PUURON UUSI AIKA: MATCHA-TUOREPUUROA JA LAKUA

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Minulla on ilo asua lähellä marjaisia metsiä ja muita ruokaintoilijoita ♥

My Berry forest- blogin kirjoittaja, ihanan aurinkoinen naapurini, Tiina Strandberg (kuvassa alla) ja Wellberries- blogin Tuulia Järvinen julkaisivat maidottomia ja gluteenittomia puuroja, vanukkaita ja jogurtteja sisältävän ruokakirjan viime keväänä. Puuron uusi aika* on täydellinen opas juuri kaltaiselleni aamuisin leipää mussuttavalle ‘haluaisi syödä enemmän puuroa ja suosia terveellisempiä vaihtoehtoja’ sekasyöjälle. Tässä kirjassa ei esitellä voisilmäpuuroja, vaan uuden ajan puurot ja vanukkaat tehdään laadukkaista raaka-aineista ilman valkoista sokeria ja eläinperäisiä aineita. Ravitsevat ja monipuoliset gluteenittomat viljat tulevat tutuiksi kirjan sivuilta ja ohjeissa käytetään paljon ravinteikkaita siemeniä, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä.

Puuron uusi aika

Kansainvälisestikin suositusta instagram-tilistä @myberryforest tunnettu Tiina on lahjakas valokuvaaja, joka tarjoaa kasvisruokailuun perustuvia health coaching-palveluita. Blogista löytyy herkullisia kasvisruokareseptejä loppuvuodesta myös suomeksi.

Kirjassa on omat osionsa lämpimille puuroille, uunipuuroille, suolaisille puuroille, tuorepuuroille ja pikapuuroille. Reseptejä löytyy yli 50. Hävikin minimoijana minua erityisesti ilahdutti Leftover-osio, jossa puuron jämistä valmistuu vaikkapa muffineita tai vohveleita! Vaikka terveellisyys ja ravitsevuus ovat läpi kirjan kannattelevana punaisena lankana, niin makua, mielikuvitusta ja herkullisuutta näistä resepteistä ei puutu. Olenhan ihan myyty kirjan resepteille, jotka hekumoivat nimillä kuten salted caramel & popcorn -puuro, tattari-suklaapuuro ja tahini-kinuski tai piña colada -vanukas!

Kahden puurofanin ja pienten lasten äidin yhteistyö on kantanut ja synnyttänyt hienon kimpaleen ja tätä teosta suosittelen kyllä lämpimästi – itseäni ilahduttaa se, että täältä löydän myös oman taaperon ruokakokeiluihin monipuolisesti hyvän olon reseptejä. Upean visuaaliset ja koukuttavan kauniit ruokakuvat oikein innostavat kokeilemaan reseptiikkaa, jälleen kerran niin totta, että myös ruoan ulkonäkö on suuri osa sitä elämystä, mitä syömisen kuuluukin olla, ei pelkkää tankkausta.

Puuron uusi aika

Oma pieni assistenttini, käsimalli ja kuormasta popsija.

Kuivakaappeja siivoillessani eteeni tupsahti mm. Matcha -teepurkki, joka pääsi maustamaan yhden kirjan ohjeen tuorepuuron. Raakalakritsijauheesta ja siemenistä valmistettava laku-siemenrouhe antaa rouskuvan tekstuurin ja niin suloisen lakuisen maun tähän puuroon. Ihan täydellinen ja ravitseva makupala vaikkapa tulevan viikonlopun viipyilevän nautinnollisiin aamupalahetkiin!

Puuron uusi aika

Puuron uusi aika

MATCHAPUUROA JA LAKUA

Minulla on ilo asua lähellä marjaisia metsiä ja muita ruokaintoilijoita ♥ My Berry forest- blogin kirjoittaja, ihanan aurinkoinen naapurini, Tiina Strandberg (kuvassa alla) ja… Kirja-arvostelu PUURON UUSI AIKA: MATCHA-TUOREPUUROA JA LAKUA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

MATCHA-PUURO

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1-2 rkl chiasiemeniä

3 dl kookosmaitoa

1 dl kaurajugurttia

ripaus vaniljajauhetta

1 1/2 tl matcha-jauhetta

 

LAKU-SIEMENROUHE

4 rkl kurpitsansiemeniä

4 rkl auringonkukansiemeniä

2 rkl mustia seesaminsiemeniä

2-3 rkl lakritsijauhetta tuoreita vadelmia

Ohje:

Sekoita tuorepuuron ainekset keskenään ja siirrä kylmään tekeytymään. Anna puuron valmistua yön yli tai vähintään neljä tuntia. Valmista laku-siemenrouhe: tee siemenistä karkeaa rouhetta blenderissä ja mausta raakalakritsijauheella. Voit tehdä siemenrouheen valmiiksi jo illalla, samalla kun valmistat tuorepuuron. Koristele valmis puuro siemenrouheella ja tuoreilla vadelmilla.

Puuron uusi aika

*saatu kustantajalta arvostelukappaleena. Kirja löytyy mm. Adlibris- verkkokaupasta. 

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Lumo 07/10/2017 - 06:00

Ihastuttavat käsimallin assaroimat kuvat! Juuri eilen maustoin lakulla tuorepuuroa, kun purkki raakalakujauhoa osui käteen kaapista. Sopi hyvin aronian kanssa.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 18:05

Minullakin oli lakritsijauhepurkin puolikas käyttämättömänä – tähän se sopikin mainiosti!

Vastaa
Outi 06/10/2017 - 20:31

Voiko puurosta sanoa, että se on kaunista. Olen tuorepuuroista huomannut, että moni puuro on todella hienon näköistä ja tuoreet marjat vaan lisäävät kauneutta.
Herkullista viikonloppua sinulle Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 18:06

Kiitos, tuorepuuroja kyllä pitäisi syödä useamminkin, marjat tuovat niin ihanasti lisämakua & ulkonäköä!

Vastaa
Tiia K 06/10/2017 - 19:23

Nää olis ihan meille, joka päivä syödään peruspuuroa, johon todellakin kaivataan vaihtelua Voi itku miten ihanat kuvat <3

Oli niin hauskaa Heli eilen, ihanaa viikonloppua <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 18:08

Niin oli : ) Nyt puurot tekeytymään huomisaamuksi!

Vastaa

Kommentoi