The VOILEIPÄKAKKU – Se maailman paras 5-vuotiaan blogin kunniaksi!

by Beachhousekitchen

Päivälleen viisi vuotta sitten julkaisin ensimmäisen blogipostaukseni ja enpä tiennyt mikä matka minua odottaisi ruoasta kirjoittavana nautiskelijana ja bloggaajana! Blogi on tuonut mukanaan uuden ammatin, kivasti töitä, ihastuttavia kollegoita ja uskomattomia elämyksiä – nyt on aika skoolata, kiittää ja muistella kulunutta viittä vuotta♥

Vierastan kirjoittaa kiitos- tai parhaimmat kamut – listauksia, sillä niistä tulisi jättipitkiä ja aina unohtuisi joku jossakin vaiheessa elämääni koskettanut tärkeä henkilö. Siksi mennään hyvin aakealla ja laakealla linjalla ja kumarran moneen suuntaan, sillä niin hyvin minut silloin viisi vuotta sitten otettiin vastaan uutena bloggaajana, rohkaistuin käymään tapahtumissa ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Kumarran syvään suomalaisen ruokabloggaajien joukon edessä: olen saanut teistä monta ystävää ja aina on ilo tavata missä tahansa pirskeissä ja tapahtumissa, saada ja antaa vertaistukea sekä nauttia hyvästä yhteishengestä. Viisi vuotta sitten koin tuskaa ja huonommuuden tunnetta jo olemassa olleiden blogien laadusta, enhän minä pystyisi ja pääsisi koskaan samaan, mutta onneksi aloitin ja jos sinä mietit vähänkään blogin perustamista, niin anna palaa. Tässä kehittyy koko ajan ja saa toteuttaa itseänsä.

Näiden vuosien aikana erityisen läheiseksi on tullut 40+ bloggaajien verkosto, joiden bloggaajista olen saanut voimaa ja joista on tullut aitoja ystäviä, kiitos Tiia, Tuuli & te muut upeat, joiden kanssa on aina ilo nähdä ja viestiä vaikka keskellä yötä jos tukea ja ajatuksia kaipaa! Pääsimme muutama vuosi sitten Tiian ja Maijun kanssa kertomaan ajatuksia nelikymppisenä bloggaamisesta mm. Gloria -lehteen. Kolmen blondin, eli Johanna, Peggy & minä, oma tsemppiryhmä on myös ollut tärkeä. Kiitos teille, olette kaikki niin inspiroivia luottoystäviä! Ihania ihmisiä olen myös tavannut ruokablogien ulkopuoleltakin, kaikille teille kamubloggaajat lentosuukko beach housesta

Blogini tärkein ja kantavin voima on ollut jakaa ja levittää kotikokkailun ilosanomaa sekä kannustaa keittiöön ja valmistamaan erinomaista ruokaa maku edellä ja laadukkaita raaka-aineita käyttäen. On ollut ilo huomata, että yritykset ovat löytäneet blogini ja olen päässyt tekemään mielenkiintoisia ja haastavia yhteistyöprojekteja mm. Keskon yhteistyöbloggaajana kolmen vuoden ajan, tutustumaan SOKin ravintola- ja hotellimaailmaan lukuisten yhteistöiden kautta, tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä Floran Kasvien voimalla- hankkeessa sekä risteillyt lukuisia kertoja yhteistyössä laivavarustamoiden kanssa, viimeksi lasten kesäristeilyllä Tukholmassa Silja Symphonylla ja aiemmin keväällä Viking Linen erinomaisiin á la carte -ruokiin tutustuen. Kiitän hattu kädessä kaikkia yhteistyökumppaneitani ja yrityksiä, että olette halunneet viestiä kauttani tuotteista tai palveluista, mielelläni teen jatkossakin yhteistyötä kanssanne. Innolla otan mukaan myös uusia asiakkuuksia ja jos etsit idearikasta sisällöntuottajaa ja somevaikuttajaa, niin ota yhteyttä, lähden mielelläni mukaan uusiin haasteisiin!

Blogi on elänyt ja kasvanut näiden vuosien aikana, samoin on tapahtunut muutoksia omassa elämässä ja se tärkein on näkynyt täälläkin! Jo nyt 3,5 vuotias poikani on perinyt rakkauden hyvään ruokaan ja blogissa onkin nähty monta lasten suuhun sopivaa ruokaa, ehkä se kaikista maistuvin tällä hetkellä on huijarin voikana. Oma perhe, sukulaiset & ystävät somemaailman ulkopuolelta ovat se tuki ja turva, lämmin kiitos kuuluu myös läheisilleni♥

Jätti-iso kiitos & lämpimin halaus lähtee niille tuhansille ja jopa kymmenille tuhansille ympäri Suomea blogini resepteistä innostuville ja niillä kokkaaville. Uskomaton kiitollisuuden tunne ja miten kivoja viestejä ja kommentteja olen teiltä lukijoilta saanut. Parasta palautetta ovat olleet ne viestit, joissa on kerrottu kuinka joku raaka-aine onkin muuttunut inhokista rakastetuksi juuri minun reseptini kautta ja kuinka esim. kasvisten syönti omassa taloudessa on kasvanut, kun on rohkaistunut kokeilemaan blogista löytyviä kasvisruokareseptejä. Jokainen antamanne tykkäys on valtavan tärkeä minulle. Toivottavasti pystyn vastaamaan toiveisiinne myös jatkossa ja blogista löytyisi uusia ja tuoreita ideoita ja vastauksia niin arkeen kuin juhlaankin♥ Palautetta ja toiveita saa lähettää!

MITÄ KAIKKEA ONKAAN BLOGISSA NÄHTY NÄIDEN 5 VUODEN AIKANA?

Tässä vain muutamia kohokohtia, aikamoiset 5 vuotta! Blogin arkistovalikosta oikealta puolelta pääset selailemaan satoja julkaistuja reseptejä. Toivon mukaan seuraavatkin viisi vuotta tuovat paljon sellaisia elämyksiä ja ideoita, jotka pääsevät tänne kaikkien luettavaksi! Pysy mukana tulevassakin♥ Tässä alla vielä kaikkien aikojen suosituimmat reseptit viideltä vuodelta! Yllätyksiä?

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

  1. Italialaisen pizzan ABC. Pizzaa on blogissa nautittu myös Red Goddess -tyyliin ja savumuikkupizzaa kvinoapohjalla.
  2. Täydelliset hampurilaispihvit. Ne piti tehdä uudestaankin!
  3. Nyhtökana-pitaleivät. Samaisesta nyhtökanasta taivaallisen herkut grillicalzonet, slurps!
  4. Maanantain proteiinipitoinen kasvispasta – arkiruokaa parhaimmillaan!
  5. Gluteeniton ja maidoton voileipäkakku – tämä maistuu myös ei-keliaakikoillekin!
  6. Intialaiset kofta-kasvispullat hernerouheesta – unelmainen kastike kruunaa elämyksen!
  7. Gluteenittomat pinaattiletut lohitäytteellä – joka juhannuksen perinneherkku!
  8. Helppo ja huokea tapasmenu viikonlopuksi – espanjalaisia makuelämyksiä!
  9. Hekumallinen nutella mud cake – jauhoton mutakakku valmistuu ennätysajassa!
  10. Jamie Oliverin Satay-kana ja nuudelisalaatti. Kesän parasta grilliruokaa!

Mikä olisi 5-vuotissynttärikahveilla se herkullisin tarjottava? No tietenkin rakastamani voileipäkakku ja äidin tekemänä. Tässä äidin luottoresepti, jolla tehtyjä voileipäkakkuja on nautittu jo useammissakin juhlissa! Sen voi tehdä yhteen isoon vuokaan tai kahteen pitkulaiseen (kuvassa pitkulaiseen tehty toinen puolisko). Herkullisia hetkiä kaikille & elämyksellistä kesän jatkoa!

maailman paras

VOILEIPÄKAKKU

Tulosta resepti
Annoksia: 1 iso tai kaksi pienempää
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 pkt (550 g) Vaasan TaikaRuis ruisviipaleita

1 pkt (550 g) Vaasan Taika täysjyväkauraviipaleita

kasvis- tai kanalientä kostutukseen

Kinkku-maksapasteija-täyte

400 g kinkkua suikaleina

1 pkt (150 g) maksamakkaraa

Suolakurkku-juustotäyte

400 g sulatejuustoa

pari lusikallista majoneesia juuston ohennukseen

2 suolakurkkua pieneksi kuutioituna

Kuorrutus

2 prk (á 200 g) Valion maustamatonta tuorejuustoa

Koristeeluun

1 pkt kumpaakin: Ohuen ohutta ylikypsää kinkkua ja ohutta meetvurstia

tuorekurkkua ja kirsikkatomaatteja

tummia viinirypäleitä ja pensasmustikoita

jäävuorisalaattia

yrttejä ja herneenversoja

Ohje:

  1. Leikkaa leivistä ohuet kuoret pois. (Käyttövinkki: kuivaa ne uunissa miedolla lämmöllä korppujauhoiksi).
  2. Jos teet kaksi pienempää kakkua, jaa leivät ja täytteet kahdelle kakulle ja vuoalle.
  3. Valmista täytteet. Silppua kinkku pieniksi kuutioiksi ja pehmennä maksamakkara, yhdistä ja sekoita tasaiseksi.
  4. Notkista sulatejuusto majoneesilla ja vatkaa helposti levitettäväksi. Pilko suolakurkut pieneksi.
  5. Lado ensin vuokaan ruispaahtoleipäkerros ja sen päälle kinkku-maksamakkaratäyte, lisää kauraleipäkerros, jonka päälle juustokerros, ripottele juuston päälle suolakurkkukuutioita. Lado päälle ruispaahtoleipäkerros, jonka päälle kinkku-maksamakkaratäyte ja sitten kauraleipäkerros jne.
  6. Levitä tuorejuusto kakun päälle kauttaaltaan ja koristele haluamasi tavalla.

Lue nämäkin

22 Kommenttia

Tiia 12/07/2019 - 17:52

Ihana Heli ja ihan ensi hetkestä kemiat kolahti ja ystävyys alkoi. Miten monet viestit ollaan lähetetty ja tuettu toisiamme. Aina ollut sun vankkumaton tuki ja olet myös järjen ääni, jos menen liian tunteella ja tunteellinen ja herkkis olet itsekin.

Rakastan sun blogia, runsaus ja värikylläisyys, hyvin kekseliäät ja eksoottisetkin reseptit ovat vieneet sydämen menneessään, erotut joukosta. <3

Onnea ja menestystä seuraaville viidelle vuodelle taas lisää ja muista, kaiken olet ahkeruudella ja lahjoillasi ansainnut.

Hyvä luo hyvää ja sehän meidän motto on. <3

Haleja viikkikseen. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2019 - 08:56

Ihan viesti, kiitos rakas Tiia <3
Näin se on uskottu ja uskottava jatkossakin että hyvä tulee hyvän luokse.
Kiitos tuestasi kaikessa ja ystävyydestä, ihania kesälomapäiviä sinne & sitä Lontoon matkaa, silloin en ole somelomalla, vaan reissuahan on seurattava!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 08/07/2019 - 12:40

Onnea viisivuotiaalle – mikä matka❤ ja se jatkuu!

Monta elämystä ollaan ehditty kokea yhdessäkin, niin hurjia myrskyjä, leppeitä merimatkoja kuin mahtavia makuja ja ihania illallisia – se Ragun upea illallinen viime kesältä muistui juuri eilen mieleeni.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/07/2019 - 08:57

Se Ragu oli taivaallinen, upea kokonaisuus ja ravintolana ihan huippu! Toivottavasti tulee uusia upeita loppuvuonnakin : )

Vastaa
Kaura 07/07/2019 - 23:39

Oi nam! Tuo voikkari. Onnea blogille!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:00

Kiitos <3 Minä niin rakastan voileipäkakkuja, syön aina yhtä monta päivää: aamupala, lounas ja iltapala, NAM!

Vastaa
Outi 07/07/2019 - 20:15

Oikein paljon onnea 5-vuotiaalle upealle blogillesi <3 On ollut ilo ja kunnia oppia tuntemaan sinut ja blogisi. Kiitos kun saan olla osa 40+blogeja myös <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:49

Kiitos <3 Ihanasti iloa & viisaita ajatuksia olet tuonut elämääni - kiva kulkea bloggaajan taivalta samoissa jengeissä!

Vastaa
Jael 07/07/2019 - 20:12

Hurjasti onnea sinulle ja blogillesi Heli ihanainen:) Olet saanut niin paljon aikaiseksi näiden vuosien aikana, ja täällä upeassa blogissasi on aina niin kiva vierailla.Ja kiitos sinulle kaikesta:) Hali:)

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:50

Ihania sanoja, kiitos <3 Olet ollut yksi niitä ensimmäisiä ruokablogeja joita aloin seurata ja josta pääsin kokeilemaan herkullisia kasvisruokia!

Vastaa
Kristiina 07/07/2019 - 18:08

Hurjasti onnea huikeista blogivuosista. Ihan hurjan paljon niihin on mahtunut ; suuria saavutuksia, menestystä ja hienoja kokemuksia sekä ennenkaikkea upeita makuja ja uusia reseptejä. Menestystä sinulle ja blogillesi jatkossakin, Heli-Hannele ♥

Äitisi tekemä voileipäkakku on niin kaunis ja miten hyvin nuo pensasmustikat sopivatkaan tuohon päälle koristeeksi. Niiden sininen väri on kaunis lisä kakun päällä. Kiitos vinkistä!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:51

Kiitos, onhan tämä ollut uskomaton matka! Kiitos myös sinulle, että on tutustuttu ja saatu jakaa ajatuksia bloggaamisesta yms.
Ihanaa kesää <3

Vastaa
Taru 07/07/2019 - 14:21

SUPERISTI Onnea upealle blogille ja maailman parhaalle 40+ mamalle!! Huikea retki sulla takana ja uudet – entistäkin ehommat- seikkailut odottavat!!

Kiitollisena myös siitä, että olet saanut tutustua suhun <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:57

Kiitos sinä ihanainen <3 On ollut ilo saada sinutkin elämääni, toivottavasti saadaan kokea kivoja juttuja yhdessä!

Vastaa
Minna Vuo-Cho 07/07/2019 - 11:58

Onnea, onnea! Upea blogi ja upeat vuodet! Monia, monia lisää 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:58

Kiitos ihanista sanoista & toivotuksista, todellakin monen monta vuotta lisää, ei blogit minnekään kuole : )

Vastaa
Helene Nikula-Örmälä 07/07/2019 - 11:18

Vau mikä loistava yhteenveto tehdystä työstä!!! Näitä helppo käyttää. Olet kyllä kova paiskimaan töitä. Kiitos! 10++++

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 10:59

Tätä oli kyllä mielenkiintoista tehdä, melkoiset 5 vuotta! Kiitos kauniista sanoistasi <3

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 07/07/2019 - 11:09

Onnea vielä tätäkin kautta, huikean blogin olet rakentanut, mutta suurella rakkaudella ruokaan ja valtaisalla puurtamisella se onnistuu. Olipa mahtava listaus historiasta ja paljon siihen on mahtunut kaikkea ihanaa!
Monta upeaa blogijuttua edessä ja toivottavasti 3 blondia jatkaa yhteistä taivaltaan ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 11:01

3 blondin taival on vasta alussa, ihan ollut tutustua sinuun, pus sinne kauas : )
Töitähän tämä on vaatinut ja aivosoluja/perslihaksia kuormitettu, hih!
Kiitos kauniista sanoistasi, toivottavasti pian nähdään!

Vastaa
Peggy 07/07/2019 - 09:49

Sylin täydeltä onnea ja onnittelut upeista blogivuosista, jotka ovat ilahduttaneet ja inspiroineet meitä kaikkia <3 Paljon on mahtunut matkaan, vau Heli! Olipa kiva lukea seikkailuitasi. Toivon sinulle kutkuttavan ihania vuosia tulevaan ja skool.

Ps. Olen onnellinen, että saan olla mukana kolmen blondin matkassa <3 Love Y.

Peggy

Vastaa
Beachhousekitchen 08/07/2019 - 11:02

Skool myös sinne, toivottavasti saadaan kokea hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja myös tulevaisuudessa, naurua & huumoria riittää!
Superhuippua kesää sinne koko pesueelle <3

Vastaa

Kommentoi