Glögi maistuu tänä jouluna mustikalta ja Kyrön giniltä – Original Sokos Hotel Lakeus Staycation-kohteena

by Beachhousekitchen

Pr-matka Seinäjoen S-Ravintolat/Kyrö Distillery Company

Glögikausi starttasi tänä vuonna Pohjanmaan lakeuksilta, maailman parhaimman ginitislaamon vieraana sekä yöpyen upeasti uudistuneessa Original Sokos Hotel Lakeuksessa. Lämminhenkinen ja tyylikäs hotelli Seinäjoella tarjoaa sitä eteläpohjalaista luksusta ja soveltuu vaikka viikonlopun Staycation-lomakohteeksi, varsinkin kun valitsee saunallisen Superior-huoneen!

Hotelli on vain 300 m päässä juna-asemalta ja on näköetäisyydellä arvostetusta ja elämyksellisestä Seinäjoen Aalto-keskuksesta. Hotellissa on laadukas ruokaravintola Lakeus Matador ja muut kaupungin S-Ravintolat sijaitsevat kävelyetäisyydellä. Aamupalalla oli paljon paikallisia herkkuja, kuten leipäjuustoa, tyrnimehua sekä lähileipomoiden leipää.

Pääsimme maistamaan Lakeus Matadorissa ensimmäisten joukossa tämän vuoden S-ravintoloiden the glögiä, jonka makumaailma tulee Isostakyröstä ja oman kylän Kyrö Distilleryn Napue Ginistä. Juhlakauden lämmittävästä juomasta löytyy myös Lapin Marian luomumustikkaglögiä sekä rosmariinia. Suomalaiset ovat glögihullua kansaa ja pelkästään S-ryhmän ravintoloissa glögiä myydään 120 000 kupillista vuodessa. Tämän vuoden giniglögi oli omaan makuun oikein sopiva, ei ollenkaan liian makea ja rosmariini juuri sopivan makuvivahteen antava.

TERVETULOA KYRÖN TISLAAMOLLE

Ehdottomasti kaiken hehkutuksen arvoinen on visiitti itse pääkallopaikalle, eli Kyrö Distillery Companyn tislaamoon sekä vierailukeskukseen Isossakyrössä (n. 40 minuutin ajomatka Seinäjoelta). Tislaamokierroksia järjestetään lauantaisin ja mahdollisuus on myös osallistua makutastingiin tislaamokierroksen jälkeen. Lisätietoja löydät täältä.

Mahtavana tarinoiden kertojana ja oppaanamme kierroksella toimi Kyrö Vierailukeskuksen toimitusjohtaja Tony Sivula. Pääsimme kuulemaan tarinaa yrityksen perustamisen hetkistä saunan lauteilta aina korona-ajan hittituotteeseen, eli käsidesiin, jota valmistui 600 000 kpl näissä tiloissa muun tuotannon ollessa seisahduksissa. Ruispohjainen Napue Gin valittiin vuonna 2015 parhaimmaksi giniksi Gin & Tonic- juomasekoitukseen ja siitä pohojalaisten juomien maailmanvalloitus alkoi.

Pääsimme näkemään myös ne komiat tislauspannut, joissa giniä valmistetaan ja itse valmistusprosessihan kestää vain viikon. Kuulimme myös, kuinka makeahko Pink Gin valloittaa nyt ja näkyy jo nousujohteisina myyntikäyrinä vs. normi gini.

Muutama vuosi sitten rakennetussa viskitislaamossa valmistuu ammattilaisten TOP50 listalle jo pariin otteeseen yltänyt pohjalaisviski. Valtavissa viskivarastoissa lepää reilut 1,3 miljoonaa litraa viskiä ja viski tulee Sivulan ennusteiden mukaan olemaan se tulevaisuuden höyryveturi ja tuote, jolla Suomea tehdään tunnetuksi laadukkaiden juomien kehittäjänä ja valmistajana.

ROSSON PIZZANTAI SEINÄJOELLA

Ravintolalegenda myös Seinäjoella – kaikkien tuntema ja takuuhyvä Rosso! Pizzantai-konseptista kirjoittelin pari vuotta sitten ja olihan se taas herkullinen kokea. Antipastoja, eli juustoja, leikkeleitä ja oliiveja alkuun, sitten pizzoja niin monta eri lajia kuin tykkää ja lopuksi raikas jälkiruoka. Toimii, oli sitten pikkujoulukausi meneillään tai ihan helmikuinen perjantai.

SEINÄJOEN AMARILLON THE TABLE RUOKATYKITYKSESSÄ MUKANA

Jos on Rosso pizzoista kaikille tuttu, niin Amarillo on kyllä Suomen Tex Mex -taivas. Seinäjoen Amarillossa pääsimme testaamaan hulvatonta ja yllätyksellistä The Table – kattausta, jossa kanssaruokalijoihin tutustutaan totuuksien ja tehtävien kautta ja samalla syödään erilaisia keittön antimia kolmen tunnin ajan. Aivan loistavat vetäjät ja viihdyttäjät Seinäjoella, eikä jäänyt nälkä tai jano kaikessa siinä elämystykityksessä.

Kiitos Seinäjoki, Kyrö Distillery Company, S-ravintolat ja Pieni Ideapuoti tästä hienosta pikkujoulureissusta ♥

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Outi 20/12/2022 - 21:02

Olipas kivan ruokaisa ja juomaisa reissu. Mustikkaglögi kuulostaa hyvältä.
Herkullista jouluviikkoa sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:23

Luomumustikka sopii kyllä glögin pohjaksi. Seinäjoki on mainio kohde vaikka parisuhdelomalle!

Vastaa

Kommentoi