MENOVINKKI VIROON! Ihastuttava keskiaikainen Rakveren kaupunki sijaitsee 100 km Tallinnasta itään

by Beachhousekitchen

Kesällä teimme reissun autolla Viroon, siellä meitä odotti entuudestaan tuntematon Rakvere, Viron viidenneksi suurin kaupunki lähellä pohjoisrannikkoa ja vaikuttavaa Lahemaan kansallispuistoa. Tallinnasta Rakvereen ajaa noin puolessatoista tunnissa, eniten aikaa vei Tallinnasta pääsy isolle valtatielle. Auton ikkunasta näkyy tuo matka oikeastaan pelkkänä peltomaisemana, mutta mitä lähemmäs Rakverea päästään, silmät ahmivat virolaisen arkkitehtuurin ja puutarhatyylien parhaita – talot ja pihapiirit ovat valloittavan kauniita! Heti kaupungin kiemuraisten katujen alkaessa pronssihärkä (7 metriä pitkä, 4 metriä korkea ja 7 tonnia painava) ottaa vastaan vierailijat. Taitelija Tauno Kangron teos pystytettiin kaupungin 700-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2002.

matkavinkki Viro

Rakveren kaupunki on tunnettu myös keskustassa sijaitsevasta upeasta keskiaikaisesta linnoituksestaan, jonka komea silhuetti näkyy kauniisti melkeinpä mistä päin tahansa kaupunkia. Linnan kupeessa sijaitsevat myös kaupungin omaperäinen kirkko sekä AQVA Hotel & Spa -kylpylähotelli, jossa yövyimme.

Rakvere Viro

Itse kaupunki on tasapainoinen sekoitus uutta ja vanhaa, linnan suuntaan johtavat mukulakiviset kadut ja vanhoissa rakennuksissa sijaitsevat liikkeet olivat varsin viehättäviä.

menovinkki Viro

menovinkki Viro

RAKVEREN LINNOITUS

Ehdottomasti vierailun ja pääsylipun arvoinen (aikuiset 9 €, perhelippu 18 €, sis. 2 aik. ja 2 lasta) on kaupungin linnoitus, jonne kannattaa suunnata heti sen avautuessa klo 10 (avoinna joka päivä klo 10-18.00), jos kiinnostusta kokea ja osallistua myös itse keskiaikaisen elämänmenoon löytyy! Linnoituksen läpikiertämiseen menee helposti useampi tunti ja varsinkin jos osallistuu eri ohjelmanumeroiden seuraamiseen, siellä voi mennä koko päivä. Kokeilimme mm. jousiammuntaa ja pääsimme tutustumaan 1500-luvun keittiöön viininmaisteluineen. Suola oli rikkaiden herkkua 1500-luvulla, se oli kallista ja mausteita oli vain yläluokan ulottuvilla. Maistamaamme erinomaista makeaa ja tuhtia viiniä voi ostaa linnan matkamuistomyymälästä, sitä tullaan nauttimaan meillä syksymmällä mm. juustojen kanssa.

Seurasimme myös tykinlaukausmenoja ja eläinten laiduntamista. Rohkeimmat pääsevät kurkistamaan punaisten lyhtyjen alueelle ja kidutuskammioon. Mieleen jäävä paikka ja seikkailupäivän jälkeen alkoi historia kiinnostamaan ja piti oikein googlailla lisää linnan ja Viron eri vaiheista. Linna ja linnoitus ovat olleet tärkeä osa ritarikuntavaltion itärajan puolustusjärjestelmää!

matkavinkki Rakvere
menovinkkiRakvereRakvereRakvererakvererakvereRakvereRakvererakvereRakvereRakvere linnaRakvereRakvereAQVA HOTEL & SPA

Kauniisti sisustettu Aqva Hotel & Spa -kylpylähotelli sijaitsee aivan Rakveren keskustassa, suosittelun arvoinen hotelli. Pidimme monipuolisesta kylpylästä, josta löytyi 6 eri osiota ulkoaltaasta elämyshieronta-altaisiin. Kunnon 25-metrinen urheiluallas kutsui tehoaamu-uinnille ja aamupala oli todella herkullinen, joka aamu tarjolla oli normipekonien lisäksi mm. tuoretta kalaa, paikallisia juustoja, erinomaista yön yli haudutettua puuroa, paljon tuoreita hedelmiä sekä panna cotta- vanukkaita!

Jo respassa meitä neuvottiin kylpylän hieman erikoisesta etiketistä, uimapuku tulisi pukea päälle jo hotellihuoneessa, sillä pukeutumishuone olisi unisex. Luulimme tämän teeman jatkuvan myös suihkujen puolella ja suuntasimme sekaporukassa ensimmäisestä ovesta suihkuosastolle todetaksemme, ettei näin ollut. Ystävällinen vastaan kävellyt rouva (onneksi hänellä uimapuku päällä) ohjeisti, että miesten suihku olisi ihan omansa! Pitäähän joka reissusta jäädä myös sellaisia muistoja, joille nauretaan sitten jälkikäteen vatsa kippurassa. Kunnon turret kylpyläturisteina!

Rakvere

RakvereRakvereAqva spa hotel

Jos todella kaipaat luksuslomailua, juhlistaa omaa tai läheisen syntymäpäivää, kaipaat omaa rauhaa ja tämän pallonpuoliskon kauneimman hotellihuoneen tai huoneiston, majoitu upeassa 137-neliöisessä Caesar-sviitissä. Oma hyörysauna, tavallinen sauna, poreallas, kaksi erillistä makuuhuonetta kylpyhuoneineen, hintaan sisältyvä baarikaappi ja mikä ulkoterassi – tämä kokemus jää ikuisesti mieleen.

Rakvere

Rakvere spaRakvererakvere Aqva spa hotelAqva spa hotelAqva spa hotelRakvere aqva spaAqva spa hotelMISSÄ SYÖDÄ RAKVERESSA?

Kaupungista löytyy laaja valikoima ravintoloita perinteisistä virolaisista japanilaiseen ja kaikkea siltä väliltä. Olimme kaupungissa juuri kovimpien helteiden aikaan ja skippasimme lounaita ja haimme paikallisista leipomoista pikkusuolaista ja -makeaa. Keskityimme nauttimaan pidemmän kaavan mukaan paikallisesta ruoasta vasta iltaisin. Tulopäivän iltana ja hieman hikisinä suuntasimme goolearvioiden mukaan suosittuun Päts Pizzakohvikiin, jossa nautimme ulkoilmahampurilaisista ja -pizzoista viihtyisässä omenapuutarhassa. Siellä oli ihanan vilpoisaa, ei ollenkaan pätsiä… Hinnat noin puolet suomalaisista vastaavista ja pizzat todella jättejä niin koon kuin täytteiden suhteen. Listalta löytyy myös leikkeitä, keittoja ja pelmeneitä. Suosittelen, jos mukana on eri-ikäisiä lapsia (pihalla iso liukumäki ja aidatulla pihalla paljon puuhasteltavaa), sillä menu on todella monipuolinen ja kaikki löysivät mieluista syötävää!

Ravintolat Rakveressa

Berliini Trahter

Keskustan torin laidalla sijaitseva Berliini Trahter valikoitui yhdeksi illallispaikaksi, sitäkin oli kovasti kehuttu mm. TripAdvisorissa. Bistromaisen ravintolan tyylikäs terassi oli valintamme lämpimässä kesäillassa ja 9-henkinen seurueemme nautti oikein hyvän hintalaatusuhteen omaavan ravintolan ruoista kaikella antaumuksella. Virolaisia valkosipulisia leipätikkuja heti alkuun ja paikallisia liha- ja kalaherkkuja. Pääruoat erinomaisia nekin, tilaa jälkiruoalle ei tässä ruokaparatiisissa jäänyt. Suosittelen!

ravintolat Rakvere

berliini trahterrakvereberliini trahterRakveren ulkopuolella n. 3 km päässä keskustasta sijaitsee Pohjakeskuksen kauppakeskus, jossa on yli 80 liikettä ja mm. monta persoonallista sisustuskauppaa, jäi hieman harmittamaan upea puinen sohvapöytä, joka oli tarjouksessa alle 300 euroa. Tällä reissulla se ei olisi mahtunut peräkonttiin, ehkä se olisi yksi hyvä syy palata näihin maisemiin. Kauppakeskuksen värikäs ja elokuvamaailman rekvisiittaa hauskasti esittelevä Babyback Ribs & BBQ -ravintola oli oiva valinta ennen kotiinlähtöä, runsaat annokset pieneen hintaan ja paljon makuja. Kasvishampurilainen vuohenjuustolla oli erityisesti siskon mieleen!

Rakvere

Rakvere

Olipa mahtava reissu ja kovasti innostuin lähteä ajelemaan uudestaan lähinaapurimaahan esim. Länsi-Viron rannikolle sekä Latviaan. Olen kerran ajanut Liettuan Vilnasta Riian kautta Tallinnaan silloisen työporukan kanssa ja Via Baltican pohjoisosan reitti oli mitä vaivattomin ja kesäaikaan kaunis ajaa läpi. Latvian Jurmalassa olen päässyt käymään parikin kertaa, se ehdottomasti tulisi olemaan uuden road trip reissun yksi kohokohta. Missä muualla voisikaan käydä, kerro vinkkejä minne autolla kannattaa Virossa ja Latviassa suunnata?

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Minna Vuo-Cho 18/08/2018 - 10:59

Tuo hotellihuone vaikuttaa kyllä ihan mahtavalta! Me olemme tasan käyneet perheen kanssa kerran Tallinnassa, joten vinkkejä en pysty antamaan. Kiinnostaisi kyllä lähteä roadtripille meitäkin!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2018 - 08:39

Ensi kesällä täytyy kyllä suunnitella road trip -reissu, tässä on hyvin aikaa miettiä sopivia kohteita!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 17/08/2018 - 11:12

Wow mikä Ceasar-sviitti!

Rakveressa olen muutaman kerran käynyt, muta asiakastapaamiselta on ollut kiire takaisin laivalle enkä ole lyhyttä linnakäyntiä lukuunottamatta ehtinyt kaupunkiin tutustua. Parin viikon sisään pitäisi tavata rakverelainen asiakas, mutta taidan joutua ajanpuutteen takia taas pyytämään häntä tapaamiseen puoliväliin Tallinnan-tietä

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2018 - 08:40

Tuo sviitti oli uskomattoman upea – pääsisipä uudestaan! Ehdottomasti kannattaa kokea jos joku tärkeä juhla tai haluaa hemmotella itseänsä. Ihana oli aloittaa aamut porealtaassa ja höyrysaunassa!

Vastaa
Peggy 17/08/2018 - 07:11

Turret 😀 Mä hihitän täällä junassa!

Upea paikka kertakaikkiaan, tulee ihan Walesin linnnan rauniot mieleen. Hienoa, että tälläisiä paikkoja vielä löytyy, kuin pala historiaa aikahypyllä.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2018 - 08:41

Aika pysähtyi tuolla linnoituksessa, aika magic-hetkiä koimme ja melkoista historian havinaa!

Vastaa
KAura 17/08/2018 - 00:45

Onpas mielenkiintoinen kohde Viron matkailua ajatellen, matkapostauksia on kiinnostavaa lukea. Olisi kiva joskus vähän kierrellä. Tallinnassa olen monesti käynyt, mutta en vielä muualla Virossa. Pääseekö Tallinnasta bussiyhteyksillä tuonne?

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2018 - 08:49

Pääsee bussilla ja itse asiassa edullisesti – mietimme ensin bussin käyttöä, mutta koska sen verran monta meitä oli ja lapsia, oli sitten helpompi mennä omalla autolla. Rakveresta on vain vajaa 100 km Narvaan, mikä sekin olisi mielenkiintoinen kohde!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 16/08/2018 - 23:52

Olipa kiehtova blogipostaus. Tuo Rakveren keskiaikainen linnoitus on hieno ja oli kiva lukea linnoituksen ohjelmasta. Eipä ihme, että siellä saa kulumaan koko päivän. Kuvat ovat tosi hienoja! Ja upea on myös tuo kylpylä! Kauniit nuo kaarisillat. Tuo Caesar sviitti on kuin kuninkaallisille tehty. Joskus on ihana olla muutama päivä siniverisenä 🙂
Ja Virossa osataan tehdä ihanaa ruokaa… Rakvere ei tee poikkeusta! Herkullisen näköisiä ruoka-annoksia.
Kiitos, että pääsin tutustumaan Rakvereen!
Mukavaa loppuviikkoa sinne!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2018 - 08:50

Jos tiesi tuolle suunnalle vie, niin suosittelen kokemaan keskiaikaisen kaupungin taian ja kyllä toi sviittikin oli aika ihana!

Vastaa
Outi 16/08/2018 - 21:04

Aivan upea tuo historiallinen linnake. Siis wau mikä hotellihuone. Tuolla olo olisi kuin kuninkaallisena. Olenkin aina nauranut perheen miehille, että ostan itselleni kruunun ja sitten minua pitää kutsua kuningattareksi 🙂 Sen kruunun kanssa sopisin tuonne huoneeseen oikein hyvin 😀
Ihanaa loppuviikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/08/2018 - 08:51

Tuli kyllä aika kuninkaallinen olo, krumeluuria ja kultaa riitti, muttei suinkaan kitchisti vaan kaikki oli laadukkaan tyylikästä! Jokainen me ansaitaan joskus edes pieni kuningatar-hetkemme <3

Vastaa

Kommentoi