Nano-microblading antoi kulmille uuden ilmeen

by Beachhousekitchen

Sisältöyhteistyö 

Nano-microblading on pitkäkestoinen kulmien pigmentointitekniikka, jossa kulmat väritetään käsityönä asiakkaan kasvonpiirteitä kunnioittaen ja myötäillen. Kuuman lieden, uunin ja tietokoneen välimaastossa päivittäin työskentelevänä toivotan tervetulleeksi myös omaa ulkonäköä kohentavat toimenpiteet, vaikka ne kasvot eivät näkyisikään usein blogissa tai muissa medioissa.

Otin siis mielenkiinnolla vastaan yhteistyöehdotuksen, josta luottoripsienlaittajani Nilüfer Asikainen vihjasi – uudelleen piirretyt kulmat kuulemma nostaisivat koko kasvojeni ilmeen ja saisi aikaan luonnollisesti ja turvallisilla aineilla toteutetun ryhtikokohotuksen!

Oma lähtötilanne: Minulla oli ennestään aika olemattomat ja ohuet kulmakarvat, joita en jaksa arkisin laittaa tai muotoilla, eikä taitoakaan ole. Vahva plussanäkö myöskin vaikeuttaa meikkaamista, joten kulmien kestomeikki voisi olla se elämää helpottava ja omaa ilmettä kaunistava ratkaisu. Kulmiin olen itse tehnyt kestovärjäyksen pari kertaa vuodessa jo viimeiset 15 vuotta ja ne pari satunnaista kasvanutta haituvaa nypin aina muistaessa. Hieman haastavan toisen kulman pigmentoinnista tulisi tekemään se, että kulma oli haljennut auto-onnettomuudessa ja keskellä sitä kulki arpi. Nilüfer arveli, että arven kohta saattaisi olla värin kiinnittyvyyden kannalta hieman enemmän työtä vaativa.

Kärsin neulakammosta ja säikähdän äkillisiä kipuja joten mukana kulkee aina särkylääkettä ja verikokeet otetaan makuulla pyörtymisen välttämiseksi. Kiireisen viikon haasteissa en ollut ehtinyt miettiä tulevaa kauneuskäsittelyä, saatikka jännittää toimenpidettä. Thaimaan matkasta oli sopivasti pari viikkoa ja iho oli auringon jäljiltä jo toipunut. Harvat ja vaaleat kulmat olivat entisestään haalistuneet, joten ennen ja jälkeen -kuvista nähtävä muutos on kyllä huomattava.

nano-microblading

Noin kaksi- ja puolituntia kestävä toimenpide voi alkaa ja minä pääsen hyppäämään tuolle kutsuvalle hoitopedille lämpimien taljojen syleilyyn. Nilüferin hoitola sijaitsee Espoon Olarissa vain pari sataa metriä Iso Omenan kauppakeskuksesta, tänne pääsee mm. metrolla kätevästi. Hoitola on uskomattoman kaunis niin kuin on itse meikkitaitelija-maskeeraaja-toimitusjohtajakin! Uutuuttaan hohtavassa ja kutsuvassa hoitolassa saa kauneudenhoitopalveluita kuten meikkauspalveluita (häämeikit, juhlameikit), rakennekynsiä, ripsienpidennyksiä sekä pigmentointeja.

nano-microblading

Harmonisen kauniiksi sisustetun hoitolan seiniltä löytyy Nilüferin isän maalaamaa taidetta.

MITEN NANO-MICROBLADING EROAA MUISTA TEKNIIKOISTA?

Nano-microblading yhdistää kestopigmentoinnin sekä microblading-tekniikan. Monelle jo terminä tutussa kestopigmentoinnissa väri viedään sähkövirralla toimivan neulan avulla ihon kudoksen alle. Microblading on taas manuaalisesti tehtävä toimenpide, jossa ihoon piirretään ohuita viiltoja ja väri viedään ihon pintakerrosten eli epidermiksen ja dermiksen väliin. Kestopigmentoinnilla tehtyjen kulmien kesto on kahdesta viiteen vuoteen ja microblading antaa huolettomat kulmat noin vuoden ajaksi.

Nano-microblading yhdistää siis näiden kahden tekniikan parhaimmat puolet ja tekee kulmista entistäkin tarkemmat ja luonnollisemmat pidemmäksi aikaa. Microbladingin ohutneulatekniikka takaa myös ohuempien karvojen piirtämisen ja täten luonnollisemman lopputuloksen.

NANO-MICROBLADING JA SEN VAIHEET

Toimenpiteeseen ei kannata tulla vahvassa meikissä tai suunnata heti sen jälkeen aurinkolomalle. Saavuin itse meikittömänä ja kulmia olin nyppinyt edellisen kerran pari kuukautta aiemmin. Kulmia ei siis pidä nyppiä tai värjätä itse ennen toimenpidettä.

Ensiksi omat kulmat siistitään ja sen jälkeen alkaa kulmien suunnittelu. Asiakkaan luusto määrittelee kulmien muodon ja erilaisilla teknisillä viivaimilla muotoa optimoidaan, kunnes se on niin tekijää kuin asiakasta miellyttävä. Kulmakynällä tehdään siis kehykset, joiden sisään jää tuleva nano-microbleidattu alue. Tämä vaihe vie aikaa, mutta se on todella tärkeä, sillä kyseessä on kestomeikki, jota ei voi hangata tai pestä pois, jos se ei miellyttäisikään silmää.

nano-microblading

Kulmien värin valinnassa luotin ammattilaiseen, kouluttautuuhan Nilüfer jatkuvasti, hän on perillä viimeisimmistä trendeistä ja on tehnyt jo lukemattomia pigmentointeja useamman vuoden ajan. Kulmiin tulevan värin valinnassa toki otetaan huomioon asiakkaan ihon sävy ja hiusten väri. Värinä käytetään Swiss Colorin tuotteita, joissa ei ole raskasmetalleja, eikä rautaoksideja. Välineet ovat aina myös asianmukaisesti steriloidut.

nano-microblading

Nano-microblading -tekniikassa kulmien muoto piirretään ihoon ensin microblading-terällä. Lopputulosta viilataan niin kauan kunnes kulmat näyttävät asiakkaan piirteisiin sopivimmilta. Ihon pintaa viilletään kevyesti ja väriaine viedään viiltoihin sitä tupsutellen. Värin annetaan vaikuttaa hetken ja tässä vaiheessa ei todella kannata säikähtää, sillä kulmat voivat näyttää dramaattisen liioitelluilta. Tämän jälkeen väriaine pyyhitään pois ja kulmien pintaan levitetään puudutusainetta ennen kestopigmentointineulalla tapahtuvaa vahvistusta. Ensimmäinen osio oli lähes kivuton, se tuntui jopa vähemmän kivuliaalta kuin kulmien norminyppiminen. Olin jopa torkahtaa, sillä tuo lepotuoli on sen verran mukava ja kipua en juurikaan tuntenut. Puudutusta ei siis tarvinnut lisätä kohdallani enää ensimmäisen kerran jälkeen.

nano-microblading Nilüfer Asikainen

Tottahan toki kun kulmia käsitellään terällä parin tunnin ajan, pientä jomotusta ja nipistelyä voi tuntua sekä ärtyneisyyttä, mutta migreeniherkkänä en saanut edes tavallista päänsärkyä tämän toimenpiteen jälkeen. Verta ei vuoda missään vaiheessa, ainoastaan kudosnestettä voi tihkua hieman. Kun kulmat ovat valmiit, niiden päälle levitetään suoja-aine, jonka annetaan vaikuttaa muutama tunti. Kulmia tulee rasvata toimenpiteen jälkeen esim. Bebanthen-hoitovoiteella muutaman kerran päivässä. Kulmia ei tule pestä ensimmäisen vuorokauden aikana, eikä saunoa ainakaan viikkoon. Itse pidin pari meikitöntä päivää, enkä kastellut kulmia ensimmäisen vuorokauden aikana ollenkaan. On kriittisen tärkeää hoitaa kulmia annettujen ohjeiden mukaan, jotta lopputuloksesta tulee kaunis ja kestävä.

ENNEN JA JÄLKEEN

Vasemmalla kuva juuri ennen toimenpidettä ja oikealla kulmat heti nano-microblading pigmentointitekniikan jälkeen. Valtavan suuri ero, eikös?

nano-microblading ennen ja jälkeen

Olemattomiin kulmakarvoihin tottuneena värin intensiivisyys ensin hieman säikähdytti, mutta luotin taas ammattilaisen sanoihin, joka tiesi, että kun kulmat parissa viikossa paranevat, lopputulos voi jäädä sitten aivan liian vaaleaksi ja huomaamattomaksi, jos väri ei ole tarpeeksi tumma.

Nano-microblading-tekniikalla tehdyt kulmat ‘rupeutuvat’ ja paranevat noin parissa viikossa, paranemisprosessi on aina yksilöllinen ja sävy vaalenee ensimmäisten viikkojen aikana. Nyt kaksi viikkoa toimenpiteen jälkeen voin omalla kohdalla todeta, että kulmat ovat tervehtyneet täysin, eikä niissä ole yhtään kosketusarkuutta. Nano-microbladingin (400 eur) hintaan sisältyy myös vahvennuskäsittely, joka tehdään noin 6-8 viikkoa ensimmäisestä käsittelystä.

Toista kulmaa halkovan arven kohdalta väri tarttui hyvin, aika näyttää sen keston. Tässä lopputulema, näyttää luonnolliselta ja kasvot ryhdistyivät kerralla.

nano-microblading

JÄLKIVAHVISTUS TAKAA ERINOMAISEN LOPPUTULOKSEN (lisätty tekstiin 10.7.2018)

Nano microblading vaatii aina kahteen kertaan käsittelyn, jotta kulmien lopputulos on tasainen ja kestävä. Käsityönä tehtävä vahvistus kuuluu hintaan ja se tehdään 8-10 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelykerrasta. Omissa kulmissa oli muutama vaaleampi kohta, joihin lisättiin väriä puolitoista tuntia kestäneen uusintakäsittelyn aikana.

Ennen vahvistuskäsittelyä Nilüferin kanssa katsoimme läpi jo tehtyä työtä ja totesimme yhdessä, että kulmien muoto on täydellisesti omiin kasvoihin sopiva. Vahvistuksella ei siis muutettaisi kulmien muotoa, vaan vahvistettaisiin niitä. Jälkivahvistuksen aikana en tuntenut juurikaan kipua, pientä nipistelyä ajoittain herkemmissä ihon kohdissa. Jälkihoito käsittelyn jälkeen oli sama kuin ensimmäisellä kerralla, tosin punoitus kyllä lähti nopeammin pois ja olen nyt alkukesän ajan päässyt nauttimaan uusista kulmista ja auringostakin. Nyt nämä kestävät ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen!

nano microblading

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ JA MUISTAA

Jos olet viettänyt nuoruutesi vuosikymmenillä, jolloin pinsettiä käytettiin useammin kuin suoristusrautaa, eli 80- ja 90-luvuilla, niin ahkeralla nyppimisellä menetetyt kulmakarvat voi saada takaisin nano-microblading– käsittelyn avulla.

Koulutettu ja hyvämaineinen pigmentoinnin tekijä osaa asiansa, ei vie väriä liian syviin viiltoihin ja tekee viillot niin, ettei toimenpide satu.

Punoitusta, kirvelyä ja turvotusta voi esiintyä, mutta sairaslomaa ei tarvitse ottaa. Omiin arkisiin työ- tai muihin kuvioihin voi mennä suoraan toimenpiteen jälkeen. Itse olin jo pari päivää myöhemmin kameran edessä, eikä kulmista huomannut enää punoitusta tai turvotusta.

Saunomista, uimista, hien nostavaa urheilua sekä aurinkoa tulee välttää noin viikon ajan. Kulmien rasvaus on tärkeää, mutta maltillisesti.

Meikkausta kulmien alueella tulee välttää muutaman päivän ajan toimenpiteestä.

Kulmat voivat ensimmäisen viikon ajan näyttää vahvoilta ja tummilta, mutta yleensä sekin on vain omien silmien ja tottumattomuuden aiheuttamaa – muut kuin sinä eivät näe Angry birds-kulmia.

Kulmien nano-microbladingin käsittelyn kesto on yksilöllistä, se vaihtelee 1-3 vuoden välillä.

Kun etsit laadukasta ja asiantuntevaa pigmentoijaa, tee huolellinen taustaselvitys ja lue asiakaskokemuksista etukäteen. Älä koskaan tee valintaa pelkän hinnan perusteella. Itse voin täydestä sydämestä suositella Nilüfer Asikaisen ammattitaitoista hoitolaa ja palveluita. Nyt kun ensimmäinen nano-microblading–  pigmentointikokemukseni oli näin onnistunut ja kivuton, voisin ajatella helpottavani arkea myös silmiin tehtävillä kestorajauksilla.

Yhteystiedot

Nilüfer Asikainen

Piispanpiha 7, Espoo

Puh. 040 4129316
niluferasikainen@gmail.com
With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Marika's 12/07/2018 - 19:14

Näyttää todella hyvältä.

Vastaa
Beachhousekitchen 13/07/2018 - 11:04

Kiitos <3 Lopputulos kyllä miellyttää omaakin silmää : )

Vastaa
Lady of The Mess 24/04/2018 - 23:25

Wau – tulipa hienot kulmat! Itse olen monesti harkinnut, sillä vaikka minulla on vielä muutama karva kulmissa jäljillä – tosin väärissä paikoissa – ovat kulmani täysin värittömät. Mutta – sen kasvohalvaukseni jälkeen olen hieman kammonnut kaikkia kasvoihin kohdistuvia järeämpiä toimenpiteitä. Pitäisi ehkä rohkaistua – on nimittäin sen verran vakuuttava tulos!

Vastaa
Beachhousekitchen 02/05/2018 - 12:42

Nyt 3 viikkoa operaation jälkeen olen entistä vakuuttuneempi ja suosittelen ehdottomasti, jos pieni ilmeen ja kasvojen kohotus kiinnostaa.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 24/04/2018 - 11:42

Tulipa kauniin luonnolliset. En huomannut matkallamme, että olisit tehnyt kulmillesi mitään ja tämä on siis ehdottomasti postiivinen huomio, olivat niin oman näköiset!

Vastaa
Beachhousekitchen 02/05/2018 - 16:46

Kiitos, luonnollisuus onkin se avainsana ja ammattitaitoinen tekijä operaatiolle. Silti kasvot saivat ihan uuden ilmeen!

Vastaa
Outi 23/04/2018 - 22:11

Sinun kulmat olivat kyllä luonnossa myös todella luonnolliset. Hurjan taitava on ollut näiden tekijä. Välillä näkee kyllä aivan liian vahvalla värillä tehtyjä kestopigmentointeja.
Upea olet ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 24/04/2018 - 11:42

Kiitos kovasti, olen niin iloinen kun uskaltauduin tähän projektiin ja miten paljon tämä tulee helpottamaan arkea ja tulevana kesänä voi mennä ilman meikkiäkin : ) Sitä vaan haluan painottaa, että todellakin kannattaa valita se ammattitaitoinen tekijä, jolla näkemystä ja kokemusta.

Vastaa
Tiia Koivusalo 23/04/2018 - 21:54

Kulmat todistettavasti nähty jo livenäkin ja niistä tuli ihan täydelliset. Aina hehkut ja säteilet, mutta tuohan kulmat tiettyä twistiä ja ilmeikkyyttä eli todellakin toimii. Ihan mieletön tuo alin kuva, olet kyllä niin kaunis ja upea pakkaus Heli. Olen nähnyt livenä nyt sulla ja kamulla tällä tavoin tehdyt kulmat ja olen vakuuttunut, että wow.

Ihanaa viikon jatkoa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/04/2018 - 11:58

Minäkin tykkään valtavasti, kiitos <3 Nyt on ehkä viimeistään alettava vähän panostamaan itseensä ja omaan hyvinvointiin!

Vastaa

Kommentoi