SILJA LINE JA JOULUN TUNNELMAA AALLOILLA

by Beachhousekitchen

Yhteistyössä Silja Line

Miltä tuntuisi viettää joulu risteillen?

Pääsimme kokemaan joulun aalloilla Tukholmaan risteillen, ensimmäinen kerta koskaan, eikä varmasti jää viimeiseksi. Silja Serenaden risteilijä oli lastattu melkoisella määrällä jouluista ohjelmaa, herkullisia joulukattauksia, maailmanluokan viihdettä ja mikä tärkeintä – leppoisalla joulumielellä olevilla matkustajilla, joita oli mukana yli 30 eri maasta. Lue lisää mitä laivan joulu tarjoaa, omaan kiireiseen syksyyn valmis ja stressitön joulu oli enemmän kuin tervetullut ♥

Vuonna 1990 rakennetut merten kaunottaret Silja Serenade ja Symphony kukoistavat yhä ja ovat niitä laivoja, joilta haetaan myös sitä hiukan parempaa risteilyelämystä. Silja Serenaden yli 140 metriä pitkä kävelykatu promenade on laivan sydän ja toivottaa aina yhtä tervetulleeksi matkustajansa. Nyt jouluristeilyllä vastassa oli myös Harri Hylje, joka tietysti oli oman taaperoni mieleen.

serenade promenadi

Harri Hylje

Tallink Siljan jouluristeilyt Tallinnaan, Riikaan ja Tukholmaan ovat olleet risteilyväen suosiossa jo vuosia ja nyt myös lapsiperheet ovat löytäneet vaivattoman tavan päästä viettämään joulua ilman etukäteisvalmisteluja ja ylimääräistä stressiä.

Lapset ovat tärkeitä laivalla myös jouluna ja heille on oma risteilyohjelmansa. Jo heti laivaan astuessamme jouluaattona lapset pääsivät leipomaan pipareita El Capitán -ravintolaan. Taikinakin maistui siinä leivonnan ja joululaulujen lomassa, näillä elementeillä alkoi upea jouluristeilymme ♥

Silja Serenade

SILJA LAND JA LASTEN JOULU LAIVALLA

Lasten suuri leikkimaailma Silja Land sijaitsee viidennessä kerroksessa ja siellä viihtyvät lapset kyllä ihan vauvaikäisestä varhaisteineihin. Pallomeri löytyy kahdessa eri koossa, alle 4-vuotiaille omansa ja isommille taas suurempi leikkimaailman toisella puolella. Sesonkiaikoina tai erityisteemaisilla risteilyllä kuten juuri jouluristeilyllä vierailevat mm. muumit. Muumimamman halaus oli pehmoinen ja Pikku Myyllä oli aikaa leikkiä ja viihdyttää!

Silja Landista löytyy mm. suosittu Brio -junaratapöytä, hullunkurisia peilejä ja hauskoja piilopaikkakolosia seinillä, legoja, eri pelejä ja piirustuspaikkoja. Silja Landissa oli jouluristeilyllä ihan oman ohjelmansa, oli piirustuskilpailua, laivabingoa, kuvasuunnistusta sekä kasvomaalausta.

Joulun tunnelmaa

Jouluristeilylle ehti piipahtamaan myös joulupukki Korvatunturilta ja hän jakoi jokaiselle lapselle paketin (jonka tonttuvanhemmat olivat jättäneet laivan infoon). Ennen pukin tuloa Atlantis palace – viihdemaailmaan lapsivieraita viihdyttivät henkilökunnan tontut, Harri Hylje sekä mainiot satuhahmot. Lapset saivat myös koristella lavalla nähdyn joulukuusen! Joulupäivänä täällä sitten diskoiltiin muumien tahdissa. Nämä olivat niitä varmasti jokaiselle lapselle ja meille aikuisillekin mieleen jääviä muistoja, todella hienosti järjestetty joulujuhla ja ohjelma.

Joulun tunnelmaa

Joulun tunnelmaa

joulun tunnelmaa

VIIHDETTÄ MYÖS AIKUISILLE

Jouluristeilyllä on todella tasokas viihdetarjonta myös aikuisempaan makuun. Swingaavaa elävää musiikkia promenadella jo heti laivaan astuttaessa, myöhemmin kävelykadulla esiintyivät mm. loistelias kitaravirtuoosi ja viihdyttäviä näytöspaloja Atlantis Palacen iltashow’ista. Lisäksi laivalla oli myös oma trubaduuri Old Port pubissa ja tietysti joulukaraokea New York Club & Loungessa kumpanakin päivänä. Jouluristeilyyn sisältyvät kaikki ohjelmanumerot, lippuja ei siis tarvitse ostaa tai varata etukäteen.

Silja Serenade

joulun tunnelmaa aalloillaAtlantis Nightclub & Casinossa alkoi upea viihdekattaus heti lasten joulujuhlan ja joulupäivän muumidiskon jälkeen n. klo 21.00. Etelä-Afrikkalainen Afro Arimba laittoi lanteet sheikkaamaan, Night Out Band tanssitti risteilijöitä melodisilla klassikoilla ja lauluyhtye Dynamiten tanssillinen show oli viihdyttävää katseltavaa sekin.

joulun tunnelmaa aalloilla

silja serenade

silja serenade

HERKUTTELUA JOULUILLALLISELLA JA JOULUPÄIVÄN BRUNSSILLA

Nautimme aattoillan illallisen toisessa kattauksessa ja niinhän siinä kävi, että en edes päässyt lämpimiin ruokiin, sillä se koukuttavuudestaan kuuluisa kaloista ja merenelävistä koostuva alkuruokapöytä veti liian paljon puoleensa. Laivan katkarapuja, lämminsavustettua kirjolohta ja tartarkastiketta, savustettuja Pielisen muikkuja, lämminsavusiika-alkupaloja sekä minikokoisia toast skageneita – siinä alkupalojen parhaimmistoa! Ilahduin myös Waldorfin salaatista ja rosolli maistui myös seuraavan aamun brunssillakin.

joulun tunnelmaa aalloilla

Santsilautasia ei laskettu ja laivan juustopöydästä piti aina maistella vähän lisää. Juustotaivaan alla komeilivat brie, stilton, cheddar, mustaleimaemmental, gruyère sekä leipäjuusto. Lakkahilloa, kirsikkahilloa, pähkinöitä ja keksejä. Tummaa ja vaaleata joululimppua sekä saaristolaisleipää. Laivan vihreän vegaanipöydän herkuista hummus ja falafelit olivat todella onnistuneita nekin. Onneksi jouluristeilyyn sisältyi kaksi illallista, jotta ehti maistella melkeinpä kaikkea!

silja serenade

Silja Serenade

silja serenade

Joulupäivän brunssi ennen Tukholmaan saapumista nautittiin Tavolàta -ravintolassa jouluisten makujen ja mimosojen kanssa – voisiko parempaa aloitusta joulupäivälle olla ♥

silja serenade

Bon vivant brunssi

Joulupäivän illallisella aloitin niistä jouluruoista, joihin en edellisiltana ehtinyt päästä – kiitos niiden loistavien alkuruokien! Perinteiset suomalaiset laatikot olivat aidon maukkaita ja joulukinkkuakin piti maistaa. Tarjolla oli myös kalkkunaa, niin savustettuna kuin paistina sekä herkullisia vaahterasiirapissa paahdettuja juureksia. Olipa joulupöytään katettu myös ruotsalaisia herkkuja kuten janssoninkiusausta (hyvästi omat ennakkoluulot, tuo laivan kiusaus maistui ihan fantastisen hyvältä), lihapullia ja joulumakkaroita.

joulun tunnelmaa

Joulubuffetia suosittelen juuri sen laajan ja laadukkaan valikoiman vuoksi – makeita unohtamatta. Aina on tilaa sille jo lapsuuden risteilyistä tutulle suklaamousselle sekä muille kauden herkkupaloille. Pehmiskoneesta piti tietysti hakea oma tuunattava jäätelö. Erittäin tervetulleita buffetpöydässä olivat ei-niin-makeat minismoothiet, mango maistui omalle taaperollekin.

juoulun tunnelmaa aalloilla

joulutunnelmaa aalloilla

joulutunnelmaa

joulun tunnelmaa

TUKHOLMAN JOULU

Silja Line järjesti halukkaille kuljetuksen joulupäivänä Tukholman suomalaiseen kirkkoon jouluhartauteen, jonka jälkeen jäimmekin aistimaan vanhan kaupungin joulua. Eikös olekin aika upea tuo Tukholman suomalainen kirkko (kuva alla).

joulun tunnelmaa aalloilla

Vanhassa kaupungissa nähtävää riittää, vaikka joulupäivänä suurin osa kaupoista ja kahviloista olikin kiinni. Ainakin tavaratalo Åhlens oli täynnä joulun jälkeistä alehumua! Siellä taisi olla puoli Tukholmaa. Aika tunnelmainen kaupunki ja monta kaunista julkisivua ja rakennusta kuvattavana. Jouluherkkujen sulattelukävelyyn ja kaupungin ihailuun juuri sopivat 3 tuntia, jonka ehtii kaupungissa viettää.

joulun tunnelmaa

joulun tunnelma

Tukholma

tukholma

Tukholma

joulu Tukholma

joulun tunnelmaa aalloilla

MITÄ MUUTA JOULURISTELY TARJOSI?

Vaikka lahjat oli ostettu etukäteen, silti Silja Serenaden kävelykadun putiikit ja iso Tax Free myymälä kerrosta alempana houkuttelivat tekemään pieniä löytöjä. Laivallakin oli ale ja saatavilla aina ne kuumimmat satuhahmouutuudet ja klassikkohylkeet!

Joulupäivän aamuna ihailimme kuulasta taivasta ja ilmaa laivan uudistetulla Sunflower Oasis -kylpyläosastolla, virkistävä startti päivään.

joulun tunnelmaa

joulun tunnelmaa

joulun tunnelmaa

JOULURISTEILYLLE ENSI VUONNA?

Voin kyllä suositella jouluristeilyä niin kaksin, ystäväporukassa kuin sukulaistenkin kesken. Sopivasti yhdessäoloa, silti saa vetäytyä halutessaan oman hytin rauhaan, kenenkään ei tarvitse huhkia keittiössä, laittaa ruokaa tai tiskata, siivouksista ei tarvitse huolehtia ja ohjelmasta voi aina valita itselle sopivimmat osat. Uskoisin, että joulu isovanhempien, lasten ja lastenlasten kesken olisi tällä konseptilla todella toimiva ja stressivapaa. Kenellekään ei kaadu yksinään se joulun järjestämisen vaiva. Varsinkin ruoan suhteen jouluristeily on vaivaton; buffetista löytyy se perinteinen kinkku laatikoineen, samoin myös maittava valikoima vegaanisia ja kasvisruokavaihtoehtoja. Allergiat ja erikoisruokavaliot otetaan huomioon.

Mistä erityisesti pidimme jouluristeilyllä?

  • sopii iästä riippumatta kaikille, laivan monipuolinen ohjelma takaa viihtyvyyden ja mm. ostosmahdollisuudet laivalla ovat kaikenikäisten mieleen.
  • rennon juhlava ja tunnelmallinen jouluntuntu ja somistus.
  • loistava aikataulu, lähtö jouluristeilylle jouluaattona klo 16 ja paluu tapaninpäivänä klo 11.00. Joulupuuron voi nauttia kotona aattoaamuna ja sitten rentoutua joulun pyhät valmiissa pöydissä. Silti paluu aikaisin, jos töihin meno aikaisin seuraavana päivänä ja/tai täytyy matkustaa kotipaikkakunnalle.
  • iso ja logistisesti mielekäs Tax Free- myymälä, jossa samasta paikasta saa tuoksut, karkit ja tuliaisviinit.
  • perusjoulubuffet oli erinomainen ja laaja valikoimaltaan, pienellä lisämaksulla saa hieman intiimimmän ruokaelämyksen laivan muissa pienemmissä ravintoloissa.
  • Sunflower Oasis -kylpylä avoinna jouluristeilyllä, viihtyisä allasosasto poreammeineen ja joulusauna +++
  • lasten ohjelma erinomainen ja huomioonottaminen muutenkin läpi matkan.
  • elämyksiä, tasokasta viihdettä, yllätyksiä ja iloisia ihmisiä! Kiitos ♥

joulun tunnelmaa

joulun tunnelmaaWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 28/12/2017 - 14:01

Hyvänen aika, kun näyttää ja kuulostaa mahtavalta tuo jouluristeily. Ihan loistava idea viettää joulua laivalla. Ja nuo notkuvat herkkupöydät! Ihania makuelämyksiä!
Oli varmasti pikku-Amokselle mieluinen risteily. Ja tuo kolme tuntia vielä Tukholmassa, ihastuttava lisä risteilylle. Kaunis tuo suomalainen kirkko Tukholmassa. Laivareissut ovat nykyään kyllä oikeita elämysmatkoja! Ja teidän reissunne oli oikea jouluelämysmatka!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/01/2018 - 15:00

Se oli juuri sellainen, kyllä tästä on puhuttu kyllä lähipiirillekin ja aika moi saattaa innostua ensi vuonna kokemaan samanlaisen joulun : )
Täydellinen kokonaisuus ja mitä vaivattomin joulu myös itselle!

Vastaa
Minna Mäkinen 28/12/2017 - 12:05

Mahtavalta näytti herkkuineen teidän reissu ja oli varmasti stressitön tapa viettää joulua. Kiva idea lähteä vaikka koko suvun voimin reissuun ja eipä tarvitse kinata siitä, kenen luona se aattoilta vietetään:)
Kyllä tuollainen reissu voisi sopia meillekin joku kerta, sillä onhan näitä tavallisia jouluja jo tullut vietettyäkin ihan riittävästi kaikkinen perusruokineen. Laivareissut ovat olleet meillekin aina kivoja ja pari vuotta sitten vietimme uutta vuotta laivalla ja sekin oli hienosti Siljalla järjestetty. Jopa nuoret viihtyivät ja ne ovatkin aina se kriittisin porukka:)

Vastaa
Beachhousekitchen 03/01/2018 - 15:03

Sanopa älä muuta! Jonkun joulun tehdä poikkeuksellisesti toisin ja juuri sukujouluksi tällainen risteily olisi mitä mainion : )
Iso peukku Siljalle, että risteilyn henki on mitä lämpimin ja ohjelmaa runsaasti, että kaikki viihtyvät.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 28/12/2017 - 08:47

Teillähän om ollut kiva jouluristeily. Ruoatkin näyttävät niin herkullisilta!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/01/2018 - 15:04

Oli valtavan onnistunut joulu & mitä ihanimmat muistot nyt tallessa. Ainoa negatiivinen juttu, että aina tulee vähän syötyä liikaa…; )

Vastaa
Lady of The Mess 28/12/2017 - 01:01

No kyllä – olen muutamankin kerran miettinyt, että joulun voisin hyvin viettää laivallakin risteillen niiden valmiiden herkkujen äärellä, mutta vielä en ole onnistunut saamaan meidän läheisiämme innostumaan ajatuksesta!
Ihania välipäiviä ja toivottavasti lomaa sinulle ja perheellesi <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 06:29

Suosittelen tätä kyllä kerran kolmessa tai viidessä vuodessa – ainutlaatuinen elämys ja joskus siitä joulusta voi nauttia ‘helpoimman’ kautta!

Vastaa
Jael 27/12/2017 - 18:57

Olipa ihana risteily, ja kivat kuvat., Ja ihanat herkut:) Mulla on ihan ikävä noita Siljan risteilyjä;viimeisestä on jo aika paljon aikaa. Ja Tukholma ihana jouluisessa asussaan.
OIkein ihanaa loppuvuotta teille Heli:)

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 06:30

Kiitos, oli täydellinen reissu & joulu siinä samalla, keväinen Tukholma kyllä houkuttelee uudestaan kaupunkiin : )

Vastaa
Johanna/hellan ja viinilasin välissä 27/12/2017 - 17:38

No ei ollenkaan hassumpi vaihtoehto kun pääsee laivan loistavaan illallispöytään jouluna. :)

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 06:49

Nyt voin kyllä lämpimästi suositella tällaista joulua ihan kenelle tahansa, nyt on hyvä suunnata uuteen vuoteen levänneenä ja stressittömänä : )

Vastaa
Outi 27/12/2017 - 16:41

Nuo Siljan herkkupyödät…ai että! Siellähän on ollut monta lapsiperhettä reissussa, kivaa vaihtelua perinteiseen jouluun. Kiva kun pukki jakoi pakettejakin.
Ihanaa keskiviikkoa Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 06:50

Oli kyllä ihan mukavasti lapsiperheitä ja leikkikavereita, varmasti mukaan mahtuisi enemmänkin – tämähän on elämyksellinen tapa viettää joulua heillekin!

Vastaa
Tiia K 27/12/2017 - 15:21

Tästä haaveilen, sillä joskus olisi kiva skipata joulunlaitto. Erityisesti haaveilen jouluristeilystä Riikaan Turun kautta. Jää nähtäväksi raaskiiko mies luopua jouluperinteistä, niin että reissu joskus toteutuisi. :)

Ihanat kuvat ja tunnelmat, oliko Tukholmassa muuten paikat auki miten joulupäivänä?

Mukavaa keskiviikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 06:53

Åhlens oli oikeastaan ainoastaan auki, muutama kahvila ja matkamuistomyymälä. Ählensilla menikin pari tuntia kierrellessä : )
Itse olen sitä mieltä, että joskus voi tehd erilaisen joulun ja vähän ravitsella niitä perinteisiä joulun viettotapoja. Meille tämä joulu juuri nyt oli ihan tydellinen näin ja helpotti elämää kun loppuvuosi kestitään sitten vieraita taaperon 2-v synttäreiden johdosta!

Vastaa

Kommentoi