Klassikkoja kiireettömästi Ravintola Tornin joululounaalla

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö: Solo Sokos Hotel Torni Helsinki

Etsitkö kiireetöntä, tyylikästä ja tunnelmallista ravintolaa joululounaalle perheen, ystävien, kollegoiden tai asiakkaiden kanssa? Klassikkohotellin ja Helsingin ensimmäisen pilvenpiirtäjän oma Ravintola Torni tarjoaa melkoisen gastronomisen elämysjouluruokailun todella kauniissa puitteissa ihan ydinkeskustassa.

Ravintola Torni joulu

Ravintola TorniTornin joululounaalla nautitaan jouluisia makuja ensiksi alkuruokabuffetissa, jossa tähtenä on kalaklassikoita ja uusiakin elämyksiä sisältävä kala- ja mereneläväpöytä. Tämän vuoden suosikiksi ennustetaan savustettuja katkarapuja ja voi mikä nautinto ne olivatkaan limeaiolin kanssa samoin kuin muikunmätimousse ja raputerriini. Pöydästä löytyy mm. sinappisilakkaa, katajanmarjasilakkaa, sillikaviaaria, glögisilliä, anjovisterriiniä ja pippurimakrilli-perunasalaattia. Graavilohi ja lämminsavulohi hovimestarin – tai tartarkastikkeen kanssa olivat erinomaisesti valmistettuja.

Ravintola Torni

Torni ravintola joulujoululounas Ravintola TorniAlkupalabuffetpöydästä löytyy lisäksi leikkelepöytä, jossa on tarjolla mm. perinteistä kinkkua, salameja ja makkaroita.

Torni joululounas

Torni joululounasPähkinäinen punajuurisalaatti oli ihanan raikas ja niin tätä päivää. Alkupalabuffetista löytyi myös valikoidusti lämpimiä ruokia kuten lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä blinejä. Minikokoiset ja kuohkeat blinit olivat herkullisia kalapöydän mätien kanssa. Vaikka Ravintola Torni luottaa pitkälti klassikoihin, perinteisistä joulun ruoista täältä ei löydy mm. lipeäkalaa tai imellettyä perunalaatikkoa, sillä niitä ei juurikaan kysytä ja menekki olisi pieni.

Itse pidin Tornin joululounaassa juuri siitä, että maut ja ruokalajit olivat laadukkaasti valikoituja, silti jokainen löytää myös niitä vanhoja tuttuja suosikkeja kuin tämän päivän hengessä olevia uusia ruokia! Tässä kohtaa alkupalapöytien syövereissä oli hieman himmailtava, sillä pääruoka tarjoiltaisiin vielä erikseen ja pöytään tuotuna.

Ravintola Torni joulu

Joululounas Ravintola TorniRavintola TorniPääruoaksi voi valita joko kala- tai lihavaihtoehdon (päivästä riippuen karitsa tai ankka), kasvispääruokakin löytyy. Ei ollut epäillystäkään minkä itse valitsisin, siika hummerikastikkeessa oli ihan nappivalinta, kala niin tuoretta ja annos täydellinen, joskin alkupalapöydän jälkeen vyötä jo kiristeli. Tornin joululounaalle kannattaa varata aikaa, sillä ravintolan ja koko hotellin ilmapiiri kutsuvat rauhoittumaan hetkeksi ja kiireettömästi sukeltamaan joulun tunnelmaan ja makumaailmoihin.

Torni ravintola

Pöytänaapurin karitsan niska tyrnikastikkeessa sekin näytti herkulliselta ja oli ollut mureaa kuin mikä!

Torni joululounasEnnen pöytiin tarjoiltavaa jälkiruokaa, joka sinä päivänä oli piparinen pannacotta glögikeiton kanssa (vaihtelee maitosuklaamoussen kanssa), oli käytävä vielä buffetin juustopöytää ihastelemassa ja maistelemassa.

Joululounas tarvitsee parhaimmat mahdolliset viinit, suositusviineinä Chilestä kirsikkainen Casa Silva Reserva Pinot Noir ja valkoviininä hapokas itävaltalainen Riesling Plaffl Wien 1 White.

Tornin joululounas

Tornin joululounasRavintola Torni joululounasRavintola Tornin joululounasRavintola TorniRavintola Tornin joululounasta voin suositella täydestä sydämestäni, vaikken tekisikään postausta yhteistyön merkeissä. Erinomainen kokonaisuus, palvelu ja elämys ♥

Joululounasta tarjolla 28.11. – 21.12.2018 arkisin klo 11.30-16.00.

13.- 15.12 tarjolla myös joulupäivällinen kello 17-22.

Hinta 69 €, sisältäen alkuruokabuffetin sekä pää- ja jälkiruoan.

Pöytävaraukset: Sokos Hotels Myyntipalvelu puh. 020 1234 800.

Ravintola Torni

Yrjönkatu 26

Helsinki

P.S. Joululounasta kannattaa mennä sulattelemaan saman kerroksen American Baariin tai Ateljeebaariin 14. kerrokseen ja 70 metrin korkeuteen Helsingin kattojen ylle. Täällä voi haastaa baarimestareita toteuttamaan sen villeimmänkin drinkkifantasiansa, ihailtavaa ammattitaitoa ja vähän erikoisempiakin elämyksiä! Suosittelen maistelemaan kuvan Calvados Sour – cocktailia ♥

Ravintola Torni joululounas

Ravintola TornijoululounasWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Peggy 04/12/2018 - 18:01

Niin ihanat kala-ja äyriäisherkutherkut. Saisinpa maistaa ja jälkkäriksi pala piparkakkutornia 😉

Ihanaa joulun odotusta <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 20:06

Minä koristelen jo osan muumipipareista itsenäisyyspäiväksi ja kaikki meni, hih, miten piparkakut maistuivatkaan niin hyviltä!

Vastaa
Outi 29/11/2018 - 20:47

Ihan mahtava lounas. Kiva, että on perinteistä ja vähän uusiakin makuja samalla kerralla tarjolla. Upea on myös tuo ravintola!
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/12/2018 - 12:53

Kiitos, oli unohtumaton jouluruokaelämys miljöineen!

Vastaa

Kommentoi