Hiiohoi, Itämeren joulu horisontissa!

by Beachhousekitchen

Pressimatka Tallink Suomi & 40+ blogit

Lähde merelle jouluksi ja heitä arkihuolet heti taakse! Joulu risteillen näyttää ainakin varustamoiden laivatarjonnan ja risteilymahdollisuuksien osalta todella houkuttelevalta. Viikon takaisella pressimatkalla kuulimme mm. Tallink Suomen uusia kuulumisia, saimme tietää tulevista uudistuskohteista sekä pääsimme testaamaan laivojen tämänvuotisen joulupöydän ruokatarjontaa.

joulu laivalla

Viime joulun vietin perheeni kanssa Silja Serenadella, pääset fiilistelemään laivajoulun tunnelmia täältä – siksi olenkin entistä vakuuttuneempi, että jokaisen tulisi ainakin kerran tai pari elämässään kokea helppo ja huoleton joulu säihkyvissä puitteissa ja valmiissa ruokapöydissä ilman siivous- ja ruoanlaittohuolia. Jouluristeilyillä viihde tulee ikään kuin kaupan päälle, on show-meininkiä, musiikkia ja lapsille mm. joulupukki ja Harri Hylje.

Joulun aikaan risteilyllä seilaavat sulassa sovussa parit, kaverusporukat ja lapsiperheet, tunnelma on täynnä kiireetöntä joulumieltä! Joulun risteilyistä on kuulemma myyty jo melkein 80 %, joten kannattaa pitää kiirettä ja varata oma nyt. Jouluristeilyitä tehdään kaksi Helsingistä Tukholmaan (lähtöinä joko 23.12. tai 24.12.) sekä lähdöt Helsingistä ja Turusta Tallinnaan. Hintatietoihin ja stressittömän joulun varaukseen pääset täältä.

Baltic Queen

ENSI VUONNA ON TALLINKIN 30-VUOTISJUHLAVUOSI

Tänä vuonna alkanut laivojen uudistaminen huipentuu Tallinkin 30-vuotissyntymäpäiviin ensi vuonna 2019. Baltic Princess läpi kävi remontin ja lähti telakalle jo vuoden alussa. Gdanskiin matkasin remonttireettana minäkin! Silja Serenade koki tänä syksynä todellisen freesauksen ja laivalta uudistettiin yli 6 500 neliömetriä pintaa! Kaikki hytit ovat nyt käyneet läpi pintojen ja tekstiilien uudistuksen ja Commodore-hyttien kylpyhuoneet remontoitiin tyylikkäiksi vastaamaan enemmän tämän päivän vaatimuksia. Silja Serenaden ravintolamaailmaa yhtenäistettiin ja laivan entinen El Capitain -ravintola on nyt Grill House, joka löytyy muiltakin laivalta. Grill Housen valikoimaa ja ruokia pääsin hehkuttamaan viime kevään lapsiteemaisella Lasten Festarit- risteilyllä juuri uudistetulla Baltic Princessillä, jossa olin yhdessä parivuotiaan poikani kanssa. Silja Symphony tulee kokemaan samat uudistukset kuin Serenade ensi vuoden alussa, joten Itämerellä seilaa todella tyylikkäitä aluksia ensi vuonna!

BALTIC QUEEN ON ITÄMEREN NUORIKKO JA KULKEE VÄLIÄ TUKHOLMA-TALLINNA-TUKHOLMA

Pressimatkalla Tukholma-Tallinna välin seilasimme ensi vuonna 10 vuotta täyttävällä Baltic Queenilla. Itämeren nuorikko pääsee tammikuussa telakalle ja laivasta uusitaan ja remontoidaan mm. ravintoloita ja pintoja. Tukholma-Tallinna-Tukholma väliä matkaa Victoria – alus vuoropäivinä.

Minulle oli ensimmäinen kerta elämässäni matkata tuo väli ja matka-aikaa siihen meni n. 16 tuntia. Hyttinä oli tilava deluxe, jonka hintaan sisältyy minibaari sekä erikoisaamiainen. Risteilyllä oli pääosin ruotsalaisia ja virolaisia matkustajia, tunnelma oikein leppoisa, mutta tavanomaisesta voimakkaampi myrskysää hieman keikutti ja valvotutti, muttei onneksi vienyt ruokahalua.

Baltic queen

Viron lipun alla liikennöivällä Baltic Queenilla on muista yhtiön laivoista poiketen venäläiseen ruokaan keskittyvä Russian á la carte Aleksandra -ravintola, muuten ravintolat ovat samoja kuin muilla laivoilla. Laiva on lastattu monipuolisella viihteellä, on pianobaarin klassikoita ja Abba-sävelmiä, löytyy pubi ja tietysti yökerho.
jouluristeily
jouluristeily
risteilyErikoisaamiainen tarjoiltiin Grill House – ravintolassa ja kuohuvan ja perinteisten aamupalaruokien lisäksi pöydästä löytyvät kalat, ilmakuivatut kinkut, mädit, juustot sekä virolaisia erikoisuuksia kuten kaalipiirakkaa. Erikoisaamiainen on todella laadukas, monipuolinen ja se on enemmänkin brunssi – suosittelen! Ravintolassa on rauhallisempaa ja lyhyemmät jonot kuin laivan Grande Buffet – ravintolassa tarjoiltavalla perusaamupalalla. Ihana päivän aloitus ja onneksi sääkin laantui, sillä meitä odotti päivä Tallinnassa ja tietysti tutustuminen Raatihuoneentorin perinteisiin joulumarkkinoihin.

joulu laivalla

Baltic Queenjoulu laivallajoulu laivallajouluristeilyJOULUPÖYTÄ TALLINKIN LAIVOILLA

Tallinkin laivojen joulupöydistä löytyy tänäkin vuonna yli 100 eri tuotetta! Meille valikoimaa esitteli Baltic Queenin pääkokki Rainer Kurikjan (kuva alla). Tallinkin laivoilla korostetaan vastuullisuutta, suositaan lähiruokaa ja Tallink Siljalle on myönnetty MSC -sertifikaatti kalojen ja äyriäisten osalta ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa. Kuulimme mielenkiintoisen yksityiskohdan Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjdiltä, kuinka esimerkiksi silakat laivoille toimittaa pieni perheyritys Vento Aalto Pyhämaalta Varsinais-Suomesta.

Laivoilla on myös käynnissä WWF-ruokahävikkiprojekti sanomanaan: “jos ruoka heitetään roskiin, on kaikki siihen käytetty energia kulutettu turhaan”. On kyllä totta myös se, että kun täyttää sen buffetlautasen sillä tavalla, että se kestää myös esteettisen tarkastelun, ei varmastikaan tule otettua liikaa tai täytettä lautasta kukkuroilleen.

jouluristeily

Perinteisten makujen lisäksi joulupöydässä on tarjolla entistä enemmän kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja, onpa yhden linjaston pöytä täynnä ainoastaan vegaanisia ruokia – vegaaniseksi tehty Waldorffin salaatti ja hummus olivat todella onnistuneita! Ihanan virkistävät nuo alakuvan vihersmoothiet, toimivat suun raikastajina ruokalajien välissä.

jouluristeily

Kalapöydästä löytyy tänä vuonna erikoisuuksia kuten mango-inkiväärisilakkaa sekä fenkolisilakkaa. Baltic Queenilla pidin erityisesti lämminsavustetusta makrillista ja kala-äyriäismoussesta. Vihersimpukat ponzu-kastikkeessa ja Kallen kaviaari-kanamunat maistuivat nekin!

laiva joulu Baltic Queen

Joulu laivallaLaiva jouluBuffetpöydistä voidaan olla montaa mieltä, mielestäni laivaristeilyllä on kyllä päästävä yhden kerran nauttimaan pitkän kaavan mukaan joulubuffetpöytään. Ehkä tässä on itsekin oppinut todella valikoiden noukkimaan pöydistä vain sellaisia ruokia, joita ei muulloin saa ja jotka ovat niitä ehdottomia lemppareita, eikä ahnehtimaan liikaa.

Katkaravut ja mädit kuuluvat niihin ruokiin, joilla päästään heti hekumoivaan alkuun ruokanautinnoissa. Taisin syödä parikin lautasellista kalapöytien antimia. Pidän kovasti joululaatikoista ja kinkkuakin on aina maisteltava, joten niillekin oli jätettävä tilaa. Janssonin kiusaus ei taida olla perinteinen jouluruoka Manner-Suomessa, mutta peukku kun sitä Tallinkin laivojen joulupöydistä löytyy!

Baltic Queen

Joulubuffetpöydän hinnat sisältävät myös ruokajuomat kuten hanaviinit ja hanoluet. Suosittelen kyllä varsinkin jouluna tilaamaan laivan omia pöytäviinejä, niiden taso on todella hyvä ja hinta huokea.

Joulubuffetin hinnat vaihtelevat laivatyypin mukaan: Tukholma-Tallinna 36/38 euroa, Helsinki-Tukholma 38,50/42,50 euroa ja shuttle-aluksilla 25/27 euroa.

jouluristeily

Jälkiruoka ja juustot kruunaavat aina ruokaelämyksen buffeteissa. Tarjolla oli mm. jäätelöbaaria, appelsiini-kardemumma-Charlottakakkua, käpykakkua, valkosuklaapannacottaa, suklaamoussea, marmeladeja ja jääsuklaata ja suklaa-cashew-raakakakkua. Juustopöydästä löytyy Stiltonia, cheddarjuustoa ja Gruyèrea sekä leipäjuustoa lakkahilloineen. Olihan todella herkullinen buffet, kalapöytä varmasti parhaimpien joukossa koskaan!

jouluristeily

Baltic Queen

jouluristeilyBaltic Queen

RAATIHUONEENTORI JA JOULUMARKKINAT

Matkustaminen Viroon tuntuu aina irtiotolta ja pieneltä breikiltä. Tallinna on päässyt Euroopan parhaiden joulutorien loppuäänestykseen ja se todellakin ansaitsisi voiton! Joulutori on kaunis ja eläväinen, sieltä viimeistään löytyy se joulumieli ja parhaimmat tai erikoisimmat tuliaiset, löysin itse mm. fenkolihilloketta juustopöytään. Myyjät ovat ystävällisiä, maistiaisia saa ja lämmikettä löytyy monesta kojusta, suosittelen maistamaan omena-inkivääriglögiä, se varmastikin osaltaan auttoi karheaan kurkkuun, kurkkukipu katosi tuon kupin jälkeen kokonaan!
Tallinna
jouluristeily

TallinnaRaatihuoneentoriRaatihuonen toriTALLINK SPA & CONFERENCE HOTELLI UUDISTUU

Aivan satamassa sijaitseva kylpylähotelli Tallink Spa & Conference on läpikäymässä massiivista remonttia. Hotellin osia on remontoitu siten, että ne mahdollisimman vähän haittaavat hotellissa majoittuvia. Kylpyläosio oli viimeksi remontin alla ja vierailin siellä perheeni kanssa muutama viikko sitten. Huoneet myöskin kokevat kerros kerrokselta uudistuksia ja tämä 5. kerroksen deluxe-huoneistokin saa uudet pinnat ja sävyt. Upeat näköalat vanhaan kaupunkiin onneksi säilyvät!
risteilyjoulu

jouluristeilyTallink HotelsVinkki matkustusmukavuuteen: lapsen kanssa matkustaminen business loungessa esimerkiksi viikonloppuisin on elämys! Tuona lauantaina Magastarin loungessa oli myös muita hyvin käyttäytyviä lapsia, joista oli mukava katsella laivan saapumista satamaan näköalapaikoilla. Loungen hintaan sisältyvä buffet on lapsen kanssa matkustavana niin helppo ja tuo ripauksen ylellisyyttä lyhyelle reittimatkallekin.

Loungesta löytyy myös oma kauppa, joten sieltä ei tarvitsisi poistua ollenkaan koko matkan aikana, kätevä varsinkin jos lapsi nukahtaa rattaisiin. Loungelipun hinta 65 euroa ja se sisältää minipuolisen buffetpöydän antimet juomineen, päivän lehdet sekä langattoman internetin. Matkustusmukavuuden upgreidaus on kyllä kaiken rahan arvoinen!
jouluristeily

jouluristeilyjouluristeilyMegastarMegastarWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Johanna / hellan ja viinilasin välissä 07/12/2018 - 11:41

Wau, mutta ei silti mikään yllätys. Olen aina osannut arvostaa laivojen a la carte tarjontaa ja erikoisaamiaisia.
Nyt onkin ollut vähän taas taukoa, ehkä alkuvuodesta olisi kiva lähteä risteilemään taas.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/12/2018 - 13:07

Risteily on ihan parhain ja nopein miniloma ja irtiotto, erinomainen ruoka kruunaa aina matkan!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 07/12/2018 - 08:56

Olihan herkkuja💛 Tosin epäilin etten kykene kalapöytiin vähään aikaan vaan hyvin maistui tälläkin viikolla. Seuraavaa kertaa ajattelin odottaa aattoon asti.

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 17:23

Onneksi aattokin on jo parin viikon päästä : ) Juu ja ehtii tässä syömään ihan tavallistakin ruokaa ennen sitä!

Vastaa
Annin Uunissa 07/12/2018 - 07:19

Täytyy kyllä sanoa, että kyllä houkuttaa Itämeren herkut näiden kuvien jälkeen 😛 Nams!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 17:23

Eikös, voisinpa viettää toisenkin joulun risteillen : )

Vastaa
Outi 06/12/2018 - 22:08

Joulu herkkupöytien ääressä ja laivalla ei kuulosta pöllömmältä idealta ollenkaan!
Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/12/2018 - 19:16

Kiitos Outi <3 Suosittelen kokemaan kerran ainakin stressittömän joulun valmiissa pöydissä ; )

Vastaa

Kommentoi