Kylmäsavulohi, mäti ja saaristolaisleipä – monelle meistä aika miellyttävä makuyhdistelmä ja ne muuten toimivat erityisen hyvin voileipäkakun muodossa ja kulhoon kerrostettuna! Tämä kalaisa voileipäkakku ei vie montaa työvaihetta ja valmistuu vielä suht’ nopeastikin, olisiko tässä ainesta joulun suolaiseksi kakuksi sinun kahvipöytääsi?

Näyttävä kalavoileipäkakku saa näyttää rosoisen rouhealta ja runsaalta, tätä koottaessa ja koristellessa saa olla luova! Saa pipertää tai sitten roiskia kulhoon. Kulhovoileipäkakku saa mehevöityä jonkun aikaa kylmässä, paranee vaan vanhetessaan. Tosin hupenee nopeaa tahtia, kun pöytään nostaa.

Voit myös tarjoilla mädin ja sipulin erikseen, ne voi kukin lisätä omaan annokseensa. Kylmäsavulohen sijaan graavilohi sopii myös mainiosti täytteeseen ja/tai koristeeksi. Kaunista joulun odotusta & herkkuhetkiä sinulle ♥

Ainesosat:
POHJA
1 kpl (n. 300-350 g) saaristolaisleipä
100 g voita
kostutukseen sitruunamehua (1 rkl sitruunamehua + 1 1/2 dl vettä)
TÄYTE
300 g kylmäsavulohta
1 prk (200 g) tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuinen)
1 prk (200 g) smetanaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
LISÄKSI
mätiä
kylmäsavulohta
kurkkusiivuja ja tilliä
sitruunalohkoja
halutessasi suolakurkkuja
Ohje:
- Pilko saaristolaisleipä pieniksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneen leikkuuterällä hienoksi muruksi.
- Sulata voi ja lisää massaan.
- Valmista täyte: Ota muutama siivu lohta talteen koristelua varten. Laita tuorejuusto, smetana, kermaviili ja lohi sauvasekoittimelle sopivaan korkeaan kulhoon ja aja muutamalla survauksella sekaisin. Lisää pieneksi pilkottu punasipuli, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita lusikalla sekaisin.
- Ota tarjoilukulho esille ja jaa leipämuru suunnilleen kolmeen osaa (3 kerrosta). Laita alimmaksi leipämuru ja kostuta ennen lohimoussen lisäämistä. Viimeisen leipäkerroksen päälle lisää haluamasi koristeet esim. lohta pieniksi rulliksi kieritettyinä, tähtikuviomuotilla leikattuja kurkkusiivuja, sitruunalohkoja, tilliä sekä mätiä. Voit myös tarjoilla erikseen esim. mädin ja punasipulin, ne voi kukin annostella omalle "kakkupalaselle".


10 Kommenttia
Ihana voileipäkakku! Tykkään voileipäkakuista, mutta olen kokenut ne työläiksi itse tehdä. Voi, miten mainio juttu tarjota voileipäkakku kulhosta. Sinulla on hienoja ideoita. Tätä ohjetta minä kokeilen. Kiitos Heli-Hannele ja ihanaa joulunodotusta! 🎄❤️
Kiitos <3 Tuntuu hyvältä kun joku innostuu resepteistäni ja uskaltautuu kokeilemaan : )
Voi että näyttää herkulliselta <3 Sydämellistä jouluviikkoa <3
Tämä oli just sellaista, jota tekee mieli käydä lusikoimassa jääkaapilla ; ) Herkullista alkanutta viikkoa!
Siis tämä on kyllä niin kaunis, tähän olisi hyvä käyttää joulun ajan kalaherkkuja. Harmi, että tässä taloudessa minä olisin varmasti ainut, joka tätä söisi 😀
Pieni hemmottelukulho itselle <3
Onpa näyttävä, toimisi myös annoskulhoissa. Ja maut tietysti kohdillaan❤️
Näin korona-aikaan ehdottomasti pienempiin kulhoihin, ellei nautita oman perheen kesken : )
No kyllä! Tämä on mun juttu tosiaan, suorastaan rakastan noita aineksia ja miten virkistävän uudenlainen tapa tarjota se kulhosta. Miten keksitkin näitä aina 🙂
Leppoisaa ja tunnelmallista joulunaikaa teille <3
Kiitos <3 Varmaan joku jossain tehnyt kulhokakkuja aiemminkin, itse ainakin olen makeita marenki-marjaunelmia tehnyt kulhoihin, mutta nyt oli ensimmäinen kerta tehdä kalavoileipäkakku kulhossa; ) Todella herkullinen lopputulos,suosittelen kokeilemaan! Kaunista joulun odotusta sinnekin!