Mitäs siitä tuleekaan kun kuusi ruoasta bloggaavaa taikoo pöydän täyteen suolaisia ja makeita pikkusyötäviä? Ehkäpä koko kaupungin kuumin, monipuolisin ja herkullisin brunssi! Pikkujoulukausi aloitettiin siis jo viime viikonloppuna Pernod Ricard Finlandin ja Juomavinkin kutsumina, lämmin kiitos kutsusta! Brunssin punaisena lankana tai oikeastaan juomana toimi uusi espressokahvin ja martinin yhdistävä valmisjuoma Espresso Martini. Saimme käyttää tuota söpösti sihahtavaa uutuusjuomaa taikka Kahlua -kahvilikööriä ruoan valmistuksessa tai sitten muuten vaan mätsätä juomat pikkujouluteemaisiin ruokiin. Marraskuinen lauantai ja alkudrinkit kattoterassilla, ilman lunta mutta tunnelma oli mitä kuplivin ja ehkä ilmassa oli vähän sitä pikkujoululufiilistä, vaikka näistä kemuista kotiuduttiin jo klo 15.
Suolaisten brunssiruokien kanssa nautimme pinkkiä, erittäin kuivaa ja hieman mansikkaista Hola! -cavaa, nimi kannattaa laittaa muistiin – tykkäsimme kovasti ja jälkiruokien kanssa sihautimme auki Espresso Martini -tölkit, tyylikäs juoma ja mikä crema!
Mitä kaikkea brunssipöytäämme olikaan katettu?
Juulia Vaimomatskuu -blogista ilahdutti meitä mustalla baba ganoushilla päällystetyillä leivillä, joiden hauska yksityiskohta oli suussa raksuva ja poksuva karkkirakeinen dukkah. Leipäkin on suussa sulavaa ja tietysti itse tehtyä!
Sillä sipuli -blogin Merituuli oli valmistanut brunssille ruissipsikuppeja, joissa täytteenä oli sitruunalla maustettua tuorejuustoa, balsamicopunajuurta, lakritsipaloja ja sitruunankuorta, oli erikoinen yhdistelmä mutta niin koukuttavan kutkuttava – santsasin ainakin 3 kertaa! Merituuli sulostutti suumme makeiksi Kahlua fudgeilla, huh miten hyviä nekin.
Lyhyenä hetkenä – blogin Pia loihti pöytään lohipastramialkupaloja avokadotahnalla, rakastan lohipastramia ja nämä olivat täydellisiä!
Tiramisua oli katettu pöytään kahden emännän toimesta, Pian semikahvinen tiramisu oli kevyt ja raikas, Lumo lifestyle -blogin Tuulin kahvisen täyteläinen Kahlua-misu ihastutti kauniilla esillepanollaan! Tuuli toi pöytään myös niin maukasta kvinoa-bataatti-granaattiomenasalaattia!
Hannan soppa – blogin Hanna oli valmistanut papuleipiä ja bataatticrostineita briellä ja jalapenolla, niin maistuvia pikkusyötäviä ihan mille tahansa brunssille tai illanistujaisiin. Hannan kurpitsasalaattissa oli fantastisen hyvä cashew-misokastike, resepti kuulemma tulossa Hannan blogiin myöhemmin joulukuussa.
Linkeistä yllä pääset katsastamaan kollegoiden reseptit ja brunssitunnelmat. Kiitos upeat naiset seurastanne♥
Olin itse liikenteessä punaisella pallurateemalla ja tarjosin seurueelle punajuuriarancineja ja Kahlua -suklaatryffeleitä. Uppopaistettuja italialaisia riisipalloja löytyy blogista jo ennestään, nyt lisäsin vain samaisen reseptin risottoon punajuurta ja sulavaksi sydämeksi vuohenjuustoa. Kastikkeena chilinen jogurtti-majoneesi, joka ihmeen hyvin toimi palleroiden kanssa. Kahlua-tryffeliresepti on tulossa myöhemmin blogiin – herkullista pikkujoulukautta kaikille♥

Ainesosat:
RISOTTO
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 2 dl raastettua punajuurta (paahdettu uunissa ensin 1 h)
- 1 tl timjamia
- 8-9 dl kasvislientä
- 3 rkl pecorino- tai gruyerejuustoraastetta
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa ja pippuria
TÄYTE
- 150-200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
- VALMISTELUUN
- 2 kananmuna
- 2 dl korppujauhoja
LISÄKSI
- paistorasvaa tai -öljyä (tarve n. 500 g/ml)
TARJOILUUN KYLMÄKASTIKE
- 1 1/2 dl Hellmann'sin chilimajoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- 1 tl sitruunamehua timjamia
Ohje:
- Tee ensin risotto: silppua sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä.
- Lisää riisit ja kuullota niitä käännellen parin minuutin ajan.
- Lisää raastettu kypsä punajuuri ja timjami.
- Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annan porista miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna seoksen jäähtyä kylmässä ja lisää sitten massaan kananmuna. Kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin hetkeksi.
- Pehmennä vuohenjuusto haarukalla.
- Ota ruokalusikallinen risottomassaa kämmenelle ja laita teelusikallinen vuohenjuustoa palleron sisään. Ota toinen lusikallinen risottomassaa ja sulje sillä pallo.
- Pyörittele risottopallot ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
- Uppopaista 180-asteisessa rasvassa (4-5 palloa kerrallaan) 3-4 minuutin ajan, kunnes pallo on kauniin kullanruskea.
- Sekoita kastikkeen ainesosat sekaisin ja anna olla hetki kylmässä.
- Nosta arancinit talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpiminä jogurtti-majoneesin kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
12 Kommenttia
Harmitti hieman, kun en päässyt juhliin. Todella ihanan näköisiä herkkuja.
Omat juhlat oli joulupukin ja perheen kanssa 😀
Teillä olikin ihana visiitti joulupukin luokse.
Voi miten ihana brunssi ja herkut,saispa olla mukana tuollaisessa ja tehdä muille herkkuja. Aivan ihanan näköist nuo arancinisi, namskis:)
Voi kun olisit ollut Suomessa, tällaiset nyyttärijutut ovat parhaita!
Arancinit ovat kyllä ihania ja punajuuri vuohenjuuston kanssa taivaallinen yhdistelmä. Täytyypä koittaa saada jotain tällaista aikaiseksi.
Tämä on kyllä takuuvarma ohje, kokeile ihmeessä : )
Kyllä vaan näyttää herkulta teidän brunssi <3
Kivoja herkkuja myös pikkujouluja ajatellen.
Herkullista viikonloppua Heli <3
Oli kyllä kivan innovatiivisia ohjeita – mahtavia ideoita pikkujoulutarjottaviksi!
Oli kyllä todellinen super brunssi! Ja sun pallerot = slurp! Näitä arancineja olisin syönyt vaikka koko lautasellisen 🙈
Uppopaistettu aina toimii : )
Kaupungin parhaalla brunssilla oli kyllä ihanat ruoat -ja loistava seura! Herkku-arancineja söin vielä iltapalaksikin, nam!
Tällaisia pitäisi järjestää useamminkin, tosin tänäänhän me taas päästään kokkailemaan rennosti illan kokkikoulussa!