Päivälleen viisi vuotta sitten julkaisin ensimmäisen blogipostaukseni ja enpä tiennyt mikä matka minua odottaisi ruoasta kirjoittavana nautiskelijana ja bloggaajana! Blogi on tuonut mukanaan uuden ammatin, kivasti töitä, ihastuttavia kollegoita ja uskomattomia elämyksiä – nyt on aika skoolata, kiittää ja muistella kulunutta viittä vuotta♥
Vierastan kirjoittaa kiitos- tai parhaimmat kamut – listauksia, sillä niistä tulisi jättipitkiä ja aina unohtuisi joku jossakin vaiheessa elämääni koskettanut tärkeä henkilö. Siksi mennään hyvin aakealla ja laakealla linjalla ja kumarran moneen suuntaan, sillä niin hyvin minut silloin viisi vuotta sitten otettiin vastaan uutena bloggaajana, rohkaistuin käymään tapahtumissa ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Kumarran syvään suomalaisen ruokabloggaajien joukon edessä: olen saanut teistä monta ystävää ja aina on ilo tavata missä tahansa pirskeissä ja tapahtumissa, saada ja antaa vertaistukea sekä nauttia hyvästä yhteishengestä. Viisi vuotta sitten koin tuskaa ja huonommuuden tunnetta jo olemassa olleiden blogien laadusta, enhän minä pystyisi ja pääsisi koskaan samaan, mutta onneksi aloitin ja jos sinä mietit vähänkään blogin perustamista, niin anna palaa. Tässä kehittyy koko ajan ja saa toteuttaa itseänsä.
Näiden vuosien aikana erityisen läheiseksi on tullut 40+ bloggaajien verkosto, joiden bloggaajista olen saanut voimaa ja joista on tullut aitoja ystäviä, kiitos Tiia, Tuuli & te muut upeat, joiden kanssa on aina ilo nähdä ja viestiä vaikka keskellä yötä jos tukea ja ajatuksia kaipaa! Pääsimme muutama vuosi sitten Tiian ja Maijun kanssa kertomaan ajatuksia nelikymppisenä bloggaamisesta mm. Gloria -lehteen. Kolmen blondin, eli Johanna, Peggy & minä, oma tsemppiryhmä on myös ollut tärkeä. Kiitos teille, olette kaikki niin inspiroivia luottoystäviä! Ihania ihmisiä olen myös tavannut ruokablogien ulkopuoleltakin, kaikille teille kamubloggaajat lentosuukko beach housesta♥
Blogini tärkein ja kantavin voima on ollut jakaa ja levittää kotikokkailun ilosanomaa sekä kannustaa keittiöön ja valmistamaan erinomaista ruokaa maku edellä ja laadukkaita raaka-aineita käyttäen. On ollut ilo huomata, että yritykset ovat löytäneet blogini ja olen päässyt tekemään mielenkiintoisia ja haastavia yhteistyöprojekteja mm. Keskon yhteistyöbloggaajana kolmen vuoden ajan, tutustumaan SOKin ravintola- ja hotellimaailmaan lukuisten yhteistöiden kautta, tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä Floran Kasvien voimalla- hankkeessa sekä risteillyt lukuisia kertoja yhteistyössä laivavarustamoiden kanssa, viimeksi lasten kesäristeilyllä Tukholmassa Silja Symphonylla ja aiemmin keväällä Viking Linen erinomaisiin á la carte -ruokiin tutustuen. Kiitän hattu kädessä kaikkia yhteistyökumppaneitani ja yrityksiä, että olette halunneet viestiä kauttani tuotteista tai palveluista, mielelläni teen jatkossakin yhteistyötä kanssanne. Innolla otan mukaan myös uusia asiakkuuksia ja jos etsit idearikasta sisällöntuottajaa ja somevaikuttajaa, niin ota yhteyttä, lähden mielelläni mukaan uusiin haasteisiin!
Blogi on elänyt ja kasvanut näiden vuosien aikana, samoin on tapahtunut muutoksia omassa elämässä ja se tärkein on näkynyt täälläkin! Jo nyt 3,5 vuotias poikani on perinyt rakkauden hyvään ruokaan ja blogissa onkin nähty monta lasten suuhun sopivaa ruokaa, ehkä se kaikista maistuvin tällä hetkellä on huijarin voikana. Oma perhe, sukulaiset & ystävät somemaailman ulkopuolelta ovat se tuki ja turva, lämmin kiitos kuuluu myös läheisilleni♥
Jätti-iso kiitos & lämpimin halaus lähtee niille tuhansille ja jopa kymmenille tuhansille ympäri Suomea blogini resepteistä innostuville ja niillä kokkaaville. Uskomaton kiitollisuuden tunne ja miten kivoja viestejä ja kommentteja olen teiltä lukijoilta saanut. Parasta palautetta ovat olleet ne viestit, joissa on kerrottu kuinka joku raaka-aine onkin muuttunut inhokista rakastetuksi juuri minun reseptini kautta ja kuinka esim. kasvisten syönti omassa taloudessa on kasvanut, kun on rohkaistunut kokeilemaan blogista löytyviä kasvisruokareseptejä. Jokainen antamanne tykkäys on valtavan tärkeä minulle. Toivottavasti pystyn vastaamaan toiveisiinne myös jatkossa ja blogista löytyisi uusia ja tuoreita ideoita ja vastauksia niin arkeen kuin juhlaankin♥ Palautetta ja toiveita saa lähettää!
MITÄ KAIKKEA ONKAAN BLOGISSA NÄHTY NÄIDEN 5 VUODEN AIKANA?
- Voitettu Risto Mikkolan tuomaroima reseptikilpailu tällä hunajaisella ja itämaisella reseptillä.
- Esittäydytty Kotiblogit-lehdessä jouluisissa tunnelmissa, tämä juttu oli ensimmäinen johon sain sponsoreita mukaan ja oli toisaalta oven avaaja moneen suuntaan.
- Löydetty se makea hammas (kun olin aina enemmän tykännyt suolaisesta) syntisen hyvän suolakaramellisuklaan kehittelyn kautta.
- On eletty trendien aallonharjoilla ja mm. karpattu ja tehty paljon gluteenitonta ruokaa ja leivonnaisia, yksi suosikeistani ovat gluteenittomat mätimoussetuulihatut.
- Rakennettu merihenkinen joulukuusi.
- Kerrottu omasta suosikkiravintolasta, kirkkonummelaisesta Bistro O Matista monta kertaa mm. pikkujouluista ravintolassa ja Taste of Helsinki menusta.
- Tehty paljon “rakkausruokaa” mm. punajuuripastaa ja voitettu mm. ruokabloggaajien haastekisa näillä sydämenmuotoisilla blineillä.
- Kouluttauduttu piirakkamestariksi Bomballa Pohjois-Karjalassa, omilla kotiseuduilla. Ja tehty maailman parasta lanttukukkoa.
- Opiskeltu ruokavalokuvausta Tim Clinchin johdolla ja drinkkien valmistusta Amsterdamissa.
- Grillailtu supersuosittuja suloisen tahmeita kananuijia ja aloitettu pihaprojekti. Pihaprojektin kaikki osat löydät täältä. Pihaa täydennetty sittemmin mm. kesäkeittiöllä.
- Vierailtu Pori Jazzeilla, Mitä tänään syötäisiin- ohjelman kulisseissa, Hangossa, lounastettu 55 m korkeudessa ilmassa, Surin Beachilla Thaimaassa, matkamessuilla, innostuttu kasvisruoasta vegemessuilla, nautittu Itämeren parasta pizzaa, vietetty äitienpäivää Tallinnan Hilton Parkissa, ihmetelty asuntomessuilla Mikkelissä, nautiskeltu viini- ja ruokamessuilla, elämysmatkailtu Tampereella, tutustuttu virolaiseen keittiöön, huollettu parisuhdetta, vietetty joulu risteillen, telakkamatkailtu Gdanskiin, ruokamatkailtu Khao Lakiin, esitelty Amsterdamin kuumimpia ravintoloita, seikkailtu Viron Rakveressa, esitelty 10 parasta kohdetta Ahvenanmaalla, makumatkailtu Satakunnassa ja esitelty Sikses parasta – parhaimpia paloja, kierrelty Peipsimaalla Virossa, vietetty täydellinen syntymäpäivä Helsingin kattojen yllä, päästy ravintolakeittiöön ja käyty ensimmäisen kerran tänä vuonna Tartossa sekä Saarenmaalla!
- Päästy palkintosijoille mansikkaisten reseptien kilpailussa ja voitettu Jalo Tofun reseptikilpailussa Club tofu kerrosleivillä reissu Berliiniin! Aika iloinen bloggaaja näissä kuvissa.
- Suunniteltu ihannehotelliaamupala lapsille ja herkuteltu täydellisillä leivillä.
- Päästy Ilta-Sanomiin avautumalla omista ruokapaheistaan!
- Ruokafestaroitu lukuisissa Taste of Helsinki -ruokatapahtumissa, viimeistä kertaa 2018 r.i.p ToH. Kesän upein illallinen nautittiin pre-ToH Ragussa.
- Tehty ruokataidetta jogurtilla ja voitettu Ida Froskin emännöimä kilpailu.
- Julkaistu kymmeniä piirasohjeita, esitelty rakkaimpia ruokamuistoja ja ruokakirjoja.
- Räjäytetty yksittäisten lukukertojen ennätys tällä omenaranskalaisten ohjeella.
- On myös kerrottu muustakin kuin ruoasta: käyty tutustumassa virolaiseen luonnonkosmetiikkaan, nautittu ja kyynelehditty oopperassa, balettimatkailtu Tallinnassa, hankittu uusi ilme kulmille, taisteltu ikääntymistä vastaan sekä sisustettu kotia!
- Savustettu katkarapuja ja simpukoita. Nautiskeltu monta kertaa suosikki äyriäiselläni, eli jättikatkaravuilla!
- Ihastuttu vegaaniruokaan ja ideoitu hävikkiruokareseptejä. Syksyn 2018 suosituimpia reseptejä blogissa oli kasvispikaruoka linssi tikka masala, itkettävän hyvää!
- Yhdistetty kaksi lempiruokaani: sushi & pizza = sushipizza.
- Innostuttu leipomaan lasten syntymäpäiväkakkuja: 2-vuotiaan työmaakakku ja 3-vuotiaan Ryhmä Hau -kakku.
- Yövytty vain aikuisille-elämyshotellissa ja minilomailtu kauppakeskuksessa.
- Lähimatkailtu Suomenlinnassa ja innostuttu kotimaisesta järvikalasta! Suosittu haukihampurilaisresepti viiden vuoden takaa ansaitsi uudet kuvat & päivitetyn reseptin!
Tässä vain muutamia kohokohtia, aikamoiset 5 vuotta! Blogin arkistovalikosta oikealta puolelta pääset selailemaan satoja julkaistuja reseptejä. Toivon mukaan seuraavatkin viisi vuotta tuovat paljon sellaisia elämyksiä ja ideoita, jotka pääsevät tänne kaikkien luettavaksi! Pysy mukana tulevassakin♥ Tässä alla vielä kaikkien aikojen suosituimmat reseptit viideltä vuodelta! Yllätyksiä?
SUOSITUIMMAT RESEPTIT
- Italialaisen pizzan ABC. Pizzaa on blogissa nautittu myös Red Goddess -tyyliin ja savumuikkupizzaa kvinoapohjalla.
- Täydelliset hampurilaispihvit. Ne piti tehdä uudestaankin!
- Nyhtökana-pitaleivät. Samaisesta nyhtökanasta taivaallisen herkut grillicalzonet, slurps!
- Maanantain proteiinipitoinen kasvispasta – arkiruokaa parhaimmillaan!
- Gluteeniton ja maidoton voileipäkakku – tämä maistuu myös ei-keliaakikoillekin!
- Intialaiset kofta-kasvispullat hernerouheesta – unelmainen kastike kruunaa elämyksen!
- Gluteenittomat pinaattiletut lohitäytteellä – joka juhannuksen perinneherkku!
- Helppo ja huokea tapasmenu viikonlopuksi – espanjalaisia makuelämyksiä!
- Hekumallinen nutella mud cake – jauhoton mutakakku valmistuu ennätysajassa!
- Jamie Oliverin Satay-kana ja nuudelisalaatti. Kesän parasta grilliruokaa!
Mikä olisi 5-vuotissynttärikahveilla se herkullisin tarjottava? No tietenkin rakastamani voileipäkakku ja äidin tekemänä. Tässä äidin luottoresepti, jolla tehtyjä voileipäkakkuja on nautittu jo useammissakin juhlissa! Sen voi tehdä yhteen isoon vuokaan tai kahteen pitkulaiseen (kuvassa pitkulaiseen tehty toinen puolisko). Herkullisia hetkiä kaikille & elämyksellistä kesän jatkoa!


Ainesosat:
1 pkt (550 g) Vaasan TaikaRuis ruisviipaleita
1 pkt (550 g) Vaasan Taika täysjyväkauraviipaleita
kasvis- tai kanalientä kostutukseen
Kinkku-maksapasteija-täyte
400 g kinkkua suikaleina
1 pkt (150 g) maksamakkaraa
Suolakurkku-juustotäyte
400 g sulatejuustoa
pari lusikallista majoneesia juuston ohennukseen
2 suolakurkkua pieneksi kuutioituna
Kuorrutus
2 prk (á 200 g) Valion maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeluun
1 pkt kumpaakin: Ohuen ohutta ylikypsää kinkkua ja ohutta meetvurstia
tuorekurkkua ja kirsikkatomaatteja
tummia viinirypäleitä ja pensasmustikoita
jäävuorisalaattia
yrttejä ja herneenversoja
Ohje:
- Leikkaa leivistä ohuet kuoret pois. (Käyttövinkki: kuivaa ne uunissa miedolla lämmöllä korppujauhoiksi).
- Jos teet kaksi pienempää kakkua, jaa leivät ja täytteet kahdelle kakulle ja vuoalle.
- Valmista täytteet. Silppua kinkku pieniksi kuutioiksi ja pehmennä maksamakkara, yhdistä ja sekoita tasaiseksi.
- Notkista sulatejuusto majoneesilla ja vatkaa helposti levitettäväksi. Pilko suolakurkut pieneksi.
- Lado ensin vuokaan ruispaahtoleipäkerros ja sen päälle kinkku-maksamakkaratäyte, lisää kauraleipäkerros, jonka päälle juustokerros, ripottele juuston päälle suolakurkkukuutioita. Lado päälle ruispaahtoleipäkerros, jonka päälle kinkku-maksamakkaratäyte ja sitten kauraleipäkerros jne.
- Levitä tuorejuusto kakun päälle kauttaaltaan ja koristele haluamasi tavalla.

22 Kommenttia
Ihana Heli ja ihan ensi hetkestä kemiat kolahti ja ystävyys alkoi. Miten monet viestit ollaan lähetetty ja tuettu toisiamme. Aina ollut sun vankkumaton tuki ja olet myös järjen ääni, jos menen liian tunteella ja tunteellinen ja herkkis olet itsekin.
Rakastan sun blogia, runsaus ja värikylläisyys, hyvin kekseliäät ja eksoottisetkin reseptit ovat vieneet sydämen menneessään, erotut joukosta. <3
Onnea ja menestystä seuraaville viidelle vuodelle taas lisää ja muista, kaiken olet ahkeruudella ja lahjoillasi ansainnut.
Hyvä luo hyvää ja sehän meidän motto on. <3
Haleja viikkikseen. <3
Ihan viesti, kiitos rakas Tiia <3
Näin se on uskottu ja uskottava jatkossakin että hyvä tulee hyvän luokse.
Kiitos tuestasi kaikessa ja ystävyydestä, ihania kesälomapäiviä sinne & sitä Lontoon matkaa, silloin en ole somelomalla, vaan reissuahan on seurattava!
Onnea viisivuotiaalle – mikä matka❤ ja se jatkuu!
Monta elämystä ollaan ehditty kokea yhdessäkin, niin hurjia myrskyjä, leppeitä merimatkoja kuin mahtavia makuja ja ihania illallisia – se Ragun upea illallinen viime kesältä muistui juuri eilen mieleeni.
Se Ragu oli taivaallinen, upea kokonaisuus ja ravintolana ihan huippu! Toivottavasti tulee uusia upeita loppuvuonnakin : )
Oi nam! Tuo voikkari. Onnea blogille!
Kiitos <3 Minä niin rakastan voileipäkakkuja, syön aina yhtä monta päivää: aamupala, lounas ja iltapala, NAM!
Oikein paljon onnea 5-vuotiaalle upealle blogillesi <3 On ollut ilo ja kunnia oppia tuntemaan sinut ja blogisi. Kiitos kun saan olla osa 40+blogeja myös <3
Kiitos <3 Ihanasti iloa & viisaita ajatuksia olet tuonut elämääni - kiva kulkea bloggaajan taivalta samoissa jengeissä!
Hurjasti onnea sinulle ja blogillesi Heli ihanainen:) Olet saanut niin paljon aikaiseksi näiden vuosien aikana, ja täällä upeassa blogissasi on aina niin kiva vierailla.Ja kiitos sinulle kaikesta:) Hali:)
Ihania sanoja, kiitos <3 Olet ollut yksi niitä ensimmäisiä ruokablogeja joita aloin seurata ja josta pääsin kokeilemaan herkullisia kasvisruokia!
Hurjasti onnea huikeista blogivuosista. Ihan hurjan paljon niihin on mahtunut ; suuria saavutuksia, menestystä ja hienoja kokemuksia sekä ennenkaikkea upeita makuja ja uusia reseptejä. Menestystä sinulle ja blogillesi jatkossakin, Heli-Hannele ♥
Äitisi tekemä voileipäkakku on niin kaunis ja miten hyvin nuo pensasmustikat sopivatkaan tuohon päälle koristeeksi. Niiden sininen väri on kaunis lisä kakun päällä. Kiitos vinkistä!
Kiitos, onhan tämä ollut uskomaton matka! Kiitos myös sinulle, että on tutustuttu ja saatu jakaa ajatuksia bloggaamisesta yms.
Ihanaa kesää <3
SUPERISTI Onnea upealle blogille ja maailman parhaalle 40+ mamalle!! Huikea retki sulla takana ja uudet – entistäkin ehommat- seikkailut odottavat!!
Kiitollisena myös siitä, että olet saanut tutustua suhun <3
Kiitos sinä ihanainen <3 On ollut ilo saada sinutkin elämääni, toivottavasti saadaan kokea kivoja juttuja yhdessä!
Onnea, onnea! Upea blogi ja upeat vuodet! Monia, monia lisää 🙂
Kiitos ihanista sanoista & toivotuksista, todellakin monen monta vuotta lisää, ei blogit minnekään kuole : )
Vau mikä loistava yhteenveto tehdystä työstä!!! Näitä helppo käyttää. Olet kyllä kova paiskimaan töitä. Kiitos! 10++++
Tätä oli kyllä mielenkiintoista tehdä, melkoiset 5 vuotta! Kiitos kauniista sanoistasi <3
Onnea vielä tätäkin kautta, huikean blogin olet rakentanut, mutta suurella rakkaudella ruokaan ja valtaisalla puurtamisella se onnistuu. Olipa mahtava listaus historiasta ja paljon siihen on mahtunut kaikkea ihanaa!
Monta upeaa blogijuttua edessä ja toivottavasti 3 blondia jatkaa yhteistä taivaltaan ❤️
3 blondin taival on vasta alussa, ihan ollut tutustua sinuun, pus sinne kauas : )
Töitähän tämä on vaatinut ja aivosoluja/perslihaksia kuormitettu, hih!
Kiitos kauniista sanoistasi, toivottavasti pian nähdään!
Sylin täydeltä onnea ja onnittelut upeista blogivuosista, jotka ovat ilahduttaneet ja inspiroineet meitä kaikkia <3 Paljon on mahtunut matkaan, vau Heli! Olipa kiva lukea seikkailuitasi. Toivon sinulle kutkuttavan ihania vuosia tulevaan ja skool.
Ps. Olen onnellinen, että saan olla mukana kolmen blondin matkassa <3 Love Y.
Peggy
Skool myös sinne, toivottavasti saadaan kokea hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja myös tulevaisuudessa, naurua & huumoria riittää!
Superhuippua kesää sinne koko pesueelle <3