Suolainen ja makea kääretorttu juhannukseksi

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa

Nyt eletään kyllä kesän vehreintä, raikkainta & valoisinta hetkeä! Juhannus avaa kesän lomakauden ja vaikka pitää tehdä vielä vähän töitä juhannuksenkin jälkeen, niin onhan tässä jo niin kesä(loma)fiilistä ilmassa. Juhannukseksi sitä aina kaipaa uusia reseptejä sen perinteisen “savukala & uudet perunat” -linjan rinnalle, vaikka nekin maistuvat. Nyt haetaan lämpöä Intian suunnalta ja Floran Pehmeä Curry -ruokakerma saa tuoda lempeää mausteisuutta suolaiseen munakaskääretorttuun, jonka täytteistä löytyy mm. kasviksia ja fetajuustoa. Melkoisen muhkea makupala juhannusbrunssille tai iltapalaksi saunan jälkeen!

Juhannuksen makea kääretorttu on suklainen unelmatorttu ja sen täyte syntyy Pätkis-suklaasta ja kermasta, päällä tietenkin vielä extratujaus Flora Vispi 20% kermaa.

JUHLAVUODEN UUTUUDET JA UUDISTUKSET

Kasvien voimalla on ruokittu suomalaisia viiden vuosikymmenen ajan – onnea siis rakastettu 50-vuotias Flora! Flora on tuttu meille kaikille leivänpäällismargariineistaan, mutta sen tuoteperhe on näiden vuosien aikana laajentunut ruoanlaittoa, paistamista ja leivontaakin helpottaviin tuotteisiin. Meillä hyvänmakuinen laktoositon Flora levite on arkikäytössä ja juoksevat margariinit helpottavat elämää myös kesäkeittiössä. Voiöljyä sisältävä Flora kokin salaisuus on ihan paras rasva vaikkapa letun paistoon ja wokkiruokien valmistukseen!

Juhlavuoden kunniaksi Flora Ruoka-, Vanilla-, Vispi- ja Kuohu -tuotteiden pakkaukset ovat saaneet uuden modernin ulkoasun. Flora -kermavalmisteet löydät uusista uudelleen suljettavista pakkauksista, korkin ansiosta tuotteen voi sulkea ja avata uudelleen. Siitä voi käyttää vaikka kahteen eri kokkauskertaan, täydellistä hävikin estoa siis. Avattuina tuote säilyy 5 vrk jääkaapissa. Muutenkin kermavalmisteet on UHT-iskukuumennettuja joten ne säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä – retkeilyyn ja mökille siis täydellisiä tuotteita!

INTIALAISITTAN MAUSTETTU KASVISTÄYTTEINEN MUNAKASKÄÄRETORTTU

Maukkaan mehevän suolaisen kääretortun pohja valmistuu ilman sähkövatkainta; kaikki ainekset vispilällä sekaisin ja levy paistuu uunissa vajaassa puolessa tunnissa. Täytteen kuullotukseen suosittelen Flora Kokin Salaisuus -voi-, rypsi- ja auringonkukkaöljyseosta. Pehmeän Curryn makuinen ruokakerma tuo ihastuttavan makulisän pohjaan ja kun täytteeseen ripsauttaa garam masala-maustetta, on intialaistyyppinen brunssieväs valmis. Makuelämyksen raikastaa intialainen jogurttikastike eli raita.

suolainen kääretorttu juhannukseksi

INTIALAINEN MUNAKASKÄÄRETORTTU

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa Nyt eletään kyllä kesän vehreintä, raikkainta & valoisinta hetkeä! Juhannus avaa kesän lomakauden ja vaikka pitää… Juhlamenu Suolainen ja makea kääretorttu juhannukseksi European Tulosta resepti
Annoksia: 10-12 annospalaa
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 prk (2,5 dl) Flora Pehmeä Curry -ruokakermaa

3 dl maitoa

4 munaa

½ dl Flora juoksevaa margariinia

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Täyte:

1 purjo

Flora Kokin salaisuus - paistorasvaa kuullottamiseen

1 tl raastettua inkivääriä

1-2  murskattua valkosipulinkynttä

150 g fetajuustoa

2 dl kirsikkatomaatteja

1 tl garam masalaa

350-380 g linssipapusekoitusta (valutettuna n. 250 g)

tuoreita yrttejä oman maun mukaan

RAITA-KASTIKE

200 g maustamatonta jogurttia

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 rkl sitruunamehua

1 tl hunajaa

2 tl kuivattua minttua

10 cm pätkä kurkkua pieneksi kuutioituna

ripaus suolaa ja mustapippuria

TARJOILUUN

tuoreita yrttejä ja sitruunalohkoja

 

 

Ohje:

  1. Vatkaa kulhossa Flora Pehmeä Curry, maito ja kananmunat sekaisin. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää lopuksi juokseva margariini.
  2. Anna turvota hetki ja paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
  3. Tee kastike kylmään: sekoita jogurttiin kaikki ainesosat ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  4. Valmista täyte: huuhtele purjo hyvin ja suikaloi se. Kuumenna Flora voi-öljyseosta hetki pannulla tai muurikassa ja lisää purjosuikaleet. Lisää myös valkosipuli ja inkivääri. Mausta garam masalalla ja kuullota miedolla lämmöllä purjo pehmeäksi. 
  5. Puolita kirsikkatomaatit ja murskaa feta purjojen sekaan. Valuta ja huuhtele papusekoitus, lisää mukaan täytteeseen. 
  6. Levitä täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle. Lisää yrtit ja leivinpaperin avulla kääri rullalle. 
  7. Kääretortturullan voi laittaa kylmään tekeytymään, sen voi tarjoilla huoneenlämpöisenä tai lämpimänä esim. juustoraasteella kuorrutettuna. 
  8. Leikkaa kääretortturulla annospaloiksi ja tarjoile jogurttikastikkeen kanssa. 

ARJEN PIENET VIHREÄT TEOT

Floran kasvipohjainen tuoteperhe on tullut tutuksi myös “kasvien voimalla” sloganista ja kasvipohjaisten tuotteidensa ympäristöystävällisyydestä. Esimerkiksi Flora margariinien hiilijalanjälki on 70% pienempi kuin voin. Flora-tuotteiden rasvakoostumus on maitotuotteita parempi, sillä kasviöljyissä on runsaasti pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa vs. maitotuotteiden kovaa ja tyydyttynyttä rasvaa sisältämä koostumus. Flora -ruokakermoissa on 30% vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin markkinoiden muissa vastaavissa ruokakermoissa. Parempia siis meille kuluttajille ja nautiskelijoille myös ravintosisällöllisesti.

Flora pyysi vaikuttajia ja bloggaajia kertomaan myös niistä omista arjen teoista ympäristön puolesta ja esim. ruokahävikkiä vastaan. Meillä niitä vakiintuneita pieniä vihreitä tekoja ovat seuraavat, saa kopioida:

Ruokahävikki on saatu minimoitua melkeinpä 100 %: sti viimeisten parin vuoden työn tuloksena. Kaupassa käynti vain 1-2 kertaa viikossa ja tiukasti ateriasuunnitelman ja ostoslistan mukaan, siinä yksi toimiva vinkki.


Viikonlopun ruokatähteet sujahtavat suolaiseen pannariin tai tortilloihin alkuviikolle tai vaikkapa tuon intialaisen munakastortun täytteeksi. Säästää aikaa ja rahaa.


2 kasvisruokapäivää/vko, lihan korvaaminen kasviksilla tai itselle maistuvilla lihankorvikkeilla aina kun mahdollista.


Omavaraista elämää: kasvatamme itse, nyt tulossa kasvimaalta porkkanaa, perunaa, salaattia ja monenlaisia yrttejä. Omasta puutarhasta saa myös raparperia, omenoita, vadelmaa, mansikkaa ja jossakin vaiheessa myös luumuja, kunhan puut alkavat tuottamaan satoa. Hyödynnämme luonnon antimet poimimalla itse mustikat yms.


Jätteiden lajittelu ja kierrätys jokapäiväiseksi rutiiniksi. Kirppikselle myytäväksi kaikki itselle tarpeettomat ja lahjoitukset hyväntekeväisyyteen esim. vauvantarvikkeet jne. Myöskin lastenvaatteiden ja lelujen osto kierrätettyinä ja kirpputoreilta on ekoteko.

SUKLAINEN PÄTKISKÄÄRETORTTU VISPIKERMALLA

Unelmatorttu oli se lapsuuden viikonloppujen toiveleivonnainen. Nyt se maistuu varsinkin lapsiväelle kun täytteeseen tulevaan Flora Vispi -kermaan sulattaa pussillisen Pätkis- suklaata ja unelmatortun koristelee strösseleillä. Monen sukupolven nostalgiaherkku on valmis!

KÄÄRETORTTUPOHJA

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 l leivinjauhetta

TÄYTE

  • 2,5 dl Flora Vispi 20 % -vispikermaa
  • 1 pss (140 g) Pätkis Min Bites-suklaapaloja
  • 200 g tuorejuustoa tai mascarponea

PÄÄLLE

  • 150 g sulatettua suklaata
  • strösseleitä
  • vaahdotettua Flora vispikermaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella, lisää keskenään yhdistetyt jauhot siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuutin ajan. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja valmista täyte.

Rouhi pätkis veitsellä ohueksi hiutaleeksi, ota kermasta 0,5 dl ja kaada Pätkis-hiutaleiden päällä. Sulata mikrossa miedolla lämmöllä 1/2 -1 minuuttia, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä kun tasaista ja sekoittunut.

Vatkaa loppu kerma vaahdoksi, yhdistä siihen tuorejuusto/mascarpone ja Pätkis-massa. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri rullalle.

Sulata päälle tuleva suklaa vesihauteessa, levitä se tortun päälle ja koristele strösselein. Tarjoa Flora -vispikerman kanssa.

P.S. Mikä tahansa juhannuksen leivonnainen saa hurmaavan vaniljavaahtohunnun Flora vanilla – vispautuvasta vaniljakastikkeesta! Tässä alla vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella koristellut Brita-kakkuleivokset. Kaunista juhannuksen aikaa!

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Lady of The Mess 24/06/2019 - 15:48

En kestä, mitä herkkuja! Juhannuksen mässäilyjen jälkeen ajattelin katsastaa vain tuon suolaisen vaihtoehdon – vaan enhän minä malttanut olla toistakaan kurkkimatta. Koska Pätkis <3
Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi, Heli-Hannele <3

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:57

Ihanan herkullisia kesähetkiä teille ja kaunista kesää <3

Vastaa
Outi 20/06/2019 - 20:08

Oi miten herkkuja täältä taas löytyikään. Olin ihan unohtanut tuon munakasrullan, pitääkin tehdä joku ilta sitä perheen miehille.
Aurinkoista ja ihanaa juhannuksen aikaa koko teidän perheelle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/06/2019 - 10:54

Ihanaa kesää ja herkkuhetkiä! Munakasrulla on aivan superhyvä iltapala tai menee aamupalallakin!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 20/06/2019 - 16:51

Varsinkin nuo Britakakkuset houkuttavat; rentoa ja kaunista kuin juhannus itse

Vastaa
Beachhousekitchen 24/06/2019 - 10:55

Kesän parhaita herkkuja, ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

Vastaa

Kommentoi