Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Hiihtolomakausi on juuri aluillaan ja vihdoinkin koko maassa on lunta! Helmikuu on mennyt hujahtaen ja sydäntalvesta suunnataan kovaa vauhtia kohti valoa, raikas talvinen sää oikein kutsuu ulkoilemaan ja ihastelemaan hanget timanteille saavaa aurinkoa. Kun viettää päivän ulkona mäessä tai hiihtoladuilla, illalla on mukava kokoontua hyvän ruoan ympärille. Miltä kuulostaisi takkatulen edessä after ski-hetkinen, jossa tarjolla olisi sutjakkaasti suuhun sujahtavia lampaankyljyksiä, pala juurekasta kiviuunissa paistettua leipää sekä höyryävän lämmintä uunifetaa?
Pirkka Parhaat kuukauden ruokateemana ovat Ranskan, Kreikan ja Kyproksen maut. Makumuistoja tulvahtaa mieleen heti montakin, kun noita jo tuhansien vuosien ruokaperinteet omaavien maiden antimia makustelee mielessä. Ranskan keittiötä on vaikea ohittaa maistelematta juustoja, suosittelen muuten kokeilemaan Pirkka Parhaat sarjan Camembert -valkohomejuustoa tai Sainte Maure vuohenjuustoa, ne ovat Ranskassa valmistettuja ja miellyttävän makuisia. Kauan sitten Kyproksen matkalla syttyi rakkaus halloumiin ja Kreikassa voi elää pelkästään fetasalaatilla, miten se maistuukaan siellä auringon alla niin hyvältä?
Tuotteista tähän vaikkapa illanistujaisissa tai tulevissa juhlissa tarjoiltavaan menuun valikoituivat mm. aivan loistava ja todella hyvän sitkon omaava Pirkka Parhaat kiviuunikierrepatonki, Pirkka Parhaat feta, Pirkka Parhaat Kreikkalaiset oliivit sekä aidosta omenamehusta valmistettu Pirkka Parhaat Cidre Brut kuiva omenasiideri.
Karitsan tai lampaan kareen voi ostaa ja paistaa kokonaisena, itse pidän enemmän jo valmiiksi leikatuista kyljyksistä, joista saa nopeasti pannulla paistamalla oikein herkullista sormiruokaa. Kihelmöivän kutkuttavan makea ja tahmea marinadi on näiden kyljysten salaisuus. Nämä lampaankyljykset kun saavat marinoitua omenasiiderissä, se antaa kivan hapokkaan hedelmäisen maun ja toimii hyvin marinadin muiden ainesten kanssa.
Pirkka Parhaat levynmuotoinen fetajuusto on kuin tehty myös lämpimänä nautittavaksi. Feta on aidosta kreikkalaisesta lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettua ja se kyllä maun syvyydessä maistuu. Kreikkalaisten oliivien ja mausteiden kanssa fetapala paistuu 20 minuutissa aromaattisen pehmeäksi ja sopii vaikkapa levitteeksi Pirkka Parhaat kiviuunileiville. Voit käyttää joko kivettömiä oliiveja tai kivellisiä, kumpaakin löytyy sarjasta. Muistatko blogin viimevuotiset intialaiset samosat, joissa täytteinä oli pinaattia, bataattia ja juuri tuota samaista fetaa?

Ainesosat:
600 g (n. 8 kpl) lampaan kyljyksiä
öljyä paistamiseen
1 dl pilkottua kevätsipulia
Marinadi:
1 1/2 dl Pirkka Parhaat Cidre Brut siideriä
1 dl soijakastiketta
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 prk (70 g) tomaattisosetta
2 rkl öljyä
1 tl mustapippuria
1/2 dl (kookos)sokeria
1/2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
UUNISSA PAAHDETTU FETA
1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
10 kpl Pirkka Parhaat kreikkalaisia kalamataoliiveja
1 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
LISÄKSI TARJOLLE Pirkka Parhaat kiviuuniciabattaa tai -kierrepatonkia
Pirkka Parhaat kreikkalaisia oliiveja
Pirkka Parhaat maustettua ekstra-neitsytoliiviöljyjä (esim. basilika) leivän dippaukseen
Ohje:
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lampaankyljysten päälle.
- Anna marinoitua kylmässä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli.
- Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa.
- Laita fetajuusto uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle mausteet ja oliivit. Anna paistua 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
- Paista kyljykset pannulla n. 2 minuuttia puoli. Viimeistele kevätsipulilla.
- Leikkaa kiviuunileipä paloiksi, laita tarjolle kyljysten lisäksi uunifeta, oliiveja sekä mausteöljyä.
Näiden kanssa maistuu hyvin jo marinadissakin testattu kuiva omenasiideri. Lisää Ranskan, Kreikan ja Kyproksen herkuista ja reseptivinkkejä löydät seuraavasta Aito-liitteestä, joka ilmestyy Pirkka-lehden välissä 28.2. Hulvattoman hilpeitä hiihto- ja talvilomia kaikille onnekkaille lomalaisille ♥
With ♥ from beach house kitchen
14 Kommenttia
Mulle tuli ihan järkky nälkä näitä herkkuja katsellessa. Kiitos tästä ohjeesta, testiin menee ja uskon että tämä on sellainen Saken suuosikki <3
Ihanaa viikonloppua Heli <3
Kiitos. Kiva kun testaat, tämä oli kyllä ihan superherkullinen setti : )
Oi, kuinka hyvän näköistä, nyt tuli himo lampaaseen & fetaan! Lampaankylljyksiä en ole aikoihin tehnytkään. Tänään marinadikypyyn molskahtavat tosin ribsit ja kananuijat huomisia havaiji-teemasia tiki-juhlia varten.
Lampaankyljyksiä tulee tehtyä aivan liian harvoin! Herkullisilta kuulostavat teidän tiki-juhlien tarjoilut, ihania juhlia!
No nyt olet kyllä melkoiset herkut loihtinut, tuoksun voin melkein tuntea jo nenässäni! ja noi sinun upeat kuvat, jotka on jo pelkästään puoli ruokaa ♥
Kiitos, tämä oli kyllä ihan hirmuisen makoisa setti. Taaperokin innoissaan söi lammasta, marinadi toimii täydellisesti. Pitänee testata sitä muihinkin lihoihin!
Ooh ja uunifeta vielä, rakastan fetaa. Ihanan lämpöinen ja kutsuvan helmikuun pakkassäiden ruoka.
Ihanaa iltaa <3
Niin minäkin! Aito feta on vielä niin aistikkaan voimakasta ja sitä voi syödä ihan leivänkin päällä : )
Oi oi Heli, nyt nää sun ruokakuvat vie jo järjen päästä, jos nimittäin joutuu elämään ilman noita sun tarjoilemia maailman herkullisimman näköisiä lampaankyljyksiä. Vaikka täällä tällä hetkellä kovissa vatsakivuissa olenkin ja luulisi, ettei edes ruokakuvia voisi katsoa silmäystäkään, niin aah! Ihana idea kokeilla myös lampaalle siideriä, mulla on parikin broileriohjetta missä sitä olen käyttänyt, mutta varmasti uskallan nyt myös lampaalle tätä laittaa. Kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta!
Kiitos kommentistasi, vaikka itse sanonkin niin tämä marinadi on aivan superhyvä ja minäkin kokeilen sitä muihin to do-listan juttuihin!
Ihanat kuvat,ja uunifeta kiulostaa niin herkulta että pakko tehdä joku päivä.Kivaa alkavaa viikkoa Heli🌸🌹🌺🌷
Uunifeta on niin hyvää, sopii niin arkeen kuin juhlaankin!
Voi miten hyvältä kaikki näyttää. Uunifeta kuulostaa tosi herkulliselta. Iltapalaksi maistuisi feta ja tuollainen rapeakuorinen leipä <3
Sellaista talvipäivän ihanneruokaa ja naposteltavaa, suosittelen kokeilemaan!