IHAN ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ KIINALAISTA: KUNG PAO PUMPKIN

by Beachhousekitchen

Pääsin taannoin Pauligin järjestämässä virtuaalisessa kokkikoulussa kokkailemaan Tom Björckin suunnitteleman kiinalaisen uuden vuoden menun. Voi miten hyvänmakuista kiinalaista ja vielä kasvisversiona. Hyvästi kaikki ennakkoluulot tai lihan kaipuu, paahdettu myskikurpitsa on sellaista herkkua, että menee loistavasti pääruokana.

Kung pao -kastike taas on niin namia, että sen vuoksi tästä tuli yksi suosikkiresepteistäni pitkään aikaan. Kurpitsan tilalle voisi kokeilla myös sesongissa olevaa bataattia, varsinkin nyt kun sitä saa tarjoushinnoin! Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin suolapähkinöitä, mutta cashew-pähkinät ajoivat saman asian ja tuli vähäsuolaisempi versio. Kung pao pumpkin maistuu taivaalliselta basmatiriisin kanssa, kokeilepa!

Olipa kiva parituntinen ja chatin kautta pääsi moikkailemaan tuttuja somevaikuttajia ja toimittajia, näitä lisää ♥ Kiitos.

kung pao pumpkin

KUNG PAO PUMPKIN

Tulosta resepti
Annoksia: 3-4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 (n. 800-900 g) myskikurpitsa 

1/2 dl rypsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

Kung Pao-kastike

1 rkl inkivääriä raastettuna

2 valkosipulin kynttä raastettuna

1 punainen tuore chili viipaleina

1 dl pähkinäöljyä

 Santa Maria Chili Explosion-maustetta myllystä (oman maun mukaan)

1 nippu kevätsipulin varsia n. 5 cm suikaleiksi leikattuina

Santa Maria Tellicherry Black Pepper-maustetta myllystä

1 dl cashewpähkinöitä

2 reilua ruokalusikallista ruokosokeria

1/2 dl vettä

3/4 dl  Santa Maria Thai Soya Sauce-kastiketta

Ohje:

Kuori ja paloittele kurpitsa noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.

Pyöräytä palat rypsiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda kurpitsan palat uunissa 225°C noin 10-12 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä.

KUNG PAO -KASTIKE

Kastikkeen teko on melko nopeaa, joten varaa kaikki käden ulottuville.

Raasta inkivääri ja valkosipuli, viipaloi tuore chili.

Lämmitä pähkinäöljy paistinpannulla. Pyöräytä chiliä myllystä, lisää tuore chili sekä inkivääri ja valkosipuli. Kuullota, jotta maku saadaan irti.

Laske lämpötilaa hieman ja ota hetkeksi pois liedeltä. Pilko kevätsipulin tai purjon varret 5 cm suikaleiksi ja pyörittele pannulla.

Lisää muut makuaineet (pippuri, sokeri, vesi ja soija) ja suolapähkinät. Tarvittaessa kiehauta nopeasti. Kumoa joukkoon kurpitsa ja pyörittele kunnolla, jotta maku sekoittuu tasaisesti.

Tarjoa esim. riisin kanssa.

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 26/02/2021 - 23:19

Tämä oli niin hyvää. Hyvin toteutettu virtuaalipressi, mutta kyllä sitä yhdessä tekemistä kaipaa 💚

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:43

Olen soveltanut tätä kastiketta aika moneen juttuun, todella monikäyttöinen kastike!

Vastaa
Tiia 24/02/2021 - 17:19

Sun kuvat. <3 Tää oli niin järkyttävän hyvää ja herkullista, että oksat pois. Meidän keittiössä hääri meikäläisen lisäksi tätini ja kiirettä pukkasi kumminkin tai toisaalta hosuttiin ja tehtiin ja välillä jäi luppoaikaa. Mutta oijoi mikä lopputolos. Oma suosikki oli tuo kurpitsahässäkkä.

Ihanaa helmikuun viimeitstä viikkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:45

Kiitos <3 Oli kyllä herkullinen kurpitsahässäkkä ja onnistunut menu kokonaisuudessaakin! Virtuaalikokkikursseista tykkään valtavasti, koska voi niin kätevästi osallistua kotoa käsin, eikä tarvitse matkustaa : )

Vastaa
Jael 22/02/2021 - 20:28

Nam, ihanaa herkkua, just sellaisia makuja joista tykkään🧡ja myskikurpitsa muutenkin niin hyvää. Kivaa uutta viikkoa Heli

Vastaa
Beachhousekitchen 23/02/2021 - 08:24

Uskon niin. että tykkäisit! Tästä pitivät kaikki : )

Vastaa
Outi 21/02/2021 - 17:16

Kaunista ja herkullista ruokaa taas kerran. Kiva kun pääsee tuolleen virtuaalisesti kokkikouluilemaan 🙂
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/02/2021 - 08:26

Kiitos <3 Mitä toivoisin koronankin jälkeen, että olisi aina silloin tällöin näitä virtuaalisia pressejä ja tilaisuuksia. Säästyy aika matkustamisesta ja osallistumaan pääsee mistä päin Suomen tahansa! Ihanaa viikkoa!

Vastaa

Kommentoi