TAHMEAT SIIDERISSÄ MARINOIDUT LAMPAANKYLJYKSET JA UUNIFETA

by Beachhousekitchen
14 Kommenttia

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Hiihtolomakausi on juuri aluillaan ja vihdoinkin koko maassa on lunta! Helmikuu on mennyt hujahtaen ja sydäntalvesta suunnataan kovaa vauhtia kohti valoa, raikas talvinen sää oikein kutsuu ulkoilemaan ja ihastelemaan hanget timanteille saavaa aurinkoa. Kun viettää päivän ulkona mäessä tai hiihtoladuilla, illalla on mukava kokoontua hyvän ruoan ympärille. Miltä kuulostaisi takkatulen edessä after ski-hetkinen, jossa tarjolla olisi sutjakkaasti suuhun sujahtavia lampaankyljyksiä, pala juurekasta kiviuunissa paistettua leipää sekä höyryävän lämmintä uunifetaa?

tahmeat lampaankyljykset

Pirkka Parhaat kuukauden ruokateemana ovat Ranskan, Kreikan ja Kyproksen maut. Makumuistoja tulvahtaa mieleen heti montakin, kun noita jo tuhansien vuosien ruokaperinteet omaavien maiden antimia makustelee mielessä. Ranskan keittiötä on vaikea ohittaa maistelematta juustoja, suosittelen muuten kokeilemaan Pirkka Parhaat sarjan Camembert -valkohomejuustoa tai Sainte Maure vuohenjuustoa, ne ovat Ranskassa valmistettuja ja miellyttävän makuisia. Kauan sitten Kyproksen matkalla syttyi rakkaus halloumiin ja Kreikassa voi elää pelkästään fetasalaatilla, miten se maistuukaan siellä auringon alla niin hyvältä?

Pirkka Parhaat kiviuunikierrepatonki

Tuotteista tähän vaikkapa illanistujaisissa tai tulevissa juhlissa tarjoiltavaan menuun valikoituivat mm. aivan loistava ja todella hyvän sitkon omaava Pirkka Parhaat kiviuunikierrepatonki, Pirkka Parhaat feta, Pirkka Parhaat Kreikkalaiset oliivit sekä aidosta omenamehusta valmistettu Pirkka Parhaat Cidre Brut kuiva omenasiideri.

siiderissä marinoidut

Karitsan tai lampaan kareen voi ostaa ja paistaa kokonaisena, itse pidän enemmän jo valmiiksi leikatuista kyljyksistä, joista saa nopeasti pannulla paistamalla oikein herkullista sormiruokaa. Kihelmöivän kutkuttavan makea ja tahmea marinadi on näiden kyljysten salaisuus. Nämä lampaankyljykset kun saavat marinoitua omenasiiderissä, se antaa kivan hapokkaan hedelmäisen maun ja toimii hyvin marinadin muiden ainesten kanssa.

tahmeat lampaankyljykset

Pirkka Parhaat levynmuotoinen fetajuusto on kuin tehty myös lämpimänä nautittavaksi. Feta on aidosta kreikkalaisesta lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettua ja se kyllä maun syvyydessä maistuu. Kreikkalaisten oliivien ja mausteiden kanssa fetapala paistuu 20 minuutissa aromaattisen pehmeäksi ja sopii vaikkapa levitteeksi Pirkka Parhaat kiviuunileiville. Voit käyttää joko kivettömiä oliiveja tai kivellisiä, kumpaakin löytyy sarjasta. Muistatko blogin viimevuotiset intialaiset samosat, joissa täytteinä oli pinaattia, bataattia ja juuri tuota samaista fetaa?

tahmeat lampaankyljykset

Tahmeat lampaankyljykset uunifeta

TAHMEAT LAMPAANKYLJYKSET JA UUNIFETA

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa Hiihtolomakausi on juuri aluillaan ja vihdoinkin koko maassa on lunta! Helmikuu on mennyt hujahtaen ja sydäntalvesta suunnataan kovaa vauhtia… Juhlamenu TAHMEAT SIIDERISSÄ MARINOIDUT LAMPAANKYLJYKSET JA UUNIFETA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

600 g (n. 8 kpl) lampaan kyljyksiä

öljyä paistamiseen

1 dl pilkottua kevätsipulia

Marinadi:

1 1/2 dl Pirkka Parhaat Cidre Brut siideriä

1 dl soijakastiketta

2 murskattua valkosipulinkynttä

1 tl raastettua inkivääriä

1 prk (70 g) tomaattisosetta

2 rkl öljyä

1 tl mustapippuria

1/2 dl (kookos)sokeria

1/2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

UUNISSA PAAHDETTU FETA

1 pkt (200 g)  Pirkka Parhaat fetajuustoa

10 kpl Pirkka Parhaat kreikkalaisia kalamataoliiveja

1 tl oreganoa

1/2 tl mustapippuria

LISÄKSI TARJOLLE Pirkka Parhaat kiviuuniciabattaa tai -kierrepatonkia

Pirkka Parhaat kreikkalaisia oliiveja

Pirkka Parhaat maustettua ekstra-neitsytoliiviöljyjä (esim. basilika) leivän dippaukseen

Ohje:

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lampaankyljysten päälle.
  2. Anna marinoitua kylmässä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa.
  4. Laita fetajuusto uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle mausteet ja oliivit. Anna paistua 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
  5. Paista kyljykset pannulla n. 2 minuuttia puoli. Viimeistele kevätsipulilla.
  6. Leikkaa kiviuunileipä paloiksi, laita tarjolle kyljysten lisäksi uunifeta, oliiveja sekä mausteöljyä.

Näiden kanssa maistuu hyvin jo marinadissakin testattu kuiva omenasiideri. Lisää Ranskan, Kreikan ja Kyproksen herkuista ja reseptivinkkejä löydät seuraavasta Aito-liitteestä, joka ilmestyy Pirkka-lehden välissä 28.2. Hulvattoman hilpeitä hiihto- ja talvilomia kaikille onnekkaille lomalaisille ♥

Pirkka Parhaat Cider Brut

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

souliina 24/02/2018 - 19:21

Mulle tuli ihan järkky nälkä näitä herkkuja katsellessa. Kiitos tästä ohjeesta, testiin menee ja uskon että tämä on sellainen Saken suuosikki <3

Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 25/02/2018 - 14:09

Kiitos. Kiva kun testaat, tämä oli kyllä ihan superherkullinen setti : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 23/02/2018 - 15:22

Oi, kuinka hyvän näköistä, nyt tuli himo lampaaseen & fetaan! Lampaankylljyksiä en ole aikoihin tehnytkään. Tänään marinadikypyyn molskahtavat tosin ribsit ja kananuijat huomisia havaiji-teemasia tiki-juhlia varten.

Vastaa
Beachhousekitchen 25/02/2018 - 15:37

Lampaankyljyksiä tulee tehtyä aivan liian harvoin! Herkullisilta kuulostavat teidän tiki-juhlien tarjoilut, ihania juhlia!

Vastaa
Marika/Ranteita myöjen taikinasa 20/02/2018 - 14:12

No nyt olet kyllä melkoiset herkut loihtinut, tuoksun voin melkein tuntea jo nenässäni! ja noi sinun upeat kuvat, jotka on jo pelkästään puoli ruokaa ♥

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2018 - 09:40

Kiitos, tämä oli kyllä ihan hirmuisen makoisa setti. Taaperokin innoissaan söi lammasta, marinadi toimii täydellisesti. Pitänee testata sitä muihinkin lihoihin!

Vastaa
Tiia K 19/02/2018 - 18:31

Ooh ja uunifeta vielä, rakastan fetaa. Ihanan lämpöinen ja kutsuvan helmikuun pakkassäiden ruoka.

Ihanaa iltaa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2018 - 09:42

Niin minäkin! Aito feta on vielä niin aistikkaan voimakasta ja sitä voi syödä ihan leivänkin päällä : )

Vastaa
Sari/Saaran lautasella 19/02/2018 - 12:16

Oi oi Heli, nyt nää sun ruokakuvat vie jo järjen päästä, jos nimittäin joutuu elämään ilman noita sun tarjoilemia maailman herkullisimman näköisiä lampaankyljyksiä. Vaikka täällä tällä hetkellä kovissa vatsakivuissa olenkin ja luulisi, ettei edes ruokakuvia voisi katsoa silmäystäkään, niin aah! Ihana idea kokeilla myös lampaalle siideriä, mulla on parikin broileriohjetta missä sitä olen käyttänyt, mutta varmasti uskallan nyt myös lampaalle tätä laittaa. Kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2018 - 09:43

Kiitos kommentistasi, vaikka itse sanonkin niin tämä marinadi on aivan superhyvä ja minäkin kokeilen sitä muihin to do-listan juttuihin!

Vastaa
Jael 18/02/2018 - 20:37

Ihanat kuvat,ja uunifeta kiulostaa niin herkulta että pakko tehdä joku päivä.Kivaa alkavaa viikkoa Heli🌸🌹🌺🌷

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2018 - 08:53

Uunifeta on niin hyvää, sopii niin arkeen kuin juhlaankin!

Vastaa
Outi 18/02/2018 - 18:40

Voi miten hyvältä kaikki näyttää. Uunifeta kuulostaa tosi herkulliselta. Iltapalaksi maistuisi feta ja tuollainen rapeakuorinen leipä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2018 - 09:52

Sellaista talvipäivän ihanneruokaa ja naposteltavaa, suosittelen kokeilemaan!

Vastaa

Kommentoi