Brunch All Day – Skonsseja ja capresea

by Beachhousekitchen
9 Kommenttia

Brunssikirja Brunch All Day on varmastikin vuoden kaunein ruokakirja, jo itse kansi on kuin taideteos! Liemessä -blogin kirjoittaja, ruokataitelija ja -vaikuttaja Jenni Häyrinen laittoi kauhat nätisti yhteen Saara Atulan kanssa, joka on tuttu kauniista Viimeistä murua myöten – blogistansa. Syntyi yli 100 herkullista brunssireseptiä sisältävä hyvän mielen kirja, josta on otettu jo toinen painos maaliskuisen ilmestymisensä jälkeen. Povaan tälle kirjalle klassikon asemaa suomalaisissa kodeissa, paljon kekseliäitä salaatteja ja vohveleita, monta tähän päivään onnistuneesti sovitettua klassikkoa, makeita leivonnaisia sekä maailman makuja näiden taitavien naisten ruokareissuilta!

Brunssikirja Brunch All Day

Monipuolisesta kirjasta löytyy helppoja, vaikka heti tehtäviä, aamuksi nopeasti valmistuvia ohjeita sekä myös vinkkejä taidokkaisiin, monen ruokalajin brunsseihin. Testasin kirjasta varsin vaivattomasti valmistuvat cheddarskonssit, jotka tarjoilin vappuaamuna yhdessä avokadocapresen kanssa. Raaka-aineet näihin pariin reseptiin löytyi omasta takaa, se onkin ollut Saaran ja Jennin ajatus, kirjasta oli haluttu karsia liian monimutkaiset ja aikaa vievät reseptit pois. Lihaa tai kalaa löytyy vain parista reseptistä, joten kirja on selkeästi vegepanotteinen.

Brunssia voi oikeastaan nauttia ihan mihin aikaan tahansa vuorokaudesta, se on kirjan sanoma ja itsekin yhdyn siihen, vohveleita aamulla tai puuroa illalla, tämä kirja kannustaa nauttimaan hyvää ruokaa hyvässä seurassa all Day. Upea kirja, suosittelen ♥

Brunssikirja Brunch all day

Brunch all day

Brunssikrija Brunch all day

CHEDDARJUUSTOKONSSIT (20kpl) JA AVOKADOCAPRESE

Brunssikirja Brunch All Day on varmastikin vuoden kaunein ruokakirja, jo itse kansi on kuin taideteos! Liemessä -blogin kirjoittaja, ruokataitelija ja -vaikuttaja Jenni Häyrinen… Kirja-arvostelu Brunch All Day – Skonsseja ja capresea European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

JUUSTOKONSSIT:

5 dl vehnäjauhoja

4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

2 rkl kuivattua rosmariinia

100 g kylmää voita

4 dl piimää

100 g vahvaa cheddarjuustoa

AVOKADOCAPRESE:

5 tomaattia

2 palloa mozzarellaa

1 avokado

1 ruukullinen tuoretta basilikaa

ripaus suolaa mustapippuria

3 rkl oliiviöljyä

1 1/2 rkl balsamicokastiketta

Ohje:

JUUSTOKONSSIT: Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon, kunnes koostumus on murumainen. Raasta cheddarjuusto. Pistä siitä osa sivuun koristelua varten. Sekoita taikinaan piimä ja raastettu cheddar. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikina käsin tasakokoisiksi palloiksi. Ripottele päälle loppu cheddarista. Paista 225-asteisessa uunissa 10-14 minuuttia.

Vinkki Skonssit ovat käteviä, koska niitä ei tarvitse kohottaa, eikä taikinaa tarvitse vaivata.

AVOKADOCAPRESE: Siivuta tomaatit. Revi mozzarella. Siivuta avokado. Irrota basilikanlehdet. Kokoa ainekset salaattivadille. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa.

Brunssikirja Brunch all day Kirja saatu arvostelukappaleena

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Jael 11/05/2018 - 14:30

Ihana kansi tosiaankin, ja kirjakin kuulostaa tosi ihanalta:) Skonssit näyttävät ihan suussa sulavan hyviltä:)

Vastaa
Beachhousekitchen 17/05/2018 - 14:48

Skonssit valmistuvat hetkessä, unohtanut miten hyviä ja helppoja tehdä ne juuri vaikkapa sunnuntaiaamuisin ovat!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/05/2018 - 14:53

Skonsseihin saa vielä niin hyvin hyödynnettyä juustokannikat jääkaapista, nollahäviikkiä siis!

Vastaa
peggy 11/05/2018 - 14:22

Rakastan skonsseja, miten ihanalta näyttääkkään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/05/2018 - 14:51

Ja vielä näin terveellisemmän täytteen kanssa vieläkin parempia!

Vastaa
Outi 10/05/2018 - 21:35

Eipä ole tullut tehtyä skonsseista suolaisia versioita. Skonssit kermavaahdon ja hillon kanssa ovat herkkua, joten enköhän näistäkin versioista tykkäisi.
Ihanaa torstai-iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/05/2018 - 14:54

Suolaisina vielä parempia kuin makeina, nams!

Vastaa
Tiia K 10/05/2018 - 15:14

Kyseinen kirja on himotuslistalla, koska brunssi taitaa olla meikäläiselle sushin ja thaikkuruon lisäksi se suurin suosikki. <3 Ihanat kuvat Heli <3

Aurinkoa päivään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/05/2018 - 14:55

Brunssit ovat niin kesänkin juttu, voihan sellaisen kattaa pihalle vaikka joka aamu <3

Vastaa

Kommentoi