl kuohukermaa

4 kpl kananmunia

200 g juustoraastetta

suolaa ja pippuria

rypsiöljyä purjon kuullottamiseen

PIIMÄ-TILLIKASTIKE

1 l piimää

1 rkl piparjuuritahnaa/raastetta

1 tl suolaa

1 dl tilliöljyä

(1/2 tillipunttia hienonnettuna,

1 dl öljyä,

ripaus sokeria ja suolaa)

Ohje:

  1. Levitä voitaikinalevy piirakkapohjaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jos käytät pieniä levyjä, "liimaa" ne vedellä yhteen. Esipaista levyä n. 180-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  2. Valmista täyte sillä aikaa: suikaloi purjo, freesaa kevyesti rypsiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita joukkoon hienonnettu tilli.
  3. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi.
  4. Leikkaa perunoista muutaman millin paksuisia kiekkoja. Sekoita kananmunat, smetana ja kuohukerma keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Levitä esipaistetun pohjan päälle tasaisesti perunakiekot, parsakaalin nuput, valutetut savukalat sekä tilli-purjoseos. Kaada päälle smetana-muna-kermaseos sekä juustoraaste.
  6. Paista 160-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  7. Jäähdytä ja leikkaa annospaloja. Laita tarjolle piimä-tillikastiketta.

PIIMÄ-TILLIKASTIKE

  1. Aseta suodatinpapereita tai liina siivilään ja kaada piimä siivilään. Anna valua 2-4 h kunnes massa puoliintuu.
  2. Ota paksu massa ja mausta suolalla ja piparjuurella.
  3. Sekoita juuri ennen tarjoilua kastikkeeseen tilliöljy.
  4. Tarkista maku ja tarjoile piirakan kanssa.

lohi

Kala-LappiSuolaisille kalaruoille sopii erinomaisen hyvin makea siideri, kuulimme juomien ja illan ruokien yhdistämisestä mielenkiintoisia vinkkejä olutkirjailija ja opettaja Anikó Lehtiseltä. Saimaa Brewing Companyn makea mesimarjasiideri todellakin toimii suolaisten ja rasvaisten kalaruokien kanssa!

Samaa Brewing Company

P.S. Erityiskiitokset mies Einesbattlen, Habanerokitchenin ja Kiksien takana – Timo. Loistavasti järjestetty tapahtuma! Kiitos myös hauskat kanssakokkaajat, tiimikamu Klaus, Anikó Lehtinen, Risto Mikkola, Henri Lepistö, Kala-Lappi, Mallas-Possu ja Saimaa Brewing! Ruokaa oli riittävästi, Mallaspossun kinkku pääruokana, joulumakkara ja Tomahawk-kyljys maistuivat myös, niistä pitää tehdä vielä omat versiot ennen joulua ♥

Kala-lappi

Kaartilan MallaspossuWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Lady of The Mess 04/12/2018 - 01:34

Voi huokaus – kalapöytien rakastaja täällä huokailee ihastuksesta ja vesi melkein valuu suusta. Kiitos vinkeistä – tuo piirakka sopii hyvin myös Itsenäisyyspäivän iltaan!
Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 20:30

Tykkään kovasti noista Kala-Lapin laadukkaista kalavalmisteista ja nyt varmastikin jäävät käyttöön jatkossakin!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 03/12/2018 - 20:53

Ruokaa tosiaan oli riittävästi 😉 Oli niin hauska ja herkullinen ilta.

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 20:31

Kyllä, oli ruokabloggaajan unelmatapahtuma ja nuo tuotteet : )

Vastaa
Outi 03/12/2018 - 18:59

Ei varmaan tarvitse kertoa, kuka meidän perheestä olisi tuolla viihtynyt. Mies olisi varmaan pitänyt poistaa tilaisuudesta, koska hän rakastaa kalaa ja äyriäisiä yli kaiken. Hyvä muuten valita vaimoksi kala-allergikko 😀 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 20:51

Hih, todellakin!

Vastaa
Tiia 03/12/2018 - 12:39

Ai mitä herkkuja ja tuo savukala, ihanaa. Täällä juuri pähkin mitä tarjoan Itsenäisyyspäivänä, nyt taisi löytyä resepti.

Kivaa viikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:47

Kiitos <3 Kalaa löytyy meidänkin itsenäisyyspäivän pöydästä -mukavia joulukuun päiviä!

Vastaa

Kommentoi