MINILOMA KAUPPAKESKUKSESSA PERHEEN KANSSA: menovinkit Jumboon & Flamingoon

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö: Viihdekeskus Flamingo ja Kauppakeskus Jumbo

Suomen suurin yhdistetty kauppa- ja viihdekeskus Jumbo & Flamingo kutsuivat perheemme päiväksi viihtymään yhden katon alle ja tutustumaan eri aktiviteetteihin miniloman merkeissä. Oli helppo ottaa kutsu vastaan, sillä kauppakeskuksesta oli tullut vuosien saatossa meille se paikka, jonne mennään shoppailemaan mm. miehen vaatteet, löytyihän sieltä jo yli 10 vuotta sitten vaikkapa Zara, joka tosin nyt on levinnyt muihinkin kauppakeskuksiin, mutta aikoinaan oli Helsingin keskustan ja Jumbon liikkeen kanssa ainoita Suomessa. Kauppakeskuksen liikkeet ovat jonkin verran vaihtuneet, luottokaupat onneksi säilyneet ja yllätys, nyt löytyi muutama uusikin vinkattavaksi! Kokosin päivän seikkailustamme menovinkit, miltä sinun päiväsi kauppakeskuksessa näyttäisi?

Asumme itse noin puolen tunnin päässä Jumbosta ja Flamingosta, joten matkaan lähdettiin runsaan aamupalan jälkeen ja takaisin kotona olimme vasta puoli kahdeksalta illalla. Kyllä tuntui kuin kauempana olisi ollut, tästä minilomasta ja irtiotosta nautti koko perhe – paljon mukavia muistoja päivästä riittää pitkäksi aikaa ja saimme hankittua mitä tarvitsimme!

1.KAIKKI ELÄMYKSET YHDEN KATON ALLA SUOMEN SUURIMMASSA ELÄMYS- JA OSTOSPARATIISISSA

Olen itse aika säänarka ja nyt parina vuotena kärsinyt voimakkaista siitepölyoireista, joten kyllä kiitos minä haluan liikkua lämpimässä, ilman jäätäviä räntäkuuroja tai silmät vuotamaan saavaa katu- tai siitepölyä! Kauppakeskus Jumbo ja Viihdekeskus Flamingo löytyvät Vantaalta Kehä III:n laidalta Vantaanportista ja siellä on 5 500 ilmaista parkkipaikkaa, joten autollinen perhe suhauttaa ajaa sinne hyvin jouhevasti ja helposti.

Jumbosta löytyy 120 kauppaa: 44 muodin- ja asusteiden liikettä, 27 kahvilaa ja ravintolaa sekä tietysti isommat marketit kuten K-Citymarket ja Prisma. Kun lähdemme Jumboon ostosreissulle, jätämme auton aina sinne päätyyn, josta löytyvät isot marketit, sillä päivän lopuksi teemme ne ruokaostokset ja mikäs kätevämpää isojen kassien kanssa kun auto on parkissa siinä lähellä.

Flamingon puolella on mm. Suomen suurin hotelli Break Sokos Hotel Flamingo, Finnkino, pari keilauspaikkaa, sisäseikkailupuisto, laserpeliareena sekä ravintoloita ja kahviloita. Hotellin uudesta siivestä teinkin juttua pari kuukautta sitten!

Kauppakeskus Jumbo ja Flamingo ovat aina tuntuneet turvallisilta ja samalla lähestyttävän rennoilta paikoilta. Ei tarvitse silmäillä ympärille koko ajan ja lapsi ei kauas karkaa tai autojen alle säntää. Vaikka Jumbo ei ole pääratojen varrella, sinne pääsee autottomanakin nopeasti Helsingistä busseilla nro 614 ja 615.

Meillä kulkevat vielä rattaat mukana: jokainen rattaita työntänyt tietää miten helppo rattaiden alaosaan on sujauttaa ostokset, lapsi nukahtaa niihin tarvittaessa ja rattaiden suojissa voi leikkiä, selailla kirjoja ja kyllä – joskus tarvitaan sitä iPadiakin! Tällä minilomalla oli sen verran aktiviteetteja, että viihde-elektroniikkaa ei tarvittu kertaakaan. Rattaissa kulkivat kyllä kätevästi pyyhkeet ja uima- ja vaihtovaatteet, olihan ensimmäinen kohteemme Flamingo Spa vesipuisto.

Heti liukuportaiden yläpäästä löytyy pari jäätelökioskia, joissa kävimme päivän aikana laktoosittomalla pehmiksellä.

2. JOKAISEN LAPSEN UNELMAUIMAPAIKKA: FLAMINGO SPA VESIPUISTO

Lämmin +32 asteinen trooppinen ilmasto, viihtyisä kylpylä ja suloisen lämmintä vettä, oi miten miellyttävä rentoutumishetki heti aamusta! Vesipuiston puolelta löytyy myös lepotuoleja ja jacuzzeja, joissa vain olla ja nauttia. Pienten lasten altaassa on kaksikin eri liukumäkeä ja juuri sopivasti 3-vuotiaalle nähtävää ja koettavaa. Isommille lapsille on mm. hieno Maya-temppeli ja hyppytorneja, villivirta ja inkaputous.

Viimeksi olin käynyt kylpylässä ison vesipuiston puolella entisen työporukan kanssa pikkujoulujen merkeissä varmastikin yli 10 vuotta sitten! Olimme tuolloin menossa aikuisten K-18 SPA-puolelle ajatuksena chillailla kuohuvan kanssa. No, sisäinen lapsi yllytti kokeilemaan yhtä vesiliukumäkeä ja olipa hurjaa kyytiä, upoksiin mentiin ja lujaa, meillähän oli jo pikkujoulukampaukset ja meikit päässä, joten uusiksi menivät naisporukan pikkujoululookit!

Liukumäkikammo on siis selätettävä kunhan oma pienokainen kasvaa ja liukumaan hinkuu, mutta voi että hän nautti kovasti jo nyt, kun sai sylissä mennä vähän syvemmälle ja lastenaltaassa vapaasti roiskia ja temmeltää. Flamingo Span vesipuistosta tuli niin lempikylpylämme tämän jälkeen!

3. HETKI OMAA AIKAA VAIKKA SISUSTUSKAUPASSA, KAUNEUSSALONGISSA TAI KOSMETIIKASTA NAUTTIEN

Karkasin kylpylästä muuta perhettä aiemmin pois, sillä olin varannut ajan Kitty Cat Beauty Centeriin geelikynsien poistoon ja samalla nautin käsien hieronnasta. Olin tätä aikaa perunut yllättävien esteiden vuoksi parikin kertaa, mutta nyt kun oli kerrankin koko päivä aikaa, sain tämänkin toimenpiteen suoritettua näppärästi ja muu perhe sai vielä nauttia polskeista.

Omaa aikaa oli vielä vartin verran jäljellä ennen muun perheen kanssa sovittuja lounastreffejä, joten tuoksuttelemaan kevään tuoksuvia uutuuksia mm. The Body Shoppiin ja Stockmannille. Tänä keväänä tuoksutaan hedelmäisen raikkailta!

Hetki vielä omaa shoppailuaikaa ja teinkin muutaman sisustuslöydön Flamingon puolella sijaitsevasta Tammer-Tukun Outletista.

4. TÄYDELLISET JÄÄKAHVIT JA PIKKUSUOLAISET ESPRESSO HOUSE -KAHVILASSA

Uinnin (ja oman shoppailuhetken) jälkeen oli miellyttävää hengähtää ja istahtaa hetki omassa suosikkikahvilassa, eli Jumbon Espresso Housessa. Voi miten hyvältä maistuivatkaan caesar-wrapit ja viikuna-vuohenjuusto focacciat kylmien jääkahvien kanssa. Koska oli lauantai ja miniloma, herkuteltiin myös kahvilan omilla raikkailla limonadeilla, joissa oli makuina mm. sitruunaa ja passionhedelmää.

Sopivasti tankattuina kevyen lounashetken jälkeen oli taktinen veto tehdä ne lapsen tämän kevään must-hankinnat. Suunnataan siis lasten kauppoihin!

Miltä maistuikaan jogurtissa dipattu voisarvi? Ilme kertoo kaiken.

5. KATTAVA VALIKOIMA LASTENVAATE- JA -TARVIKELIIKKEITÄ!

Jumbosta löytyy monta lastenvaateliikettä mm. Name it, Jesper Junior (Flamingon puolelta mm. Polarn O. Pyret) ja tietenkin monesta vaateliikkeestä löytyy hyvät lastenvaatevalikoimat muutama mainittuna esim. Kappahl, H&M, Zara ja Stockmann.

Kun etsii jotakin tiettyä, kuten me sitä siistimpää kevättakkia 3-vuotiaalle, on kauppakeskuksessa niin helppo kiertää kaikki kaupat läpi ja sitten palata sinne, josta se mieluisin löytyi. Ei katujen ylityksiä, eikä varsinkaan kaatosateessa, siksi minä niin tykkään kauppakeskuksissa asioiden hoitamisesta!



Kuulimme, että Jumbon Prismassa on hyvä testailla polkupyöriä, joten sinne seuraavaksi. Ei tullut vielä kauppoja, sillä polkimet olivat vielä hiukka raskaat polkea. Jatketaan siis vielä potkuttelua potkupyörällä!

Olin aiemmin kävellyt Flamingosta Jumboon siirtyessäni mielenkiintoiselta näyttävän Iloinen Heppu- liikkeen ohi, joten sinne halusimme mennä seuraavaksi ennen kuin väsähtänyt kolmivuotias ehkä asettuisi päiväunille.

Kerrassaan ihastuttava liike tämä Iloinen Heppu, yhden naisen lämminhenkinen ja lasta kehittäviä leluja myyvä lelu- ja peliliike. Ekologisia tuotteita ja kestävää kehitystä vaalivaa laatua sekä vanhanaikaisen leikki-idean tuomista kertakäyttöisyyden ja muovisten härpäkkäiden tilalle – tervetullut toiminta-ajatus!

Ei väsähtänyt vielä kolmivuotias, joten piipahdetaan tässä välissä sisäseikkailupuistossa.

6. NAURUSAARI – SISÄSEIKKAILUPUISTO VAILLA VERTAA

Flamingon alkupäässä ravintolakerroksessa sijaitseva Naurusaari on saaristomeriaiheinen sisäseikkailupuisto, meille ihan uusi leikkipaikka ja tämän testauksen jälkeen tullaan varmasti uudestaankin!

Erityisesti ilahduin kotimaisen Lappsetin tuotteilla rakennetuista leikkilaitteista ja vempeleistä Naurusaaren leikkimaassa. Jututin myös henkilökuntaa ja täällä voi järjestää suosittuja kaverisynttäreitä, ajankohtaista meillä muutaman vuoden kuluttua.

Lyhyissä rytmeissä elävän 3-vuotiaan kanssa koko päivän voimassaoleva lippu on kyllä ihan paras keksintö! Jos se kiukku- tai nälkäkohtaus iskee, ei hätää, leikkimaahan voi palata uudestaan! Muuten jäisi harmittamaan lipun osto, 0-3 vuotias leikkii päivän 7 eurolla, sitä vanhemman lippu maksaa 12 €. Täysikäiset huoltajat leikkivät lastensa kanssa ilmaiseksi.

Myös kauppakeskus Jumbon maksuttomat leikkipaikat saavat kiitosta, kuljimme monta kertaa päivän aikana Robert’s Coffeen vieressä olevan pehmustetun leikkipaikan ohi ja siinä pysähdyimme parikin kertaa. Lapsen motoriikkaa lisäävät bObles- leikkikalut ja -elementit olivat aika pop!

Toinen ilmainen leikkipaikka, eli Stadiumia vastapäätä oleva Robolounge oli sekin kivasti toteutettu ja varmasti ilahduttaa lyhyen leikkihetken verran! Nämä leikkipaikat ovat ihan parinkymmenen metrin etäisyydellä toisistansa, joten kummatkin ehtii testailemaan shoppailujen lomassa.

7. TARPEEKSI LEVÄHDYSPAIKKOJA, SOHVIA, LASTENHOITOHUONEITA & KIVA MEHUBAARI JUNGLE JUICE BAR

Jumbosta löytyy viisi lastenhoitohuonetta, joissa kaikissa on mm. mikro. Kun oma lapsi syö jo samoja ruokia kuin me vanhemmatkin, hoitohuoneita ei enää samalla tavalla tarvitse. Ainoa mikä pitää löytyä nopeasti on se potallinen wc! Jumbon ja Flamingon puolella on panostettu lasten kanssa liikkuviin, myös istahduspaikkoja löytyy niille hetkille kun mietinnässä on mitä tehdään seuraavaksi ja jolloin ehkä sometetaan muutama annoskuva!

Istahdimme energiaa antaville mehuille ja smoothieille Jumbon Jungle Juice Bar -mehubaariin. Nyt oli pähkäilyjen alla minne mennä illalliselle, onhan kauppakeskus auki klo 21 lauantaisin ja mikä täydellinen päätös päivälle olisikaan herkullinen ruoka ja jonkun toisen laittamana. Pohjoisen mummolasta ajettaessa olemme pysähtyneet pari kertaa Ideaparkissa ja sieltä mieleen jäi värikäs Classic American Diner -ravintola ja heidän hauskoissa paperisissa autoastioissa tarjoiltavat lastenateriat. Ja kyllä itsellekin maistuisi kunnon annos grilliruokaa touhupäivän jälkeen kylläkin kivan fiinisti valmistettuna! Sitä ennen mehujen (ja lapsen omien pikkueväiden, eli karjalanpiirakoiden) voimalla vähän uutta ilmettä meille vanhemmille. Kävimme tekemässä pöytävarauksen ravintolaan tässä vaiheessa, se olikin viisas veto, sillä klo 17-18 aikoihin kun illastimme, oli ravintola aivan täynnä!

8. AUSSITYYLIÄ, HEILUVIA HIUKSIA JA JOENSUUN ELLEJÄ – MONIPUOLINEN VALIKOIMA VAATELIIKKEITÄ JOKA MAKUUN!

Sitten oli aikuisten vuoro: siistiä työ- ja edustusvaatetta oli haussa. Mehubaarista Zaraan ja sen valikoimista löytyikin uusia kevään sävyjä ja 3-vuotias innostui liikkeen menevästä musiikista.

Olipa muuten tervetullut olo astua Joensuusta (sieltähän miekin) alkujaan lähtöisin olevan Kekäle-vaateliikkeen upeaan myymälään. Yli 60-vuotias vaateketju ilahduttaa nyt Jumbon muotitietoisia laadukkaalla merkkitarjonnalla: naisille, miehille ja lapsille paljon merkkituotteita mm. Boss Woman, Ril’s, Makia, Vila, Gant, Reima, Levi’s ja Molo Kids.

Pikkuassistentti työssään. Kevääksi uutta työvaatetta mukavilla tervetuloalennuksilla, kun liityimme kanta-asiakkaiksi.

Jumbon puolella sijaitsee aussihenkinen vaate- , asuste- ja urheilutarvikkeita myyvä Quiksilver, jossa kävimme ihastelemassa mm. kevään laukkumuotia!


9. MAKUMATKA AMERIKKAAN: CLASSIC AMERICAN DINER JA MITKÄ HALLOUMITOASTIT

Nyt kun kaikki tarvittavat jutut oli löydetty, koitti hetki jota olimme jo odottaneet, illallinen amerikkalaisittain Classic American Diner -ravintolassa.

Sisustuksessa värikästä 50-lukua, tuttuja hahmoja elokuvista ja sarjakuvista ja musiikki menevästi jammaavaa. Ruokalistalla mm. sipulirenkaita, Wings -siipiä, salaatteja, hampurilaisia, donitsiburgereita (hmm…), pihvejä, kerrosleipiä ja jälkiruokina mm. juustokakkua, pirtelöitä, jäätelöä ja pannukakkuja.

Tilasimme heti alkuun isot coca colat ja 3-vuotiaalle vegekulhon dipillä ja ranskalaisia (5,90 €), pikku maistelija tykkää myös koemaistaa aikuisten annoksista, joten hän sai monenmoista uuttakin makua kokeiltavaksi!

Jos listalta löytyy halloumia sisältävä ruoka, on aika todennäköistä, että se on valintani! Halloumi Cheese Sandwich (17,50 €), toasteissa halloumia, remouladekastiketta, tomaattia, marinoitua punasipulia ja lisätäytteenä paholaisen kastiketta! Niin täydellinen makuelämys, kun vaihdoin vielä tavalliset ranskalaiset bataattisiksi. Tuosta annoksesta söisi vaikka kaksi, huh miten hyvää! Suomalaisesta laadukkaasta Angus-karjan lihasta valmistettu hampurilainen (16,90 €) oli sekin mainio valinta.

päiväretki Jumboon ja Flamingoon

Meillä oli suunnitelma äksänä aie hakea (jos jäisi nälkä) esim. vasta avatusta Taco Bellistä tai Citymarketin sushitiskiltä iltapalaa kotiin, mutta ei tarvinnut koukata enää sitä kautta. Täyteen tulimme ja saimme puolet annoksista mukaamme take away-boxeissa. Kaupasta tarvitsi hakea vain tuoretta leipää ja tuoremehua seuraavaksi aamuksi. Nyt oli siis aika lähteä kotiin, vaikka seuraavan kerran jäämme ehkä yöksi Flamingon Break Sokos hotelliin!

10. TÄYDELLINEN IRTIOTTO JA MINILOMA VAIKKAPA JUHLAPYHIEN AIKANA

Mikä jäi päällimmäiseksi mieleen päiväretkestämme tai oikeastaan minilomasta Jumboon ja Flamingoon?

Olipa kivan pitkä päiväloma ja todellakin, pääsimme päiväksi oikeisiin lomatunnelmiin, vaikka olimme vain 40 kilometrin päässä kotoamme. Lähilomailua ja perheen kanssa yhdessäoloa, tällainen päivä tullaan toteuttamaan uudestaankin! Aina ei ole aikaa, eikä rahaakaan lähteä pidemmille lomille, joskus päivänkin irtiotto riittää.

Eikä lapsi malttanut nukkua lainkaan päiväunia tällä minilomalla, joten sänkyyn kaatui aika onnellinen ja väsähtänyt minimies heti kotiin paluun jälkeen!

Pääsiäinen muuten lähestyy ja ei hätää, jos ei ole reissua luvassa! Suosittelen viettämään iloisen päivän täällä lentoaseman kupeessa, ihan takuuvarmasti koko perhe viihtyy. Kauppakeskus Jumbo on auki myös pyhäpäivinä, samoin viihdekeskus Flamingo.

Mukavia mini- ja lähilomia kaikille, aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen lomatunnelmiin!


Lue nämäkin

8 Kommenttia

Outi 12/04/2019 - 21:22

Voi tuota pikkumiestä, mun kamu <3 Ihana päivä teillä on ollut. Arvaa mitä en opi koskaan? Älä tule tänne blogiin kun on nälkä 😀 😀
Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:18

Me varmastikin vietetään toinenkin tällainen “lomapäivä”, kun irtiottoa kaipaa – sopivasti monenlaista aktiviteettia ja tietysti ruokaelämyksiä!

Vastaa
Tiia 12/04/2019 - 14:05

Ihana, ihana blogipostaus ja näyttää myös niin tutulle. Jumbo ja Flamingohan on se ostoskeskus, jonne olen suunnannut siitä lähtien, kun Jumbo tuli. Siisti, avara ja selkeä ei labyrinttimainen. Löytyy kaikki mitä kaipaan. Jo omia tyttöjä raijannut pienestä pitäen vastaaviin touhuihin, leffoihin ym. 🙂

Ihana päivä teillä. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:21

Minä myös pidän avaruudesta, leveistä käytävistä ja luonnon valosta, yksi monipuolisimpia ostoskeskuksia maan päällä -voi jopa sanoa! Flamingon vesipuisto ihan paras Suomessa ja aikuisten kesken se k-18 spa ihanan rentouttava paikka!

Vastaa
Taru 12/04/2019 - 11:37

Olipas paljon kivoja juttuja, mäkin olen Jumbofani <3 Ihanaa viikkistä!

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:22

Kiitos <3 Jumbossa ja Flamingossa menisi helposti parikin päivää, kivasti aktiviteetteja ja ihan parhaimmat kaupat!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 12/04/2019 - 11:03

Mmm… bataattiranuja! Paljon saitte koko perheen päivään mahdutettua.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2019 - 10:23

Bataattiranut olivat kääk niin hyviä, en oikein tykkää tavallisista, mutta bataattiset maistuvat!

Vastaa

Kommentoi