ZINZINO BALANCE OIL KOKEMUKSIA – OMEGA-3 RASVAHAPOT TASAPAINOON

by Beachhousekitchen

Yhteistyössä Zinzino ja Nelkytplusblogit

Tässä kirjoituksessa jaan teille omakohtaisia Zinzino Balance Oil –kokemuksia. Syön viikoittain kalaa ja runsaasti kasviksia, enkä viihdy McDonaldseissa, silti elimistöni huutaa lisää omega-3 rasvahappoja! Karun faktan paljasti Zinzino-testi, joka mittaa veren omega 3- ja 6 rasvahappokoostumusta. Tähän testiin osallistuin helmikuussa ja ennen testitulosten saapumista hain tietoa mm. rasvahappojen vaikutuksesta mielialaan, elimistön hiljaisesta tulehduksesta sekä monesti selittämättömästä voimattomuuden ja energian vähyyden tunteesta. Olin valtavan väsynyt ja tunnistin itsestäni, että jotain on vialla.

Ei siis minua väsynyttä ja aika usein stressaantunutta äitiyslomalaista, taaperon vanhempaa, yrittäjää ja ruokabloggaajaa kauan tarvinnut houkutella mukaan testaamaan markkinoiden vahvinta kalaöljyä Balance Oil -valmistetta. Vaikka elämässä on kaikki suhteellisen hyvin, niin kyllä sitä virtaa, energiaa ja mielen lujuutta saisi olla enemmänkin. Kokonaisvaltainen elämäntaparemonttikin on siintänyt mielessä.

Tänä vuonna olen syönyt todella vähän punaista lihaa ja otin kasviksia mukaan reilummin päivittäiseen ruokavaliooni. Tiedän, että liikuntaakin tulisi lisätä, onneksi kesä on tulossa, joten kylmän arka pääsee liikkumaan lämmössä. Ja se makea, siitäkin (melkeinpä päivittäisestä) koukusta haluaisin irtautua.

Vaikka sitä kuvittelee elävänsä perusnormaalia ja terveellistäkin elämää, niin aina elimistön tila ei näy ulospäin. Siksi lähdin ennaltaehkäisevässäkin mielessä ennakkoluulottomasti mukaan tähän projektiin.

Nyt on siis nautittu reilu kuukausi Balance Oil- valmisteita ja sen pohjalta jaan ensimmäisiä Balance Oil –kokemuksiani. Uusintaverikoe otetaan testijakson (n. 3 kk kuluttua) päätyttyä ja tulen näkemään, miten rasvahappotasapaino on muuttunut. Kyllä kiitos terve keho ja parempi mieli. Toivottavasti testijakson päätyttyä pääsen kertomaan paremmista tuloksistakin!

MIKSI LÄHDIN MUKAAN BALANCE Oil -testaukseen jakamaan kokemuksia?

Oma hyvinvointi kiinnostaa ja kun 40 vuotta pamahti ikämittariin, niin nyt on viimeistään se hetki alkaa tekemään niitä valintoja, joiden ansioista olen terve, aktiivinen ja terävä mummeli ysikymppisenä.

Vauvavuosi 2016 jätti jälkensä elimistööni ja pieniä säröjä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Vaikka en ole joutunut pahemmin kärsimään yöheräämisistä, niin silti se intensiivinen läsnäolon tarve ja vauvan 24 h hoitaminen ovat laittaneet elämän vaatimustason ihan uusille korkeuksille. Päivät ovat täynnä actionia lapsen rytmissä ja aina sopivina hetkinä oman yrityksen asioiden hoitoa. Silloin kun useimmat lepäävät ja nauttivat viikonlopuista, minä teen töitä. Entinen yökukkuja tuskin jaksaa edes kympinuutisille nuokkua!

Kyllähän olin näistä öljyistä kuullut jo lähipiiristäkin hyviä kokemuksia mm. suoliston hyvinvointiin ja sietokyvyn paranemiseen liittyen. Lähisukulaisena oli saanut Balance Oilista apua juuri ruoka-allergioiden hoidossa!

Varmasti yksi energisimmistä ihmisistä joita tunnen, itsekin nelikymppinen monisarjayrittäjä, äiti ja puuhanainen Heidi Äiti yrittää – blogista on näiden tuotteiden käyttäjä ja kävelevä esimerkki niiden hyvää tekevistä vaikutuksista. Olen kyllä aika vakuuttunut tuotteen tehoista, kun seuraa mitä Heidi puuhaa, pyörittää yrityksiä ja samalla kasvattaa kahta vilkkaimmassa iässä olevaa lasta! Minäkin haluan samanlaisen energiatason ja elämänilon! Ja haluan samanlaisia Zinzino Balance Oil –kokemuksia kerrottavaksi 🙂

MISTÄ ON KYSE OMEGA-3 JA 6-RASVAHAPPOJEN TASAPAINOSSA?

Omega 6-rasvahappoja on ihmisillä liikaa suhteessa omega 3- happoihin. Omega-6 lisää kehon tulehdusta, omega-3 poistaa sitä. Omega-6 rasvahappoja saamme moninkertaisesti omega-3 nähden. Niitä on erityisen paljon mm. punaisessa lihassa, ranskanperunoissa, perunalastuissa, kekseissä, valmiskastikkeissa ja makeisissa. Omega-6 saadaan siis jo runsaasti ravinnosta ja eläinkunta rehusta, jos se on laadultaan soijarehua.

Syömällä enemmän kalaa, pähkinöitä ja kasvisruokaa epätasapainoa voi korjata hieman, mutta yleensä tarvitaan ravintovalmisteita tekemään radikaalimpia korjausliikeitä.

Rasvahappojen epätasapaino aiheuttaa elimistössä hiljaisen tulehdustilan, joka voi oireilla mm. huonounisuutena, väsymyksenä, iho-, hius- ja kynsiongelmina, ruoansulatusongelmina, allergioina ja yliherkkyyksinä sekä painonhallintaongelmina.

ZINZINO-TESTITULOKSET

Rasvahappotasapainoa mittaava verinäyte otetaan helposti ja melkein kivuttomasti aloituspakkauksessa tulevalla lansetilla. Näyte sinetöidään ja lähetetään Norjaan Vitas As Laboratorioon analysoitavaksi. Samainen laboratorio Vitas valittiin juuri EU:n tutkimushankkeeseen Alzheimerin tautiin liittyvässä projektissa. Ei siis mikään turha toimija. Kyseessä on siis kuivaverinäyte, joka säilyy useamman viikon. Neulakammoiselta näytteenotto sujui melko helposti ja tarvittavan verimäärän sai tiristettyä testiliuskalle melko vaivattomasti.

Tämän jälkeen kävin rekisteröitymässä zinzinotest.com-sivustolla, josta tulee heti viesti, kun omat testitulokset ovat valmistuneet. Tämä kestää keskimäärin pari kolme viikkoa, omat tulokset tulivat reilussa viikossa.

Testituloksista saa 9-sivuisen pdf-yhteenvedon, jossa kyllä riittää tutkittavaa. Heti aluksi rävähtää ruutuun se oma omega 3- ja 6 -balanssi. Mitä enemmän oikealla ja vihreämmällä puolella, sitä parempi.

Zinzino Balance Oil kokemuksiani ja testitulos

Oma rasvahappotasapainoni 6.9:1 ei ollut niin huono, mutta kun sen pitäisi olla 3:1 vähintään, niin parannettavaahan tuossakin tuloksessa on. Sen osoittaa myös tulosten Omega-3 (EPA ja DHA) -tasoni, joka on minulla aivan liian matala (3.2), kun sen pitäisi olla yli 8.

Vertailun vuoksi: pohjoismaalaisilla rasvahapposuhde on keskimäärin 12:1 ja Amerikan maalla huidellaan 35:1 tasoilla keskimäärin.

Mikä oli sitten hälyttävää? Solukalvojeni juoksevuusindeksi oli 13,8, kun sen pitäisi olla alle 4. Eli solujeni kalvot ovat sen verran kovaa matskua, että vitamiinit ja mineraalit eivät kertakaikkisesti imeydy. Olen kyllä vuosia huolehtinut vitamiinien saannista ja syönytkin omega-3-valmisteita, mutta ehkäpä niiden tehoista on mennyt hukkaan suurin osa, kun tuo solukalvon paksuus on estänyt imeytymisen.

TÄHÄN SIIS SÄÄNNÖLLISELLÄ ÖLJYJEN NAUTTIMISELLA ON MAHDOLLISTA SAADA MUUUTOSTA, sain kuulla testiryhmämme tsemppaavilta asiantuntijoiltamme.

Mikä on todella mielenkiintoista? Henkisen vahvuuden indeksini oli 1.9, kun ihanteellinen lukema on alle yhden. Jos joku ihmettelee, mistä indeksistä on kyse, niin verinäytteestä analysoitavien omega-6 arakidonihapon (AA) ja merestä peräisin olevien välttämättömien omega-3-rasvahappojen, eikosapentaeenihapon (EPA) sekä dokosaheksaeenihapon (DHA) suhteesta. Silkkaa tiedettä ja matematiikkaa, mutta tämä itseäni kovasti kiinnostaa stressinhallinnan osalta. Olen aika järkityyppi ja pysyn melko rauhallisena yllättävissäkin tilanteissa, mutta stressin hallinnassa olisi parannettavaa!

MITÄ HAEN BALANCE OIL -TESTILLÄ OMAAN HYVINVOINTIIN?

Hiljaisen ja matala-asteisen tulehdustilan korjaamisliike on siis edessä! On yleisesti todettu, että tulehdustila voi johtua huonoista ja epäterveellisistä elämäntavoista, vähäisestä liikunnasta ja liiasta stressistä.

Balance Oil on erittäin vahva GMP sertifioitu kalaoliiviöljy. Sen Epa ja Dha pitoisuudet ovat erittäin korkeat ja sitä otetaan henkilön painon mukaan toisin kuin kapseleita tai monia muita öljyjä. Balance Oilissa oleva antioksidanttipitoinen oliiviöljy estää kalaöljyn härskiintymisen, jolloin se imeytyy solutasolle saakka. Tämän vuoksi niin monet huomaavat vaikutuksen kehossaan ja mielessään.

Monissa markkinoilla olevissa omega 3- kapseleissa on todella vähän vaikuttavia aineita ja ovat ns. laimeita omegapitoisuuksiltaan. Kun vertasin aiemmin käyttämäni omega-3 pitoisuuksia Balance Oilin kanssa, niin ero oli merkittävä.

Sisäisen hyvinvoinnin ja tulehdustilan madaltumisen lisäksi toivon tietysti apua kuivan ihon, hiusten ja hauraiden kynsien kuntoon saamiseksi. Jo muutaman viikon käytön jälkeen ihan konkreettisesti huomasin, kuinka iho ei suihkun jälkeen niin kiristele. Ja unenlaatu, se on selvästi syventynyt. Melko hyviä alustavia kokemuksia Balance Oilista siis.

Ihastuin heti öljyn raikkaaseen ja kevyeen makuun (testissä sitruunalla ja appelsiinilla maustetut öljyt). Näitä neuvotaan lisäämään vaikka smoothieeseen, mutta itse tykkään ottaa sen lusikalla sellaisenaan. Kokeilinpa öljyä myös salaatin kastikkeena, ei ollenkaan hassumpaa!

Zinzino Balance Oil kokemuksia

Myös blogikaverini Annun blogissa testataan Balance Oil- omegavalmisteita ja hänen tarinaansa voit seurata täältä.

MISTÄ NÄITÄ TUOTTEITA SAA?

Balance Oilin on kehittänyt BioActive Foods ja tuote oli aiemmin Norjan apteekeissa myynnissä. Yritys halusi vaihtaa jakelukanavaksi suoramyynnin, koska tuote vaatii vähän avaamista. Kyseessä on siis suoramyyntiyritys, jossa tuotteet tulevat tilattaessa säännöllisesti kotiin, jotta taukoja ei tule. Omalta henkilökohtaiselta konsulentilta/myyjältä saa henkilökohtaista palvelua ja parhaimmat neuvot. Kalaöljyn Balance Oiliin tuottaa Lysi.

Kerron lisää projektin etenemisestä, lopputestistä ja niiden tuloksisista tuonnempana, samalla kun jaan kaikki Balance Oil –kokemukseni. Heräsikö sinulle tästä kysymyksiä tai mietteitä liittyen omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi?

Jos haluat jo tutustua tuotteisiin ja kenties kokeillakin, niin käy katsomassa vaihtoehdot täältä. Kauttani saat myös yhteyden henkilökohtaiseen neuvovaan ja palvelevaan jälleenmyyjään.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Eetu 01/08/2019 - 16:11

Mä olen myös kuullut noista hyötyvaikutuksista, joita omega 3 öljyllä ja muilla on. Itsellä juuri ongelma, etten syö juurikaan kalaa tai pähkinöitä tai sellaista, joten varmaan omega 3 saanti aika vajavaista. Enpä ole tiennyt, että ne vaikuttavat myös mielialaan sekä jaksamiseen.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/08/2019 - 18:17

Minulla selvin vaikutus oli juuri se alakulon väheneminen, mielialan nousu ja että jaksoin paremmin, eikä väsyttänyt niin helposti. Nyt alan talvea vasten taas nauttimaan öljyjä, että kaamosmasennus ei pääse iskemään.

Vastaa
Elisa 24/03/2018 - 23:15

Moi! Millaiset lopputulokset testauksen jälkeen tuli? Olitko itse kyseiseen tuotteeseen tyytyväinen ja täyttikö se mielestäsi antamansa lupaukset? Olisi todella mukava tietää lopputulos, varsinkin kun tässä tuote vaikuttaa todella hyvältä mutta myöhempiä kokemuksia en löytänyt mistään.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 12:01

Elisa, juttua tulossa, kun ehdin kirjoittaa. Tokan testi tulokset olivat aika huikeasti parantuneet, käytän tuotetta vieläkin!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 26/04/2017 - 00:29

Mielenkiintoinen testaus ja postaus. Jään myös innokkaana seuraamaan kokemuksiasi. Tuo omegoiden tasapaino on kiinnostavaa ja tuon tasapainon vaikutus jopa unen laatuun. Käyn vielä Annunkin blogissa.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/04/2017 - 06:51

Nyt tällä lyhyellä testijaksolla on selkeästi vaikuttanut unen syvyyteen, en ole mihinkään rapsahduksiin tai ääniin herännyt ja yön jälkeen olo on levätympi.
En ole muuta muuttanut päivittäisissä rutiineissa, joten omega 3 öljyllä voi olla asiaan vaikutus. Seuraan tilannetta vielä parin kk ajan ja raportoin tuntemuksista : )

Vastaa
Etna 23/04/2017 - 19:15

Ihanasti avattu tuotekokeilua! Jäänpä seuraamaan. 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 25/04/2017 - 09:43

Kiitos kommentistasi! Tämä on mielenkiintoinen projekti, raporttia mm. kokemuksista ja lopputestistä tulossa kesän korvalla : )

Vastaa
Lady of The Mess 22/04/2017 - 21:42

Niinpä – näitä öljyjä on markkinoilla monia ja sitä toivoisi löytävänsä sen tehokkaimman ja laadukkaimman. Sillä tarvetta on. Mielenkiinnolla odottelen kokemuksiasi ja käynpä vielä Annunkin blogin tutkailemassa.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/04/2017 - 13:32

Se on totta, että öljyjä löytyy valtavasti markkinoilta ja pitoisuudet vaihtelevat ihan hurjasti! Itselleni yksi tuotteen laadun tae on se, että tuote maistuu raikkaalta ja tuoreelta, ei härskiltä. Tätä öljyä olen ihan kivutta ottanut lusikalla pullosta. Avaan noita hyötyjä enemmän seuraavassa postauksessa, mutta viime yönäkin nukuin niin sikeästi ja täysin tauotta klo 23-08.00 välisen ajan! Jos öljy ja omegoiden tasapaino parantavat myös unen laatua, niin aivan varmasti sillä on vaikutusta myös mielenterveyteen : ) Jää ihmeessä seuraamaan projektin etenemistä, uskon että paljon raportoitavaa seuraavaan kertaan!

Vastaa

Kommentoi