Kaupallinen yhteistyö K-Ruoan kanssa
Kaksi omaa lempiruokaani sushi ja pizza samalla lautasella – toimii paremmin kuin hyvin! Kumpikin sellaisenaan aikaa vieviä tehdä itse, mutta nyt tulee sellainen versio, joka ei vaadi sorminäppäryyttä tai väkertämistä, vaan valmistuu tunnissa ja sopii vaikkapa uuden vuoden herkuttelupöytään! Uskallan sanoa, että tämä on myös terveellisempi kuin juustolla kuorrutettu pizza, majoneesilisä on mainio, mutta ei välttämätön. Itse käytin valmista chilimajoneesia, mutta seuraavan kerran kokeilen tehdä wasabimajoneesia.
Olen aiemmin hehkuttanut Pirkka Parhaat -sarjan valmiita avokadokuutioita, joita siis myydään pakasteena, mutta sulavat nopeasti ja jokainen pala on priimaa. Pakastaminen ei aiheuta mitään säröjä makuun. Tuoreiden avokadojen ostaminen on aika arpapeliä ja helposti mukaan sattuu jo pilalle menneitä ja mustuneita yksilöitä. Pakastimesta löytyy siis aina paketti valmiita avokadokuutioita! Niistä valmistuu takuumaukas guacamolekin vaivattomasti.

Pirkka Parhaat -sarjan loppuvuoden uutuus sushiriisi yllätti nopealla valmistusajallaan. Maku ja rakenne ovat kuin sushiravintolassa tarjottua tasoa, erinomainen tuote! Sushiriisi merileväarkille taputeltuna myös pehmentää tuota arkkia kivasti ja annospalasista tulee helposti syötäviä. Reseptilläni tehtynä tulee viisi pikkupizzaa ja jos jokaisen leikkaa vaikkapa kahdeksaan osaan, niin onhan aika herkullinen alkupalalautanen ja juhlacocktailpalasetti koossa.

Käytin sushipizzoihin Pirkka Parhaat kylmäsavustettuja lohifileitä, graavilohi sopisi mainiosti myöskin, jos siitä pitää enemmän. Tuore Pirkka kirjolohenmäti on mainio tuote, sillä voi halutessaan viimeistellä sushipizzapalat.
Sushipizzat kannattaa tosiaan leikata etukäteen annospaloiksi, niin syöminen helpottuu. Pienet annospalaset sopivat myös puikoilla syötäviksi, muista lisätä pöytään myös soijaa, wasabia ja inkivääriä, niiden tuoksu kruunaa sushipizzan nauttimisen elämyksen!


Ainesosat:
2 1/2 dl Pirkka Parhaat sushiriisiä
300 g Pirkka Parhaat kylmäsavustettua lohifileetä
250 g Pirkka Parhaat avokadokuutioita
5 kpl merilevänoriarkkia (esim. Blue Dragon)
2 rkl seesaminsiemeniä majoneesia
LISÄKSI
50 g Pirkka kirjolohenmätiä
soijakastiketta, wasabia ja inkivääriä
SUSHIETIKKALIEMI
2 rkl Pirkka riisiviinietikkaa
1 1/2 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
Ohje:
- Huuhtele riisiä siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kumoa riisi kattilaan, lisää vesi ja anna liota 15 minuuttia. Ota tässä vaiheessa avokadokuutiot sulamaan.
- Kuumenna riisi kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä noin 10 minuuttia.
- Mittaa sushietikkaliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoita jotta sokeri liukenee.
- Kumoa kypsä riisi laakealle vadille ja valuta päälle etikkaliemi. Sekoita etikkaliemi riisin joukkoon lastalla leikkaavin liikkein vetäen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Voit leikata merileväarkit ympyränmuotoisiksi "pizzalevyiksi" tai jättää neliön mallisiksi.
- Jaa riisi levyille, sitä tulee n. 1 cm kerros ja taputtele tasaiseksi. Tässä vaiheessa voit sivellä pintaa kevyesti wasabilla.
- Leikkaa lohifileet kuutioiksi ja asettele riisin päälle yhdessä avokadokuutioiden kanssa.
- Koristele halutessasi majoneesilla ja ripottele päälle seesamin siemeniä.
- Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi ja viimeistele kirjolohenmädillä jos tahdot.
- Laita tarjolle myös soijakastiketta, wasabia ja inkivääriä.
Nyt on aika toivottaa erinomaista uutta vuotta 2019! Uusi vuosi ja uudet kuviot edessä: tässä vaiheessa joudun jättämään hyvästi K-Ruoka-yhteistyölle, sillä postini Pirkka Parhaat ambassadorina päättyy. Lämmin KIITOS näistä kolmesta vuodesta – olen saanut työskennellä parhaimpien ammattilaisten ja mieleisteni tuotteiden parissa. Herkullisia hetkiä & lämpöä loppuvuoden päiviin!


www.beachhousekitchen.fi
16 Kommenttia
Huikean iso kiitos sinulle antoisasta ja sujuvasta yhteistyöstä K-Ruoan ja Pirkka Parhaiden parissa! <3 Herkulliset sushipizzat ovat mitä mahtavin päätös vuodelle. Mahtavaa uutta vuotta 2019!
Kiitos kaikesta & ihanaa uutta vuotta sinne teille kaikille!
IIIIIK! niin upea idea, rakastan sushia ja pizzaa <3 Tätä pitää kokeilla ensi tilassa.
Upeaa vuotta 2019 Heli <3
Kiitos <3 Tässä yhdistyy kaksi lempparini, täydellistä!
Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi, Heli – ja kiitos kokkausinspiraatiosta ja ohjeista, joilla tumpelokin onnistuu. Tästä sushipizzasta innostui tyttäreni – ja itse aion ihan huomenissa etsiä kaupan pakastealtaasta noita avokaadokuutioita; en ollut tuollaisia hoksannut ollenkaan ja liian monta avokaadoa olen ehtinyt roskiin heittää!
Kiitos <3 Avokadokuutiot on ihan huippukeksintö, vaikka alussa mietin, että mihin sellaisia tarvitsee, mutta kun muutaman kerran ostaa pilaantuneita ja ylihintaisia avokadoja, näille on tarvetta!
Onpa hauska ja näyttävä idea.
Iloista Uutta Vuotta ja onnekasta vuotta 2019
Kiitos <3 Tämä on sallittu herkku näin tammikuussa!
Miks mulla tulee sushista heti Tiia mieleen! Tiian pizza voisi olla tämän nimi!
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3
Kiitos <3 herkullista uutta vuotta!
Sushi on ihan loistavaa näin joulun jälkeen kun kaikki ylijäämä kalat voi tuunata uudelleen siihen 😊
Sanopa älä muuta, kala maistuu aina ja on vielä terveellistä!
Tai en kestä! Ehkä me tehdään sittenkin tätä 😛 ihania herkkuja!
Eiks olekin hauska ja menee varmasti viisi kappaletta hetkessä : )
Hyvät hyssykät, Heli oot luonut Tiialle oman nimikkopizzan aivan selvästi. Kyllä maistuisi. Miten ihanat kuvatkin, nam. <3
Sydämellistä torstaita <3
Kiitos <3 Mun kaksi lempiruokaani samassa, voin kertoa että oli superhyvää! Tuo sushiriisi muuten oli huippua ja nyt tuleekin useammin tehtyä sushit itse : )