Lucas Bolsin lehdistömatkalla saimme myös mahdollisuuden tutustua kaupungin puhutuimpiin ja kehutuimpiin ravintoloihin – tässä tämän hetken kuumimmat ravintolavinkit Amsterdamiin! Kaupungista löytyy ravintoloita ihan jokaiseen makuun: kodikkaita oluttupatyylisiä baareja, street food -ravintolakomplekseja, monen monta indonesialaista ja muuta etnistä ravintolaa, perinteisiä pihvi- ja krokettipaikkoja, upeamiljöisiä trendipaikkoja sekä näkyvästi myös vege-, vegaani- sekä terveysruokaa.
Amsterdam on myös ruokatuliaisten herkkumekka, juustoja täältä kannattaa tuoda montaa eri lajia. Juustoputiikeissa juustot myydään huoneenlämpöisinä (säilyvyys monta kuukautta) ja maistella saa etukäteen vaikka kaikkia juustolaatuja ennen ostospäätöstä.
MOSSEL EN GIN
Gosschalklaan 12, 1014 DC Amsterdam
Kala- ja äyriäisruokiin erikoistunut Mossel en Gin hurmasi meidät raikkailla ja erikoisilla gin-pohjaisilla drinkeillä ja erinomaisilla simpukoilla. Rennon rouheassa miljöössä sijaitseva ravintola ei turhia tärkeile, tänne voi tulla vaikkapa villapaidassa, silti palvelu on äärimmäisen iloista ja ystävällistä.
Merenelävien tuoksu oli huumaava ja humoristinen ote jo heti alkuun hilpeytti ilmapiiriä kun jokaiselle meistä tuotiin pöytään oma ginimajoneesiputkilo. Saimme suosituksen tilata alkupaloja siten, että jokainen saa maistaa kaikkea ja sitten pääruoaksi muutama simpukkalajitelma. Epäröimme aluksi, että riittääköhän ruoka (..hmm…suomalaiset bloggaajat kun eivät nirsoile tai pelkästään näyki), mutta kyllä riitti!
Alkuun kuumottavan punaisen väristä ja mureata mustekalaa, ihanan valuvia hummerikroketteja, rapsakoita tempura jättikatkoja, partaveitsisimpukoita sekä lohitartaria. Ostereita myöskin niitä himoitseville. Itkettävän hyviä kaikki ja ruokahalua herättäviä. Seuraavaksi simpukoiden kimppuun.
Pöytäseurueessamme pidettiin kovasti ja oikeastaan aika tasapuolisesti simpukkavadeista, joissa makuina oli mm. Classic, Thai, Roquefort sekä himoittavan hyvä Suriname, jossa oli runsaasti maapähkinän pehmeyttä sekä chilistä Sambal-kastiketta.
Tilasimme myös vegeplatterin listalta jaettavaksi ja voi valtava miten herkullinen kombo olikaan tämä grillatun harissakukkakaalin, -porkkanoiden ja -munakoison yhdistelmä tarjoiltuna jogurttikastikkeen ja ohuen flatbread leivän kanssa.
Gin Tonic on ihan ehdoton ruokajuomana Mossel en Gin-ravintolassa, ihastuimme raparperin, hunajan ja vaniljan koukuttavasti yhdistävään Jajem GT:iin, eikä ollut huono toisena makuna nauttimani kiivin ja inkiväärin sekoitus Opihr Ginkään.
Vaikka ravintola ei ole ihan kävelyetäisyyden päässä keskustasta, sinne kannattaa ehdottomasti mennä, jos rakastaa mereneläviä ja suosittelen varaamaan pöydän etukäteen. Vinkkinä myös mainittakoon, että melko läheltä ravintolaa lähtee pari kilometrin pituinen, persoonallinen Harleemmerstraatin katu, josta löytyy paljon pieniä putiikkeja, vintagea, ruokaelämyksiä ja -tarvikkeita, baareja sekä ravintoloita.
TAIKO ASIAN RESTAURANT
Van Baerlestraat 27, 1071 AN Amsterdam
Ainutlaatuinen ja ikimuistettava makumatka läpi Aasian – niin loppuun hiotun täydellisiä ja sanattomaksi vieviä moderneja makunautintoja tarjoileva, upeasti sisustettu ravintola Taiko sijaitsee Conservatorium- hotellissa aivan nurkan takana maineikkaasta Bols liköörien päämajasta. Useita palkintoja voittanut kunnianhimoinen keittiö ei pettänyt ja pitkä maistelumenu sai meidät kaikki hurlumhei hurmioon. Ei tällaista ruokaa edes joka toinen vuosi saa, jää kyllä yhdeksi ikimuistoisimmista elämyksistä. Ei aina oltu ihan kärryillä mitä silmien alle taidokkaasti ja tyylillä kannettiin, mutta jokaikinen suupala oli niin kutkuttavan onnistunut.
Maistelumenu (hinnat alk. 95,-) koostui mm. seuraavista ruokalajeista: edemame hummusta ja kevätsalaattia, käsin kerättyjä kampasimpukoita, piikkikampelaa, sashimia ja gyoza nyyttejä. Hedelmät olivat vahvasti mukana läpi menun esim. mandariinien sisään oli piilotettu jotakin suussa sulavaa tartaria ja vesimelonikuutio avautui tonnikalasashimiksi. Kekseliästä, eleganttia ja ennen kokematonta!
Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka – vaikkapa ennen illallista Taikossa – on Conservatorium- hotellin oma Tunes Cocktail Bar, jonka drinkit olivat elämyksiä nekin. Postauksen alun kuvassa ja alla hymyilee Suomesta kotoisin oleva mysteerimies, joka tarjoili meille mm. aitoja ruusulehtiä sisältäviä libanonilaisia samppanja- ja ginidrinkkejä, mustikkaisia Machu Piscoja ja rosmariini Gin Toniceja. Hinnat n. 20 euroa/kpl, mutta jo yksi taidokas juoma vie drinkkijanon!
FOODHALLEN
Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam
De Hallenin kulttuurikeskuksessa sijaitseva kauppahallimainen ravintolamaailma Foodhallen on ruokataivas, sen reilut 20 eri ruokatiskiä kutsuvat herkuttelemaan ja kokeilemaan uusiakin makuja. Hallin keskiön baareista saa ruokajuomat ja minne tahansa hallin pöytiin tai tiskeille voi istahtaa annoksensa kanssa. Paikka on auki viikon jokaisena päivänä klo 11 lähtien myöhäiseen iltaan saakka.
Foodhallenista saa melkeinpä kaikkea mahdollista tapaksista pizzaan, hampurilaisia, meksikolaista, jogurttijuomia, leivoksia, pihvejä, uppopaistettua kalaa sekä mereneläviä. Kun saavuimme paikalle illalla klo 20 aikoihin, pöydän metsästys 8 hengelle vaati hieman syvään hengitystä ja suunnistustaitoja. Kun pöytä vihdoin vapautui äärimmäisen täynnä olevassa ruokakeitaassa, pääsimme tilaamaan ja maistelimme ainakin viiden eri ruokakojun herkkuja. Minitacoja meksikolaiselta ständiltä, höyrytettyjä dim sumeja ja buneja Dim Sun Thingistä, italialaista mehevää pizzaa, kevätkääryleitä ja leivoksia – kyytipojaksi puna- ja valkoviiniä (vain 18 eur/pullo). Tunnelma paikassa on aivan loistava ja niin amsterdamilainen kaikessa monimuotoisuudessaan kuin voi olla. Olimme kuin valtavalla sisäpiknikillä ja jaettavista annoksista riitti syötävää ja maisteltavaa koko seurueellemme.
Elämys, joka kannattaa kyllä kokea. Niin kuin nuo kaksi ylempääkin ravintolaa.
With ♥ from beach house kitchen
10 Kommenttia
Amsterdamissa olen käynyt, mutta en näin herkullisissa paikoissa. Jos ja kun sinne tie taas vie, niin on kiva ottaa näistä vinkeistä hyöty. Herkullisia kuvia ja kivoja paikkoja olet tähän poiminut. Paikkoja jokaiseen makuun ja kukkarolle. Kiitos kattavasta esittelystä, Heli!
Amsterdam yllätti ravintoloillansa, upeita ja vähän erikoisempia makuelämyksiä!
Tuli jotenkin merellisyys kyllä tästä matkasta mieleen. Paljon herkkuja, joita mieheni olisi mielellään napsinut 🙂
Herkkumatka ja ihania ravintoloita, upeita sisustuksellisesti.
Meillä oli todellakin aika merihenkiset eväät, vakka kyllä aina menuissa otettiin porukan kasvissyöjäkin huomioon. Amsterdam on niin kaikkea kaikille <3
Siis apua ja wow ja en tiedä olisiko pitänyt kurvaista tänne, koska hirveät mielihalut erilaisiin ruokiin iski. Mielettömiä annoksia ja kauniita nuo drinkit ja kaikki. Amsterdam vaan on <3
Tulit niin mieleeni tuolla matkalla, miten olisit nauttinut noista ruoista, E L Ä M Y S oli <3
Voi miten ihanissa paikoissa olet Hollannin reissullasi vieraillut! Sanat eivät riitä kertomaan miten herkullisilta kuvasi näyttävät <3, oi oi oi! Hollantilaiset osaavat kyllä nauttia elämästä juurikin hyvän ruoan parissa, sen olen oppinut omilla Hollannin reissuilla, kun olen systerin luona vierailut.
Nuo merenelävät ovat ihan ykkösruokaa, niin taitavasti he niitä valmistavat.
Mukavaa kevään jatkoa Heli <3.
Kaikki oli niin tuorettakin, Hollanti on H Y V Ä maa <3
Juuri eilen oli uutisissa, että Amsterdamin matkailijamäärät kasvavat hurjaa vauhtia. Eipä ihme…
Täytyy painaa tämä postaus mieleen, kun toivottavasti taas joskus palaan Amsterdamiin.
Samaisen uutisklipin minäkin huomasin! Hieman herätti hilpeyttä se, että paikallisia häiritsee matkalaukkujen kolina ja rullaus kadulla, hih! Amsterdam on niin lähellä ja se on niin kaikkea, tekee siitä todella kiehtovan viikonloppulomakohteen!