Kahden kokin Ranno Pauksonin ja Martin Meikasen pyörittämä Ö-ravintolan rennon tyylikäs pikkusisar Kaks Kokka oli yhden makumatkan arvoinen elämys. Ravintola suosii eestiläistä lähiruokaa sekä pitkälti metsästä saatavia raaka-aineita. Keskustan ja sataman puolivälissä sijaitseva ravintola on viihtyisä, tunnelma mukavan rento ja se on tunnettu innovatiivisista ja yllättävistä annoksistansa.
Ravintolan sisäänkäynti on sisäpihan puolelta. Seuraa opastusta Mere pst-kadulta, muuten ravintola ei niin helposti löydy.
Pöytämme oli varattu lauantain alkuiltaan, koska mukana oli reilun vuoden ikäinen lapseni. Ravintolassa oli muitakin lapsia ja henkilökunta suhtautui heihin oikein miellyttävästi, olisipa keittiöstä saanut lasten pasta-annoksenkin, mutta olimme pelanneet varman päälle ja syöttäneet pienokaisen jo hotellilla. Tosin talon tuore leipä todella maukkaine levitteineen maistui myös pienelle.
Tarjoilija suositteli maistelumenua ja sen valitsimme. Kaiken kaikkiaan palvelu oli kohteliasta ja ystävällistä, jokainen annos esiteltiin asiaankuuluvasti. Viinit olivat onnistuneita ja tästä viiden ruokalajin kokonaisuudesta ei jäänyt nälkä, ainoastaan positiivinen ja ylistävä jälkimuisto.
Maistelumenun vahva aloitus ja annos, joka huikaisee yksityiskohdilla. Saarenmaan hirvi tartar, piparjuurta, taimenen mätiä, savustettua keltuaista, sammalta ja jäkälää.
Alla ehkä paras makukokonaisuus ja kaunein annos, eli toisena ruokalajina tarjoiltu haukiterriini, valkuaiskreemiä, marinoitua kukkakaalia ja tillitomua.
Menun vaatimattomin annos, eli kolmantena tullut metsäinen vihreä keitto, jossa karhunlaukkaa, parsaa ja rakuunaöljyä.
Pääruokana Naudan strip loin filee (alla), grillattua romaine salaattia, salsa verdeä ja punaviinikastiketta. Olen aika skeptinen näiden ulkofileiden kanssa, mutta tämä suli suussa. Ainoa hämäävä juttu oli tuo lautasten pieni koko. Tämäkin piffi tarjoiltiin pieneltä leipälautaselta, en tiedä, mutta ehkäpä isompi lautaskoko olisi tuonut enemmän näyttävyyttä ja tarjonnut annoksen arvoisen esillepanon?
Huumaavan hyvä jälkiruoka: katajainen crème brûlée, gin & tonic geeliä ja juopuneita marjoja. Täydellistä eri makujen ja tekstuurien hurmaa.
Kiitettävän arvoinen setti ja palvelu. Kaksi runsasta maistelumenua alkusamppanjoiden sekä punaviinipullon kanssa kustansi 120 euroa, erittäin kohtuuhintaista ja erinomainen hintalaatusuhde. Suosittelen lämmöllä!
KAKS KOKKA
Mere puiestee 6E, 10111 Tallinn, Viro.
Info: +372 661 6151
info@kakskokka.ee
With ♥ from beach house kitchen
12 Kommenttia
Olenkin kuullut paljon hyvää kyseisestä ravintolasta, kiva, että oli hyvä kokemus ja ruoka oli hintansa väärti 🙂 Täytyy itsekin mennä koettamaan, jos joskus Tallinnassa satun vierailemaan 🙂
https://veeramatilda.blogspot.fi/
Suosittelen kovasti! Fantastinen hintalaatusuhde ja nuo annokset, kuin pieniä taideteoksia!
Onpa kauniita annoksia ja kohtuuhintakin
Todella kohtuuhintainen ja visuaalinen elämystykityskin : )
Tallinnassa osataan. Ja Kaks kokassa! Herkullisia annoksia kertakaikkiaan. Hirvitartar kuulostaa hyvältä. Mutta kalaruokien ystävänä tuo haukiterriini sittenkin veisi voiton. Ja tuo annos on kuin taideteos. Ja kyllä tuo katajainen creme bruleekin maistuisi. Ja kun vielä paikka on noin viihtyisä, niin kaikki elementit olivat kohdillaan. Ja pikkumieskin viihtyi 🙂
Heleää heinäkuuta!
Haukiterriini oli kyllä ihan parasta : ) Täällä on kyllä käytävä ihan lounaallakin, jos vähemmän aikaa!
Vaikuttaapa herkulliselta. Tätä olen kuullut paljon kehuttavan!
Täytynee käydä testaamassa 🙂
Ehdottomasti visiitin arvoinen ravintola, suosittelen!
Kylläpä on hyvännäköistä ruokaa, erityisesti tuo tartar näyttää ja kuulostaa hyvältä.
Kivan näköinen ravintola muutenkin.
Ihanaa sunnuntaita Heli <3
Täällä oli hyvä fiilis ja kyllä, tuo hirvi maistui todella hyvältä : )
Kiitos ravintolavinkistä ja onpa viihtyisän näköinen ravintola ja kaunista ruokaa. Tallinna on oikea ravintoloiden runsaudensarvi <3
Ihanaa sunnuntaita, herkullista sellaista <3
Niin on! Listalla olisi kyllä todella monta kovaa ravintolaa, tässä yksi hyvä, jota kyllä voi isosti suositella : )