KAKS KOKKA TALLINNA

by Beachhousekitchen

Kahden kokin Ranno Pauksonin ja Martin Meikasen pyörittämä Ö-ravintolan rennon tyylikäs pikkusisar Kaks Kokka oli yhden makumatkan arvoinen elämys. Ravintola suosii eestiläistä lähiruokaa sekä pitkälti metsästä saatavia raaka-aineita. Keskustan ja sataman puolivälissä sijaitseva ravintola on viihtyisä, tunnelma mukavan rento ja se on tunnettu innovatiivisista ja yllättävistä annoksistansa.

Kaks KokkaRavintolan sisäänkäynti on sisäpihan puolelta. Seuraa opastusta Mere pst-kadulta, muuten ravintola ei niin helposti löydy.

Pöytämme oli varattu lauantain alkuiltaan, koska mukana oli reilun vuoden ikäinen lapseni. Ravintolassa oli muitakin lapsia ja henkilökunta suhtautui heihin oikein miellyttävästi, olisipa keittiöstä saanut lasten pasta-annoksenkin, mutta olimme pelanneet varman päälle ja syöttäneet pienokaisen jo hotellilla. Tosin talon tuore leipä todella maukkaine levitteineen maistui myös pienelle.

Kaks Kokka

Kaks Kokka

Tarjoilija suositteli maistelumenua ja sen valitsimme. Kaiken kaikkiaan palvelu oli kohteliasta ja ystävällistä, jokainen annos esiteltiin asiaankuuluvasti. Viinit olivat onnistuneita ja tästä viiden ruokalajin kokonaisuudesta ei jäänyt nälkä, ainoastaan positiivinen ja ylistävä jälkimuisto.

Maistelumenun vahva aloitus ja annos, joka huikaisee yksityiskohdilla. Saarenmaan hirvi tartar, piparjuurta, taimenen mätiä, savustettua keltuaista, sammalta ja jäkälää.

Kaks Kokka

Alla ehkä paras makukokonaisuus ja kaunein annos, eli toisena ruokalajina tarjoiltu haukiterriini, valkuaiskreemiä, marinoitua kukkakaalia ja tillitomua.

Kaks Kokka

Menun vaatimattomin annos, eli kolmantena tullut metsäinen vihreä keitto, jossa karhunlaukkaa, parsaa ja rakuunaöljyä.

Kaks Kokka

Pääruokana Naudan strip loin filee (alla), grillattua romaine salaattia, salsa verdeä ja punaviinikastiketta. Olen aika skeptinen näiden ulkofileiden kanssa, mutta tämä suli suussa. Ainoa hämäävä juttu oli tuo lautasten pieni koko. Tämäkin piffi tarjoiltiin pieneltä leipälautaselta, en tiedä, mutta ehkäpä isompi lautaskoko olisi tuonut enemmän näyttävyyttä ja tarjonnut annoksen arvoisen esillepanon?

Kaks Kokka

Huumaavan hyvä jälkiruoka: katajainen crème brûlée, gin & tonic geeliä ja juopuneita marjoja. Täydellistä eri makujen ja tekstuurien hurmaa.

Kaks Kokka

Kiitettävän arvoinen setti ja palvelu. Kaksi runsasta maistelumenua alkusamppanjoiden sekä punaviinipullon kanssa kustansi 120 euroa, erittäin kohtuuhintaista ja erinomainen hintalaatusuhde. Suosittelen lämmöllä!

KAKS KOKKA

Mere puiestee 6E, 10111 Tallinn, Viro.

Info: +372 661 6151
info@kakskokka.ee

Kaks Kokka

Kaks Kokka

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Veera 03/07/2017 - 20:41

Olenkin kuullut paljon hyvää kyseisestä ravintolasta, kiva, että oli hyvä kokemus ja ruoka oli hintansa väärti 🙂 Täytyy itsekin mennä koettamaan, jos joskus Tallinnassa satun vierailemaan 🙂
https://veeramatilda.blogspot.fi/

Vastaa
Beachhousekitchen 04/07/2017 - 08:57

Suosittelen kovasti! Fantastinen hintalaatusuhde ja nuo annokset, kuin pieniä taideteoksia!

Vastaa
Tuuli-Lumo Lifestyle 03/07/2017 - 16:05

Onpa kauniita annoksia ja kohtuuhintakin

Vastaa
Beachhousekitchen 04/07/2017 - 08:58

Todella kohtuuhintainen ja visuaalinen elämystykityskin : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 02/07/2017 - 22:11

Tallinnassa osataan. Ja Kaks kokassa! Herkullisia annoksia kertakaikkiaan. Hirvitartar kuulostaa hyvältä. Mutta kalaruokien ystävänä tuo haukiterriini sittenkin veisi voiton. Ja tuo annos on kuin taideteos. Ja kyllä tuo katajainen creme bruleekin maistuisi. Ja kun vielä paikka on noin viihtyisä, niin kaikki elementit olivat kohdillaan. Ja pikkumieskin viihtyi 🙂
Heleää heinäkuuta!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/07/2017 - 08:17

Haukiterriini oli kyllä ihan parasta : ) Täällä on kyllä käytävä ihan lounaallakin, jos vähemmän aikaa!

Vastaa
Johanna @ Out of Office 02/07/2017 - 21:33

Vaikuttaapa herkulliselta. Tätä olen kuullut paljon kehuttavan!

Täytynee käydä testaamassa 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 03/07/2017 - 08:18

Ehdottomasti visiitin arvoinen ravintola, suosittelen!

Vastaa
Outi 02/07/2017 - 18:39

Kylläpä on hyvännäköistä ruokaa, erityisesti tuo tartar näyttää ja kuulostaa hyvältä.
Kivan näköinen ravintola muutenkin.
Ihanaa sunnuntaita Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/07/2017 - 08:19

Täällä oli hyvä fiilis ja kyllä, tuo hirvi maistui todella hyvältä : )

Vastaa
Tiia K 02/07/2017 - 13:39

Kiitos ravintolavinkistä ja onpa viihtyisän näköinen ravintola ja kaunista ruokaa. Tallinna on oikea ravintoloiden runsaudensarvi <3

Ihanaa sunnuntaita, herkullista sellaista <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/07/2017 - 08:20

Niin on! Listalla olisi kyllä todella monta kovaa ravintolaa, tässä yksi hyvä, jota kyllä voi isosti suositella : )

Vastaa

Kommentoi